#TORSHOV

Meget lys og pen 2(3)-R med vestvendt balkong og god standard | Gj.gående | Vv & fyring ink l Rolig beliggenhet!

Bentsebrugata 16 C , 0476 Oslo

BE OM SALGSSUM
Lene Brekken
Lene Brekken Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

64%

eier sin egen bolig

96%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

64%

har bolig mellom 60-120 kvm

71%

av boligene er eldre enn 20 år

14%

er barnefamilier

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 50 m²
Bruksareal 50 m²
Bruttoareal 55 m²
Tomt 3 368 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1938
Gårdsnummer 225
Bruksnummer 28
Energimerking F
FINN.no 186059325
Sist endret 07.08.2020 10:51
Prisantydning 3 750 000
Totalpris 4 005 135
Ligningsverdi 799 811,-

Beregnet totalkostnad

3 750 000,- (Prisantydning) 240 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 990 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 135,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 005 135,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

66-20-0012

Adresse og matrikkel

Bentsebrugata 16 C, 0476, Oslo, Gnr. 225 bnr. 28, andelsnr. 94 i Myrahagen borettslag med orgnr. 950376457 i Oslo kommune

Eier

Hanna Vassli Kolltveit

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Det praktiseres forkjøpsrett for medlemmer av Obos og øvrige andelseiere. Forkjøpsretten parallellavklares for å sikre en raskere avklaring.

BRA/PROM

50 / 50 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1938

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selgers strømforbruk har vært ca. 4000,- kr. i året.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

IN-ordning: Borettslaget har IN-ordning.
Sikringsordning: Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Beskrivelse

Vi har gleden av å presentere en svært koselig, lys og gjennomgående 2-roms leilighet beliggende i frodige omgivelser på populære Torshov!
Leiligheten består av en lys og luftig stue med gode møbleringsmuligheter, separat og meget funksjonelt kjøkken fra 2016, soverom av god størrelse med plass til dobbeltseng og ikke minst en herlig vestvendt balkong med ettermiddagssol. Videre har leiligheten et delikat, flislagt baderom pusset opp i regi av brl i 2004.
Leiligheten ligger meget skjermet, men sentralt til, med alt området ellers har å by på rett utenfor døren!

Innhold

Leiligheten inneholder: entré, stue med utgang til balkong, kjøkken, soverom og baderom.
Leiligheten disponerer i tillegg én kjellerbod på 2,9 kvm og én loftsbod på 6,5 kvm gulvflate.

Beliggenhet

Meget attraktiv og sentral beliggenhet i hjertet av Torshov. Leiligheten ligger i en svært hyggelig bygård og er en del av et veldrevet borettslag med trivelige og velholdte og nylig oppgraderte utearealer.
Mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet Soria Moria, med konserter, bar/restaurant, teater og Ringen Kino. Det Andre Teatret ligger fem minutter unna på Lilleborg. Populære HVASKJER på Soria Moria består av fire barer, en retro spillehall, to konsertscener og en vedfyrt grillrestaurant. Området kan også friste med en rekke spisesteder og kafeer, bl.a. Grisen på Oskar Braatens Plass og Caminito, Trikkestallen, Åpent Bakeri og Kaffebrenneriet. Trikkestallen og Grisen har nydelige uteserveringer om våren og sommeren.
I Vogts gate ligger legendariske Strøm-Larsen, butikken som er kjent i hele Oslo for sine gode kjøttvarer. Et par minutter unna finner man Torshov Torg med blant annet Rema 1000, post, apotek, Nille og Mr Fish. 
Det er også et godt tilbud av treningssentre i området, f.eks. Myrens Sportssenter (med Klatreverket), Sats Elixia på Sagene, Storo, Nydalen og Ringnes Park, samt sandvolleyballbaner ved Torshovparken. Mange lekeplasser og innendørs lekeland "Eventyrfabrikken" (ved Myrens verksted).
Kort avstand til Grünerløkka og Sagene med hyggelige kafeer, restauranter og yrende uteliv. Sandakersenteret med tilbud som vinmonopol, matbutikk, apotek og andre butikker. Gangavstand til Handelshøyskolen BI i Nydalen og Storo Storsenter. Det er flere matvarebutikker i umiddelbar nærhet - Rema 1000, Coop og Bunnpris.
Torshovparken og Myraløkka er populære parker kun et par minutters gange unna som brukes til bl.a. grilling, sommerleker, soling, piknik, aking om vinteren m.m. I tillegg er det kort vei til flotte Torshovdalen og fine friområder ved Akerselva.
Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet med både trikk-, buss- og taxiholdeplasser. Trikk nr. 11, 12 og 13 går fra Torshov til sentrum eller opp mot Storo og Grefsen. Buss nr. 20 fra Hegermanns gate/Vogts gate, buss nr. 30 fra Torshovparken, samt kort vei til Arendalsgata hvor buss 37 og 54 går. Flybussekspressen som går fra Ring 2 er også innen gangavstand.

Entré

Romslig og svært hyggelig entré med plass til å henge av seg yttertøy og sette fra seg skotøy. Sjarmerende heltre furugulv, god takhøyde og mye lys fra stue- og kjøkkenvinduer gir et godt førsteinntrykk. Vegger nylig malt i en nydelig fargetone.

Stue

Lys og innbydende stue med store vindusflater som åpner opp rommet og gir en god atmosfære. Stuen er av god størrelse med plass til både sofagruppe og spiseplass. Stuen er nylig blitt malt i en herlig fargetone. Her får du umiddelbart en god følelse! Fra stuen har du utgang til leilighetens koselige balkong.

Kjøkken

Separat og meget koselig kjøkken. Kjøkkeninnredningen er fra 2016, fremstår pen og velholdt og inneholder glatte fronter i høyglans, benkeplate i laminat, nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur og belysning under overskap. Videre inneholder kjøkkenet hvitevarer som frittstående kjøleskap med fryser samt integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, stekeovn og nedsenket platetopp med komfyrvakt. Ventilator i overskap med kullfilter. Nymalte vegger, vinduskarmer og dørkarmer. Flotte originale tregulv på gulv. Plass til en liten hyggelig spisegruppe.

Bad

Delikat baderom pusset opp i 2004 i regi av borettslaget. Under rehabiliteringen ble også vann- og soilrørene skiftet. Badet inneholder flislagte gulv med varme, flislagte vegger, vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant, ett-greps armatur og speilskap med belysning. Videre inneholder badet vegghengt servantskap i høyglans, dusjnisje med innfellbare dører i glass og dusjarmatur tilkoblet hånddusj, frittstående toalett og opplegg/plass til vaskemaskin. Oppgraderinger: servantskap med servant, speilskap og downlights ble byttet samt etablert opplegg for vaskemaskin i 2020. Badet fremstår delikat og holder en god standard.

Balkong

Koselig vestvendt balkong med hyggelig utsyn og plass til grill og utemøbler. Balkongen ligger vestvendt og kan skryte av nydelig ettermiddagssol.

Soverom

Stort soverom med god plass til både dobbeltseng og garderobeskap. Sjarmerende og velholdte originale tregulv samt overflater malt i en nydelig fargetone skaper et herlig uttrykk. Rommets store vindusflate sørger for gode lysforhold.

Felleskostnader

kr. 4.659,- pr. mnd. Herav: fyring og varmtvann, kabel-TV  fra Get med bredbåndsmulighet, trappevask, vaktmestertjenester, forsikring igjennom boretslaget, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.
Fordeling felleskostnader:
Felleskostnader: 3.992,-
Kapitalkost. lån 1 OBOS03: 667,-

Etasje

2. etasje

Tomt

Areal: 3 368 kvm, Eierform: Fellestomt
Fellesområder opparbeidet med plenarealer, trær, prydbusker, diverse beplantning, sittegrupper, sykkelparkering og felles internveier belagt med asfalt.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 799 811 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 879 319 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokken ble oppført i 1938. Gulvflater i kjeller og etasjeskillere av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av murverk, utvendige fasader består av teglstein. Takkonstruksjon av tre i valmet saltaks form utvendig tekket med platekledning av metall, ikke besiktiget.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 50 kvm, Bruksareal: 50 kvm, Bruttoareal: 55 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med radiatorer tilkoblet felles varmesentral og gulvvarme. Varmekabler i baderomsgulv.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget Myrahagen borettslag består av 180 andelsleiligheter.
Myrahagen Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 950376457, og ligger i bydel Sagene i Oslo kommune med følgende adresse:
Bentsebrugt 16 A-J
Bentsebrugt 18 A-F
- Borettslaget har egen hjemmeside: myrahagen.herborvi.no.
- Nederst i hagen er det mulighet for beboerne å «leie» en parsellenhet til kr 200 per år. Interesserte tar kontakt med martin@konturforlag.no.
- Borettslaget har avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader.
- Get er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenummer: * OBOS02-98207694991
Restsaldo: 850.060,-
Rest løpetid: 1 år 7 md.
Rente: Flyt 2,10%
Lånenummer: * OBOS03-98207694983
Restsaldo: 13.736.987,-
Rest løpetid: 14 år 11 md.
Rente: Flyt 2,10%
Lånenummer: * OBOS04-98207718874
Restgjeld: 24.506.915,-
Rest løpetid: 15 år 3 md.
Rente: Flyt 2,10%
Borettslaget har vedtatt IN-ordning. All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Andel fellesgjeld

240 000

Andel formue

4 284

Forsikring

If Polisenummer: 881140

Regnskap

Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr 8 250 835,-
Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr 9 247 817,-
Årets resultat er på kr 337 400,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2018 kr 1 763 658 og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det må påregnes generelt vedlikehold av borettslaget:
Ved generalforsamling 29.04.19 ble det vedtatt ny avfallsløsning, nytt callinganlegg, låssystemer og inngangsdører. Styret fikk fullmakt til å ta opp inntil 3 mill ekstra i lån for å fullføre prosjektene. Alle prosjektene ble gjennomført i 2019. Det er ingen umiddelbare planer om økning av felleskostnadene som følge av dette. Totalt låneopptak er på inntil 15 000 000 for alle planlagte prosjekter. Det vil ila året bli vurdert hva som skal gjøres de neste 8-10 årene og avdrag skal begynnes å betale tilbake så hva som skjer med felleskostnader vet ikke styret pr nå. På et tidspunkt vil det skje.
Større vedlikehold og rehabilitering:
2017: Utvending drenering og omlegging av vann- og kloakkledninger, sluttføres 2018
2017: Utskifting av gamle varmtvannsrør, samt blandeventil til varmtvannet i fyrhus
2017: Byttet elkjele i fyrhus
2017: Byttet sirkulasjonspumpe i fyrhus
2017: Bytte av underfordeler, målerskap og nytt sikringsskap fyrhus
2016: Installert brannslanger alle leiligheter, bytte av brannslukkere i fellesareal
Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Vanlig husdyrhold er tillatt såfremt det er meldt skriftlig til styret og dyreholdet ikke er til ulempe for andre brukere av eiendommen.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til lb@schalapartners.no eller SMS: 98 02 97 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Lene Brekken