#BJØLSEN

Lys og romslig 2(3)-roms hjørneleilighet like ved Akerselva | Balkong | Vv & fyring inkl. | Mulighet for parkering

Maridalsveien 225A , 0467 Oslo

BE OM SALGSSUM
Oscar André Halsen
Oscar André Halsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

87%

eier sin egen bolig

14%

har bolig mellom 60-120 kvm

86%

av boligene er eldre enn 20 år

12%

er gift

64%

har høyskoleutdanning

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 54 m²
Bruksareal 55 m²
Bruttoareal 62 m²
Tomt 2 956 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1940
Gårdsnummer 222
Bruksnummer 135
Energimerking G
FINN.no 179247164
Sist endret 02.06.2020 12:08
Prisantydning 3 800 000
Totalpris 4 075 135
Ligningsverdi 1 032 412,-

Beregnet totalkostnad

3 800 000,- (Prisantydning) 260 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 060 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperforsikring Buysure (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 135,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 075 135,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

66-20-0060

Adresse og matrikkel

Maridalsveien 225A, 0467, Oslo, Gnr. 222 bnr. 135, andelsnr. 118 i Maridalsveien Borettslag med orgnr. 848818402 i Oslo kommune

Eier

Kristian Reiten Kristine Wergeland

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Det praktiseres forkjøpsrett i borettslaget for borettslagets medlemmer og OBOS medlemmer.

BRA/PROM

55 / 54 m²

Antall soverom

1
 

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1940

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 5500 kwh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 2 956 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Beskrivelse

Velkommen til attraktive Bjølsen og Maridalsveien 225A!
En flott og gjennomgående 2(3)-roms hjørneleilighet beliggende i et rolig og attraktivt boligområde, skjermet fra trafikk og med nærhet til Akerselva. Boligen inneholder stue, separat kjøkken, soverom, flislagt bad og entré. Leiligheten holder en god standard, har en god takhøyde og lysinnslipp fra flere sider. God og romslig planløsning som gjør leiligheten lett å møblere. Utgang fra stue til en herlig vestvendt balkong med ettermiddag- og kveldssol.
Dette er en leilighet man vil trives i!
- Gode lysforhold
- Vestvendt balkong med gode solforhold
- Flislagt baderom med oppl. for vaskemaskin
- Mulighet for parkering
- Oppvarming/VV og TV/bredbånd inkl.
- Veldrevet borettslag
- God lagringsplass i 2 boder
 

Innhold

Leiligheten ligger i 2 etasje og inneholder: Entré, bad, kjøkken, stue, soverom.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på 4,2 kvm og en loftsbod på ca 7 kvm.

Beliggenhet

Når du bor i Maridalsveien 225 A  bor du i ett av Bjølsens mest veldrevne borettslag.
Leiligheten ligger meget sentralt, i et attraktivt boligområde på Bjølsen, nær Nydalen. Det er flere koselige og populære kafeer og spisesteder i umiddelbar nærhet. Gangavstand til BI, nye ODEON Kino (landets største og mest moderne kino) og Storo Storsenter.
Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner og turstier, samt skiløype og skøytebane om vinteren.  Ny innendørs skatehall med tilliggende utendørs skateareal på Voldsløkka. I tillegg er det ny kunstfrossen skøytebane for bandy, med kunstgress for landhockey om sommeren.
Følg turstien langs Akerselva, enten til fots eller med sykkel, og ta deg et deilig bad ved Nydalen badeplass. Kunstige kulper og små fossefall gjør dette til et spennende område for store og små. Veien videre opp til Nordmarka og den vakre Maridalen er ikke langt unna. Her er det flotte tur, ski og sykkelmuligheter.
For den treningsglade har du gangavstand til blant annet  SATS Storo/Nydalen, CrossFit Oslo-Nydalen og Fitnesspoint Nydalen.  Det er heller ikke langt til SATS Elixia på Sagene, Evo Fitness Nydalen, Sagene Squash i Mølleparken og Myrens sportssenter på Torshov -med tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret. Oslo Yoga på Sagene Samfunnshus ligger kun noen minutters gange fra leiligheten. 
Det er flere matvarebutikker i nærheten. I Bjølsenhallen, kun 2 minutter fra leiligheten, finner du Meny, Post i Butikk, blomsterbutikk og apotek. Kiwi og søndagsåpen Joker ligger også rett i nærheten.
Meget god offentlig kommunikasjon fra Badebakken holdeplass med buss 37 (Helsfyr/Sentrum, går døgnet rundt) og 54 (Kjelsås/Aker Brygge). Heller ikke langt til holdeplasser for buss nr. 30 (Nydalen/Bygdøy), 34 (Tåsen/Ekeberg Hageby) og 20 (Galgeberg/Skøyen). Gangavstand til Nydalen T-bane stasjon. Her kommer du byen rundt med linjene 3, 4 og 5. Det er enkelt å komme til de store utdanningsinstitusjonene.
Det kan også være verdt å nevne at det kun er 15 minutters gange til Nydalen togstasjon, hvor toget (Gjøvikbanen) raskt tar deg langt inn i Nordmarka, enten du vil gå tur, sykle eller stå på ski.
Velkommen til et nabolag og en bydel som byr på noe for alle og enhver!

Entré

Romslig og lys entre som gir et godt førsteinntrykk av denne leiligheten. God plass til oppheng av yttertøy og skohylle. Det er dørcalling i bygget og automatsikringer i sikringsskapet i oppgangen. Laminatgulv og malte overflater på vegg og himling.

Stue

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et rom for både avkobling og hygge. Stuen fremstår som lys og luftig med lysinnslipp fra to sider og hyggelig utsyn mot fellesarealene uten innsyn. I stuen har du god plass til sofagruppe med salongbord, mediemøblement, samt en spisebordsgruppe. Oppvarming av leiligheten og kabel-TV/bredbånd fra Get er inkludert i felleskostnadene. I stuen er det et kott for ekstra oppbevaring. Parkettgulv og malte overflater på vegg og himling.

Kjøkken

Leiligheten har et hyggelig separat kjøkken med plass til spisebord. Du har god skap- og benkeplass i kjøkkeninnredning med lyse profilerte fronter. Kjøkkenet ble oppgradert i 2020 med ny heltre benkeplate, oppvaskkum i kompositt, blandebatteri, fliser over benk og nye dørhåndtak på frontene. Kjøkkenet er fullt utstyrt med integrerte hvitevarer som komfyr med induksjonstopp og oppvaskmaskin fra 2020, samt plass til frittstående kjøleskap m/frysedel. Laminatgulv og nymalte vegger i 2020.

Bad

Delikat og tidløst baderom som ble pusset opp i 2002 i regi av borettslaget. Baderommet har fliser på gulv med varmekabler, samt flislagte vegger. Baderomsinnredning med heldekkende servant og speilskap med belysning over. Rommet er også utstyrt med dusjhjørne med nytt dusjgarnityr og toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin, og varmtvannet er inkludert i felleskostnadene. Downlight i himling og varmekabler i gulv.

Balkong

Fra stuen er det doble dører som kan åpnes ut til balkongen. Balkongen vender mot vest og rolige frodige fellesarealer, og har gode solforhold. Du har plass til en hyggelig sittegruppe og dette er uten tvil den perfekte plassen for lange og late sommerdager!

Soverom

Leiligheten har et romslig soverom med god plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord. Du har rikelig med oppbevaringsplass i stor skyvedørsgarderobe med speilfronter, samt plass til en kommode eller kontorpult. Rommet er malt i behagelige fargetoner hvor en av veggene er malt med kalkmaling. Parkettgulv.

Felleskostnader

3 546 pr. mnd. Oppvarming og varmtvann, kabel-TV og internett fra Get, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Borettslaget har 159 parkeringsplasser som leies ut til beboere for kr 300,- i mnd. (pris for leie av parkeringsplassen for MC/moped er kr. 50,- pr. mnd.). I tillegg finnes 9 gjesteparkeringsplasser.
Tildeling av parkeringsplass forutsetter at juridisk eier / samboer er registrert med bosted i borettslaget, og at de disponerer egen bil.
Ved ønske om fast parkeringsplass eller oppstillingsplass til motorsykkel eller moped ta kontakt med parkeringsansvarlig via e-post parkering@maridalsveien.no.
Ladestasjoner for el-bil:
Det er etablert 4 nye ladestasjoner for EL-biler, slik at det samlede antallet ladestasjoner nå er 6. Disse er plassert på baksiden av blokk 229 og trafostasjonen. Fra høsten 2019 vil brukere av disse ladestasjoner betale for bruk av strøm samt drift og vedlikehold etter selvkostprinsippet.
Bil-delingsordning:
Styret har planlagt å legge til rette for en bil-delingsordning, hvor borettslaget legger til rett ved å tilby parkeringsplasser. En løsning styret har vurdert er Hyre (https://www.hyre.no/). Styret håper å få på plass en løsning i løpet av 2019.
Området ble fra 1 juni 2018 en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3 000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 032 412 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 716 681 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygning over 5. etasjer samt kjeller og loft. Grunnmur av naturstein og betong. Bærende konstruksjoner og etasjeskiller i mur og betong. Saltak i trekonstruksjoner. Utvendig fasader med teglstein.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 54 kvm, Bruksareal: 55 kvm, Bruttoareal: 62 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Oppvarming med sentralfyr til radiatorer. Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene. Elektriske varmekabler i gulv på baderom.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 14.09.1939, dagboknummer 304970. Bestemmelse om veg og om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 03.11.1941, dagboknummer 303985. Bestemmelse om kloakkledning med flere bestemmelser.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 04.04.1997, dagboknummer 19558. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Bestemmelse om adkomstrett, om bebgyggelse med flere bestemmelser.
* Fellesobl. for bor.innsk., tinglyst den 13.06.2002, dagboknummer 38519. Beløp: NOK 2.193.600. Panthaver: Obos.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 17.08.2006, dagboknummer 387215. Overenskomst over stikkledningstilknytning med flere bestemmelser.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 06.09.2006, dagboknummer 420422. Bestemmelse om vann og kloakkledning, om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. med flere bestemmelser.
* Pantedokument, tinglyst den 02.07.2010, dagboknummer 491781. Beløp: NOK 25.000.000. Panthaver: Handelsbanken.
* Pantedokument, tinglyst den 25.01.2013, dagboknummer 72736. Beløp: NOK 60.000.000. Panthaver: Handelsbanken.
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 08.05.2015, dagboknummer 406219. Midlertidig dispensasjon fra vegloven. Vedtak av visse vilkåt vedrørende utskillelse/bebyggelse av denne matrikkelenhet.
* Pantedokument, tinglyst den 28.01.2019, dagboknummer 117099. Beløp: NOK 18.000.000. Panthaver: Handelsbanken.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Maridalsveien Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 848 818 402, og består av 354 andelsleiligheter og i tillegg 1 tjenesteleilighet.
* Vaktmester John Schmidt ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i borettslaget
* Borettslaget har egen gartner (ansatt på timebasis)
* Get er borettslagets leverandør av kabel-TV og internett
* Borettslaget har egen ski-smørebod i Maridalsveien 227 C
* Borettslaget har et velferdslokale i 229 som kan leies ut til andelseierne
* Det er 7 fellesvaskerier som brukes i henhold til gjeldende regler
 

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: HANBA2-83987145423
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr 48.880.630,-
Restløpetid: 24 år 8 md.
Terminer per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1, 95%
Lånenummer: HANBA3-83987181624
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr 37.906.539,-
Restløpetid: 25 år 1 md.
Terminer per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1, 95%

Andel fellesgjeld

260 000

Andel formue

28 686

Forsikring

W.R.BERKLEY INS.NORWAY NU Polisenummer: 200918.4

Regnskap

Inntekter:
Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr 13 862 544,-
Dette er kr 78 456 lavere enn budsjettert og skyldes i hovedsak tomme leieforhold.
Kostnader:
Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr 10 806 608,-
Dette er kr 813 608 høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak posten «energi/fyring». Se note 10 for ytterligere informasjon.
Resultat:
Årets resultat på kr 1 658 218,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Overgang og graving til jordvarme:
Fra 01.01.2019 vil det ikke lenger være lov med fossilt brensel i Oslo kommune. Borettslaget måtte derfor finne er mer miljøvennlig alternativ. Jordvarme vil gi lavest fremtidige energikostnader og investeringen på ca. kr 15 millioner vil gi betydelige årlige besparelser på strøm i fremtiden. Husleien vil ikke og borettslaget vil bidra til at det slippes ut 229 tonn mindre farlige gasser.
Budsjettet på 15 millioner slås sammen med borettslagets felleslån og vil ikke bidra til økt husleie.
2019
* Energibrønnpark etablert med full rehabilitering av fyrhuset.
* Kontroll av branndetektorer/alarm i alle leiligheter og merking av alle brannveier og oppstillingsplasser for brannbil.
2018
* Ny utvidet vakmestergarasje ferdigstilt og skibod er etablert
2017
* Nye fjernvarmerør er lagt i ny grøft fra fyrhuset til 229 og 231
* Nye stengeventiler er monter på fjernvarmerørene
* Ny utvidet vaktmestergarasje er oppført
* Skismørerbod er etablert og nye plantekasser er utplassert
* Nye lamper er montert på alle terrasser
* Oppfølging av reklamasjonssaker på balkonger
2016
* Ettårs kontroll av balkonger
* Etablering av to elbil-oppladningsplasser ved 229 C
* Trappeoppgang i 225 D samt kjellergang mellom 225 C og C ble malt
2015
* Nye balkonger i 227 og 237
* Utearealer foran 225, 227 og 237 er tilbakestilt etter balkongbygging
* Trappeoppganger malt i 235
2014
* Nye balkonger i 225, 229 og 231
* Ny trapp mellom 233 og 235
* Ny belysning til tilhørende gangvei
* Nye drensrør lagt i skråning bak 233

Husdyrhold

Det må søkes styret ved ønske om anskaffelse av dyr eller ved ønske om å ta med allerede anskaffet dyr ved innflytning. Dokumentert allergi eller angst for dyret det søkes om blant én eller flere beboere i oppgangen, er normalt grunn til avslag. Dersom søknaden innvilges, opprettes en kontrakt mellom dyreeier og borettslaget. Dyreeier er forpliktet til å påse at dyret ikke er til sjenanse for naboene.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
Tv og tv-stativ. Vegghylle på kjøkken og entre og knaggrekke i entre kan medfølge om ønskelig.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.
 

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: oh@schalapartners.no eller SMS: 45 24 08 17 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,10 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 8 500,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Oscar André Halsen