#TORSHOV

Lys og moderne 3-roms i Funkisgården | Bygg renovert i 2005 | God standard | V.v og fyring inkl. | Ingen forkjøpsrett

Åsengata 34 , 0480 Oslo

BE OM SALGSSUM
Oscar André Halsen
Oscar André Halsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

69%

eier sin egen bolig

98%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

62%

har bolig mellom 60-120 kvm

76%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er barnefamilier

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 52 m²
Bruksareal 52 m²
Bruttoareal 57 m²
Tomt 206 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1932
Gårdsnummer 224
Bruksnummer 58
Energimerking G
FINN.no 179246525
Sist endret 27.05.2020 13:49
Prisantydning 3 850 000
Totalpris 4 010 893
Ligningsverdi 874 761,-

Beregnet totalkostnad

3 850 000,- (Prisantydning) 153 083,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 003 083,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 010 893,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

66-20-0062

Adresse og matrikkel

Åsengata 34, 0480, Oslo, Gnr. 224 bnr. 58, andelsnr. 1121 i Funkisgården Borettslag med orgnr. 988609234 i Oslo kommune

Eier

Ane Bjor Aasbø

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Nei

BRA/PROM

52 / 52 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1932

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 2960  kwh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 206 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Gårdsrommet er flott opparbeidet med gangarealer, gressplen, prydbusker og blomster - laget etter tegning fra Bar Bakke Landskapsarkitekter AS. I gårdsrommet er det blant annet nyere lekeapparater, sittegrupper, sykkelstativ og nedgravde avfallsbrønner.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Beskrivelse

Velkommen til populære Funkisgården og Åsengata 34.
Dette er en flott 3-roms leilighet med en svært attraktiv beliggenhet på populære Torshov i anerkjente Funkisgården. Leiligheten ligger i et stilig bygg og har en svært god og gjennomgående planløsning med en stor, åpen og sosial stue- og kjøkkenløsning. Planløsningen sammen med den gode takhøyden og de store vindusflatene gjør at leiligheten oppleves som romslig og luftig! Nylige oppmalt overflater i delikate farger.
- Stilrent kjøkken med integrerte hvitevarer
- Moderne og anerkjent funkisgård
- Nye vinduer fra 2015
- Balansert ventilasjon
- Ny parkett i entre, kjøkken og stue fra 2018
- Sentral, likevel skjermet beliggenhet
- Pent flislagt bad med plass til vaskemaskin
- Gjennomgående god standard
- Varmtvann og fyring er inkludert i felleskostnadene
- Trafikkstille
- Lave omkostninger - ingen dok.avgift
- Ingen forkjøpsrett

Innhold

Leiligheten ligger i høy og usjenert 1 etg og inneholder: Entré, bad, kjøkken, stue og 2 soverom.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på 5,5 kvm.

Beliggenhet

Meget attraktiv og sentral beliggenhet på Sandaker/Torshov, i veldrevet borettslag med god vedlikeholdshistorikk.
Mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet Hva Skjer, Torshovteatret og Cosmopolite scene på Soria Moria. Det andre teateret på Lilleborg med alt fra amatøroppsetninger til musikaler, Trikkestallen på Torshov og TV2 studio i Nydalen med innspillinger og show. Området kan også friste med flere populære spisesteder og kafeer, blant annet Åpent Bakeri / Lofthus Samvirkelag som ligger i samme gård. Sistnevnte serverer nydelig pizza etter at bakeriet stenger for dagen. Jewel of India serverer nydelig indisk ved "Nordpolen" på Sandaker. Også Som Tam, kåret til byens beste asiatiske spisested, Trikkestallen og Grisen ligger i nærheten, på Torshov. Nydalen Bryggeri og spiseri i Nydalen og Kolonihagen på Lilleborg er også verdt å nevne.
Det er gangavstand til Grünerløkka, Storo, Sagene og Nydalen med alt de ulike bydelene har å by på! Storo storsenter med en rekke tilbud av forretninger, matbutikker, servicetilbud og vinmonopol ligger kun en liten gåtur unna. Det samme er Sandaker senter med blant annet stor matvareforretning, apotek og vinmonopol. Flere skoler og høyskoler er rett i nærheten. Handelshøyskolen BI i Nydalen ligger kun en liten gåtur unna. Med kollektiv transport fra Sandaker/Torshov er det også enkelt å komme seg til Tannlegehøyskolen, universitetet på Blindern og høyskolen i sentrum. Flere barne- og ungdomsskoler, samt barnehager finnes også i nærheten.
Nærområdet har mange fine parker og friområder å by på. Torshovparken, Torshovdalen og turstiene langs Akerselva er få minutters gange unna og kan brukes til bl.a. grilling, sommerleker, søndagsturer, soling, piknik, aking om vinteren m.m. Det er også kort vei til flere treningssentre som Fitness 24/7, Fitness xpress, Sats/Elixia på Storo og Nydalen, Myhrens sportssenter på Torshov og Crossfit Oslo i Nydalen.
Er du et friluftsmenneske og vil ta turen til marka, går trikk nr 11. til Kjelsås og buss nr 56 til Solemskogen. Det er også kort vei til bademuligheter i Nydalen og Frysja. Offentlig kommunikasjon er i umiddelbar nærhet. Trikk nr. 11, 12 og 13, buss nr 20 (Skøyen/Galgeberg), nr 30 (Huk/Bygdøy) nr. 23
(Simensbråten/Lysaker), nr 24 (Fornebu/Brynseng), nr 58 (Nydalen/Helsfyr o/Bjerke), nattbuss nr 54 og flybuss fra Storo og Sinsen. T-bane fra Storo og Sinsen. Det har nylig kommet bysykkel rett utenfor boligen, like ved Åpent Bakeri.
Her bor man i et trygt og godt nabolag, ikke langt unna alt hovedstaden har å by på.

Entré

Romslig entré som gir et godt førsteinntrykk av leiligheten. Godt med oppbevaringsplass i praktisk skyvedørsgarderobe og plass til oppheng av yttertøy og skoskap. Fra entréen kommer du videre inn til alle øvrige rom. Dørcalling med åpner plassert i entré. Downlights i himling.

Stue

Lys og innbydende stue med lekker 3-stavs parkett på gulv. Store vindusflater sammen med en svært funksjonell og romslig romløsning sikrer rikelig med naturlig lys og en luftig atmosfære. Stuen oppleves i tillegg svært enkel å innrede med mange møbleringsmulighter. Her har du en naturlig plass til både sofagruppe, stuebord og mediemøblement, i tillegg til en hyggelig spiseplass i nærhet til kjøkkenet. Den åpne løsningen mot kjøkkenet er både sosial og praktisk.

Kjøkken

Stilrent og moderne kjøkken fra Aster Cusine med integrerte hvitevarer. Åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredningen har glatte fronter, benkeplate i laminat, ventilator, fliser over benkeplate,  nedfelt oppvaskkum i stål og integrerte hvitevarer som komfyr med keramisk platetopp, oppvaskmaskin (2018) og kjøl/fryseskap (2017). 3-stavs parkett på gulv. Malte vegg- og himlingsflater.

Bad

Lyst og romslig baderom med varmekabler som ble pusset opp i regi av borettslaget i 2005. Baderommet har fliser på gulv og vegger, og er utstyrt med vegghengt servant med speilskap over, dusjhjørne, gulvmontert toalett, samt vegghengt hylle. Plass og opplegg til vaskemaskin. Ny servant m/skap og blandebatteri fra 2020.

Soverom 1 & 2

Leiligheten har to lyse og svært hyggelige soverom. Hovedsoverommet har plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap. Soverom nr. 2 har plass til enkeltseng og garderobeskap. Dette rommet har blitt oppmalt nylig i 2020. Begge soverommene får inn svært godt med naturlig lys og vender ut mot rolige omgivelser - godt skjermet fra trafikk og støy.

Felleskostnader

4 244 pr. mnd. A konto varme, varmtvann, kabel-tv, internett, trappevask, vaktmestertjenester, felles forsikirng, kapitalkostnader og kommunale avgifter
Herav:
Felleskostnader BO 2.076,-
Varme akonto 614,-
Varmt tappevann 223,-
Tv-get start 50,-
Internett 350,-
Lån 499,-
Lån Ventilasjon 354,-
Bakgårdslån 78,-

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.
Det skal i mai 2020 settes opp nye ladestasjoner rett utenfor.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 874 761 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 149 141 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk oppført i mur/betong over 4 etasjer samt kjeller. Borettslaget består av 135 leiligheter i 18 oppganger. Første innflytting var i 1930. Borettslaget ble renovert med nye bad og kjøkken samt behandling alle flater i 2005.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 52 kvm, Bruksareal: 52 kvm, Bruttoareal: 57 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Med godkjenning fra styret kan en andelseier overlate bruken av hele boligen til andre for inntil tre år, dersom andelseieren selv, ektefellen eller slektninger i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen, har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Godkjenning kan bare nektes dersom forhold hos den som bruken ønskes overlatt til gir saklig grunn til det, eller dersom vedkommende ikke fyller kravene til å være andelseier

Oppvarming

Varmtvann og fyring tilkoblet fjernvarme er inkludert i felleskostnadene. Varme i baderomsgulv.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1931/990850-1/105  Bestemmelse om bebyggelse    10.12.1931 
Bestemmelse om benyttelse
best. om felles gårdsplass
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
 
1932/990854-1/105  Erklæring/avtale    07.01.1932 
Bestemmelser om brannvegg/-dør
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
 
2004/88112-1/105  Erklæring/avtale    21.12.2004 
Rettighetshaver: Oslo Kommune, Viken Energinett AS
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2005/90299-1/105  Pantedokument    27.12.2005 
BELØP: NOK 31.022.000
Panthaver:De Fremtidige Andelseierne I Brl V/Sittend Styre  
Lnr: 7159146
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2010/451310-1/200   ** Prioritetsbestemmelse    21.06.2010 
veket for: RETTIGHET 2006/26877-2/105
 
2015/384164-1/200   ** Prioritetsbestemmelse    04.05.2015 
veket for: PANTEDOKUMENT 2015/326058-1/200

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra  kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Funkisgården borettslag består av 157 andelsleiligheter. I tillegg er borettslaget en samleseksjon bolig i et sameie hvor øvrige tre seksjoner er næringsseksjoner. Borettslaget er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 988609234, og ligger i bydel 3 Sagene i Oslo kommune med følgende adresser:
- Carl Jeppesens gate 12-28
- Hans Nielsen Hauges Gt 13-15
- Hans Nielsen Hauges Gt 15
- Åsengata 26-40, og 42 A-B
Gårds- og bruksnummer: Gnr 224 og bnr 52, 53, 55, 57-62, 105-113, 179.
Borettslaget har nettside: www.funkisgarden.no .
De største postene i vedlikeholdsplanen:
* Rengjøring og overflatebehandling av fasader (pipa tatt i 2019)
* Utskifting av gamle vannrør i kjellere
* Drenering av balkonger (gjennomført i 2019)
* Utskifting av belysning inkl. nødlys for innendørs fellesarealer
* Rehabilitere og utbedre fuktskader i fyrrom
* Omtekking av tak (ett bygg har gammelt tak)
* Kamerainspeksjon bunn- og uttrekksledninger
* Brannsikring i kjellere (gjennomført i 2017)
Større vedlikehold og rehabilitering (Historikk)
2019 Rehabilitering av alle balkonger og pipa
2019 Avfuktingsanlegg i 6 kjellere
2018-2019: Ny fiberkabel for internett- og TV signaler til alle leiligheter.
2018: Installasjon av automatiske vannstoppere i alle leiligheter. Nye kjøkkenkraner i leiligheter som ikke hadde skiftet siste 10 år.
2017: Rehabilitering av støttemur og lekeplass i bakgården
2015: Avfuktingsanlegg i 3 kjellere.
2015: Vindusrehabilitering
2015: Ventilasjon - balansert
2015: Lys - bakgård og oppganger
2012-2015: Bakgård
2012: Radiator
2012: Tak
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader (Sikringsordning). OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.
Det er utarbeidet en vedlikeholdsplan frem til 2021. Hvis det ikke dukker opp uforutsette behov og vedlikeholdsplanens forslag til fordeling av prosjekter over perioden frem til 2021 kan følges, kan prosjektene gjennomføres med fellesutgifter på dagens nivå.

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslaget har fire lån:
Lånenr.: DNB-12130584894
Annuitetslån med 12 terminer.
Restløpetid: 24 år 4 md.
Flytende rente: 2,10% pt.
Restsaldo kr. 67.326.151,-
Lånenr.: DNB01-12126192191
Annuitetslån med 12 terminer.
Restløpetid: 2 år 10 md.
Flytende rente: 2,70 % pt.
Restsaldo kr. 89.616,-
Lånenr.: DNB07-12131850857
Annuitetslån med 4 terminer.
Restløpetid: 25 år 6 md.
Flytende rente: 2,70 % pt.
Restsaldo kr. 18.018.943,-
Lånenr.: DNB2-12138227918
Serielån med 12 terminer.
Restløpetid: 8 år
Flytende rente: 2,70 % pt.
Restsaldo kr. 6.174.329,-

Andel fellesgjeld

153 083

Andel formue

2 506

Forsikring

NEMI Polisenummer: 23528855

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 12,27 millioner.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen 9,04 millioner.
Resultatregnskapet for 2019 viser et overskudd på kr 6,69 mill. Overskuddet inkluderer de ordinære avdragene til felleslånene og kr 5,80 mill som andelseiere innbetalte som ekstra avdrag på IN-lånet. Justert for denne ekstrabetalingen ville overskuddet vært på kr 1,89 mill. Overskuddet foreslås overført til egenkapital.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Dyrehold (hund og katt) er tillatt etter bestemte regler og skal registeres hos styret.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Lamper over spisebord og lampe på grønt soverom medfølger ikke. Nattbord på grønt soverom, pendel i stue og pendel på det lille soverommet kan medfølger om selger ønsker.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: oh@schalapartners.no eller SMS: 45 24 08 17 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,10 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 500,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Oscar André Halsen