#ØVRE GRÜNERLØKKA

Klassisk og tiltalende 1(2)-roms med luftig stue, moderne kjøkken og egen sovealkove | Perfekt førstegangskjøp |

Biermanns gate 10 , 0473 Oslo

VISNINGER

8. juni mandag kl. 18:30-19:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Oscar André Halsen
Oscar André Halsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler
Cecilia Johansen
Cecilia Johansen Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

60%

eier sin egen bolig

92%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

28%

har bolig mellom 60-120 kvm

73%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er barnefamilier

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 29 m²
Bruksareal 29 m²
Bruttoareal 32 m²
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1893
Gårdsnummer 225
Bruksnummer 39
FINN.no 179247797
Sist endret 02.06.2020 13:08
Prisantydning 2 990 000
Totalpris 3 061 055
Ligningsverdi 617 022,-

Beregnet totalkostnad

2 990 000,- (Prisantydning) 63 245,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 053 245,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperforsikring Buysure (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 061 055,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

66-20-0064

Adresse og matrikkel

Biermanns gate 10, 0473, Oslo, Gnr. 225 bnr. 39, andelsnr. 8 i Borettslaget Biermannsgate 10 (Reg=2012.06.13 av ELMO) med orgnr. 944473637 i Oslo kommune

Eier

Lina Therese Monge

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

BRA/PROM

29 / 29 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1893

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 6.000,- pr år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Felleseiendommen består av et velstelt gårdsrom med plenareal, trær, beplantninger og sittegrupper for felles hygge.

Beskrivelse

Velkommen til Biermanns gate 10 presentert av Oscar A. Halsen / Schala & Partners er en særdeles trivelig 1(2)-roms andelsleilighet med arealeffektiv planløsning og god standard. Leiligheten ligger i byggets fjerde etasje og er perfekt for førstegangskjøpere. Store vinduer gir det hele et luftig preg, mens stukkatur og rosett fremhever både stil og karakter. Selve bygningen er en klassisk velholdt bygård fra 1893, og det bys på romslig bakgård med beplantninger og grønn idyll.
Leiligheten har en fin stue med åpen kjøkkenløsning og god plass for møblement. Kjøkkenet er pent og moderne, og alle hvitevarer er integrert. Videre er det et praktisk bad med opplegg for oppvaskmaskin og en koselig sovealkove som enkelt gjøres til et privat avlukke. Alkoven har veggskap, og du finner ekstra lagringsmuligheter i entreen. I tillegg er det en disponibel kjellerbod og en disponibel loftsbod.

Innhold

Leiligheten ligger i 4 etasje og inneholder entre, stue m/åpen kjøkkenløsning, bad og alkove.
I tillegg disponerer leiligheten en bod i kjeller i nabobygget på ca 7,3 kvm og en bod i etasjen over på ca 6 kvm.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et meget populært og sentralt boligområde på løkka i Oslo, med nærhet til Akerselva, Birkelunden og Olaf Ryes plass. Området er fylt med mye spennende innenfor kultur, utdanning, uteliv, mat og drikke. Ikke minst ligger berømte Vulkan få minutters gange fra eiendommen - et populært område med blant annet stort matmarked, treningssenter og konsertlokaler.
Birkelunden har et yrende folkeliv, arrangementer og konserter om sommeren. En annen flott park i område er Sofienbergparken eller Johan Sverdrups plass som ligger tvers over gaten. For hyggelige søndagsturer kan en også spasere i naturskjønne omgivelser langs Akerselva opp forbi Nydalen og Frysja, og videre innover mot Maridalsvannet.
Området har også et godt kollektivtilbud, flere skoler og barnehager, samt lekeplasser, fotballbaner, basketballbaner, idrettshall og svømmehall. Det er idrettsanlegg på Dælenenga. Ringnes Park Senter ligger en kort spasertur unna, og byr blant annet på butikker, Elixia treningssenter og et av Nord Europas mest moderne kinoanlegg.
For den kunstinteresserte er det kort vei til Munch-museet på Tøyen. Her finner du også Botanisk hage, Veksthusene, Zoologisk museum og Geologisk museum.

Entré

Fra Biermannsgate er det inngang via portrom til felles inngangsparti i bakgården. Herifra fører originale trapper med stilig smijernsrekkverk opp til leilighetsplan. Entreen gir et meget godt førsteinntrykk av leiligheten, og byr på både smakfull laminatgulv, skoskap og en plassbygget garderobeløsning med stang og hyller. Hemsløsning for oppbevaring. Callinganlegget er montert ved utgangsdøren.

Stue og kjøkken

Leiligheten har en hyggelig stue med åpen kjøkkenløsning og god plass for møblement. Store vindusflater fyller rommet med naturlig lys og gir det hele et luftig preg. Det lyse fargevalget på veggen gir også fin refleksjon. Himlingen har original stukkatur og rosett, noe som fremhever stuens stil og karakter.
Kjøkkeninnredning kler rommet godt, og har glatte hvite fronter, belysning under overskap, samt foliert benkeplate med blank kantlist og nedfelt kum i rustfritt stål. Det er integrert stekeovn, keramisk topp og kjøleskap. Over kokesonen er det ventilator med kullfilter.

Bad

Boligen inneholder et praktisk bad med flislagt gulv og malte vegger. Det er speil med overbelysning, servant nedfelt i bambus benkeplate, benkeskap og et tilhørende høyskap. Videre er det dusjkabinett, kverntoalett og opplegg for vaskemaskin.

Sovealkove

Leiligheten har en koselig sovealkove med veggskap, laminatgulv og et vindu som gjør det hele lyst og trivelig. Alkoven har plass for bred sengeløsning og kan gjøres privat ved å lukke døren mot stuen. Boligen har for øvrig god lagringsplass med blant annet garderobe i entreen og to disponible boder. Kjellerboden er på ca. 8 kvm, mens loftbod med skrått tak er på ca. 3 kvm.

Felleskostnader

2 471 pr. mnd. Fordeling: Felleskostnader kr 1 647,- Renter og avdrag kr 413,- Flex abonnement GET kabel-tv og bredbånd kr 411,-

Etasje 4 etasje

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 617 022 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 221 279 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Fundamenter i gråstein. Grunnmur i gråstein/teglstein. Støpt gulv på grunn. Yttervegger i murverk med pusset og malte fasader. Vinduer med tolags isolerglass i malte trerammer, produsert i 1984. Etasjeskillere i trebjelkelag.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ekspeditionsdokument fra 1894. I eldre saker fra slutten av 1800 til begynnelse av 1900- tallet, kan "Ekspedisjonsdokument" anses som en slags brukstillatelse ifølge plan og byggningsetaten. Megler har ikke funnet noen ytterligere ferdigattester.
Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 29 kvm, Bruksareal: 29 kvm, Bruttoareal: 32 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektrisitet. Bygningens ventilasjon er basert på naturlig oppdrift, og det er ventilasjonskanaler i pipeløp. I tillegg er det ventilasjonsluke på bad/wc.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Det er borettslaget som eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget. Andel i borettslag gir andelseier borett til og råderett over en nærmere bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for borettslagets gjeld, men borettslagets løpende utgifter må dekkes av andelseierne gjennom månedlige fellesutgifter (husleie).
Interessenter oppfordres til å sette seg inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.
Bygningen er vernet som kulturminne.
Get er leverandør av TV og bredbåndstjenester.
Utført rehabilitering/større vedlikehold
2017 Pipeløp ble rehabilitert. Det er de ytterste pipeløpene som er rehabilitert og kan benyttes til fyring.
2016 5 stk balkonger ble montert
2015 To oppgangstoaletter omgjort til boder, byttet nøkkelsystem
2014 Full rehabilitering av fasade mot bakgård
2013 Ingen større jobber
2011 Nye lyspunkter i portrom, oppussing av trappeoppgang, ny dørcalling, varmekabler i takrenne over fortau
2010 Oppgradering av brannsikring i følge pålegg fra brannvesenet
2006 Rehabilitering av vinduer i oppgang
2002 Oppussing av fasade
1999 Oppussing av inngangsparti

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12136174167, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 09.05.2020: 3.35% pa.
Antall terminer til innfrielse: 72
Saldo per 09.05.2020: 1 041 306
Andel av saldo: 63 246
Første termin/første avdrag: 01.06.2018 ( siste termin 01.03.2038 )

Andel fellesgjeld

63 245

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det ble på årsmøtet 2019 vedtatt at styret skal gjennomføre rehabilitering av ytre fasade. Tiltaket skal finansieres ved låneopptak.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt med hold av husdyr uten skriftlig godkjennelse fra styret. Skriftlig søknad sendes
til styret sammen med erklæring med regler for dyreholdet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Tv, Tv bord, skap(på siden av tven), speil, spisebord, spisestoler, nattbord, seng.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: oh@schalapartners.no eller SMS: 45 24 08 17 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,50 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr ,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Oscar André Halsen