#BESTE GRÜNERLØKKA

Innbydende og gjennomgående 2-roms | Peis | Separat kjøkken | Bad 2011 | Soverom vendt mot bakgård | Rett ved Akerselva

Fossveien 16A , 0551 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Eskil Næss Hagen
Eskil Næss Hagen Partner / Eiendomsmegler / Salgssjef

NABOLAGSPROFIL

51%

eier sin egen bolig

95%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

64%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

19%

er barnefamilier

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 43 m²
Bruksareal 43 m²
Bruttoareal 50 m²
Tomt 520 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1899
Gårdsnummer 228
Bruksnummer 37
Energimerking G
FINN.no 186030756
Sist endret 10.08.2020 06:54
Prisantydning 3 500 000
Totalpris 3 598 233
Ligningsverdi 797 947,-

Beregnet totalkostnad

3 500 000,- (Prisantydning) 83 098,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 583 098,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 135,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 598 233,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

66-20-0094

Adresse og matrikkel

Fossveien 16A, 0551, Oslo, Gnr. 228 bnr. 37, andelsnr. 22 i Fossv 16 borettslag med orgnr. 950291737 i Oslo kommune

Eier

Ida-jeanette Nilsen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Borettslaget og boligbyggelagets medlemmer har forkjøpsrett. Forkjøpsretten avklares parallelt med salget. Usbls medlemmer har frist til torsdag, 30.07.2020 kl 10.00 for å gjøre forkjøpsretten gjeldende. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Kontakt megler for mer informasjon.

BRA/PROM

43 / 43 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1899

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger opplyser om et energiforbruk fra rundt 400,- pr/mnd på sommertid og til 1200-1800,- pr/mnd på vinteren.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Det er beboerparkering i området. Ved anskaffelse av beboerparkering kan man parkere døgnet rundt - også utover det som er maksimal parkeringstid - på parkeringsplasser regulert til beboerparkering.
Priser beboerparkering:
Bensinbil, dieselbil, hybridbil, ladbar hybridbil: 3600 kroner for ett år
Elbil (helelektriske): 600 kroner for ett år
Det tas forbehold om prisendring. For mer informasjon og priser for andre transportmidler se https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering/beboerparkering/

Tomt

Areal: 520 kvm, Eierform: Fellestomt
Felles eiet tomt for borettslaget opparbeidet med trær, busker, og plenareal. Internstier belagt med betongheller. Sykkelstativ, sittegrupper og utebelysning.

Opparbeidet gårdsrom med hellegang, singlet gårdsplass, sittegruppe, sykkelparkering, prydbusker, tuntre, m.m.!

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i BBL Finans AS, Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
For krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra lagforholdet har laget panterett i andelen foran alle andre heftelser. Pantekravet er begrenset til en sum som svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på tidspunktet da tvangsdekning besluttes gjennomført.
Borettslaget har ikke etablert IN-ordning for fellegjeld.

Beskrivelse

Innbydende og gjennomgående 2-roms leilighet med separat stue, kjøkken og soverom. Boligen har en gjennomgående god planløsning, med vindu og lysinnslipp fra begge sider. Kjøkken og soverom vender mot rolige bakgård. Leiligheten holder god og gjennomført standard i alle rom, for ikke minst og nevne baderom som i 2011 ble pusset opp. Hele boligen er sparkelt og malt i tidsmessige farger i 2018. Fra Fossveien har du nærhet til gode kollektive trafikk-forbindelser, samt at det er gangavstand til det meste av sentrumsnære steder.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og inneholder: Entré, kjøkken, bad/wc, stue og soverom.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod (Ikke målbart BRA grunnet for lav takhøyde, men ca. 4,5 m² gulvareal) og en loftsbod, 3,5 m² BRA (Ca. 6 m² gulvareal ut til gesims).

Beliggenhet

Boligen ligger i et meget populært og urbant område på Grünerløkka i Oslo, en bydel som er kjent for sitt unike service- og kulturliv. Området har umiddelbar nærhet til god offentlig kommunikasjon, utdanningstilbud, butikker, shoppingsenter, kafeer, barer, restauranter og treningssenter m.m. Grünerløkka er velkjent for sitt spennende og unike utvalg av vintagebutikker, mote, interiør, kaféliv, barer, restauranter, uteserveringer, frisører og Markveien senter, det meste sentrert rundt hovedgatene Markveien og Thorvald Meyers gate. I nærområdet har man kort avstand til et stort antall restauranter og serveringssteder i forskjellige prisklasser.
For den treningsglade finnes et stort tilbud av treningsfasiliteter. EVO og fitness24/7 kort vei unna. Kort vei også til SATS ved Schous plass, SATS ved Ringnes park og Avancia på Vulkan. Det finnes også flere fotball- og basketballbaner, lekeplasser, idrettshall, svømmehall, skateramp i området. Sio atletica og vulkan klatresenter ligger på Vulkan, få minutters gangavstand fra leiligheten. Fra leiligheten er det kort vei til utdanningsinstitusjoner som AHO, Khio og Westerdals. En kort busstur unna finner du Handelshøyskolen BI, Universitetet i Oslo, Tannlegehøyskolen, OsloMet med flere.
Grüners gate har nærhet til Akerselva, flotte park- og grøntområder som f.eks. Kubaparken og Birkelunden med et yrende folkeliv, arrangementer og konserter om sommeren.
Bydelen er velkjent for sitt unike service- og kulturliv. Området har umiddelbar nærhet til alt du måtte trenge i hverdagen. Noen få minutter unna finner du flere av byens mest populære spisesteder som The Nighthawk Diner, Villa Paradiso, Tijuana, Delicatessen, Mathallen, Vulkan, Meat ST, Munchies og Joe and the Juice. For hyggelige søndagsturer kan en spasere i naturskjønne omgivelser langs Akerselva opp forbi Nydalen og Frysja, samt videre innover mot Maridalsvannet eller nedover elven til Bjørvika og Operaen. Nærområdet kan også by på fotballbaner, basketballbaner, lekeplasser, idrettshall, svømmehall, skateramp og treningssentre.
Offentlig kommunikasjon:
Trikk: Olaf Ryes plass nr. 11, 12, 13
Buss: Birkelunden (nr. 30, 11N & 12N, (Sannergata (nr. 21 & 33)
T-bane: Grønland cirka 20 min. gange

Entré

Funskjonelt utformet entré som gir et godt førsteinntrykk av leiligheten. Inngangspartiet er sparklet og malt i tidsriktige fargevalg i 2018. Til oppbevaring har man en garderobenisjé og skoskap for plassering av sko og yttertøy. Fra entréen har man adkomst til kjøkken, stue og soverom.

Stue

Flott stue sparklet og malt i tidsriktige fargevalg i 2018. Stuens romslige størrelse og utforming gjør det enkelt å innrede med sofagruppe og spisebord, samt at den gir flere mulige innredningsalternativer. På kalde vintersdager er det svært hyggelig å kunne fyre opp i vedovnen som er plassert i stuen!

Kjøkken

Separat kjøkken med en sjarmerende kjøkkeninnredning av eldre dato, utført med riflede sortmalte fornter og heltre benkeplate. Malte fliser over kjøkkenbenk. Kjøkkenet vender mot borettslagets hyggelige, beplantede bakgård. Plass til spisebord om behovet skulle melde seg. Opplegg for og plass til vaskemaskin. 70l varmtvannsbereder i benk. Waterguard montert 2018.

Bad

Badet pusset opp/modernisert i 2011 i flg. tidligere prospekt. Lekre fliser på vegger og gulv. Dusjsone utsmykket med regndusj og skillevegg i glass. Pen baderoms-innredning. Naturlig ventilasjon med luftespalte under dør, samt vindu som kan åpnes. Det foreligger ikke dokumentasjon i forbindelse med oppussing. Rutinemessig fuktsøk foretatt på befaringsdagen viste ikke utslag. Bra fall mot sluk og god høyde fra overkant sluk til tettesjikt ved terskel.

Uteareal

Borettslaget har en kjempefin bakgård til felles bruk og der er det pent pyntet med planter, lysslynger og annet diverse. Bakgården kan nesten regnes som en forlengelse av leiligheten da disse ligger på samme plan, og leiligheten har inngang fra bakgård. I bakgården er det bygget en steinovn til pizzabaking m.m., så her kan hele vennegjengen inviteres på pizza! Gode solforhold i bakgården

Soverom

Rommet har god plass til dobbeltseng og oppbevaring av tøy. Nymalt i 2018. Soverommet er vendt mot den rolige bakgården, og er med det skjermet fra støy og trafikk.

Felleskostnader

2 888 pr. mnd. Fellesutgifter inkluderer kabel-tv, bredbånd, betjening av andel fellesgjeld (renter og avdrag), vaktmestertjeneste, renhold av fellesareal, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, samt generell drift og vedlikehold av gården.
Fellesutgifter:
Felleskostnader 2.051,-
Lånekostnader 75,-
Lånekostnader 136,-
Lånekostnader 132,-
Lånekostnader 428,-
Tilleggsytelser: Renhold 66,-

Etasje

1. etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 797 947 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 872 609 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Klassisk teglsteinsgård fra slutten av 1800-tallet, oppført i mur og trekonstruksjoner over fire etasjer samt kjeller og loft. Leiligheten holder normalt god standard. Utgravd byggegrop. Tidstypisk byggemåte var fundamentering av tømmerflåte med steinfyllinger over. Støpt dekke. Grunnmur i naturstein og teglsteinsmurer. Kjelleren fremstår som litt rå. Det er montert avfuktingsanlegg. Murte yttervegger med rikt dekorerte fasader. Pusset og malt mot bakgården. Yttervegger synes normalt bra. Vinduer i trekarmer med to-lags isolerglass fra 1979. Kontroll foretatt på et utvalg vinduer viste normalt gode funksjoner. Vinduet på badet lar seg ikke lukke ordentlig. Brannklassifisert entredør med dørkikkert, sikkerhetslås og dørpumpe. Valmet tak av trekonstruksjoner tekket med stålplater. Murt teglsteinspipe. Trebjelkelag, antar isolert med stubbloftsleire. I eldre trebjelkelag er det påregnelig at nedbøyninger og skjevheter kan forekomme. Enkel funksjonstest med kule viste imidlertid lite helningsavvik.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 43 kvm, Bruksareal: 43 kvm, Bruttoareal: 50 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, kjøkken, bad/wc, stue og soverom
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Med styrets godkjenning kan andelseierne overlate bruken av hele boligen dersom:
- andelseieren selv eller andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen, har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Andelseierne kan i slike tilfeller overlate bruken av hele boligen for opp til tre år.
- andelseier er en juridisk person.
- andelseieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner.
- et medlem av brukerhusstanden er andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen.
- det gjelder bruksrett til noen som har krav på det etter ekteskapslovens § 68 eller husstandsfellesskapslovens § 3, andre ledd.
Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Har laget ikke sendt svar på skriftlig søknad om godkjenning av bruker innen en måned etter at søknaden har kommet fram til laget, skal brukeren regnes som godkjent.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovn og peis. Varmekabler med termostat i bad.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er registert i byantikvarens gule liste. Dette innebærer at eiendommen er helt eller delvis bevaringsverdig, og kan ha betydning for fremtidig ombygging/restaurering mv. Byantikvaren skal gi en rådgivende uttalelse i byggesaker som berører eiendommen.
For en fullstendig oversikt over eiendommens status, se: http://riksantikvaren.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=545b8e996b6e4e1fbcb65f69299a7167

Regulering

Eiendommen er regulert itl bolig med tilhørende anlegg, måle- og avstandslinje og offentlig kjørebane/veigrunn i henhold til reguleringsbestemmelsene S-2255 og S-200GO. Gjeldende kommunedelsplan er KDP-17 som gjelder for torg og møteplasser, samt KDP-4 som gjelder for Akerselva Miljøpark. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Offentlige planer:
Marselis' gate 35 A-B - Bruksendring fra loft til bolig
Saksnummer: 201805400
Siste dok. 22.11.2019

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Rettighetshavere til eiendomsrett
1983/504491-1/105  Hjemmel til eiendomsrett  
18.04.1983 
Vederlag: NOK 0
KJØPER:Fossv 16 Borettslag  
Org.nr: 950291737
1991/2059-1/105  Erklæring/avtale  
11.01.1991 
Rett til adkomst, vedlikeh. , plikt til utbedr. ett komm.
krav ( 30 år ). Fl. best. Kan ikke slettes uten samtykke fra
Oslo kommune v/ dir. for Eiendom og Utbygging.
Rettigheter på 0301-228/213/0/1-20
Rettigheter i eiendomsrett
Rettigheten er forkortet, for å få hele utlevert ta kontakt med megler.
1992/4274-1/105  Erklæring/avtale  
23.01.1992 
Rett til arkomst, vedlikeh., plikt til utbedr. etter komm.
krav (30 år). Fl. best. Kan ikke slettes u/samt. fra Oslo
kommune v/dir, for Eiendom og Utbygging.
Gjelder denne registerenheten med flere
 Rettigheter på 0301-228/212
Rettigheter i eiendomsrett
Rettigheten er forkortet, for å få hele utlevert ta kontakt med megler.
2002/10741-1/105  Erklæring/avtale  
18.02.2002 
Bruksrett
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune
v/Direktøren for Bolig- og eiendomsetaten.
Rettigheten er forkortet, for å få hele utlevert ta kontakt med megler.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

- Borettslaget Fossveien 16 har org.nr 950291737 og består 24 andeler.
- Borettslaget er tilknyttet Boligbyggelaget Usbl som er forretningsfører.
- Tv og internett fra GET.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12124608196, DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 10.06.2020: 2.25% pa.
Antall terminer til innfrielse: 22
Saldo per 10.06.2020: 809 974
Andel av saldo: 30 447
Første termin/første avdrag: 30.09.2014 ( siste termin 30.09.2025 )
Lånenummer: 12135938368, DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 10.06.2020: 2.25% pa.
Antall terminer til innfrielse: 91
Saldo per 10.06.2020: 1 400 655
Andel av saldo: 52 651
Første termin/første avdrag: 30.03.2018 ( siste termin 30.12.2042 )
Ajourf. Andel f.gj. (lån): 83 098
Klient ajourf. lån: 2 210 629
Boligselskapet har ikke IN-avtale
Boligselskap er tilknyttet sikringsordning
Andel renter og avdrag på fellesgjelden reguleres minimum en gang i løpet av året i henhold til gjeldende rente i banken. Det sendes ikke ut spesielt varsel ved endring av lånekostnadene, men kostnadene vil bli spesifisert på avtalegirovarsel/faktura.

Andel fellesgjeld

83 098

Andel formue

26 229

Forsikring

If Skadeforsikring. Polisenummer: SP586935

Vedtekter / husordensregler

Bare andelseiere i boligbyggelaget og bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie mer enn en andel.
Erververen må godkjennes av borettslaget for at ervervet skal bli gyldig overfor borettslaget. Borettslaget kan nekte godkjenning når det er saklig grunn til det og skal nekte godkjenning dersom ervervet vil være i strid med pkt 2 i vedtektene (se vedlagt). Nekter borettslaget å godkjenne erververen som andelseier, må melding om dette komme fram til erververen senest 20 dager etter at søknaden om godkjenning kom fram til borettslaget. I motsatt fall skal godkjenning regnes som gitt. Erververen har ikke rett til å bruke boligen før godkjenning er gitt eller det er rettskraftig avgjort at erververen har rett til å erverve andelen.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Planer i gården:
Det er ikke planlagt større vedlikehold per d.d, med det er et ønske om å bytte vinduer og her er det en diskusjon om salg av loft for å finansiere dette. I februar ble det avholdt beboermøte for å avklare hvorvidt beboerne ønsker å selge ut råloftet for å bytte vinduer, eller om dette skal finansieres ved hjelp av eventuelt lån. Flere av vinduene lar seg ikke åpne og lekker mye luft og lyd, noe som gjør at styret ser det som nødvendig å sette i gang en utbedringsprosess. Normal levetid på vinduer er 20 år, mens vinduene i Fossveien 16 har rundet 40 år. På beboermøtet støttet flertallet salg av råloftet for å finansiere oppgraderingen. En formell avstemming vil avholdes på borettslagets årlige generalforsamling.

Husdyrhold

Det er bare tillatt med hund eller katt etter godkjenning fra styret og under forutsetning av at andre leieboere ikke sjeneres.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.
Følgende tilbehør medfølger ikke:
- lamper på soverom.
- panelovn i stue.
- Garderobeskap.
Hvitevarer medfølger

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til enh@schalapartners.no eller SMS: 97 95 07 19 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Det er ingen steder satt tilstandsgrad 3. Enkelte av bygningsdelene er gitt tilstandsgrad 2. Disse kan ha nådd over halvveis av forventet leve/brukstid, og/eller har bruksslitasje eller feil som krever tiltak utover normal overflatebehandling og vedlikehold. Merk at elde i seg selv er et symptom. Generelt vil det ved kjøp av brukt bolig måtte påregnes noe oppussing. Det vises for øvrig til detaljert beskrivelse i tilstandsrapporten under kapittel konstruksjoner.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 9 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Eskil Næss Hagen