#TORSHOV

Klassisk, arealeffektiv og svært koselig 4-R selveierleil. l Ypperlig utleieobjekt l 3 m takhøyde l Super beliggenhet!

Vogts gate 17 , 0474 Oslo

BE OM SALGSSUM
Lene Brekken
Lene Brekken Partner / Eiendomsmegler
Oscar André Halsen
Oscar André Halsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

60%

eier sin egen bolig

5%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

28%

har bolig mellom 60-120 kvm

74%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 57 m²
Bruksareal 57 m²
Bruttoareal 64 m²
Tomt 257 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Etasje 1
Byggeår 1892
Gårdsnummer 225
Bruksnummer 329
Energimerking G
FINN.no 198262382
Sist endret 04.12.2020 11:34
Prisantydning 4 250 000
Totalpris 4 514 208
Ligningsverdi 1 019 132,-

Beregnet totalkostnad

4 250 000,- (Prisantydning) 146 539,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 396 539,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 108 650,- (Dokumentavgift) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 117 669,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 514 208,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

66-20-0124

Adresse og matrikkel

Vogts gate 17, 0474, Oslo, Gnr. 225 bnr. 329 snr. 9 orgnr. 997096800 i Oslo kommune

Eier

Rikke Middelhuis Eriksen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

57 / 57 m²

Antall soverom

3

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1892

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Nåværende eiers energiforbruk har vært ca. kr. 8.400,- i året.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Beskrivelse

Velkommen til Vogts gate 17 og denne koselige, klassiske 4-roms selveierleiligheten.
Leiligheten fremstår meget hyggelig og har en svært effektiv og god planløsning. Gjennomgående god standard med bad og kjøkken fra 2012 gjør at du enkelt kan flytte rett inn. Leilighetens overflater er nylig malt i moderne og tidsriktige fargevalg. Det herlige klassiske preget kommer også godt frem med takhøyde på over 3 meter samt store vindusflater og dype karmer. Denne må sees! 
- Arealeffektiv og attraktiv 4-roms
- Gjennomgående planløsning
- Fellesutgifter inkluderer kabel-TV, bredbånd og varmtvann
- Ypperlig utleieobjekt
- Utleievurdering på kr. 20.000,- i mnd.
- Baderom og kjøkken fra 2012
- 3 gode soverom
- Kort vei til offentlig kommunikasjon
- Kort vei til matbutikker, servicefasiliter, restauranter, parker m.m..
- Ingen forkjøpsrett
- Fleksibel overtagelse

Innhold

Leiligheten inneholder: entré, stue/kjøkken, 3 soverom og baderom.
Leiligheten disponerer i tillegg én netting kjellerbod på 6,6 kvm (merket nr. 9).

Beliggenhet

Populær beliggenhet på nedre Torshov, omringet av grøntarealer og med kort avstand til Grünerløkka!
Området kan vise til mange matvareforretninger som Meny i Ringenes park, Bunnpris og Coop Extra rett i nærheten, samt flere søndagsåpne butikker og kiosker som Deli DeLuca, 7/11 og Bunnpris. I tillegg ligger Strøm Larsen på Torshov - den siste gjenlevende slakterbutikk i byen.
Mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet Hva skjer Torshov i lokalene på Soria Moria med både restaurant, scene, takterrasse og utested. Den populære konsertscenen Cosmopolite finner man også her. Det andre teatret og Trikkestallen med oppsetninger, teater, bar og brasserie ligger også rett i nærheten.
Området kan også friste med en rekke populære spisesteder og kaféer som Grisen, Caminito, Bruun Larsen, Trikkestallen, Sagene Lunsjbar, Åpent Bakeri og Kolonihagen på Lilleborg, alle med uteservering om sommeren.
Det er gangavstand til Grünerløkka og Sagene med hyggelige kafeer, restauranter og yrende uteliv. Sandaker senter med tilbud som bokhandel, matbutikk med ferskvaredisk, vinmonopol og bibliotek ligger et lite steinkast unna. Det er også gangavstand til Storo Storsenter, Oslos største shoppingsenter med 130 butikker, spisesteder og tjenester.
Det er fine tur- og sykkelmuligheter langs Akerselva ned til byen eller opp til Maridalsvannet. I tillegg er det gode trenings- og rekreasjonstilbud i områdets mange parker som Torshovparken, Torshovdalen og Myraløkka. Dette er alle populære parker kun få minutter unna som brukes til bl.a. grilling, sommerleker, soling, piknik, aking om vinteren m.m. Torshovparken har fine volleyballbaner. Det er også kort vei til flere treningssentre som Myrens Sportssenter (med Klatreverket), SATS Sagene, SATS Nydalen, SATS Storo, Fitness 24/7 og Elixia Ringnes park.
Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet med både trikk-, buss- og taxi-holdeplasser. Trikk nr. 11, 12 og 13 går fra Biermanns gate til sentrum eller opp mot Storo. Buss nr. 20 fra Torshovparken (eller Vogts gate) til Majorstua/Skøyen eller Carl Berner/Galgeberg. Og buss nr. 30 fra Torshovparken til Huk/Bygdøy og Nydalen. Flybussekspressen som går fra Ring 2 er også innen gangavstand.

Entré

Lun og hyggelig entré med plass til å henge fra seg yttertøy og plassere sko. Entréen er nylig malt i en nydelig fargetone og sørger for et godt førsteinntrykk. Direkte adgang til leilighetens 2 soverom, baderom og stue/kjøkken. Dørcalling-anlegg.

Stue

Lys og romslig stue med store vindusflater og en herlig takhøyde på over 3 meter. God plass til sofagruppe, salongbord, TV-seksjon og spisebord i perfekt tilknytning til leilighetens kjøkken. Rommet er nylig malt opp i en trendy og behagelig fargetone som gir rommet et herlig særpreg. Den gode takhøyden i kombinasjon med de store klassiske vinduene sørger for en luftig og god atmosfære.

Kjøkken

Leiligheten har et funksjonelt kjøkken i åpen løsning mot stue. Her har du godt med oppbevaringsplass i skap og skuffer samt rikelig med arbeidsplass på benk. Kjøkkeninnredningen er fra 2012 (Ikea) og inneholder glatte fronter, heltre benkeplate, mosaikkfliser på vegg over benk samt ventilator med kullfilter. Videre inneholder kjøkkenet komfyr, keramisk platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Kjøkkenet har i tillegg komfyrvakt. Kjøkkenet oppleves velholdt og holder en god standard.

Bad

Romslig, flislagt baderom fra 2012. Badet oppleves meget innbydende og inneholder flislagte gulv og vegger, servantskap, servant, vegghegt toalett samt dusjnisje med glassdører. Videre inneholder badet opplegg og plass til både vaskemaskin og tørketrommel, varmekabler i gulv og downlights i himling. Stort vindu på badet sørger for god ventilasjon og gode luftemuligheter.

Soverom

Soverom med inngang fra stue/kjøkken. Soverommet er av god størrelse med plass til dobbeltseng og skap til oppbevaring av klær. Stort klassisk vindu i kombinasjon med den gode takhøyden sørger for en luftig følelse. Rommet ble nylig malt i en nydelig og trendy fargetone. Her får du umiddelbart en god følelse!

Soverom 2 & 3

Soverom 2 & 3 har inngang fra leilighetens entré. Begge rommene ligger vendt ut mot sameiets bakgård, godt skjermet for trafikk og støy. Rommene er av like størrelse og har plass til dobbeltseng, nattbord og kommode/skap. Store, klassiske vinduer sørger for rikelig med naturlig lys. Rommets vegger er nylig malt i en tidsriktig og vakker fargetone.

Felleskostnader

kr. 4 219,- pr. mnd. Herav: kabel-TV og bredbånd, forretningsførsel, avdrag og renter på nedbetaling andel fellesgjeld, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring og øvrige fellesutgifter.
Fordeling felleskostnader:
Lånnr. 2242 á-konto avdrag lån 2: kr. 154,-
á-konto avdrag lån 3: kr. 297,-
Lånnr. 2242 á-konto renter lån 2: kr. 132,-
á-konto renter lån 3: kr. 254,-
Bredbånd: kr. 106,-
Kabel-TV: kr. 318,-
Fellesutgifter: kr. 2.958,-

Etasje

1. etasje

Tomt

Areal: 257 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 019 132 pr. 18.12.31 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 668 875 pr. 18.12.31 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Tore Jan Fevang i Norges Takst  AS datert 12.11.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
Det foreligger ferdigattest på bruksendring fra næring til bolig datert 29.01.2013. Ferdigattesten ligger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 57 kvm, Bruksareal: 57 kvm, Bruttoareal: 64 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt, men må meldes fra om til styret/forretningsfører.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming via panelovner. Varmekabler i baderomsgulv.

Adkomst

Enkel adkomst fra Vogts gate. Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Grunndata
2013/140445-2/200  Resek/deling av seksjon  
18.02.2013 
oppdelt seksjoner:
snr: 1
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 51/270
seksjonsameieandeler:
nr: 9
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 28/270
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Vogts gate 17 består av 8 seksjoner og eier tomten gnr. 225, bnr. 329 i Oslo.
Sameiet er registrert i Brønnøysund med organisasjonsnummer 997 096 800.
Regnskapsførselen er utført av Enqvist Eiendomsdrift AS.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lån DnB 1213.17.80867, innfrielse 2030
Renter 31.12.19: 4,650%, løpetid 15 år
Opprinnelig 2015: 400 000
Restsaldo: 0,-.
Lån DNB 1636 25 82753
Rente: 3,2
Innfridd: 2040
Restsaldo: 566 813,-
Lån 163625 82745
Rente: 3,2
Innfridd: 2040
Restsaldo: 934 000,-
IN-ordning: eier har mulighet til å nedbetale sin andel av gjeld 2 ganger i året. Per dags dato er det kun lov å nedbetale andel gjeld som gikk til vindusutskiftning.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige forsikring AS Polisenummer: 83062744

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Pågående forsikringsak i forbindelse med fukt/vanninnsig i kjeller og fuktskade på vegg i leilighet.
Tiltak utført:
Drenering høsten 2015 med Betongforbedring Holding AS.
Fuktsikring av kjeller høsten 2020 med elektro-osmose og balansert ventilasjon.
Pusset mur og sikret utsatt område mot gate på innsiden.
Som en direkte konsekvens av vanninnsig i kjeller er det oppstått en fuktskade i leiligheten. Det er blitt målt forhøyede fuktmålinger på yttervegg i stue 1 meter opp og 2,5 meter bortover, samt på gulv inntil gulvlist. Saken dekkes av sameiets forsikringsselskap og styret utreder på nåværende tidspunkt ytterligere forbedringsbehov. Selve skaden i leiligheten utbedres når alle tiltak vedrørende årsak er utbedret. Låneopptak ifm kostnaden for utbedring er utbetalt og fordelt.
Det ble observert mus i leiligheten i 2015 og rotter i 2016. Følgende tiltak er utført: avtale med Rentokil, tettet åpninger mellom kjøkken og kjeller (ut ført av Anders Poulsen). Ikke observert siden høsten 2016. Observert to sølvkre på baderom i perioden august-oktober 2020. Ikke observert siden.
Vindusutskiftning:
Nye vinduer ut mot bakgård i 2020.

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge husordensreglene tillatt så lenge det ikke er sjenerende for øvrige beboere.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: hvitevarer på kjøkken.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til lb@schalapartners.no eller SMS: 98 02 97 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.