#SANDAKER

Lys og utrolig hyggelig leilighet l Bygg fra 2005 l Balkong på 4 kvm l Flott felles takterrasse l Svært stille og rolig

Amtmann Meinichs gate 17 , 0482 Oslo

BE OM SALGSSUM
Lene Brekken
Lene Brekken Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

56%

eier sin egen bolig

12%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

28%

har bolig mellom 60-120 kvm

86%

av boligene er eldre enn 20 år

18%

er gift

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 27 m²
Bruksareal 27 m²
Bruttoareal 30 m²
Tomt 784 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 2005
Gårdsnummer 224
Bruksnummer 394
Energimerking C
FINN.no 190223865
Sist endret 11.09.2020 14:02
Prisantydning 3 000 000
Totalpris 3 008 009
Ligningsverdi 694 746,-

Beregnet totalkostnad

3 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 008 009,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

66-20-0125

Adresse og matrikkel

Amtmann Meinichs gate 17, 0482, Oslo, Gnr. 224 bnr. 394, andelsnr. 17 i Det glade kvartal ii borettslag med orgnr. 888403132 i Oslo kommune

Eier

Eirin Thomassen Bjørge

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Nei.

BRA/PROM

27 / 27 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2005

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Nåværende eiers strømforbruk har vært ca. 2.300,- kWh. i året.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 784 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget bekreftes tilknyttet Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Avtalen er løpende, såfremt premie med forfall 1. februar er betalt. Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte.

Innhold

Leiligheten inneholder: entré, stue, kjøkken, sovealkove, baderom og utgang til balkong.
Leiligheten disponerer i tillegg én bod i underetasje på ca. 5 kvm.

Beliggenhet

Meget populær og attraktiv beliggenhet på Sandaker/Torshov med kort vei til en rekke fasiliteter.
Leiligheten ligger sentralt, samtidig som den er pent tilbaketrukket i Amtmann Meinichs gate. Her har du nærhet til alt av butikker og servicetilbud, parker og andre fasiliteter, kollektivtrafikk med trikkestopp like i nærheten. Kort vei til T-bane på Storo.
Flere matbutikker i umiddelbar nærhet med blant annet nyåpnede Meny Lillo, KIWI Sandakerveien, REMA 1000 Sandakerveien og Joker Grefsenveien(åpen alle dager). I nærområdet finner man og Sandaker senter med blant annet Coop Mega, Vinmonopolet, Vitus Apotek, ARK Bokhandel og Deichmanske Bibliotek. Det er kort vei opp til Storo Storsenter, som med sine over 130 butikker og spisesteder er Oslos største kjøpesenter.
En liten spasertur fra leiligheten finner man en rekke hyggelige kaffebarer, restauranter, kaféer og kulturtilbud.
Videre ligger Grünerløkka med alle sine tilbud en kort trikketur/spasertur unna. Her finner man en rekke utesteder, restauranter, kaffebarer og spennende nisjebutikker. For å nevne noen populære restauranter så er; Südøst, Delicatessen, Escalon, Tijuana, Villa Paradiso og Mucho Mas verdt å trekke frem.
Handelshøyskolen BI i Nydalen ligger ikke langt unna og her kan man velge om man vil spasere i hyggelige omgivelser langs Akerselva eller ta korteste vei opp langs Sandakerveien. I Nydalen finner man også det som er kåret til Oslos beste gastropub i 2013, nemlig Nydalen Bryggeri og Spiseri.
Av treningssentre finner man en rekke av disse i nærområdet. Her har man blant annet Fitness Express i Sandakerveien, CrossFit Oslo i Nydalen, Sats Storo og Sats Nydalen, Fitness24seven ved Storokrysset, Athletica Nydalen (på BI) og EVO Nydalen.
Av parker finner man hyggelige Torshovparken og Torshovdalen ikke langt unna. Idylliske Akerselva ligger noen steinkast unna, og her kan man enten spasere ned til Oslo sentrum eller følge elva oppover til marka med alle sine muligheter, sommer som vinter. Går man oppover langs Akerselva kommer man til hyggelige badeplasser som Nydalsdammen, eller lenger opp til Frysja med store flotte grøntområder og bademuligheter.
Godt kollektivtilbud med trikkestopp rett ved leiligheten (trikk 11,12 og 13). Her kan man ta trikk enten ned til sentrum eller helt opp til Grefsen/Kjelsås. 30-bussen stanser i Sandakerveien rett ved. Ellers er det kort vei til Storokrysset som virkelig er et kollektivt knutepunkt med Flybussen, T-banestasjon, trikk- og busstopp; her kan man lett komme seg rundt til hele byen.

Entré

Leiligheten har en lys og romslig entré. Det første som møter deg er delikate lyse overflater, en velholdt parkett og rikelig med naturlig lys fra stuens vindusflater. Godt med oppbevaringsplass i romslige garderobeskap. Dørcalling-anlegg.

Stue

Lys og hyggelig stue med plass til sofa, salongbord og en naturlig plass til spisebord. Leiligheten har flere store vinduer som strekker seg bortover langsiden og gir rommet godt med naturlig lys. Utgang til leilighetens herlige og romslige balkong på 4 kvm fra stue. Praktisk skyvedør i glass sørger for gode luftemuligheter og ikke minst meget gode lysforhold. Leilighetens overflater oppleves delikate og velholdte. Her kan du flytte rett inn!

Sovealkove

Leiligheten har en smart nisjedel i stuen som passer ypperlig som sovealkove. Her har du en naturlig plass til seng og garderobeskap. Mulighet for å sette opp en vegg mellom stue- og sovedel hvis man ønsker mer skjerming.

Kjøkken

Leiligheten har et effektivt og funksjonelt kjøkken i åpen løsning mot stue. Innredningen er fra Norema (2005) og inneholder slette fronter, laminat benkeplate, nedsenket oppvaskkum av rustfritt stål med ett-greps armatur samt belysning under benkeskap. Videre inneholder kjøkkenet integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin og komfyr samt frittstående kjøleskap med fryser. Ventilator med avtrekk montert i overskap. Plass til en hyggelig liten spisegruppe i perfekt tilknytning til kjøkkendel.

Bad

Pent flislagt baderom fra 2005. Baderommet fremstår delikat og inneholder flislagte gulv og vegger, innredning med glatte fronter, servant med ett-greps armatur samt speilskap med belysning og oppbevaringsplass. Videre inneholder badet vegghengt toalett med innebygget sisterne, dusjhjørne med mulighet for dusjforheng og armatur med hånddusj. Opplegg for tørketrommel/vaskemaskin og to stk. stikkontakter på vegg. Downlights i himling og varmekabler i gulv. Badet fremstår delikat og innbydende og holder en god standard. Avtrekksventil med mekanisk avtrekk montert i himling.

Balkong

Leiligheten har en herlig balkong på 4 kvm som enkelt blir en forlengelse av stuen på sommerstid. Her har du god plass til utemøbler og grill. Balkongen har et luftig og åpent utsyn ut mot områdets rolige gater og oppleves skjermet uten mye sjenerende innsyn. Dette er den perfekte uteplass for varme sommerdager!

Felleskostnader

kr. 2.037,- pr. mnd. Herav: varmtvann, kabel-TV, bredbånd, trappevask, vaktmestertjeneste, felles forsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel og kommunale avgifter.
Fordeling felleskostnader:
Oppvarming: kr. 259,-
Felleskostnader: kr. 1.260,-
Kabel-TV: 518,-

Etasje

3. etasje

Garasje / Parkering

Garasjeplass kan leies av Amtmann Meinichsgate 15 ANS, c/o Skippervold, tlf 90 73 34 37
Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 694 746 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 501 087 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygård over 5 etasjer og u.etasje, oppført i 2005. Gulvflater i kjeller etasjeskillere av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av betong og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader består av pussede og malte overflater. Takkonstruksjon i tilnærmett flatt tekket med papp/membran, ikke besiktiget. Det er i tillegg takterrasse. Oppvarming med elektrisitet og varmekabel på baderom.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest. Ferdigattest ligger vedlagt i salgsoppgave.

Boligens areal

Primærrom: 27 kvm, Bruksareal: 27 kvm, Bruttoareal: 30 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmekabler i baderomsgulv.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Det er vedtatt balkongutbygging i Nils Huus gate 18.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende heftelser er notert i grunnbok:
2005/9746-3/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 11.02.2005  :Knr:0301 Gnr:224 Bnr:29
Best. vedrørende balkonger.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune Plan- og bygningsetaten
2005/9746-4/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST 11.02.2005
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune Plan- og bygningsetaten.
Gjelder denne registerenheten med flere
2005/9746-6/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST :Knr:0301 Gnr:224 Bnr:29
Rett til bruk av grunn for rep. og vedlikehold
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune
v/Plan- og bygningsetaten
2005/66675-1/105 FELLESOBL. FOR BOR.INNSK. TINGLYST
BELØP: NOK 15.544.950
PANTHAVER:De Fremtidige Andelseierene I Brl Repr. V/Styret Lnr: 7084570
2007/320385-1/200 PRIORITETSBESTEMMELSE TINGLYST
13.04.2007  VEKET FOR: PANTEDOKUMENT 2007/320304-1/200
2007/320304-1/200 PANTEDOKUMENT TINGLYST
BELØP: NOK 31.567.050
PANTHAVER:OBOS BBL
Org.nr: 937052766

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget har egen hjemmeside: http://gladekvartal.no/ .
Borettslaget består av 30 andelsleiligheter.
Styret kan kontaktes på mail ved detgladekvartal2@styrerommet.net.
Borettslaget er tilknyttet kabel-TV fra Telenor T-We.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenr.:OBBK01-98207368091
Restsaldo: kr. 14.781.300,-
Restløpetid: 35 år 3 mnd.
Rente: Flyt 1,85%

Andel formue

13 404

Forsikring

If Polisenummer: 565899

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier. Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

2017: Utskiftning utebelysning fellesareal: Belysning skiftet til LED-belysning, med dimmer og sensor.
2016 - 2017: Sanering/Re.hab i kjelleren: En større lekkasje som medførte behov for noe sanering og rehabilitering i kjelleren høsten 2016. I denne forbindelse er det blitt sanert og skiftet ut himlingsplater, linolesumsgulv, samt tørket kjeller med luftavfuktere i en lengre periode.
Styeleder informerer:
"Fasaden skal vaskes og gjøres mindre arbeider på. Dette har vi penger til fra før. Nye søppelbrønner skal anskaffes og installeres. Dette har vi også penger til.
Vi må bytte alle låsene i fellesareal og erstatte med elektronisk låssystem. dette har vi ikke penger til, så det vil kreve en økning av husleie. Vi planlegger også å bygge et sykkelskur for elsykler (grunnet brannfare ved batteriene) i 2021. Det siste har vi ikke noen oversikt om hva vil koste, så forprosjektet må også finansieres før vi kommer igang med det.
Ellers ser alt ut til å være på skinner i bygget."

Husdyrhold

Det er tillatt å holde dyr så lenge det ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: hvitevarer på kjøkken.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til lb@schalapartners.no eller SMS: 98 02 97 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.