# SANDAKER

Flott og romslig 3-roms med solrik balkong | Heis | Rimelig p-leie | V.V og fyring inkludert | Lyst og luftig!

Grefsenveien 34 B , 0484 Oslo

BE OM SALGSSUM
Oscar André Halsen
Oscar André Halsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

69%

eier sin egen bolig

5%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

56%

har bolig mellom 60-120 kvm

49%

av boligene er eldre enn 20 år

25%

er barnefamilier

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 69 m²
Bruksareal 69 m²
Bruttoareal 76 m²
Tomt 3 419 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1962
Gårdsnummer 76
Bruksnummer 7
Energimerking G
FINN.no 190584486
Sist endret 17.09.2020 13:29
Prisantydning 4 700 000
Totalpris 4 875 106
Ligningsverdi 1 221 763,-

Beregnet totalkostnad

4 700 000,- (Prisantydning) 159 971,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 859 971,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 135,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 875 106,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

66-20-0126

Adresse og matrikkel

Grefsenveien 34 B, 0484, Oslo, Gnr. 76 bnr. 7, andelsnr. 28 i Grefsenv 34 borettslaget med orgnr. 948610817 i Oslo kommune

Eier

Anne-marie Espeseth Lien

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ja, forkjøpsretten avklares parallelt med salget.

BRA/PROM

69 / 69 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1962

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

For de siste 12 mnd har totale strømkostnader vært 4730 kr (inkl. nettleie).
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 3 419 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Pent opparbeidet eiet tomt med noe gressplen med beplantning, asfalterte stier og gårdsrom med parkeringsplasser.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i BBL Finans AS, Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Borettslaget er, etter
gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine
felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra
førstkommende årsskifte.

Beskrivelse

Velkommen til denne tiltalende 3-roms leiligheten med sydvestvendt balkong med gode solforhold på Sandaker! De fleste av leiligheten overflater er oppusset og modernisert i de senere årene.
Beliggenheten byr på umiddelbar tilgang til t-bane, buss og trikk og shopping og tur- og rekreasjonsmuligheter. BI ligger en kort spasertur unna.
- Trivelig borettslag og stor trivselsfaktor i leiligheten
- Sydvestvendt balkong med solforhold fra ca. kl. 11 - 18.30.
- God planløsning i leiligheten med romslige rom
- Gjennomgående og med veldig gode lysforhold
- Godt med oppbevaring
- Pen 1-stavs parkett
- Kontroll av elektrisk anlegg (eltilsyn) 27.02.19, i regi av Hafslund Nett.
- I 02 ble badene i rehabilitert, m. nye vann- og avløpsrør.
- Veldrevet borettslag med god økonomi
- Fyring og varmtvann er ink. i felleskostnadene
- Mulighet for leie av parkeringsplass, med og uten ladepunkt for elbil

Innhold

Leilighet beliggende i byggets 1.etasje. Adkomst via felles trappegang. Oppgangen har calling-anlegg. Leiligheten består av: Entré, bad, stue, kjøkken og 2 soverom. Utgang fra stue til sydvestvendt balkong.
I tillegg disponerer leiligheten en bod i kjeller på ca. 3,3 m2, samt en loftsbod på ca. 5,5 m2.
Det er fellesvaskeri i gården, samt flere låste sykkelboder både ute og inne.
Det er mulig å leie parkeringsplass i bakgården etter venteliste for kr 200,- per mnd.

Beliggenhet

Attraktiv beliggenhet på ved Storo, med nærhet til populære områder som Grefsen, Nydalen, Torshov og Sagene, samt store friområder og Akerselva.
Borettslaget er lokalisert i et område som er og har vært i sterk positiv utvikling. Svært gode kollektivmuligheter fra boligen. Gangavstand til holdeplass på Storo med T-bane (linje 4 og 5), trikk (11, 12, 13), buss (55, 56) og tog-forbindelser! T-banen tar kun 10 minutter til Oslo Sentrum! Kort vei til flybussen samt 22 og 23-bussen på ring 3.
Nydalen og Storo ligger begge noen få minutters gange fra leiligheten. Her finner man flere hyggelige og populære kafeer og restauranter. Spesielt verdt å nevne er populære Åpent Bakeri, samt Nydalen Bryggeri og Spiseri. Det er også kort gangavstand til Storo Storsenter og Sandakersenteret med en rekke butikker, dagligvare, vinmonopol, bank, apotek, frisør etc.
I nærheten finner du restauranter som Jewel of India, Sagene Lunsjbar, Grisen, Trikkestallen, samt pølsemakeren Strøm Larsen bare noen trikkestopp unna. Det samme gjør Kulturslottet Soria Moria på Torshov, Vøienvolden Gård og Sagene Samfunnshus med ukentlige teaterforestillinger for barn.
Flere dagligvarebutikker i nærområdet (Coop, Rema 1000, Kiwi og Bunnpris rett over veien). Nærbutikken Storo rett på utsiden av døren.
I tillegg til flotte grøntområder og tur- og rekreasjonsmuligheter langs Akerselva tilbyr området mange parker, Bjølsenparken, Myraløkka, Torshovparken, Geitmyra skolehager og Hjemmets Kolonihager med Portveien 2 er eksempler på det. I tillegg er Voldsløkka Idrettsanlegg, med volleyballbaner, fotballbaner og "joggeløyper" også et populært gode i bydelen.
Det er en rekke koselige turstier langs Akerseva og om sommeren er Nydalen en veldig populær badeplass for både store og små.
Av treningstilbud finner du bl.a. Fitness24Seven (i nabobygget), FitnessXpress, SATS Elixia på Sagene, Nydalen og Storo og Myrens Sportssenter på Torshov hvor man har tilgang til treningssenteret, Oslo Squash, Klatreverket og Golfsenteret.
Nye Nordpolen barne- og ungdomsskole åpnet høsten 2012 og huser ca. 840 elever. For øvrig ligger Nydalen videregående skole samt Lilleborg skole (barneskole) i nærområdet. Fernanda Nissens Skole åpnet høsten 2016. Det er flere barnehager i nærområdet.
Utdanningsinstitusjoner som BI Nydalen, Blindern - Universitetet i Oslo, Høyskolen i Oslo og Akershus, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.
Her har du med andre ord alle ønskelige fasiliteter rett utenfor døren! En perfekt kombinasjon av fredelige omgivelser og det urbane livet!

Entre | Velkommen inn!

Entre med enkel adkomst kun en trapp opp. I entreen er det plass for sko og yttertøy og det er mulighet for flere garderobeløsninger for ytterligere oppbevaringsplass. Dørcalling og sikringsskap med automatsikringer.

Stue | Lyst og luftig

Tiltalende stue med store vindusflater som slipper lyset inn og åpner opp. Sentralfyringen tilkoblet bergvarme sørger for å holde temperaturen oppe og strømregningene lave. Vinduene fra 2004 sørger dessuten for god isolasjon. Stuen oppleves som romslig med god plass til både sittegruppe og spiseplass.

Kjøkken

Brukervennlig kjøkken med innredning fra 2002. På kjøkkenet er hvitevarer som komfyr med koketopp, oppvaskmaskin og kjøleskap medfølger salget. Det er fint med egen spiseplass på kjøkkenet hvor morgenkaffen kan nytes.

Baderom | Nytt i 2002

Flislagt baderom som ble rehabilitert i regi av gården i 2002. Under rehabiliteringen ble det også lagt nye vann- og avløpsrør. På badet er det toalett, dusjnisje og servant med speil og underskap. Det er opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel og varme på gulv. Servant og servantskap + dusjvegger er fra 2015.

Balkong | Med gode solforhold

Med utgang fra stuen kommer man til den sydvest-vendte balkongen på 5,5 kvm. Her er det god plass til utemøbler og grill og man kan sitte i ro og fred. Gode solforhold fra ca. kl 11.00 til ca. kl. 18.30.

Hovedsoverom | Mye garderobeplass

Stort hovedsoverom som vender inn mot rolig gårdsrom. På soverommet er det god plass til stor dobbeltseng og to garderobeskap. Soverommet er malt i en lun og tidsriktig tone.

Soverom II | Ulike bruksmuligheter

Nok et pent soverom med ulike bruks- og møbleringsmuligheter. Soverommets størrelse gjør at det kan benyttes til alt fra gjesterom, til kontor eller barnerom. Det er plass for både dobbeltseng og garderobe også på dette soverommet om ønskelig. Soverommet vender inn mot rolig gårdsrom.

Parkering i bakgården

Veldig rimelig parkeringsleie i bakgården! Det er 35 parkeringsplasser i bakgården som leies ut etter venteliste. Leien er på 200 kr i mnd. Det er
nå bygget el-billadere som snart er oppe og går, prisen er kr 350-400 pr. mnd. Det er også egne gjesteparkeringsplasser.

Felleskostnader

3 736 pr. mnd. Inkludert er betjening av andel fellesgjeld, varmtvann og fyring via bergvarme, kabel-TV fra GET, vaktmestertjeneste, trappevask, kommunale avgifter, felles forsikring, forretningsførsel, drift og vedlikehold

Garasje / Parkering

Det er 35 parkeringsplasser i bakgården som leies ut etter venteliste. Leien er på 200 kr i mnd. Det er nå bygget el-billadere som snart er oppe og går, prisen er kr 350-400 pr. mnd. Det er også egne gjesteparkeringsplasser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året og 720,- for EL-bil. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 221 763 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 398 346 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygård over 7.etasjer samt kjeller og loft. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong og
murkonstruksjoner. Fasader i teglstein samt pusset og malt mur. Yttertak av saltaksform tekket med takstein/takplater (ikke besiktiget). Leiligheten
har entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB fra Swedoor. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2004. Leiligheten er oppvarmet med radiatorer tilkoblet bergvarme og gulvvarme på bad.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på bygningen og på baderom.

Boligens areal

Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 69 kvm, Bruttoareal: 76 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Sentralfyring tilkoblet bergvarme er inkludert i felleskostnadene. I tillegg er det varme på baderomsgulv.

Adkomst

Enkel adkomst fra Grefsenveien. Det vil bli satt opp Schala & Partners-skilt under visningen. Velkommen!

Regulering

Eiendommen er regulert til boliger og næring. Det bygges og rives en del i området Nydalen/Storo og Lillo. For å se reguleringskart eller motta ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1950/9921-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
13.09.1950 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
1960/40-1/105  Erklæring/avtale  
04.01.1960 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglementet
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
1960/6069-1/105  Rettighet  
 23.05.1960 
Rettighetshaver:Mattia Marit De  
Lnr: 1176906
LEIE AV NÆRINGSLOKALE
ÅRLIG AVGIFT NOK 2,700
BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN
1992/22192-2/105   ** Transport av rettighet  
29.04.1992 
gjelder: RETTIGHET 1960/6069-1/105
Fra:Andersen Henry Johannes  
Fnr: 21020336983
Til:Mattia Marit De  
Lnr: 1176906
1960/14469-1/105  Erklæring/avtale  
17.11.1960 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Gjelder denne registerenheten med flere
1971/2644-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  
11.02.1971 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget Grefsenveien 34:
Bare andelseiere i boligbyggerlaget (man blir automatisk medlem ved kjøp), og bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie mer enn en andel.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 114783269, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 24.08.2020: 1.56% pa.
Antall terminer til innfrielse: 15
Saldo per 24.08.2020: 3 283 626
Andel av saldo: 57 010
Første termin/første avdrag: 01.11.2010 ( siste termin 01.11.2027 )
Lånenummer: 83987130809, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 24.08.2020: 2.15% pa.
Antall terminer til innfrielse: 147.4
Saldo per 24.08.2020: 1 801 179
Andel av saldo: 37 829
Første termin/første avdrag: 01.05.2016 ( siste termin 01.11.2032 )
Lånenummer: 12133073653, DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 24.08.2020: 1.85% pa.
Antall terminer til innfrielse: 83.998
Saldo per 24.08.2020: 3 156 942
Andel av saldo: 54 810
Første termin/første avdrag: 30.09.2016 ( siste termin 31.05.2041 )
Lånenummer: 83987189773, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 24.08.2020: 2.15% pa.
Antall terminer til innfrielse: 178
Saldo per 24.08.2020: 594 541
Andel av saldo: 10 322
Første termin/første avdrag: 01.07.2020 ( siste termin 01.06.2035 )

Andel fellesgjeld

159 971

Andel formue

41 932

Husdyrhold

Husdyrhold må søkes på særskilt grunnlag, utvendig mating og lufting av husdyr skal ikke under noen omstendigheter foregå på borettslagets eiendom.

Tilbehør

Bokhylle i stue, pyntehyller på vegg i stue, lamper i stue, på soverom og gjesterom medfølger ikke boligen ved salg.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til oh@schalapartners.no eller SMS: 45 24 08 17 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.