#TORSHOV/SANDAKER:

Stor, lys og koselig 2(3)-roms med peisovn i klassiske "Morellgården". Fantastisk beliggenhet i idylliske omgivelser.

Nordkappgata 2 , 0479 Oslo

VISNINGER

20. september søndag kl. 14:00-15:00

21. september mandag kl. 16:30-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Henrik Skårdal
Henrik Skårdal Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

57%

eier sin egen bolig

45%

har bolig mellom 60-120 kvm

98%

av boligene er eldre enn 20 år

23%

er barnefamilier

20%

er gift

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 61 m²
Bruksareal 61 m²
Bruttoareal 67 m²
Tomt 225 m² / Festet fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1930
Gårdsnummer 224
Bruksnummer 286
Energimerking F
FINN.no 191420235
Sist endret 18.09.2020 11:32
Prisantydning 4 200 000
Totalpris 4 347 723
Ligningsverdi 1 128 466,-

Beregnet totalkostnad

4 200 000,- (Prisantydning) 139 714,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 339 714,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 199,- (Pantattest kjøper) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 347 723,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

66-20-0128

Adresse og matrikkel

Nordkappgata 2, 0479, Oslo, Gnr. 224 bnr. 286, andelsnr. 3 i Søndre åsen kv 1 borettslaget med orgnr. 852442832 i Oslo kommune

Eier

Hege Quist-Hanssen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Nei.

BRA/PROM

61 / 61 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1930

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Gjennomsnittlig strømkostnad på 700 kr i måneden (rundt 500,- om sommeren og 900,- om vinteren).
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 225 kvm, Eierform: Festet fellestomt
Stort og pent opparbeidet felles uteområde, med gressplen, trær, beplantning, støttemurer, trapper, belegningsstein, lekeplass, sittegrupper, flaggstang og belysning. Asfalterte veier og gangveier.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei

Beliggenhet

Meget populær og attraktiv beliggenhet på Sandaker/Torshov med kort vei til en rekke fasiliteter. Leiligheten ligger i rolige og skjermede omgivelser.
Flere matbutikker i umiddelbar nærhet med blant annet KIWI Torshov, REMA 1000 Torshovdalen, Coop Extra i Grefsenveien og Joker Grefsenveien (åpen alle dager). I nærområdet finner man nye Lillo Gård sushi, blomsterforretning, donuts og Meny. Det er kort vei opp til Storo Storsenter, som med sine over 130 butikker og spisesteder er Oslos største kjøpesenter. Her finner man også nyetablerte Odeon Kino med 14 saler og IMAX-skjermer, samt komfortstoler for optimal kinoopplevelse. Sandaker-senteret med blant annet Coop Mega, Vinmonopolet, Vitus Apotek, ARK Bokhandel og Deichmanske Bibliotek ligger også i næheten.
Et par minutters gange fra leiligheten finner man populære Åpent Bakeri i Åsengata. Her er det kafé på dagtid, og om kvelden blir stedet gjort om til restaurant hvor man får det som av mange er ansett som byens beste pizza.
En liten spasertur fra leiligheten finner man en rekke hyggelige kaffebarer, restauranter, kaféer og kulturtilbud, med blant annet populære Soria Moria (konserter, bar/restaurant og teater) og Det Andre Teateret (improvisasjonsteater). Et populært tilskudd på Torshov er restauranten "Grisen" som har blitt meget populær, og som har en flott uteservering sommerstid. Videre nedover finner man og Ringen Kino, på Ringnes park.
Videre ligger Grünerløkka med alle sine tilbud en kort trikketur/spasertur unna. Her finner man en rekke utesteder, restauranter, kaffebarer og spennende nisjebutikker. For å nevne noen populære restauranter så er; Südøst, Delicatessen, Escalon, Tijuana, Villa Paradiso og Mucho Mas verdt å trekke frem.
Handelshøyskolen BI i Nydalen ligger ikke langt unna, her kan man velge om man vil spasere i hyggelige omgivelser langs Akerselva, eller ta korteste vei opp langs Sandakerveien. I Nydalen finner man også det som er kåret til Oslos beste gastropub i 2013, nemlig Nydalen Bryggeri og Spiseri.
Det er en rekke treningssentre i nærområdet, blant annet Fitness Express i Sandakerveien, Sats Storo og Sats Nydalen, Fitness24seven ved Storokrysset, Athletica Nydalen (på BI) og EVO Nydalen.
Av parker finner man hyggelige Torshovparken og Torshovdalen ikke langt unna. Idylliske Akerselva er en kort gåtur unna, og her kan man enten spasere ned til Oslo sentrum eller følge elva oppover til marka med alle sine muligheter, sommer som vinter. Går man oppover langs Akerselva kommer man til hyggelige badeplasser som Nydalsdammen, eller lenger opp til Frysja med store flotte grøntområder og bademuligheter.
Svært godt kollektivtilbud i umiddelbar nærhet (trikk 11,12 og 13). Her kan man ta trikk enten ned til sentrum eller helt opp til Grefsen/Kjelsås. 30-bussen stanser rett nedenfor leiligheten. Ellers er det kort vei til Sinsenkrysset som virkelig er et kollektivt knutepunkt med T-banestasjon, trikk- og busstopp; her kan man lett komme seg rundt til hele byen. I Storokrysset stopper dessuten flybussen som tar deg raskt opp til Gardermoen.

Entré

Entré med plass til oppheng av yttertøy og plassering av sko. Dørcalling. Malt overflate i himling og på vegger. Slipt og lakkert klassisk tregulv.

Stue

Stor og hyggelig stue med svært gode innredningsmuligheter. God takhøyde, store vinduer og tregulv gir et sjarmerende preg på rommet. Varmeeffektiv peisovn fra 2012. Malt overflate i himling og på vegg. Slipt og lakkert klassisk tregulv.

Kjøkken

Selgers favorittrom i leiligheten er kjøkkenet. Kjøkkenet har en fastmontert benk med plass til stort spisebord og fantastisk utsikt mot bakgården. Pen kjøkkeninnredning fra HTH med slette fronter. Heltre benkeplate med nedfelt kum i rustfritt stål. Plass og opplegg til oppvaskmaskin, komfyr og kjøl-/fryseskap. Varmtvannstank under benk. Malt overflate i himling og malte vegger. Slipt og lakkert klassisk tregulv.

Bad

Pent flislagt bad fra 2010 av god svært størrelse. Dusjhjørne med opplegg til badekar. Servant med underskap og speil over. Fastmonterte kommode med benk og varmtvannstank. Vegghengt toalett. Opplegg til stor vaskemaskin. Varme i gulv. Malt overflate og downlights i himling. Flis på vegg og gulv.

Soverom

Lyst og hyggelig soverom med god plass til dobbeltseng. Fastmonterte hyller. Malt overflate i himling og malte vegger. Slipt og lakkert klassisk tregulv.

Soverom 2

For å komme seg til soverommet fra stuen, må man innom et ekstra rom. Har blitt benyttet som barne- og garderoberom. Det er mulig å flytte ut kjøkkenet i dette rommet, og lage et ekstra soverom der kjøkken er i dag. Malt overflate i himling og malte vegger. Slipt og lakkert klassisk tregulv.

Felleskostnader

3 373 pr. mnd. Fellskostnader inkl: Bredbånd, Kabel-TV, betjening av fellesgjeld, kommunale avgifter, bygningsforsikring, vedlikehold med mer.

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 128 466 pr. 18.12.31 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 062 479 pr. 18.12.31 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Klassisk pusset og malt teglstensbygård fra 1930.
Oppført med:
- Støpt gulv på grunn.
- Trebjelkelag.
- Pussede og malte murvegger, hovedsakelig av tegl.
- Saltak (valmet) med vinkler, med bæring av trekonstruksjon, tekket med båndtekking/plater.
- Støpte trapper og ramper.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Herman Rusta, datert 28.08.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 61 kvm, Bruksareal: 61 kvm, Bruttoareal: 67 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 61 m².
Primærrom: 61 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, soverom, disponibelt rom og bad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt X for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.
Panelovn og varme i gulv på bad.
Peisovn i stue.

Løpende kostnader

Felleskostnader og strøm.

Utstyr

Sikringsskap med automatsikringer plassert i gang.
Dørcalling.
Røyk-/brannvarsler tilknyttet fellesanlegg, plassert i gang.
Signalanlegg for TV og internett.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Bygningen er vernet som kulturminne (tidligere Gul Liste fra Byantikvaren i Oslo).

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Rettighetshavere til eiendomsrett
1930/900544-1/105 Hjemmel til eiendomsrett
19.08.1930
Vederlag: NOK 0
KJØPER:OSLO KOMMUNE
Org.nr: 958935420
Rettighetshavere til festerett
1954/417306-1/105 Hjemmel til festerett
23.09.1954
Vederlag: NOK 0
KJØPER:Søndre Åsen Kv 1 Borettslaget
Org.nr: 852442832
Gjelder denne registerenheten med flere
Heftelser
Pengeheftelser i eiendomsrett
1930/902560-1/105 Erklæring/avtale
11.09.1930
Bestemmelser om brannvegg/-dør
1930/902561-1/105 Best. om vann/kloakkledn.
11.09.1930
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
1951/414021-15/105 Festekontrakt - vilkår
05.11.1951
festetid: 70 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 1,513
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
MED FLERE BESTEMMELSER
KONTRAKTEN KAN PANTSETTES
1954/417284-6/105 ** Nye vilkår
23.09.1954
1956/418011-209/105 ** Prioritetsbestemmelse
21.11.1956
veket for: OBLIGASJON 1956/418052-7/105
Pengeheftelser i festerett
1951/414021-15/105 Festekontrakt - vilkår
05.11.1951
festetid: 70 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 1,513
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
MED FLERE BESTEMMELSER
KONTRAKTEN KAN PANTSETTES
Gjelder feste
1954/417284-6/105 ** Nye vilkår
23.09.1954
1956/418011-209/105 ** Prioritetsbestemmelse
21.11.1956
veket for: OBLIGASJON 1956/418052-7/105
2008/1021156-1/200 Pantedokument
19.12.2008
BELØP: NOK 12.270.000
Panthaver:HANDELSBANKEN
Org.nr: 971171324
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
2011/1064109-1/200 Pantedokument
19.12.2011
BELØP: NOK 2.500.000
Panthaver:HANDELSBANKEN
Org.nr: 971171324
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
2013/82982-1/200 Pantedokument
29.01.2013
BELØP: NOK 1.170.000
Panthaver:HANDELSBANKEN
Org.nr: 971171324
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
2017/1305797-1/200 Pantedokument
22.11.2017 11:11
BELØP: NOK 660.000
Panthaver:HANDELSBANKEN
Org.nr: 971171324
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
Elektronisk innsendt
Grunndata
1930/900543-2/105 Registrering av grunn
19.08.1930
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:224 Bnr:44

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget har egen hjemmeside: www.sondre-aasen.no.
Borettslager har avtale med GET om levering av kabel-tv og bredbånd.
Borettslaget har egen portner Lars Hvattum i deltidsstilling. Borettslaget har avtale om rengjøringstjeneste med Norvakt og Vask AS.
Fellesvaskeri i kjeller.
Sykkelparkering i kjeller.
Barnevognparkering i uteboder.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 83987175004, Handelsbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 29.08.2020: 1.75% pa.
Antall terminer til innfrielse: 91
Saldo per 29.08.2020: 15 231 751
Andel av saldo: 139 714
Første termin/første avdrag: 25.02.2018 ( siste termin 25.05.2043)

Andel fellesgjeld

139 714

Andel formue

35 128

Forsikring

If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP1342445

Regnskap

Inntekter i 2019 var på totalt kr. 4.589.270,-.
Utgiftene i 2019 var på totalt kr. 5.183.151,-.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

2019:
- Skiftet til lavenergilamper i fellesarealer.
- Utbedring av brannvarslingsanlegg.
- Vedlikeholdsspyling av avløpsrørene.
- Impregnering av pipetopper over tak.
2018:
- Bakgård, hagemøbler.
2017:
- Oppussing av "styrerommet".
- Male- og gulvarbeid av trapperom/oppganger
2016:
- Trapperom/oppgang.
- Etablert nedgravd løsning for søppel/renovasjon.
2015:
- Etablering av barnevognskur.
2014:
- Branntekniske arbeider med heldekkende alarmanlegg/branntetting.
2013:
- Maling av innvendige trapper.
- Utarbeidet vedlikeholdsplan.
- Piperehabilitering.
2011:
- Oppgradering av lekeplann.
- Brannslukningsapparat og røykvarslere.
2008:
- Vinduer
- Yttervegger renovert.
2003:
- Tak og fasader rehabiliter.

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt etter godkjennelse fra styret. Slik søknad må fremsettes skriftlig forut for anskaffelse av dyret.

Tilbehør

NØKLER
- 3 stk nøkkelsett for inngangsdør nede og til leiligheten.
- 1 stk postkassenøkkel
- 1 stk nøkkel per bod (hengelås, kan byttes)
HVITEVARER
- Oppvaskmaskin & stekeovn medfølger leiligheten. Disse er i god stand ved salg, men selger tar ikke ansvar for eventuelle feil som påløper etter overtagelse.
- Kjøleskap kan eventuelt følge med etter særskilt avtale.
VARMEKILDER
- Panelovner er ikke montert opp igjen etter oppussing, tilfelle kjøper ønsker å skaffe til veie mer moderne panelovner.  Har likevel lagt disse i boden, slik at de kan monteres opp igjen om ønskelig.
TV, INTERNETT
-Get TV-boks og kabler følger med, og ligger i en eske i klesskapet.
BOD
2 hyllereoler for oppbevaring
Gulvfliser og mosaikkfliser til bad - nyttig å ha hvis man skulle knuse en flis, så slipper man å bytte alt.
Restmaling til alle rom
- Kjøkken - Soft Mint og Skumring
- Gang - St. Pauls blue
- Stue - Toast
- Kontor / disponibelt rom - Kokos
- Soverom - Green Harmony
- Lakk til dørterskler
Panelovner til stue og soverom (se varmekilder)
Peisrens, tennbriketter og noe ved til fyring av peis.
Dørhåndtak og låsekasse (av samme type som resten av leiligheten) til dørblad for soverom.
Hylleplater til å ha over benk på bad (i samme materiale)
´
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hsk@schalapartners.no eller SMS: 47 78 25 57 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.