#FREDENSBORG

Stilren 3(4)-r m/utleiedel | 20m2 markterrasse | IN ordning - Mulig å redusere f.kost til kr.4601per mnd | Garasjeplass

Jess Carlsens gate 8 , 0183 Oslo

VISNINGER

20. september søndag kl. 13:00-14:00

21. september mandag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Erik Bryn Johannessen
Erik Bryn Johannessen Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

52%

eier sin egen bolig

70%

har bolig mellom 60-120 kvm

53%

av boligene er nyere enn 20 år

18%

er gift

47%

har høyskoleutdanning

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 99 m²
Bruksareal 101 m²
Bruttoareal 110 m²
Tomt 668 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 4
Soverom 3
Byggeår 2005
Gårdsnummer 208
Bruksnummer 940
Energimerking E
FINN.no 191603378
Sist endret 18.09.2020 12:12
Prisantydning 5 200 000
Totalpris 6 879 922
Ligningsverdi 1 926 052,-

Beregnet totalkostnad

5 200 000,- (Prisantydning) 1 672 112,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 872 112,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 879 922,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

66-20-0133

Adresse og matrikkel

Jess Carlsens gate 8, 0183, Oslo, Gnr. 208 bnr. 940, andelsnr. 82 i JESS CARLSEN BORETTSLAG med orgnr. 886261772 i Oslo kommune.

Eier

Hilde Drange

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ja. Forkjøpsretten ble utlyst i forkant for å sikre en raskere avklaring, 2 stk har meldt interesse før meldefristen utløp.

BRA/PROM

101 / 99 m²

Antall soverom

3

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2005

Energimerking

Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Ja. Det medfølger egen garasjeplass (Nr. 119) med heisadkomst. Meget praktisk og adskilt plassering rett ved døren uten andre biler rundt. Felleskostnader for garasjeplassen kommer på egen faktura kvartalsvis på kr. 480,- som utgjør kr. 160,- per mnd. Det arbeides med å utrede mulighet for innstallering av el bil lading.
Mulighet for å leie/kjøpe ekstra garasjeplass:
Det er 120 parkeringsplasser i kjeller under gårdsrom og bebyggelsen. Styret i Fredensborg Garasjesameie har driftsansvar for garasjeplassene. Det er mulig å kjøpe eller leie garasjeplass i borettslagets garasjeanlegg. Ved salg av garasjeplass uten leilighet i sameiet gjelder intern forkjøpsrett, som avklares av styret i garasjesameiet.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Tomt

Areal: 668 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Tomten er opparbeidet med hellebelagte gangveier, plen og beplantning, sykkelparkering, lekeplass og sittegrupper.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja / Ja
Ved innbetaling av hele fellesgjelden vil felleskostnadene reduseres med kr. 11048,-. Totale felleskostnader vil da utgjøre kr. 4601,- per mnd.
Det er mulighet for individuell nedbetaling. For selskap med IN-ordning sendes det ut giroer for felleskostnader og kapitalkostnader for 3 måneder av gangen. Sum kapitalkostnader endres dersom det skjer renteendringer og kommer da som tillegg på giroene påfølgende måneder (ev. fratrekk ved rentenedgang). Ved salg vil eventuelle krav som skyldes regulering av kapitalkostnader for tidligere periode følge selger. Det kan derfor påløpe restanse selv om felleskostnadene betales ut overtagelsesmåneden.
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Beskrivelse

Kort fortalt:
- Leiligheten ligger i høy 1. etasje i et moderne bygg oppført i 2005.
- Store vindusflater sørger for rikelig med lys, og boligens romslige terrasse fungerer som forlengelse av boligen store deler av året. Nye trykkimpregnerte terrassebord i september 2020.
- Innbydende og gjennomgående 3-roms med separat 1-roms utleiedel som selges inkl. møbler.
- Gjennomgående planløsning, vender mot bakgård og blindvei.
- Stor stue og spisestue.
- Garasjeplass (nr. 119) med lademulighet medfølger.
- Stor markterrasse på 20 m2 i idylliske omgivelser vendt mot skjermet og frodig bakgård.
- Bygg fra 2005.
- Innvendig bod på 2 kvm.
- Balansert ventilasjon.
- 2 takterrasser med panorama utsikt og sol fra morgen til kveld. Takterrassen i denne oppgangen er planlagt oppgradert med nye utemøbler, solsenger og plantekasser våren 2021.
- Kjellerbod på 3,3 kvm.
- Supersentral beliggenhet.
- Flott og velholdt gårdsrom.
- Barneskole, videregående og barnehage, dagligvare, kino, offentlig transport, restauranter i umiddelbar nærhet.
- Godt utvalg av treningssenter og parker (Kristparken ved Obos hovedkontor i Møllergata skal oppgraderes betydelig via kommunale midler).
Økonomi:
- Hybelen er utleid for kr. 8500,- og leietaker vil bli boende om ønskelig for kjøper.
- Kun 1,56% rente på fellesgjeld.
- IN-ordning på fellesgjeld. Mulig å redusere f.kost til kr.4601 per mnd ved å innfri fellesgjelden.

Innhold

Stue
Meget romslig stue i tidsriktige farger som tilbyr både stue og spisestue. Her er det store vindusflater som sørger for rikelig med naturlig lys inn i boligen fra begge sider. Dette sammen med en svært funksjonell og romslig romløsning, sikrer en meget luftig atmosfære. Flere gode møbleringsmuligheter. Den er svært enkel å innrede med naturlig plass til både sofagruppe og TV med tilhørende møblement.
Videre fra stuen er det utgang til boligens private markterrasse på ca. 20 m2 som vender mot nordvest. Her er det god plass til en hyggelig sittegruppe og øvrig møblement, slik at du kan nyte solrike og late dager. Nye trykkimpregnerte terrassebord i september 2020. Vendt ut mot borettslagets hyggelige gårdsrom. Her kan du derfor enkelt nyte stille og rolige omgivelser. Terrassen har ettermiddagssol fra ca kl. 15:30 til 18:30. Felles takterrasse i samme oppgang har dessuten sol fra soloppgang til solnedgang.
Soverom
Lyst og romslig hovedsoverom med god plass til dobbeltseng og nattbord. Godt med oppbevaringsplass i stor skyvedørsgarderobe.
Soverom 2:
Lyst og romslig soverom med gode vindusflater som gir naturlig lys. Gode oppbevaringsmuligheter med mye skapplass og utsikt mot terrasse og bakgården. Fungerer optimalt som gjesterom, barnerom eller kontor.
Bad
Baderommet er pent flislagt med varmekabler i gulv. Badet inneholder dusjnisje med glassdører og dusjarmatur, vegghengt toalett og nedfelt servant med ett-greps armatur. Fin innredning. Badet har speil med overlys og 2 stikkontakter over servanten. Det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel på baderommet.
Kjøkken
Leiligheten har et moderne kjøkken med stilren kjøkkeninnredning fra Norema og godt med arbeidsplass/oppbevaringsplass. Hvit glatt kjøkkeninnredning. Laminat benkeplater med nedfelt oppvaskkum i kompositt. Mosaikkfliser og glassplater over kjøkkenbenker. Integrert stekeovn, mikrobølgeovn, keramisk platetopp og oppvaskmaskin. Flexit ventilatorsystem med avtrekk over tak. Rør i rør og pvc avløpsrør i benk.
Entré
Fra felles inngangsparti er det adkomst til hybeldel og hoveddelens entré. Det er god plass til oppbevaringsmøblement for yttertøy og sko. Her er det adkomst via felles trappegang med heis, samt er det callinganlegg i entréen. Separat calling-anlegg i hybeldel og hoveddel.
Innvendig bod:
Veldig praktisk for ekstra lagringsplass. Sikringsskap med automatsikringer i bod. 10 kurser i flg. kursoversikt (9 x 16 og 1 x 20 amp).
Hybeldel eller master bedroom:
Lys og åpen hybeldel med plass til seng/sovesofa, skrivebord, lite spisebord og øvrig ønsket møblement. Oppbevaringsplass i romslig garderobeskap. Funksjonelt hybelkjøkken i innebygd i skap.
Delikat bad flislagt i nøytrale farger. Badet har dusjhjørne, vaskemaskin og tørketrommel, servant, speil og vegghengt toalett. Varmekabler i gulv. To stikkontakter.
Hybelen er utleid for kr. 8500,- og leietaker vil bli boende om ønskelig for kjøper. Alternativt kan hybeldelen benyttes som master bedroom med eget bad og kjøkken om behovene skulle endre seg.

Beliggenhet

Jess Carlsens gate 8 har en sentral beliggenhet i et nyetablert og rolig bomiljø. Området rundt Vulkan har de siste årene gjennomgått en omfattende forvandling og fremstår i dag som et pulserende knutepunkt mellom Grünerløkka og St. Hanshaugen. Få meter fra boligen i Torggata finnes det mange hyggelige kaféer og restauranter med uteservering, nærbutikker og treningssentre.
Flotte grøntarealer i nærområdet, som blant annet Kubaparken, Nedre Foss Gård og parken på St. Hanshaugen. Hyggelige turområder rundt Akerselva. Av treningssentre kan man velge mellom blant annet Sats (Schous, Spektrum og Akersgata, Ringes Park, Bislett), SIO (Vulkan), Icon, Pilates Room og Fitness24seven. Kristparken ved Obos hovedkontor i Møllergata skal oppgraderes betydelig via kommunale midler.
Fra leiligheten er det rett ut i Torggata, Nedre løkka med nærhet til yrende liv på Vulkan med mathallen (se www.mathallenoslo.no) utesteder, butikker, treningssenter, kunsthøyskole, hotell med mer (se www.vulkanoslo.no). det er også gangavstand til Torggata og St. Hanshaugen med spesialbutikker som Gutta på Haugen, Kaffebrenneriet og Java. Ca. 5 minutters gange til Grünerløkka med sitt pulserende liv, kaféer, butikker, utesteder og hyggelige Birkelunden. Gangavstand også til sentrum, Nationaltheatret, Bjørvika, Majorstua, populære Torggata og alt av byens fasiliteter og servicetilbud du kan tenke deg. Rikt kulturtilbud med både kino og teater over gaten. Spektrum, Rockefeller, Sentrum Scene, Vulkan Scene og Vega Scene er like i nærheten. Videre tar Akerselva med flotte turmuligheter deg videre oppover mot Torshov, Sagene, Nydalen og til slutt Maridalen.
Svært godt kollektivtilbud med buss som tar deg effektivt til Aker Brygge/ Tjuvholmen, sentrum eller marka. I tillegg er det få minutters gange til trikkeholdeplass. Kun 5 minutter gangavstang til Oslo City med t-bane.
Man kan enkelt besøke spennende kaféer og restauranter eller ta seg en tur på Vega Scene rett over gaten. Det er også godt utvalg av nærbutikker og matvareforretninger like i nærheten av boligen. Leiligheten ligger i gangavstand til utdanningsinstitusjoner som AHO, KhiO, Westerdals, Elvebakken videregående og kun en kort busstur unna Handelshøyskolen BI, Universitetet i Oslo, Tannlegehøyskolen, HiO med flere.

Felleskostnader

15 649 pr. mnd. fjernvarme, varmtvann, nedbetaling av andel fellesgjeld, grunnpakke kabel-TV, trappevask, drift av sameiet, felles byggforsikring, kom.avg.

Etasje 1 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 926 052 pr. 18.12.31 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 933 787 pr. 18.12.31 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 6 etasjer, samt kjeller. Grunnmur i bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong. Pusset og malt fasade og flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp. Leiligheten har hovedytterdør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB fra Swedoor. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for oppføring av bygård datert 10.11.2008. Dokumentet følger vedlagt salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 99 kvm, Bruksareal: 101 kvm, Bruttoareal: 110 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ja. Leiligheten betår av en egen hybeldel med bad og kjøkken. Hybelen er ideell for utleie som genererer skattefri leieinntekt. Hybelen er leies ut for kr. 8500,- og leietager vil gjerne fortsette å leie om det er aktuelt for kjøper.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med radiatorer tilkoblet fjernvarme. Varmekabler på badet.

Løpende kostnader

Eiendomsskatten for denne utgjør kr. 1049 kr for 2020 og blir betalt av nåværende eier i september.

Utstyr

- Heis.
- Det er felles varmtvann i bygget.
- Det er frivillig å abonnere på TV fra Riks-TV.
- Bredbånd leveres av OpenNet og du får 5/5 Mbit/s internett hastighet gratis.
- Oppvarming av vann til tappevann og vann til radiatorer skjer ved hjelp av fjernvarme. Forbruk av varmt tappevann måles av en separat måler i hver leilighet. Tilsvarende er det montert opp målere på samtlige radiatorer. Á konto beløpet er fastsatt av Techem Norge AS i samarbeid med styret, etter en teoretisk beregning av energiforbruket for den enkelte boenhet.
- Vannrør av typen rør-i rørsystem. Synlige avløpsrør av plast.
- Fordelerskap er plassert på bad.
- Stoppekraner for vann er plassert i boden.
- Sikringsskap med automatsikringer er plassert i felles entréen.
- Leiligheten er tilknyttet brannvarslingsanlegg og har brannslange i kjøkkenbenk.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Møllergata 42 - Loftsutbygging. Søknaden omfatter innredning av en leilighet på loft. BRA = 85 m2.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 200812574 for mer informasjon.
Møllergata 53 - Søknaden omfatter oppføring av 3 balkonger.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201503510 for mer informasjon.
Møllergata 53 - Omsøkt tiltak omfatter etablering av en takterrasse i takflaten mot vest. Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201515841 for mer informasjon.
For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal:
https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
2004/35764-1/105  Best. om adkomstrett  
28.05.2004 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:508 Bnr:11  
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune Plan- og
bygningsetaten
2004/35764-5/105  Erklæring/avtale  
28.05.2004 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:508 Bnr:11  
Rett til nødvendig bruk av rømningsveier
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune Plan- og
bygningsetaten.
Gjelder denne registerenheten med flere
2004/35764-13/105  Erklæring/avtale  
28.05.2004 
Bruksrett til grunn for reparasjon og vedlikehold.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune Plan- og bygningsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere
2004/35764-14/105  Best. om vann/kloakkledn.  
28.05.2004 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/Vann- og avløpsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere
2004/40259-1/105  Erklæring/avtale  
15.06.2004 
ANG. BRUK AV AVFALLSROM,HEIS OG TRAPPEROM,SJAKTER FOR
VANN,AVLØP M.M., VENTILASJONSNLEGG OG ADKOMST TIL
VENTILASJONSANLEGG PÅ TAKET.
Gjelder denne registerenheten med flere
2005/38685-1/105  Pantedokument  
17.06.2005 
BELØP: NOK 89.991.000
Panthaver: Den Norske Stats Husbank  
Lnr.: 1087054
Gjelder denne registerenheten med flere
2005/38693-1/105  Pantedokument  
17.06.2005 
BELØP: NOK 71.897.000
Panthaver: Den Norske Stats Husbank  
Lnr.: 1087054
Gjelder denne registerenheten med flere
2005/78306-1/105  Felles pantedok bor.innsk  
16.11.2005 
BELØP: NOK 40.972.200
Panthaver: De Fremtidige Andelseierne I Borettslaget  
Lnr.: 7127229
Panthaver: V/Obos  
Lnr.: 7127072
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettigheter på 0301-208/939/0/1-3
2004/35764-2/105  Best. om adkomstrett  
28.05.2004 
Overført fra: 0301-208/939
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:938  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:938 Snr:1-111
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:940 
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune Plan- og bygningsetaten.
Overført fra: 0301-208/939
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettigheter på 0301-208/938/0/1-111
2004/35764-3/105  Best. om adkomstrett  
28.05.2004 
Overført fra: 0301-208/938
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:939  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:939 Snr:1-3
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:940  
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-208/938
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettigheter på 0301-208/938/0/1-111
2004/35764-11/105  Erklæring/avtale  
28.05.2004 
Overført fra: 0301-208/938
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:939  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:939 Snr:1-3
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:940  
Bruksrett til takterrasse, heis og trapperom.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-208/938
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettigheter på 0301-208/938/0/1-111
2004/35764-10/105  Erklæring/avtale  
28.05.2004 
Overført fra: 0301-208/938
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:939  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:939 Snr:1-3
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:940  
Bruksrett til del av gårdsrom
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-208/938
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettigheter på 0301-208/939/0/1-3
2004/35764-8/105  Erklæring/avtale  
28.05.2004 
Overført fra: 0301-208/939
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:940  
Bruksrett til sykkelplasser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune Plan- og bygningsetaten.
Overført fra: 0301-208/939
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettigheter på 0301-208/302
2004/35764-9/105  Erklæring/avtale  
28.05.2004 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:938  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:938 Snr:1-111
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:939  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:939 Snr:1-3
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:940  
Samme rettigheter og plikter til gårdsrom
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune Plan og bygningsetaten
Rettigheter på 0301-208/938/0/1-111
2004/35764-7/105  Erklæring/avtale  
28.05.2004 
Overført fra: 0301-208/938
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:940  
Bruksrett til sykkelplasser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-208/938
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettigheter på 0301-508/11
2004/35764-4/105  Erklæring/avtale  
28.05.2004 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:938  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:938 Snr:1-111
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:939  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:939 Snr:1-3
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:940  
Eiendommen er fellesareal - garasjeanlegg
Bestemmelse om garasje/parkering
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune Plan- og bygningsetaten

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

- Jess Carlsen borettslag, består av 98 leiligheter i oppgangene Jess Carlsens gate 2, 4, 6, 8 og Møllergata 48.
- Det finnes 2 store innendørs sykkelboder, 2 oppstillingsplasser i garasjen og utendørs sykkeloppstilling i bakgården.
- Alle får 5/5 Mbit/s internett hastighet vederlagsfritt, både i leilighetene og i hyblene. De som ønsker seg mer hastighet kan bestille 100/100  Mbit/s for kr. 160,- pr. mnd.
- I kjelleren finnes det 120 garasjeplasser i et lukket anlegg som omsettes separat blant beboerne.
- Rett over gaten ligger Møllergata skole, med klasser fra 1-7 trinn og det finnes flere barnehager i nærheten.
- Boligselskapet har avtale med Techem Norge AS om leveranse av energiservicetjenester. OBOS fakturerer den enkelte beboer á konto på vegne av Techem Norge AS sammen med ordinær innkreving av felleskostnader.
- Borettslaget har avtale via gårdsrommet om vaktmestertjeneste med Multi Eiendomsdrift AS.
- Borettslaget har avtale med Rene Trapper AS om renhold av fellesarealene.

Andel fellesgjeld

1 672 112

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 83222700

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger. 
Det er vedtektsfestet forkjøpsrett i laget. Ihht. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere informasjon.
Det tillattes kun bruk av elektrisk- eller gassgrill.
2 sykkelrom pluss sykkelparkeringer i bakgård. Barnevogn kan settes i fellesgang ved trappa.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Utført vedlikehold:
2017 - Montering av nye porttelefoner
2016 - Spyling av alle kloakkrør. Utarbeidet tilstandsrapport fra OBOS Prosjekt.
2014 - Større vedlikehold av heisene.
2013 - Spyling av alle kloakkrør, samt montering av stakeluker.
2012 - Utvendig maling av alle vinduer.
Styret jobber med å skaffe nøkkelfrie adgangskort. Ellers er det ingen større planlagte arbeider, og borettslaget har en god egenkapital.
Styret: "Ingen planer som påvirker felleskostnad eller gjeld. Vi setter i gang et arbeid med utarbeidelse av vedlikeholdsplan for å se på langsiktig finansiering, men vi ser per nå ingen grunn til justeringer av økonomi.
Utbedring av takterrassene er under planlegging og at det forventes at dette kommer på plass til våren. Det vil bli kjøpt inn solide møbler som tåler røff bruk og som kan stå ute."

Husdyrhold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. All dyrehold skal meddeles styret. Se borettslagets husordensregler § 5 for mer informasjon.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hoveddelen selges umøblert. Hvitevarer på kjøkken medfølger handelen, foruten kjøleskapet. String-hylle i gangen og lamper medfølger i utgangspunktet ikke. Fullt møblert hybel medfølger i prisen minus Vipp søppelbøtte og bordlampe.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ej@schalapartners.no eller SMS: 93 03 76 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.