#BJØLSEN

Solrik og moderne 3-r hjørneleilighet med "alt" | Vestvendt balkong på 10 m2 | Kjøkken 2017 | Garasjeplass med EL | Heis

Maridalsveien 211A , 0469 Oslo

VISNINGER

20. september søndag kl. 15:00-16:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Erik Bryn Johannessen
Erik Bryn Johannessen Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

67%

eier sin egen bolig

14%

har bolig mellom 60-120 kvm

78%

av boligene er eldre enn 20 år

16%

er barnefamilier

13%

er gift

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 65 m²
Bruksareal 65 m²
Bruttoareal 72 m²
Tomt 5 358 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 2005
Gårdsnummer 222
Bruksnummer 127
Energimerking D
FINN.no 191488414
Sist endret 18.09.2020 11:15
Prisantydning 5 250 000
Totalpris 5 639 519
Ligningsverdi 1 268 673,-

Beregnet totalkostnad

5 250 000,- (Prisantydning) 243 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 493 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 137 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 5 500 000,-)) 199,- (Pantattest kjøper) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 146 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 639 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

66-20-0135

Adresse og matrikkel

Maridalsveien 211A, 0469, Oslo, Gnr. 222 bnr. 127 snr. 59 orgnr. 988856436 i Oslo kommune

Eier

Bilal Zia Chaudhry Anne Kristine Grønlund

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

65 / 65 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet
 

Byggeår

2005

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Strømforbruk per mnd siste året: Ca. 650kr.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Med leiligheten følger 1 parkeringsplass (plass nr. 8) i oppvarmet og lukket garasjeanlegg under bygget. Parkeringsplassen har en god beliggenhet i garasjen og ladekontakt for elbil. Det er mulighet for å leie ekstra garasjeplass i sameiet, kr. 1.000,- per mnd., dersom ledig. Sameiet har i tillegg 4 gjesteparkeringsplasser i garasjeanlegget.

Med leiligheten følger 1 parkeringsplass (plass nr. 8) i oppvarmet og lukket garasjeanlegg under bygget. Parkeringsplassen har en god beliggenhet i garasjen og ladekontakt for elbil. Det er mulighet for å leie ekstra garasjeplass i sameiet, kr. 1.000,- per mnd., dersom ledig. Sameiet har i tillegg 4 gjesteparkeringsplasser i garasjeanlegget.

Tomt

Areal: 5 358 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Sameiets tomt er skjermet og fremstår meget barnevennlig med gode solforhold og grøntarealer som er pent opparbeidet med diverse beplantning, busker og trær. Lekeplass, hyggelige sittegrupper og sykkelparkering på fellestomten

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei

Beskrivelse

Lys og attraktiv 3-roms hjørneleilighet med "alt". Boligen fremstår som moderne og godt vedlikeholdt i et nybygg fra 2005. En god planløsning som tilbyr gode størrelser på rommene, forlenget av en vestvendt balkong med gode solforhold.
- Moderne 3-roms med balkong,heis og garasjeplass nr. 43 med EL lader.
- Stor vestvendt balkong med gode solforhold i 3. etasje. Gode solforhold fra rundt kl. 12-21 om sommeren
- Nytt Strai kjøkken i 2017 med moderne løsninger
- Nytt gulv i 2017
- Gode vindusflater som gir naturlig lys
- Meget rolig og koselig bakgård.
- Eventuelt gunstig leieobjekt
- Medfølger bod på 3,8m2 i kjeller hvor det også er felles sykkelbod.
- Veldrevet sameie
- Umiddelbar nærhet til flere nærbutikker
- Gangavstand til buss og et godt kollektivtilbud
- Lave fellesutgifter og ingen forkjøpsrett!
- Populær beliggenhet på Bjølsen
- Flytt rett inn
 

Innhold

Balkong:
Stor og pent flislagt balkong på 10,5 m2 som vender mot vest. Her er det gode solforhold, fra ca. klokken 12-21 på sommerstid. Balkongen fungerer som en forlengelse av leiligheten store deler av året, med god plass til sittegrupper og grill. Her kan du nyte den norske sommeren til det fulle!
Stue:
Stilren og romslig stue med delvis tilbaketrukket sofaseksjon og gode vindusflater. God størrelse som gir naturlig plass til både sofaseksjon og spisebord. Nytt gulv i 2017.
Kjøkken:
Lekkert norskprodusert Strai kjøkken fra 2017 med god benk og skapplass med opplegg til oppvaskmaskin. Spesialtilpasset kjøkkenhjørnet med smarte løsninger. Solide materialer, max utnyttelse av plass, flott design og påkostede hvitevarer. Varmtvannsbereder under benk på cirka 120 liter fra 2017. Delvis åpen løsning med tilbaketrukket plassering fra stuen. Mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad.
 
Bad:
Pent flislagt bad med varmekabler i gulv og opplegg til vaskemaskin. Praktisk inngang fra både hovedsoverom og entré. Påkostet dusjhjørne i 2013 med glassbyggerstein. Badet inneholder dusjhjørne med innfeldbar dør i glass, glassbyggerstein, vegghengt wc, servantskap med heldekkende benk, servant og ett-greps blandebatteri, speilskap på vegg og belysning.  Byttet enkelte fliser i dusjsone i 2020. Det er fremlagt kvittering fra fagfolk.
Soverom I:
Stort soverom med god plass til både dobbeltseng og garderobe. Gode vindusflater som gir naturlig lys. Nytt garderobeskap i 2015.
 
Soverom II:
Lyst og romslig soverom med gode vindusflater som gir naturlig lys. Gode oppbevaringsmuligheter. Fungerer optimalt som gjesterom, barnerom eller kontor. En attraktiv og moderne leilighet som oppleves godt vedlikeholdt, her kan du flytte rett inn!
Entré:
Stor og innbydende entré som har god plass til garderobeløsninger etter eget ønske. Brann og lydklassifisert entredør. Tilknyttet meget praktisk innvendig bod som også kan benyttes som walk-in closet.
Naboer:
Voksne/etablerte. Noen få eldre og noen få med små barn. Rolige og hyggelige naboer, der mange har bodd i sameiet over lang tid. Lite fremleie, og beboere som bryr seg om vedlikehold og opprettholdelse av boligens standard.

Beliggenhet

Beliggende i attraktivt og ryddig sameie sentralt på Bjølsen, med for eksempel Akerselva og Voldsløkka kun noen få minutter unna leilighetsdøren, samtidig som du har alt av servicetilbud i umiddelbar nærhet.
Området og bydelen er kjent for et rikt utvalg av kaféer og spisesteder hvor Kaffebrenneriet, Nord Bjølsen Bakeri, Mat&Mer, Sagene Lunsjbar, Trikkestallen, Grisen og Kaffe Gram er et lite utvalg som er verdt å nevne. Det er flere matvarebutikker i nærheten. I Bjølsenhallen, rett ved leiligheten, finner du Meny, Post i Butikk, blomsterbutikk og apotek. Kiwi og søndagsåpen Joker ligger også rett i nærheten. Lenger ned på Sagene finner du også Sagene torg, Coop Ekstra og Rema1000.
Området har en rik historie med kulturminner knyttet til Vøienvollen, Akerselva og Ullevål sykehus. Idylliske Voldsløkka, Bjølsenparken og Hjemmets kolonihager med koselige Portveien 2 er heller ikke mange minutter unna. Ny innendørs skatehall med tilliggende utendørs skateareal på Voldsløkka.
Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner og turstier, samt skiløype og skøytebane om vinteren. Nytt er også Oslo sommertid (festival). En helt ny kunstisbane som er åpen for alle, åpnet i 2017. Veien videre opp til Nordmarka og den vakre Maridalen er heller ikke langt unna. Kort vei til Vøienvolden gård hvor det finnes et hyggelig gårdstun med kafé i helgene, julemarked i desember og mulighet for å leie lokaler til private arrangementer. Følg turstien langs Akerselva, enten til fots eller med sykkel, og ta deg ett deilig bad på Nydalen badeplass. Kunstige kulper og små fossefall gjør dette til et spennende sted for store og små.
Det er også kort vei til Storo storsenter med sitt brede utvalg av forretninger og servicetilbud. I 2018 åpnet SF Kino landets største og mest moderne Kino på Storo med 11 saler og nesten 2000 seter!
Kort vei til Damplassen og Ullevål Hageby med fontene, småbutikker, klesbutikk, blomsterbutikk, pizzarestaurant og Åpent Bakeri med nydelige bakevarer og god kaffe. Her arrangeres det med jevne mellomrom sosiale sammenkomster for store og små. I tillegg kort vei til Ullevål Universitetssykehus.
Torshov er heller ikke lang unna, et område med mangfoldig og spennende kulturtilbud med blant annet kulturslottet Soria Moria på Torshov med konserter, bar/restaurant og teater. Populære HVASKJER på Soria Moria består av fire barer, en retro spillehall, to konsertscener, en popcornmaskin og en vedfyrt grillrestaurant.
For den treningsglade finner du bl.a. SATS Elixia på Sagene, SATS Storo/Nydalen, Evo Fitness Nydalen, Sagene Squash i Sagveien og Myrens sportssenter på Torshov -med tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret. Oslo Yoga ligger kun noen minutters gange fra leiligheten. Bydelen har også en rekke både store og små barnehager og fritidsaktiviteter for barn på blant annet Sagene Samfunnshus og Eventyrfabrikken ved Myraløkka.
Meget god offentlig kommunikasjon med buss nr. 37 (Helsfyr/Nydalen T), 54 (Tjuvholmen/Kjelsås stasjon), 20 (Galgeberg/Skøyen) og 34 (Tåsen/Ekeberg Hageby). Buss nr. 37 har avganger hele døgnet, nr. 20 og 54 har ekstra avganger natt til lørdag og søndag. Kort vei til trikk nr. 11, 12 og 13 i Vogts gate på Torshov og t-bane linje 4 og 5 i Nydalen.
Utdanningsinstitusjoner som BI i Nydalen, Universitetet i Oslo (Blindern), Høyskolen i Oslo, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.

Felleskostnader

3 700 pr. mnd. renter og avdrag på lån (1194 per mnd), vaktmestertjenester, renhold fellesareal, drift og vedlikehold, forretningsførsel og revisjon, vakthold, felles bygningsforsikring og kommunale avgifter

Etasje 3 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 268 673 pr. 18.12.31 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 567 224 pr. 18.12.31 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Barnehage / skole i området

Meget barnevennlig område med et flertall av barnehager- og skoler i nærområdet. Nærmeste barne- og ungdomsskoler (ca. 1 km) er Bjølsen med 1.-10. trinn, Fernanda Nissen med 1.-4.trinn (utvides med ett trinn årlig, til i 2020 er en 1.-7. trinn skole) og Nordpolen skole med 1.-10. trinn. Nærmeste videregående skole er Nydalen.
Utdanningsinstitusjoner for høyere utdanning som BI i Nydalen, Universitetet i Oslo (Blindern), Høyskolen i Oslo, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.

Byggemåte

Bygningen er oppført i 2005, og den tids byggeskikk ligger til grunn for konstruksjonsmessige forhold. Bygningen har grunnmur i betong og yttervegger i stål og betongkonstruksjon, utvendig forblendet med teglstein og plater. Etasjeskiller i betong. Flatt tak med oppforet betongdekke, tekket med papp eller folie. Vinduer er med 2- lags isolerglass fra 2004, omramming og karmer av tre. Balkongdør er med 2- lags isolerglass produsert i 2004, omramming og karmer av tre.

Boligens areal

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 65 kvm, Bruttoareal: 72 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon og kan fritt leie ut denne med mindre noe annet følger av lov, avtaler eller vedtektene. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle leieforhold. Se sameiets vedtekter § 2 for mer informasjon.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovn. I tillegg er det varmekabler på badet.

Utstyr

- Sikringsskap med automatsikringer i entre.
- Dørtelefon med kamera og kabel-tv fra GET. Uttak til kabel-tv i stue og på soverom. Bredbånd med fibernett er lagt inn i leiligheten.
- Vannrør av typen rør i rør i boligen.
- Avtrekk fra kjøkken med ventilator, baderom med ventil og spalte under dørbladet. ellers ventiler i boligens yttervegg.
- Lovpålagt røykvarsler/brannslukningsutstyr medfølger. Det er felles anlegg i gården.
- Sikringsskap med automatsikringer

Adkomst

Adkomst til leiligheten via heis og felles trapperom/gang. Enkel adkomst fra Maridalsveien

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringsbestemmelse S-3826. Området forøvrig er regulert til vei, fortau, spesialområde bevaring, friområde, byggeområde for boliger, industri, offentlig og allmennyttig formål m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Servitutter i grunn:
04.03.1941 300851 BESTEMMELSE OM VANNLEDN.
Overført fra: 0301 / 222 / 127 / /
GJELDER DENNE MATRIKKELENHETEN MED FLERE
22.04.2005 25073 ERKLÆRING/AVTALE
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
GJELDER DENNE MATRIKKELENHETEN MED FLERE
 

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
 

Sameie

- Sameiet Maridalsveien Park, org. nr.: 988.856.436, består av 3 bygg med til sammen 125 seksjoner, hvorav 2 er næringsseksjoner. Sameiet er registrert med følgende adresser: Maridalsveien 207, Maridalsveien 209 A og B, og Maridalsveien 211 A og B.
- Felles sykkelbod i -1, underetasjen.
- Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt (ingen forkjøpsrett).
- Sameiets revisor er Ernst & Young AS.
- Sameiet har egen hjemmeside: http://sameietmaridalsveienpark.no/ Styret kan kontaktes på e-post: sameietmaridalsveienpark@styrerommet.net.
- Sameiet har en egen "hage-gruppe" som består av frivillige fra sameiet. Gruppen har ansvaret for å opprettholde de fine fellesområdene.
- Brannanlegget kontrolleres årlig av Schneider Electric.
- Vaktmestertjeneste leveres av Bygårdsservice AS.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.
Fellesgjelden skyldes at tomten tidligere var festet tomt, sameiet kjøpte tomten fra Obos da det var gunstigere.

Vedtekter / husordensregler

Det skal benyttes elektrisk grill eller gassgrill.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Normalt vedlikehold må påberegnes.
Større vedlikehold og rehabilitering:
2017: Hele anlegget for nødlys og batteri ble skiftet
2018: Vedlikeholdsspyling avløp
2018: Ny sensorstyrt belysning i garasjen
2019: Rens og utbedring av ventilasjon i alle leiligheter

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt så fremt dette ikke er til sjenanse for øvrige beboere.
Se forøvrig vedlagte husordensregler for mer informasjon.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Boligen selges umøblert og kun hvitevarer på kjøkken medfølger dersom annet ikke blir avtalt.
Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Taklamper. Knagg og knaggrekke i gang. Gardiner.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ej@schalapartners.no eller SMS: 93 03 76 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.
 

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.