#TORSHOV

Nydelig 2(3)-R leilighet m/romslig balkong på ca. 5 kvm | Nytt kjøkken og bad fra 2017 | Rolig og skjermet beliggenhet!

Vossegata 18 B , 0475 Oslo

BE OM SALGSSUM
Lene Brekken
Lene Brekken Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

49%

eier sin egen bolig

10%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

23%

har bolig mellom 60-120 kvm

93%

av boligene er eldre enn 20 år

18%

er gift

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 46 m²
Bruksareal 46 m²
Bruttoareal 50 m²
Tomt 1 725 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1970
Gårdsnummer 225
Bruksnummer 377
Energimerking D
FINN.no 190124223
Sist endret 17.09.2020 09:06
Prisantydning 3 650 000
Totalpris 3 858 334
Ligningsverdi 904 118,-

Beregnet totalkostnad

3 650 000,- (Prisantydning) 193 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 843 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 15 334,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 858 334,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

66-20-0136

Adresse og matrikkel

Vossegata 18 B, 0475, Oslo, Gnr. 225 bnr. 377, andelsnr. 44 i Vosseløkka Borettslag med orgnr. 948471752 i Oslo kommune

Eier

Mathias Kløvstad Heidi Nyberg Stamgård

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for medlemmer av Obos og øvrige andelseiere. Forkjøpsretten blir parallellavklart for å sikre en raskere avklaring.

BRA/PROM

46/ 46 m²

Antall soverom

1
 

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1970

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selgers strømforbruk har vært ca. 6800,- kr. i året.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Innhold

Leiligheten inneholder: entré, stue, kjøkken, baderom og soverom.
I tillegg disponerer leiligheten en loftsbod målt til 4 kvm og et lagringsskap i kjeller (ikke målbart).

Beliggenhet

Leiligheten ligger meget attraktivt og sentralt på Torshov, i et meget populært borettslag rett ved frodige Torshovdalen. Nærområdet er preget av store og grønne områder, samtidig som du har alt av servicefasiliteter i kort gangavstand. I tillegg er det kort vei til flotte Torshovparken og fine friområder ved Akerselva. Nærhet også til Maridalen og Lillomarka.
Området kan også friste med flere populære spisesteder og kafeer. Åpent Bakeri ligger rett borti gata, her serverer de også nydelig kveldspizza. Som Tam, kåret til byens beste asiatiske spisested, Trikkestallen og Grisen ligger også i nærheten, på Torshov. Nydalen Bryggeri og Spiseri i Nydalen og Kolonihagen på Lilleborg er også verdt å nevne.
Det er gangavstand til Grünerløkka, Storo, Sagene og Nydalen med alt de ulike bydelene har å by på. Ta deg ett deilig bad på Nydalen badeplass under sommerhalvåret. Kunstige kulper og små fossefall gjør dette til et spennende sted for store og små. Det er også kort gangavstand til Storo Storsenter og Sandakersenteret med en rekke butikker, dagligvare, vinmonopol, bank, apotek, frisør etc. I 2018 åpnet SF Kino landets største og mest moderne Kino på Storo med 11 saler og nesten 2000 seter!
Det er et mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet kulturslottet Soria Moria på Torshov med konserter, bar/restaurant og teater. Cosmopolite er en viktig scene i norsk kulturliv og feirer 25 års jubileum med kvalitets musikk på høyt nivå, både jazz, verdensmusikk, soul, rock og blues. Det andre teateret på Lilleborg byr på alt fra amatøroppsetninger til musikaler og TV2 studio i Nydalen med innspillinger og show.
For den treningsglade er det gode trenings- og rekreasjonstilbud i områdets mange grønne lunger som Torshovparken, Torshovdalen og på turstiene langs Akerselva. Dette er alle populære områder kun få minutter unna som brukes til bl.a. grilling, sommerleker, soling, piknik, aking om vinteren m.m. Det er også kort vei til flere treningssentre som Myhrens Sportssenter (med Klatreverket), SATS/Elixia på Sagene, Nydalen og Storo, Evo Treningssenter og Fitness 24/7.

Entré

Svært innbydende og hyggelig entré. Her finner du en romslig skyvedørsgarderobe med speildører (ny i 2017) som sørger for gode oppbevaringsmuligheter av sko og yttertøy. Det er adkomst via felles trappegang samt nyere callinganlegg med video. Veggene er malt i en lys fargetone og gulvet er belagt med en pen laminat. Leiligheten har Swedoor entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35 dB med kikkehull.

Stue

Leiligheten har en stor og lys stue med gode møbleringsmuligheter og god plass til en romslig sofagruppe, TV-seksjon og øvrig ønsket møblement. Stuens vegger er malt i en lys og behagelig gråtone og gulvet er belagt med en flott og slitesterk laminat. Stuen og leiligheten i sin helhet får inn svært godt med naturlig lys fra flere store vindusflater. Det grønne utsynet ut fra stue og spisestuevinduet gir en luftig og god romfølelse. God plass til en spisegruppe i perfekt tilknytning til stue- og kjøkkendel. Nåværende eier bruker kjøkkenøyen som spiseplass. Denne kan enkelt fjernes hvis man foretrekker spisebord.
Stuen har utgang til boligens østvendte balkong på ca. 5 kvm. Her har du god plass til utemøblement og beplantning, så du kan nyte lange sommerdager. Solen har du her fra tidlig morgen til ettermiddag.

Kjøkken

Åpen kjøkkenløsning mot stue. Kjøkkenet er fra HTH og nytt i 2017. Innredningen fremstår funksjonell og inneholder glatte fronter, laminat benkeplate med nedsenket oppvaskkum og ett-greps armatur samt fliser på vegg over benkeplate. Videre inneholder kjøkkenet integrerte hvitevarer som stekeovn, keramisk platetopp, mikrobølgovn og kjøleskap med frysedel. Automatisk lekkasjestopper montert under kjøkkenbenk. Vinduet ut fra kjøkkenet sørger for godt med naturlig lys. Praktisk kjøkkenøy som fungerer ypperlig som både spiseplass, oppbevaringsplass/arbeidsplass plassert i perfekt tilknytning til kjøkkenet.

Bad

Delikat og flislagt baderom renovert i regi av borettslaget i 2017. På badet finner du vegghengt servantskap med skuff og slette fronter, servant med ett-greps blandebatteri samt speilskap med lys og stikkkontakt montert på vegg. Dusjnisje med vegger i glass og ett-greps armatur. Opplegg og plass til vaskemaskin samt vegghengt toalett. Badet fremstår delikat og moderne og holder en god standard. Varmekabler i gulv og downlights i himling.

Balkong

Lun og koselig balkong på ca. 5 kvm med god plass til utemøbler og grill. Grønt og frodig utsyn samt ingen innsyn gjør dette til en skjermet og meget hyggelig uteplass. Solen kan du enkelt nyte fra tidlig morgen til ca. kl. 14.30 sommerstid. Nytt gulv og innvendig panel på rekkverk ble lagt i 2018.

Soverom

Romslig og hyggelig soverom med plass til dobbeltseng. Rommet er malt i en mørk fargetone som gir en behagelig og lun følelse. Rommets store vindusflate sørger for rikelig med naturlig lys. Utsynet fra soveromsvinduet må også trekkes frem. Her er du omringet av grønne og frodige omgivelser og godt skjermt for innsyn, trafikk og støy.

Felleskostnader

kr. 4.180,- pr. mnd. Herav: varmtvann, trappevask, grunnpakke kabel-tv/internett, fellesvaskeri, kommunale avgifter, strøm i fellesområder og nedbetaling på andel fellesgjeld.

Etasje

4. etasje

Tomt

Areal: 1 725 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal og er pent opparbeidet med plenområder, sittegrupper, busker, trær, samt asfalterte internveier.

Garasje / Parkering

Borettslaget har ca. 30 p-plasser (de fleste under tak) som leies ut etter ventelister, hvor beboerne blir prioritert fremfor eksterne leietakere. Dersom du ønsker plass, ta kontakt med parkeringsansvarlig i styret, eller styret på vakttelefon: 93 00 04 72.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 904 118 pr. 18.12.31 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 254 825 pr. 18.12.31 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over fire etasjer samt loft. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller i betong. Tilnærmet flat takkonstruksjon. Utvendige fasader med pussede murflater. Leiligheten har slett entredør med kikkehull, sikkerhetslås og Brannklasse B30 og lydklasse 35db. Vinduer og balkongdør med to-lags glass fra 1990.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra 1972 på nybygg boligblokk, samt ferdigattest fra 2017 på rehabilitering av 48 bad.

Boligens areal

Primærrom: 46 kvm, Bruksareal: 46 kvm, Bruttoareal: 50 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt X for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming via panelovner. Varmkabler i baderomsgulv.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Østgaards gate 1, 3 og 5 - Boring av energibrønn
Saksnummer: 201914967 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt
Johan Selmers gate 5 - Bestilling av oppstartsmøte - Ny Lønnebakken skole
Saksnummer: 201803611 - Reguleringssak
Sakstype: Foreløpig plan
Dælenenggata - Bestilling av oppstartsmøte - Oppføring av omsorgsboliger
Saksnummer: 201901778 - Reguleringssak
Sakstype: Foreløpig plan

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Bestemmelse om garasje/parkering, tinglyst den 06.09.1957, dagboknummer 412010. Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 30.04.1962, dagboknummer 506500. Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement.
* Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst den 21.03.1969, dagboknummer 505785. Rettighetshaver Østgaardsgt. 34 og 36.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 21.03.1969, dagboknummer 505786. Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom.
* Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst den 30.04.1969, dagboknummer 508004. Med flere bestemmelser.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 30.05.1969, dagboknummer 509868. Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement.
* Bestemmelse om vannledning, tinglyst den 30.05.1969, dagboknummer 509869. Rettighetshaver Østgaardsgt. 34 og 36.
* Obligasjon, tinglyst den 14.03.1974, dagboknummer 505014. Beløp: NOK 614.100. Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag Al.
* Pantedokument, tinglyst den 14.11.2002, dagboknummer 74978. Beløp: NOK 11.210.000. Panthaver: Den Norske Stats Husbank.
* Pantedokument, tinglyst den 18.11.2016, dagboknummer 1070626. Beløp: NOK 10.500.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Vosseløkka Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948 471 752, og består av 48 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av OBOS i henhold til kontrakt.
* Vosseløkka Borettslag har avtale om vaktmestertjeneste med Coor Eiendomsdrift
* Borettslaget har avtale med Renhold Senter om renhold av fellesarealene
* Get er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester
* Fellesvaskeri i oppgang A
* Felles sykkelbod
* Parkeringsplasser som leies ut etter venteliste
Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av for eksempel renteendringer, generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenr.: HUS101-11474105
Restsaldo: 1.172.257,-
Restløpetid: 3 år
Rente: Flyt 1,55% 
Andel restsaldo: 25.082,-
Kapitalkostnad: kr. 707,-
Lånenr.: OBBK01-98207571644
Restsaldo: 7.843.323,-
Restløpetid: 26 år 5 md.
Rente: Flyt 1,90%
Andel restsaldo: 167.861,-
Kapitalkostnad: kr. 674,-

Andel fellesgjeld

193 000

Andel formue

19 730

Forsikring

Gjensidige forsikring Polisenummer: 87392549

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier. Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

* 2020 Rens av ventilasjonsanlegg
* 2019 Trappeoppgaver malt
* 2016/17: Rehabilitering av rør og våtrom
* 2015: Renset ventilasjonsanlegg
* 2013: Kontroll på el-anlegg I Malt vinduer og balkongdører
* 2012: Nye pulverapparater til alle leiligheter I Rens ventilasjonsanlegget og vindusventiler alle leiligheter
* 2011: Rørfornying av spillvannsledning under oppgangene og ut til kommunal ledning I Nytt porttelefonsystem I Nye seriekoplete røykvarslere i alle oppganger, loft og vaskekjeller og nye brannslukningsapparater utplassert på fellesarealene
* 2010: Rens ventilasjonsanlegg
* 2009: Montert avtrekksvifter på loft I Montert varmekabler i nedfallsrørene mot bakgård
* 2008: Ny varmtvannsbereder
* 2006: Malt oppganger, vaskerom og søppelrom I Utbedring av sykkelbod
* 2005: Elektrisk anlegg ble oppgradert; nye stigeledninger, hovedtavle og sikringsskap I Utskiftning av postkasser
* 2002: Fasadeoppussing og balkongutbygging
* 2000: Oppgradert kabel-TV anlegget I Vaskeriet er blitt malt, kummene er reparert og har fått montert nye blandebatterier, tørketromlene er rengjort og vaskemaskinene er reparert

Husdyrhold

I henhold til husordensreglene er det ikke tillatt å anskaffe hund eller katt. Den som bringer hund eller katt med seg ved tildeling av ny leilighet undertegner spesiell erklæring. Styret kan gi dispensasjon.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: taklampe og veggmontert hylleseksjon i stue.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til lb@schalapartners.no eller SMS: 98 02 97 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.