#GARTNERKVARTALET PÅ LØREN

SOLGT - VISNING AVLYST - BUD DIREKTE TIL SELGER

Lørenvangen 21 A , 0585 Oslo

BE OM SALGSSUM
Lene Brekken
Lene Brekken Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

78%

eier sin egen bolig

3%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

98%

har bolig mellom 60-120 kvm

98%

av boligene er nyere enn 20 år

29%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 83 m²
Bruksareal 86 m²
Tomt 1 705 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Etasje 5
Byggeår 2020
Gårdsnummer 124
Bruksnummer 296
Energimerking C
FINN.no 197707838
Sist endret 04.12.2020 08:38
Prisantydning 6 750 000
Totalpris 6 930 889

Beregnet totalkostnad

6 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 171 870,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 180 889,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 930 889,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

66-20-0146

Adresse og matrikkel

Lørenvangen 21 A, 0585, Oslo, Gnr. 124 bnr. 296 snr. 63 i Oslo kommune

Eier

Alexander Berntsen Margrethe Von Tangen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

86 / 83 m²

Antall soverom

3

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet
 

Byggeår

2020

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Leiligheten har ikke vært bebodd og strømforbruk er derfor ikke oppgitt.
Energiforbruket vil forvørig variere fra husstand til husstand.

Beskrivelse

Velkommen til Gartnerkvartalet og dette flotte, nye boligprosjektet beliggende sentralt på populære Løren.
Leiligheten fremstår meget stilren og moderne med nydelige material- og fargevalg. Den ligger på hjørnet i byggets 5. etasje, og oppleves svært lys og luftig med flere store vindusflater og sydvestvendte solforhold. Leiligheten inneholder en åpen stue-kjøkkenløsning med gode møbleringsmuligheter, et romslig baderom, separat toalett og 3 gode soverom, hvorav ett har eget walk-in-closet. Fra stuen har du i tillegg utgang til en nydelig balkong med ettermiddags- og kveldssol. Denne må sees!
Informasjon om de flotte fellesarealene fra Gartnerkvartalet.no:
De store fellesarealene er fordelt på flere soner, med ulike funksjoner og kvaliteter. Byggene er organisert rundt en stor gårdspark. I tillegg er det uteområder mellom de enkelte byggene, som blir kalt mellomtun. Dette gir samlet 10 mål å boltre seg på, for liten og stor.
Midtparken:
Det tegnes ut et sentrum ved den seks mål store midtparken, hvor det skal ligge balløkke, lekeplass, pergola med grill, utendørs amfi og dyrkingsparseller for beboere med grønne fingre. I midtparken vil det også komme stemningsskapende fontener.
Lekeplasser:
De aller minste beboerne skal også få sitt, med både lekestativer og sandkasser. Lekestativene vil ta hensyn til både spennende lekeløsninger, farger, former og sikkerhet. Stativene plasseres på farget gummidekke og sand. Fargevalget blir en naturlig fortsettelse av den generelle fargepaletten i boligprosjektet.
Egen dyrkingsparsell:
For beboere som ønsker det, vil det etableres et visst antall parseller der man får mulighet til å prøve sine grønne fingre. Tanken er at dette vil være til glede for den enkelte, men at også fellesskapet vil kunne sette pris på enda grønnere utearealer.
Klatreportalen:
Midt i Hus 8 knyttes Gartnerkvartalet sammen med det øvrige nabolaget med en to etasjer høy portal. Her kommer det en klatrevegg til fri bruk for de sprekeste og mest fryktløse beboerne.
Balløkke:
I tilknytning til den store midtparken vil det etableres et område hvor man kan bedrive fysisk aktivitet, og spille fotball, basketball eller noe annet. Her kan alle hive seg med, noe som vil skape grobunn for godt naboskap på en litt lettere og raskere måte.
For mer informasjon om Gartnerkvartalet besøk: www.gartnerkvartalet.no

Innhold

Leiligheten inneholder: entré, stue, kjøkken, 3 soverom, baderom og innvendig bod. Utgang til vestvendt balkong på 10 kvm fra stue.
Leiligheten disponerer i tillegg én bod i kjeller med vegger i gitterutførelse og flere felles sykkelboder i samme etasje.

Beliggenhet

Leiligheten ligger sentralt til på Løren, et nytt og spennende boligområde preget av grønne lunger og hyggelige fellesarealer.
Her bor du i attraktive omgivelser med nærhet til sentrum og alt av nødvendige fasiliteter. Fra leiligheten er det kort vei til Løren Torg med rikelig tilbud av butikker, cafèer, resturanter og forretninger for alle gjøremål i hverdagen. Hertz Bilpool finner du på Løren. Sanjays, Peppes Pizza og Løyrin er hyggelige møtesteder. Her finner du også Umai Sushi og Dominos pizza, bokhandler Norli, Nille og stor Meny med post i butikk. På Vinslottet har det også åpnet flere populære serveringssteder som f.eks. Sugar & Spice, Hasle Linje Gastropub og W.B. Samson. Rett utenfor Kanonhallen ligger skulpturparken, Peer Gynt parken. Parken består av 20 skulpturer som er basert på ulike scener i Henrik Ibsens skuespill. Det er flere skoler og barnehager i nærområdet.
Eksisterende Økern senter skal utvikles fra å være et kjøpesenter hovedsakelig basert på handel, til den gode fremtidsbyen med bl.a. en kulturell nyskapning med Oslo Barnemuseum, kino, allbrukshall, musikkskole, fortellerscene, samt et nytt badeland for Groruddalen. Lørenprosjektet er en byforvandling som fremover skal utvikle Løren til en ny bydel.
For den som liker å holde seg i form er STERK treningssenter sentralt plassert på Løren. Lørenhallen er også en liten spasertur unna. Grefsenkollen og Lillomarka innbyr til både fot- og sykkelturer samt langrenn på vinteren. Slalombakkene Grefsenkleiva og Trollvannskleiva gir gode muligheter for slalom- og snowboardkjøring hele vinteren. Valle Hovin har skøytebane og noen av byens fineste idrettsanlegg. På nye Intility Arena spiller Vålerenga sine hjemmekamper. Kampen park og Tøyenparken er populære tilholdssteder på sommerstid med grilling, avslapning og kos.
På vinterstid er Tøyenparken ypperlig akebakke for de minste.
Busstopp på Sinsen og Lørenvangen holdeplass, hvor både rutebuss og flybuss stopper. I forbindelse med Oslopakke 3 har det også kommet en egen t-banestasjon på Løren som gir enkel og rask adkomst til alle byens retninger. Det går også direktebuss fra Lørenvangen til Lysaker/Fornebu/Skøyen. Leiligheten ligger ikke langt fra Sinsen som også er tilknyttet trikk og t-bane, samt Økern som har buss og t-banelinje. Det er gangavstand til Carl Berner, Grünerløkka, Tøyen, Sinsen, Aker Sykehus, Storo, Økern, Hasle m.m.
Området Løren (www.loren.no) og Økern (www.okernsentrum.no) er under utvikling og vil være en spennende plass å bo og leve i årene fremover.

Entré

Flott og romslig entré med god plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko. Flott en-stavs oljet eikeparkett og glatte malte flater. Sikringsskap med automatsikringer og dørcalling med åpner. Fra entréen kommer du videre inn til leilighetens baderom, toalettrom, stue/kjøkken og to av soverommene.

Stue

Leiligheten har en meget luftig og innbydende stue. Rommets hjørnebeliggenhet gir et herlig særpreg og en utrolig god romfølelse. Kvaliteter som flere store vinduer, god takhøyde og et åpent utsyn gjør dette til et godt oppholdsrom. Stuen er enkel å innrede med flere møbleringsmuligheter; det er god plass til sofagruppe, TV-seksjon og en hyggelig spisestue i perfekt tilknytning til både stue- og kjøkkendel. Den flotte 1-stavs eikeparketten gir rommet og leiligheten i sin helhet et eksklusivt uttrykk. Fra stuen har du direkte utgang til leilighetens vestvendte balkong på 10 kvm.

Kjøkken

Delikat og stilrent kjøkken fra Sigdal i åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredningen består av glatte fronter og laminert benkeplate med planlimt oppvaskkum og innfelt induksjonsplatetopp i benkeplate. Videre har kjøkkenet integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap med frysedel. Kjøkkenet fremstår funksjonelt og har godt med benk- og lagringsplass. Integrerte hvitevarer fra Siemens. Både komfyrvakt og waterguard er montert. Kjøkkenventilator tilkoblet sentralt avtrekk i bygget. God plass til spisegruppe i form av langbord i perfekt tilknytning til både stue- og kjøkkendel.

Bad

Stilrent, flislagt og romslig baderom. Badet har dusjnisje med innfellbare glassdører, samt speilskap med lys, vegghengt toalett og opplegg/plass til både tørketrommel og vaskemaskin. Videre har baderommet vegghengt toalett, downlights i himling og varmekabler i gulv. Badet fremstår delikat og toppmoderne.
Leiligheten har i tillegg et eget separat toalettrom med toalett og servant. Inngang fra entré.

Balkong

Fra stuen er det direkte adkomst til en herlig vestvendt balkong på 10 kvm med gode solforhold. Her har du god plass til utemøblement, grill og beplantning. Flott utsyn ut mot den pent opparbeidede bakgården. Balkongen oppleves i tillegg skjermet med god avstand til nærliggende balkonger og naboer.

Soverom

Hovedsoverom av god størrelse med god plass til dobbeltseng og nattbord på begge sider. Rommet har også god plass til skyvedørsgarderobe og flere garderobeskap om ønskelig. Store vindusflater gir godt med lysinnslipp og gode luftemuligheter. Adkomst via entré. Rommet fremstår svært delikat og hyggelig.

Soverom 2

Soverom 2 med adgang fra entré. Soverommet fremstår svært koselig og funksjonelt. Rommet passer perfekt som barneværelse eller gjesterom og kontor. God plass til seng og kontorinnredning/garderobe. Rommet oppleves lyst og hyggelig og vender ut mot gårdsplassen skjermet for trafikk.

Soverom 3

Soverom 3 har inngang fra stue/kjøkken. Også dette rommet er av god størrelse med plass til seng og nattbord. I tillegg har dette rommet inngang til et eget walk-in-closet på 3 kvm med god plass til garderobeinnredning/kommode /støvsuger etc. Den romslige størrelsen gjør at det også fungerer ypperlig som kontor.

Høydepunkter

- Ferdigstilt november 2020
- Heisadkomst til leilighetsplan fra kjelleretasje eller bakkeplan
- Kabel-tv og internett, varmtvann og oppvarming inkl. i fellesutgiftene
- Meget lite innsyn fra naboblokker
- Flott kjøkken med tilvalg i form av integrerte hvitevarer
- Vestvendt balkong med sol fra ca. kl 12 - 21 sommerstid
- Helt ny, ingen har overnattet!
- Vannbåren fjernvarme
- Gode muligheter for kjøp av garasjeplass
- Nybolig garanti
- Beliggende i et spennende og attraktivt område
- Kort vei til parker, butikker, serveringssteder, treningsentre og et ypperlig kollektivtilbud!

Felleskostnader

Seksjonens månedlige felleskostnader er stipulert til kr. 3.412,- for første driftsår.
Månedlige felleskostnader er stipulert ut fra bl.a. erfaringstall. Kjøper er kjent med at felleskostnadene kan bli justert etter endringer i konsumprisindeks, vedlikeholdsbehov, sameiets egne vedtak mm. Det tas forbehold om at selger kan justere felleskostnadene som følge av endringer i budsjettpostene.
Sameiet vil bli fakturert for sin andel av utomhussameiets kostnader.

Etasje

5. etasje

Tomt

Areal: 1 705,8 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det medfølger ikke garasjeplass. Mulighet for leie ved ledighet. Leie koster ca. kr 800-1000,- pr. mnd.
Det er flere parkeringsplasser med mulighet for lading av el-bil/hybrid i området i dag, og det jobbes for å få lagt opp infrastruktur til el-billading i hele garasjen.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi for inntektsåret 2019 beregnet ut fra boligkalkulator på www.skatteetaten.no, utgjør kr. 1 058 939 for primærbolig, kr. 3 812 180 for sekundærbolig.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Barnehage / skole i området

Kort gangavstand til skole:
Løren skole (1-7 kl.) 7 min
Frydenberg skole (8-10 kl.) 9 min
Sinsen skole (1-7 kl.) 12 min
Refstad skole (1-7 kl.) 16 min
Teglverket skole (1-10 kl.) 16 min
Morellbakken skole (8-10 kl.) 7 min
Sofienberg ungdomsskole (8-10 kl.) 8 min
Kort avstand til barnehager:
Brødfabrikken FUS barnehage1-6 år, 70 barn, 4 avdelinger. 3 min 0,2 km
Espira Gartnerløkka barnehage1-6 år, 113 barn, 6 avdelinger 3 min 0,2 km
Kanonen barnehage1-6 år, 100 barn, 4 avdelinger 5 min 0,4 km

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 22.10.2020.

Boligens areal

Primærrom: 83 kvm, Bruksareal: 86 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Fjernvarmeanlegg med radiatorer. Vannbåren varme på baderomsgulv

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger/forretning/barnehage/bevertning etter bestemmelsene i S-4732 av 05.06.2013. Området rundt er regulert til boligbebyggelse, torg, vei/trafikkområde, offentlig formål, bolig/forretning/barnehage/annen offentlig eller privat tjenesteyting (trening, helse, velvære, kultur, næringsmiljøsenter)/kontor/bevertning m.m. Det rives, rehabiliteres og bygges i området, og området er i vekst. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
- I Bøkkerveien 15-17 - Karvesvingen 7-11 oppføres det hotell- og kontorbygg. Se saksnummer 201810814 hos Plan-og bygningsetaten.
- I Bøkkerveien 1-3 skal det oppføres næringsbygg. Se saksnummer 201704096 hos Plan-og bygningsetaten.
- I Lørenveien 51 og Lørenvangen 14 foreligger et planforslag for boligutbygging med varierte byggehøyder fra 6-8 etasjer (Gregars kvartal). Se saksnummer 201601635 hos Plan- og bygningsetaten.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

2018/417747-1/200  Bestemmelse om veg  
08.02.2018 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:280  
Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune
Gjelder denne registerenheten med flere
2018/417747-8/200  Bruksrett  
08.02.2018 21:00 
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:124 Bnr:281
Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
Gjelder 28 sykkelplasser
Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune
Gjelder denne registerenheten med flere
2018/417747-10/200  Bruksrett  
08.02.2018 21:00 
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:124 Bnr:282
Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
Gjelder 28 sykkelplasser
Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune
Gjelder denne registerenheten med flere
2018/417747-12/200  Bruksrett  
08.02.2018 21:00 
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:124 Bnr:283
Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
Gjelder 28 sykkelplasser
Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2018/417747-14/200  Bruksrett  
08.02.2018 21:00 
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:124 Bnr:284
Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
Gjelder 21 sykkelplasser
Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2018/417747-19/200  Bruksrett  
08.02.2018 21:00 
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:124 Bnr:281
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:124 Bnr:282
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:124 Bnr:283
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:124 Bnr:284
Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
Gjelder uteoppholdsareal
Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune
Gjelder denne registerenheten med flere
2018/417747-20/200  Erklæring/avtale  
08.02.2018 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:281  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:282  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:283  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:284  
Bestemmelse om balkonger
Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune
Gjelder denne registerenheten med flere
2018/417747-21/200  Erklæring/avtale  
08.02.2018 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:280  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:281  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:282  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:283  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:284  
Bestemmelse om bruk av grunn for reparasjon og vedlikehold
Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune
Gjelder denne registerenheten med flere
2018/1007897-1/200  Bestemmelse om nettstasjon  
10.07.2018 21:00 
Rettighetshaver:ELVIA AS  
Org.nr: 980489698
Stedsvarig rett til bygging, drift, vedlikehold og fornyelse
Transport og ferdsel
Byggeforbud og beplantning
Gjelder denne registerenheten med flere
2019/432630-1/200  Bestemmelse om adkomstrett  
11.04.2019 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:124 Bnr:293  
Endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo Kommune

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Solhatt Boligsameie inngår i boligprosjektet Gartnerkvartalet som er planlagt å inneholde 8 bygninger (hus 1 til 8) med til sammen ca. 541 boliger, to underjordiske garasjeanlegg, samt næringslokaler langs Lørenveien og et sameie for utomhuseien-dommen på bakkeplan. Utbyggingen av utenomhuseiendommen gjennomføres i flere byggetrinn, og det blir en kombinasjon av eierleiligheter og borettslagsleiligheter.
Sameiet består av hus 6 og 7 som til sammen inneholder 130 boligenheter. Hus 6 består av 70 selveierleiligheter, mens hus 7 har 60 selveierleiligheter. Det tas forbehold om at antallet boliger kan bli færre eller flere. Sameiet skal eie eller ha bruksrett til 67 parkeringsplasser i det ovennenvnte underjordiske garasjeanlegget.
OBOS er valgt som forretningsfører for Sameiet.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene følger som vedlegg. Husordensregler er ikke fastsatt enda.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Leiligheten er ikke bebodd og vil ikke bli vasket ytterligere før overtakelse.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til lb@schalapartners.no eller SMS: 98 02 97 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.