#GRÜNERLØKKA

Innbydende & klassisk 2-roms I Sydvestvendt solrik balkong I Tregulv, stukkatur og rosetter I Vedovn I Husleiegaranti

Sverdrups gate 22B , 0559 Oslo

BE OM SALGSSUM
Eskil Næss Hagen
Eskil Næss Hagen Partner / Eiendomsmegler / Salgssjef
Erik Bryn Johannessen
Erik Bryn Johannessen Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

57%

eier sin egen bolig

7%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

62%

har bolig mellom 60-120 kvm

93%

av boligene er eldre enn 20 år

15%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 43 m²
Bruksareal 43 m²
Bruttoareal 47 m²
Tomt 503 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 4
Byggeår 1895
Gårdsnummer 228
Bruksnummer 448
Energimerking G
FINN.no 203257603
Sist endret 23.01.2021 11:01
Prisantydning 3 700 000
Totalpris 3 973 318
Ligningsverdi 826 674,-

Beregnet totalkostnad

3 700 000,- (Prisantydning) 257 984,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 957 984,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 15 334,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 973 318,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

En svært lys og koselig 2-roms med en solrik balkong. Høyt og fritt beliggende i 4 etasje i en klassisk bygård, med en gjennomgående planløsning og store vindusflater. Mye lys og lite innsyn er beskrivende for leiligheten. Fantastisk takhøyde og klassiske detaljer som stukkatur og rosetter. På sommeren er det perfekt med balkong og på vinterstid er det hyggelig med vedovn.
Sentral beliggenhet på Løkka med gangavstand til alt av servicetilbud, parker, restauranter og kollektivtransport, samtidig som leiligheten ligger i en rolig sidegate
-Solrik balkong med ettermiddagsol
-Tregulv, stukkatur og rosetter
-Lyst sjarmerende separat kjøkken med spiseplass
-Vedovn
-Lyst flislagt baderom med gulvvarme
-Varmtvann og kabel-TV inkl
-Husleiegaranti
-God beliggenhet

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 4. etasje og inneholder: Entré/gang, bad/wc, kjøkken m/utg. til balkong, stue og soverom.
Boligen disponerer i en praktisk "vaskebod" i oppgangen (1,5 m², samme etasje), samt en kjellerbod på 7,5 m² (romhøyde er 1,97m) og en lofstbod på 2 m² BRA (Ca. 4,5 m² gulvareal ut til gesims).

Utstyr

T-We (Telenor) leverer Tv til borettslaget
Lynet fiber leverer internett til borettslaget
Selger betaler 299.- ekstra per mnd for 100 mbit fiber.

Entré

Funksjonelt utformet entré med god oppbevaringsplass i form av garderobesnisje.

Stue

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort og lyst rom. Fint med tregulv og lysmalte overflater. I himlingen har du
nydelig stukkatur og en flott klassisk rosett. Den moderne vedovnen varmer godt på kalde høst- og vinterdager, samt bidrar til hygge.

Kjøkken

Leiligheten har et lyst og koselig separat kjøkken med hvit glatt kjøkkeninnredning. Eik heltre benkeplater med nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål. Mosaikkfliser over kjøkkenbenk. Lysarmatur og stikkontakter under overskap. Uttrekksventilator med avtrekk til luftekanal over tak. Opplegg for oppvaskmaskin. Integrert stekeovn og
induksjonstopp. Innredningen antas å være fra 1995. Det samme med rørsystemet i kjøkkenbenken. Nybenkeplate og nye hvitevarer fra 2011-13 i flg. tidligere prospekt.

Bad

Flislagt bad med wc, servant i skap, speilskap, lysarmatur med stikkontakt, veggmontert dusj i nisje med to vendbare buete dører. Badet modernisert av byfornyelsen i 1995. Gulvet er bygget opp med underliggende membran som er synlig enkelte steder i sluket. Luke for stoppekranen er plassert i himlingen. Rutinemessig fuktsøk foretatt viste utslag. Hvorvidt bakenforliggende konstruksjoner er fuktutsatt avhenger av om membranarbeider er tilfredsstillende utført. Mulig måte å undersøke nærmere på er ved hulltaking i tilstøtende kjøkkenvegg. Høyde fra overkant sluk til tettesjikt er under dagens krav på 25 mm. Normal levetid for flislagte bad er 20-25 år.

Balkong

Fra kjøkkenet er det utgang til en solrik balkong på ca. 5m². Beliggenheten i høyden og mot sydvest sørger for svært gode solforhold og dette er uten tvil den perfekte plassen for lange og late sommerdager! Balkongen har terrassebord på gulv og god plass til sittegruppe. Balkongen er praktisk overbygget, noe som forlenger balkongsesongen og bruksverdien.

Soverom

Soverommet er av god størrelse med plass til stor dobbeltseng med tilhørende nattbord. Rikelig med oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap.

Beliggenhet

Sentral beliggenhet på Grünerløkka, med nærhet til alt av kulturelle begivenheter, parker og utesteder. Grünerløkka er en av de mest populære og attraktive bydelene i sentrale Oslo. Området er i dag mest kjent for sitt pulserende uteliv, hyggelige gate caféer, markeder og små nisjeforretninger.
Flere matforretninger finnes rett i nærheten, som Rema og Kiwi og en søndagsåpen Joker. Noen få minutter unna finner du dessuten flere av løkkas mest populære spisesteder som erke-amerikanske The Nighthawk Diner, italiensk på Trattoria Popolare, himmelsk pizza på Villa Paradiso, spicy meksikansk på Tijuana eller tapas på Delicatessen og Txotx eller burgere på Illegal eller Munchies. I fjor åpnet dessuten populære Bon Lio i nye lokaler i Helgesens gate!
Liker du å leve det gode liv er Grünerløkka en bydel der de fleste finner en uteplass eller cafe som passer for seg. Her finnes bla. utestedene Aku Aku Tiki Bar, Ryes og Rebell for den som liker dans og moro, Grünerløkka Brygghus, Schouskjelleren Mikrobryggeri og Bettola for en mer brun og intim stemning. Perla er en liten og sjarmerende nabolags-cocktailbar. I tillegg har du klassikerne Godt Brød, Kaffebrenneriet, EspressoHouse og verdenskjente Wendelboe for koffeinelskere. Deilige lunsj-plasser er Café Vespa ved Sofienbergparken og Heimatt i Trondheimsveien.
På Grünerløkka finnes også mange parker som Botanisk hage som ligger rett borti gata. Birkelunden, Olaf Ryes plass, Sofienbergparken, Cubaparken og Grünerhagen er andre parker i nærheten. Her kan man gjøre alt fra å gå på loppemarked, besøke Bondens marked, ha piknik, leke, ake, sole seg eller bare slappe helt av alene med en god bok. Eller hvorfor ikke spasere over broen til Blå en søndags formiddag.
Langs Akerselva ligger Vulkan, Oslos kultur- og kreative næringslivsenter. Vulkanområdet er en spennende møteplass med et mangfold av tilbud og opplevelser: Mathallen, Dansens Hus med bar og uteservering, BAR Vulkan, Smelteverket (Nord-Europas lengste bar), Pokalen (sportsbar), BLÅ og flere andre serveringssteder.
Tøyen er også verdt å nevne. Tøyen grenser til Løkka og bydelen har virkelig fått et løft de siste årene med steder som Postkontoret og Nord. Tøyenbadet med olympisk og utebasseng ligger også her. Hver sommer arrangeres normalt Øya-festivalen på Tøyen.
For de tur- og treningsglade finnes fantastiske turstier langs Akerselva ned mot byen eller opp mot Maridalsvannet. Flere treningssentre er også i nærheten, SATS Schous Plass og Ringnes Park, EVO og Fitnessxpress. Det finnes også flere fotball- og basketballbaner i området.
Godt tilbud av offentlig transport med både trikker (nr. 17, 11, 12 og 13) og busser (nr. 30 og 31) rett i nærheten. Buss nr. 31. går hele natten. Grünerløkka ligger dessuten ca. 10 min gange fra sentrum og det er lett å ta seg til sentralbanestasjonen med både t-bane, flytog- og øvrige bussforbindelser. Gangavstand er det også til Torshov, Alexander Kiellands plass, St.Hanshaugen og Oslos nye bydel Sørenga med sitt fantastiske sjøbad.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 503 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Bakgård opparbeidet med belegningsstein og et platå belagt med terrassebord.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Felleskostnader

4 610 pr. mnd. Varmtvann kabel-TV, portner/vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.
Felleskostnadene i borettslaget er delt i to deler; en del er felleskostnader til borettslaget (dekker bl.a. renter/avdrag lån i borettslaget, strøm, drift borettslaget), og den andre del er felleskostnader til sameiet (dekker bl.a. renter/avdrag lån i sameiet og driftskostnader for sameiet/bygården, herunder kommunale avgifter, forsikring, kabel-tv, drift og vedlikehold, portner, m.m.).
Herav:
- Kr. 1 765 ,- Felleskostnader til borettslaget (renter/avdrag borettslagets lån, strøm, drift borettslaget).
- Kr. 2 845 ,- Driftskostnader til sameiet (renter/avdrag sameiets lån, driftskostnader for sameiet/bygården herunder kommunale avgifter, forsikring, kabel-TV, drift og vedlikehold, portner m.m.).
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til borettslagets faktiske kostnader.
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Andel fellesgjeld

Kr 257 984,- pr. 31.12.2019.
Pr. 01.11.2020 er utgjør andel fellesgjeld til borettslaget kr. 155 051,-
Forretningsfører har ikke opplyst gjeld til sameiet pr. 01.11.2020, men opplyser på telefon at gjelden utgjør ca. 90.000-100.000,-.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lån Sverdrupsgate 22 Borettslag:
Lånenummer: EIKA1-152107603
Type: Annuitet
Restsaldo: kr. 3.050.753,-
Andel restsaldo: kr. 155.051,- (pr. 01.11.2020)
Andel kapitalkostnader: Kr. 1 314,-
Rest løpetid: 15år
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,98%
Lån Eierseksjonssameiet Sverdrupsgate 22:
Lånenummer: OBOS02-98207524778
Restsaldo per 31.12.2019: Kr. 2 756 806,-
Rest løpetid: 317 terminer med månedlig forfall
IN-lån Nei.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-ordning).

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 826 674 pr. 18.12.31 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 976 025 pr. 18.12.31 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 43 kvm, Bruksareal: 43 kvm, Bruttoareal: 47 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, bad/wc, kjøkken m/utg. til balkong, stue og soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

For informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte tilstandsrapport.
Utdrag fra tilstandsrapport:
-Det er ingen steder satt tilstandsgrad 3, men en del av bygningsdelene er gitt tilstandsgrad 2.
-Bygård fra slutten av 1800-tallet oppført over fem etasjer samt kjeller og loft.
-Vinduer og balkongdør i trekarmer med to-lags isolerglass fra 1995.
-Brann og lydklassifisert entredør med dørpumpe.
-Valmet tak av trekonstruksjoner. Tekking ikke inspisert av takstmann, men i flg. selgers egenerklæring ble taket lagt om i 2016.
-Velfungerende ildsted i flg. eier. Pipeløpet ble utbedret med innvendig stålrør i 2015 i flg. tidligere eiers egenerklæring.
-Bygget er ventilert med naturlig oppdriftsventilasjon. Tilluft fra veggventiler og luftespalter i vinduer.
-Sikringsskap med automatsikringer. 40 amp hovedsikringer. Jordfeilbryter montert. 4 kurser i flg. kursoversikt (3 x 15, og 1 x 20 amp). Elektronisk måler montert i 2017.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Det foreligger også ferdigattest fra 1996 på rehabilitering 30 års standard, samt ferdigattest fra 2015 på rehabilitering av piper. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp.
Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med ved og elektrisitet. Vedovn i stuen. Elektrisk oppvarming med panelovner og vannbåren varme på baderom.
Felles varmtvann og oppvarming av baderom er inkludert i felleskostnadene.

Energiforbruk

Selger opplyser et energiforbruk er ca. 4000 kwh. pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Sverdrups gate 24 A - Bruksendring fra kontor til forsamlingslokale
Saksnummer: 201806994 - Byggesak
Status: Mottatt søknad om endring
Sofienberggata 37 - Bruksendring til permanent barnehage, ombygging og rehabilitering -
Sjokoladefabrikken barnehage
Saksnummer: 201915387 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt
Trondheimsveien 43 - Bruksendring fra næring til forsamlingslokale
Saksnummer: 201911095 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt
Trondheimsveien 43 - Bruksendring fra forretning til treningssenter
Saksnummer: 202002079 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav
borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Sverdrupsgate 22 Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 956 424 011, og består av 16 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Fra 01.01.2009 ble bygården organisert i et Eierseksjonssameie, hvor borettslaget har 16 seksjoner (1136/1383), og de tre tidligere næringsseksjonene i 1. etasje er seksjonert til 5 boligseksjoner. Eierseksjonsameiet Sverdrupsgate 22 er registrert i Brønnøysund med organisasjonsnummer 993 300 365. Driften av bygården skjer i sameiet, mens borettslaget har lånet fra rehabilteringen av gården på 1990-tallet og betaler strøm. Det føres to separate regnskap, et for borettslaget, og et for sameiet. De som ønsker informasjon om sameiet, kan henvende seg til forretningsfører for å få utlevert sameiets årsberetning og regnskap.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 631894

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 1 058 720,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 676 023,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2019 på kr. 223 636,-.
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 51 413,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

-Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel.
-Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.Kjøper løper riskoen for at godkjenning blir gitt.
-Utegrilling er ikke tillatt.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

2019: Oppussing portrom
2017: Oppussing oppganger
2016: Tak rehabilitert
2016: Rehabilitert takterrasse
2015: Piper rehabilitert
2015: Ny brannsentral Koblet til 5 leiligheter i 1.etasje
2013: Vedlikehold sentralstøvsuger
2012: Fasaderehabilitering
2011: Varmekabler i nedløpsrør og takrenner. Nedløpsrør skiftet. Skiftet/oppgradert 2
vinduer i 1.etasje.
2010: Byggtørker innstallert i kjeller
2008: Vedlikeholdsplan Utarbeidet vedlikeholdsplan av Østfold Prosjekt AS, på vegne av
Obos Prosjekt.
2005 - 2008: Ny seksjonering av 1.etasje - sameie. Fra 2004 - 2008 ble de tre næringslokalene i 1.etasje bygget om til leiligheter, og det ble dannet Eierseksjonsameiet Sverdrupsgate 22 fra 1.1 2009. Borettslaget har 16 seksjoner av de 21 seksjoner (resterende 5 seksjoner er leilighetene i 1.etasje). Fra 1.1 2009 går det meste av driften i bygården gjennom sameiet.
1995: Sverdrupsgate 22 Borettslag stiftet Bygården fra 1895 ble rehabilitert og seksjonert av OBOS og det ble stiftet borettslag med 16 andeler (leiligheter).

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt med styrets forhåndsgodkjennelse. Se vedlagt husordensregler for utfyllende bestemmelser vedrørende dyrehold.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer medfølger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til enh@schalapartners.no eller SMS: 97 95 07 19 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Ja. Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av OBOS, har forkjøpsrett. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst og avklares parallelt med salget. Meldefristen var 18.12.2020. Ved utløp av meldefristen er det 5 som har meldt interesse for å kunne benytte seg av forkjøpsretten. Fristen for OBOS til å gjøre forkjøpsrett gjeldende er 5 hverdager fra OBOS mottar skriftlig melding om at bud er akseptert.

Adresse og matrikkel

Sverdrups gate 22B, 0559, Oslo, Gnr. 228 bnr. 448 snr. 17, andelsnr. 12 i Sverdrupsgate 22 borettslaget med orgnr. 956424011 i Oslo kommune

Eier

Dreng Viki Simonsen

Oppdragsnummer

66-20-0147

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.