#NYDALEN

Stilren og moderne 2-R hjørneleilighet I Solrik balkong på 12,5m² I Heis I Garasje* I Lave felleskost. inkl. "alt"

Fernanda Nissens gate 4A , 0484 Oslo

BE OM SALGSSUM
Erik Bryn Johannessen
Erik Bryn Johannessen Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

69%

eier sin egen bolig

100%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er nyere enn 20 år

25%

er barnefamilier

24%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 48 m²
Bruksareal 48 m²
Bruttoareal 54 m²
Tomt 3 394 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 2015
Gårdsnummer 77
Bruksnummer 410
Energimerking C
FINN.no 193841141
Sist endret 21.10.2020 12:23
Prisantydning 3 900 000
Totalpris 4 027 019
Ligningsverdi 996 308,-

Beregnet totalkostnad

3 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 118 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 127 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 027 019,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

66-20-0150

Adresse og matrikkel

Fernanda Nissens gate 4A, 0484, Oslo, Gnr. 77 bnr. 410 snr. 25 orgnr. 915320864 i Oslo kommune

Eier

Gerd Marit Simonsen Asbjørn Simonsen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

48 / 48 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2015

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Strømforbruk i 2019: 2951 kwh
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

*Gode muligheter for kjøp og leie av garasjeplass i sameiet som har egen facebookside for garasjesameiet. Stadig noen som leier ut/vil selge plassen sin.

Tomt

Areal: 3 394 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal. Tomten er parkmessig pent opparbeidet med asfalterte internveier, steinsatte arealer, blomsterbed, variert beplantning, lekeapparater og sittegrupper.

Pent opparbeidede fellesarealer med hekker, prydbusker, lekeapparater, sittegrupper,søppelsjakter, m.m. Stor overbygget sykkelparkering på gavlvegg mot vest. Asfalterte gang og sykkelveier med belysning i området.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei

Beskrivelse

Moderne og stilren 2-roms hjørneleilighet med god planløsning i nybygg fra 2015. Boligen har en meget populær beliggenhet på Lillohøyden i Nydalen. Her bor man sentralt, men likevel tilbaketrukket og skjermet fra trafikk
Kort fortalt:
- Romslig sydvendt balkong med gode solforhold fra morgen til ettermiddag. Fungerer som en forlengelse av boligen store deler av året.
- Flislagt bad med gulvvarme og opplegg for vaskemaskin
- Kjøkken fra HTH
- Oppgradert med 1-stavs parkett
- Heis
- Kjellerbod på 5,2m². 2 felles sykkelboder i garasjeanlegget.
- Varmtvann, fyring, internett og kabel-TV er inkl. i lave fellesutgifter
- Gode muligheter for kjøp og leie av garasjeplass i sameiet.
- Ingen forkjøpsrett
- Kun 1-2 min gangavstand til nærmeste buss- og t-banestopp, matvarebutikk, apotek, vinmonopol, restauranter og Akerselva.

Innhold

Entré I Lys, fin og praktisk entré av god størrelse
Adkomst opp til leiligheten i byggets 3. etasje via trapperom med heis. God plass til oppbevaring av sko og jakker. Leiligheten holder en gjennomgående god standard med lys 1-stavs eikeparkett på gulv og glatte lysmalte overflater. Fra entréen kan du gå inn i stuen hvor du umiddelbart har stor skyvedørs løsning til walk-in garderobe med hvite fronter, samt ytterligere plass til oppheng, skoskap eller kommoder.
Stue I Lys og fin stue med moderne standard
Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten. Moderne og velholdt med lys enstavs eikeparkett på gulv med store vindusflater fra to sider som gir mye naturlig lys. Den gode størrelsen gir plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord i tilknytning til kjøkkenet. Leiligheten holdes god og lun på vinterstid med fjernvarme til radiatorer. Både fyring, varmtvann, internett og kabel tv er inkludert i de lave felleskostnadene.
Balkong I Stor og flott balkong på 12,5m² med sol hele dagen
Fra stuen er det utgang til stor og solrik balkong på ca. 12,5m². Balkongen er overbygget og har rekkverk av glass. Den gode størrelsen gir god plass til både lounge grupper og spisebord. Vender mot syd som sørger for svært gode solforhold fra morgen til ettermiddag.
Kjøkken I Pent og tidløst HTH-kjøkken fra 2015
Kjøkkenet ligger i en fin og sosial åpen løsning med stuen. Pent og tidløst HTH-kjøkken fra 2015. God skap- og benkeplass. Integrert Siemens stekeovn, keramisk platetopp og oppvaskmaskin. Laminat benkeplater med nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål. Keramiske fliser over kjøkkenbenker. To doble stikkontakter på vegg over oppvaskbenk.
Soverom I Stort og innbydende med romslig garderobe
Lyst og innbydende soverom som vender ut mot rolige fellesarealer uten biltrafikk. God og moderne standard med lys 1-stavs eikeparkett på gulv og glatte lysmalte overflater. God plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord og garderobeskap.
Baderom I Stort, lyst og moderne baderom
Baderommet har mørke fliser på gulv med gulvvarme, lyse fliser på veggene og downlights i himlingen. Baderommet er også utstyrt med veggmontert wc, hvit glatt innredning med to skuffer heldekkende servant, speil med lys, veggmontert dusj med to vendbare dører. Opplegg for vaskemaskin.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et attraktivt og sentralt boligområde i Nydalen i Oslo kommune. Nydalen har de siste årene gjennomgått en totalforvandling og er nå et urbant, levende og meget moderne bydelssenter. Antall beboere og brukere av området er i sterk vekst og i takt med etterspørselen er det etablert en rekke serveringssteder og butikker.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Meny, Coop Mega og Rema 1000. For ytterligere servicetilbud har Storo senteret et rikt og variert utvalg. Storo Storsenter med 130 butikker, spisesteder og tjenester. Norges største IMAX-kino åpnet i 2018 og med hele 11 saler, hvor det er tilrettelagt for en fantastisk filmopplevelse. Torgbygget i Nydalen åpnet i 2016 og har servicetilbud som vinmonopol. matvarebutikk, restauranter/cafeer, baker, apotek og blomsterbutikk.
St. Hanshaugen, Grünerløkka, Grønland og Oslo sentrum ligger i tillegg godt innen rekkevidde med alt det innebærer av fasiliteter og servicetilbud.
Det er kort vei til ypperlige tur- og treningsfasiliteter, med blant annet Maridalen som et naturlig valg dersom man ønsker rolige sykkelveier. Her har man også tilgang til et fantastisk utvalg av turstier til fots, på sykkel eller på ski. Det er i tillegg vei også til Sognsvann og Nordmarka, med alle sine muligheter. Med Grefsenkollen like i nærheten kan man stå alpint på vinteren. For den treningsglade er det fint med SATS/Elixia i Nydalen og Storo og Evo. Akerselva renner gjennom Nydalen og er med på å forsterke den idylliske opplevelsen av området. Elven kan benyttes til både bading (Nydalsdammen) og fisking. Nydalen er et knutepunkt for kollektiv transport med trikk, buss, T-bane, flybuss eller tog, alt innenfor få minutters gangavstand. Med hyppige avganger og linjer i alle retninger kommer man seg enkelt dit man skal. Nærmeste holdeplass er Nydalen/Kristoffer Aamodts gate og ligger ca. 100 meter fra boligen.
Skoler:
Leiligheten sogner til Fernanda Nissens skole: Fernanda Nissen skole var ferdigstilt til skolestart 22.august 2016 med kapasitet til 840 elever.
Andre nærliggende skoler:
Bjølsen skole (1-10 kl.)
Grefsen skole (1-7 kl.)
Disen skole (1-7 kl.)
Nordpolen skole (1-10 kl.)
Morellbakken Skole (8-10 kl.)
Nydalen Videregående skole
Barnehager:
Barnehage i Lillo Nydalen. Flere gode barnehager i umiddelbar nærhet som FUS Lillohøyden og Badebakken
Universiteter og høyskoler:
Handelshøyskolen BI - 4 minutters gange
Universitetet i Oslo (UiO) - 17 minutter med T-banen
Blindern - 13 minutter med T-banen
Tannlegehøyskolen - 15 minutter med 37 bussen
Westerdals - 23 minutter med 30 bussen
Blindern - ca. 6 minutter med T-banen fra Nydalen
Majorstuen - ca. 8 minutter med T-bane fra Nydalen

Felleskostnader

2 112 pr. mnd. Oppvarming og varmtvann via fjernvarme, digital-TV (kr. 143,-), bredbånd (kr. 289,-), trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel og kommunale avgifter.

Etasje

3 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 996 308 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 586 707 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 8 etasjer, underetasje og kjeller. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker av betong. Yttervegger forblendet med teglstein samt felter med liggende panel. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med takpapp/ membran (taket er ikke besiktiget). Dører og vinduer fra byggeår. Viljandi glatt entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 40dB med kikkehull. Balkongdør og vinduer med karmer/ rammer av tre og tre-lags glass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger brukstillatelse på oppføring av boligblokk. Dokumentet ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 48 kvm, Bruksareal: 48 kvm, Bruttoareal: 54 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt. Utleie skal meldes skriftlig til sameiets styre/forretningsfører med opplysning om hvem som er leietaker.

Oppvarming

Oppvarming med fjernvarme til radiatorer. Elektrisk gulvvarme på baderom. Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Utstyr

- Sikringsskap med automatsikringer i skyvedørsgarderobe. 9 kurser (8 x 16 og 1 x 25 amp) i flg. kursoversikt. Overspenningsvern. Fire dimmebrytere.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger, forretning, kontor, bevertning og allmennyttig formål - barnehage, undervisning, håndverk og kultur etter bestemmelsene i S-4350 av 14.11.07. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Området er under utvikling og det rives og bygges i området.
Vitaminveien - Detaljregulering - Opparbeidelse av gate
Saksnummer: 201816207 - Reguleringssak
Sandakerveien 114 - Bestilling av oppstartsmøte - Næring og kontor
Saksnummer: 201918859 - Reguleringssak
Fernanda Nissens gate 4B - Oppføring av vinterhage på takterrasse
Saksnummer: 202003042 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt
Sandakerveien 102 C - Bruksendring av uthus til personalbygning for restaurantdrift - Lillo gård - Tidligere adresse: Sandakerveien 100
Saksnummer: 201717535 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
Sandakerveien 102 B - Fasadeendring og bruksendring av stabbur til restaurant - Lillo gård - Tidligere adresse: Sandakerveien 100
Saksnummer: 201717003 - Byggesak
Status: Igangsettingstillatelse gitt
Sandakerveien 102 D - Bruksendring fra midlertidig visningssenter til restaurant - Kårbolig - Lillo gård - Tidligere adresse: Sandakerveien 100
Saksnummer: 201802018 - Byggesak
Status: Mottatt søknad om brukstillatelse

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Seksjonen har andel i realsameie:
* Opprettelse av realsameie, tinglyst den 09.08.2017, dagboknummer 859374. Denne seksjonen har 1/250-andel i Gnr: 377, Bnr: 4 i Oslo kommune.
På sameiets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst den 29.11.2013, dagboknummer 1038949. Rettighetshavere: Gnr: 77, Bnr: 41 og 411 i Oslo kommune. Rett til adkomst over og opphold på områder avsatt til adkomst, lek og rekreasjon m.v.
* Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst den 29.11.2013, dagboknummer 1038949. Rettighetshaver: Gnr: 77, Bnr: 41 og Gnr: 377, Bnr 4 i Oslo kommune. Rett til bruk av nødvendig grunn for reparasjon og vedlikehold av bygninger/garasjeanlegg.
* Seksjonering, tinglyst den 20.08.2014, dagboknummer 693657. Opprettet seksjoner: Snr: 87. Formål: Bolig. Tilleggsdel: Bygning. Sameiebrøk: 80/7265.

Vei/vann/avløp

Adkomst til sameiets eiendom fra offentlig vei. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Sameie

- Lillohøyden 4 Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 915 320 864, og består av 103 boligseksjoner.
- Forretningsfører er Boligbyggelaget USBL.
- Hjemmeside: http://lillohoyden2.no/velg-ditt-sameie/hus4
- Grunnet store nedbørsmengder/overflatevann i 2018 var det en lekkasje til bodanlegget som ble utbedret av forsikringsselskapet.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i If Skadeforsikring NUF. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring.

Vedtekter / husordensregler

Kun tillatt med gass- og elektrisk grill på balkong/terrasse.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Båndtvang skal respekteres på sameiets fellesareal. Dyreholdet skal ikke være til sjenanse for øvrige sameiere.

Tilbehør

Hvitevarer som inngår i handelen: Oppvaskmaskin og komfyr/koketopp
Vaskemaskin inngår ikke i handelen.
Følgende medfølger i handelen: Seng og møbler på terrasse (ikke plantekasser).
Følgende inngår ikke i handelen, men vurderes solgt separat: Kjøleskap, sofa, kjøkkenbord, kommode i gang.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ej@schalapartners.no eller SMS: 93 03 76 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.