#ADAMSTUEN

Tiltalende, stor og gjennomgående 3(4)-roms leilighet I Vestvendt balkong I Peis I God takhøyde

Ullevålsveien 82 D , 0454 Oslo

BE OM SALGSSUM
Oscar André Halsen
Oscar André Halsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

72%

eier sin egen bolig

55%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

25%

er barnefamilier

23%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Aksje
Primærrom 78 m²
Bruksareal 78 m²
Bruttoareal 87 m²
Tomt 1 549 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 2
Etasje 4
Byggeår 1929
Gårdsnummer 220
Bruksnummer 88
Energimerking F
FINN.no 197584203
Sist endret 04.12.2020 14:35
Prisantydning 6 500 000
Totalpris 6 699 497
Ligningsverdi 1 510 510,-

Beregnet totalkostnad

6 500 000,- (Prisantydning) 180 299,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 680 299,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 3 538,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 8 810,- (Transportgebyr) -------------------------------------------------------- 19 198,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 699 497,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

66-20-0161

Adresse og matrikkel

Ullevålsveien 82 D, 0454, Oslo, Gnr. 220 bnr. 88, aksjebrevnr. 299 i As Ullevålsveien 82 borettslag med orgnr. 933772845 i Oslo kommune

Eier

Tor Ivar Grina Linn Granly Fredriksen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

78 / 78 m²

Antall soverom

2

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1929

Energimerking

Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 6.000 kwh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 1 549 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Eiet tomt på 1 549 kvm. Indre gårdsrom med fellesarealer og beplantning. Meget hyggelig opparbeidet med prydbusker, beplantninger og sittegrupper for beboerne.

Beskrivelse

Oscar André Halsen (452 40 817) ved Schala & Partners har gleden av å vise og presentere denne lekre leiligheten i Ullevålsveien 82D!
Velkommen til en stor og pen 3-roms aksjeleilighet beliggende høyt og fint til i 4. etasje i en klassisk bygård på Adamstuen. Leiligheten fremstår som godt vedlikeholdt og er malt med delikate farger og har originale tregulv som er slipt og lakkert. Planløsningen er gjennomgående, som i kombinasjon med en generøs takhøyde og store vindusflater gir en fin romfølelse og gode innvendige lysforhold.
Stuen er lys og meget romslig med god plass til sofaseksjon og øvrig møblement. Leiligheten har også en nydelig spisestue med fin nærhet til både kjøkkenet og stuen. Her er det god plass til stort spisebord med rom for å invitere til mange hyggelige sammenkomster. I spisestuen er det også en hyggelig peis som gir god og lun varme. Videre har leiligheten et tidsmessig kjøkken med god skap-og benkeplass. Leiligheten har et lekkert flislagt bad. Hovedsoverommet er lyst og romslig med god lagringsplass i skap. Det andre soverommet er perfekt som gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor. Fra sistnevnte soverom har man adkomst til den vestvendte balkongen som ligger vendt ut mot den idylliske bakgården. Det er fine solforhold og god plass til utemøblement på balkongen. Leiligheten har en innbydende entré med plass til å sette fra seg yttertøy og sko i garderobeskap. I tillegg er det meget gode lagringsmuligheter i to store boder på loft og i kjeller.
Aksjelaget har meget hyggelige fellesområder som er opparbeidet med gressplen, gangarealer og annen pen beplantning. Flere sittegrupper settes ut på sommerstid til bruk for beboerne. I Ullevålsveien 82D bor du i et svært populært og sentralt område på Adamstuen, i bydel St.Hanshaugen. Her finner du et hyggelig nabolag med alt av nødvendige fasiliteter i nærheten. Flere butikker, caféer, restauranter, parkområder og offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet.
Denne leiligheten bør sees - velkommen til visning!

Innhold

Leiligheten ligger i gårdens 4 etasje bestående av: entré, bad, 2 soverom hvorav et har adkomst til balkong, stue og kjøkken med egen sone for spisestue.
I tillegg disponerer leiligheten 1 kjellerbod på ca. 11,5m² og 1 loftsbod på ca. 7,5m i gulvareal (skråtak).

Beliggenhet

Gården fra 1929 har en attraktivt og sentral beliggenhet på Adamstuen med "alt" like utenfor døren. Her har du Oslo Raw som er veldig populær i gårdens første etasje, samt Baker Hansen rett over veien. I tillegg er det flere koselige matbutikker "rett" utenfor døren, samt søndagsåpne butikker som Joker og Bunnpris. Koselige Åpent Bakeri ligger også i nærheten.
Adamstuen plass ligger rett ved, hvor man finner bysykkelstativ, resirkuleringsstasjon, flott, grønn beplanting og sittegrupper som bidrar til et svært hyggelig nærmiljø. Fra Adamstuen plass er det også et godt tilbud av offentlig kommunikasjon (trikk 17 og 18), som tar deg raskt til f.eks. sentrum, Oslo S og bussterminalen, eller til Blindern. Kort vei til 20- og 21-bussen, som gå til f.eks. Majorstuen, Frognerparken, Skøyen, St. Hanshaugen, Solli plass og Aker Brygge, eller Sagene og Torshov. Med T-bane fra Majorstuen eller Forskningsparken kommer man raskt til Frognerseteren eller Sognsvann.
I gangavstand ligger også Stensparken hvor man kan gjøre alt fra å ha piknik, grille, leke, sole seg eller bare slappe helt av alene med en god bok.
I tillegg ligger Sophus Bugges plass rett ved hvor man blant annet kan trene utendørs i Tufteparken. For de treningsglade ligger også Fresh Fitness Ullevål i nærheten, samt Sats Elixia Bislett. Ved Marienlyst (ca. 10 min. gange) kan man spille minigolf om sommeren.
En kort spasertur unna ligger St. Hanshaugen (ca. 10 min) med flotte grøntarealer, utvidet tilbud av kafeer, restauranter, forretninger og butikker. Populære Bislett ligger også i gangavstand (ca. 10 min) med sitt urbane og hyggelige nærmiljø med flere treningssentre, kafeer m.m. I tillegg har du Bislett stadion med sine flotte treningsfasiliteter.
Knutepunktet Majorstuen med Bogstadveien sine mangfoldige handlemuligheter ligger også i gangavstand. Kort vei til flere barnehager, skole, Ullevål Sykehus, Høyskolen, Veterinærhøyskolen, Tannlegehøyskolen og Universitet i Oslo (Blindern).

Entré

Stue | Med store vindusflater
Leiligheten har en herlig stue med god plass til stor og hyggelig sofagruppe, tv-møblement og øvrig ønsket møblement. Meget god takhøyde og vindusflate som gir rikelig med naturlig lys til rommet og et luftig preg.
Spisestue | Et hyggelig samlingspunkt for måltidene
Leiligheten har en stor spisestue i fin tilknytning til kjøkkenet. Her er det god plass til stort spisebord med tilhørende stoler. I dette rommet finner vi en hyggelig peis som gir god og lun varme.
Kjøkken | God skap- og benkeplass
Pen kjøkkeninnredning fra HTH kjøkken med malte glatte fronter, heltre benkeplate, ventilator, sokkelskuffer, 22 liters bereder i benk, fliser på vegg over benk, oppvaskkum og integrerte hvitevarer som komfyr-induksjonstopp-oppvaskmaskin.
Soverom 1 | Romslig med gode lagringsmuligheter
Hovedsoverommet er et lyst og luftig rom med god plass til dobbeltseng, nattbord, kommode og øvrig møblement. God oppbevaringsplass i stort garderobeskap med hylle over.
Soverom 2 / barnerom | Mot rolig gårdsrom
Dette er også et pent soverom som vender ut mot det rolige gårdsrommet. Her er det god plass til stor seng, skrivepult etc. Egner seg ypperlig som barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor. Dette soverommet har adkomst til balkongen.
Balkong | Vestvendt med gode solforhold
Leiligheten har en solrik, vestvendt balkong som vender ut mot den hyggelige bakgården. Her er det god plass til utemøblement, planter etc. Balkongen er på 3,5m², og har plastlemmer på balkongdekke.
Bad | Nytt i 2014
Lekkert flislagt bad fra 2014 med servantskap, servant, vegghengt wc, dusj m/dører, speil m/lys, bereder i
himling og opplegg for vaskemaskin. Varme i gulv og innfelte downlights med dimmer i tak.
Entré | Et godt førsteinntrykk
En innbydende og arealeffektiv entré med god plass til yttertøy og sko med plass til garderobeskap og kleshengere. Dørcallinganlegg med portåpner.

Felleskostnader

4 469 pr. mnd. Inkludert er fyring, renter og avdrag, kabel-tv med bredbåndsmulighet, vaktmestertjeneste, trappevask, felles forsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, drift og vedlikehold.

Etasje 4 etasje

Garasje / Parkering

Selskapet har 4 garasjeplasser til leie. Bolig har ikke egen parkeringsplass, men det er for tiden en ledig garasjeplass for leie i boligselskapet. Garasjene passer kun for små og medium store biler. Det er ikke opplegg for lader til EL-bil.
Adressen er tilknyttet Oslo kommunes ordning for beboerparkering. Med beboerparkering kan du parkere fritt i området rundt boligen. Eier må være registret i Folkeregisteret og kommunen tar seg årlig betalt for slik parkering. Ellers gateparkering etter gjeldende regler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 510 510 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 437 835 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygård oppført i mur. Leielighetsskillende vegger i murverk og etasjeskillere i tre. Grunnmur i betong, fundamentert med betong antatt til faste masser. Yttervegger i murkonstruksjoner, utvendig pusset og malt. Takkonstruksjoner er valmet saltak i treverk, antatt tekket med takstein. Betongsåle/grunnmur fundamentert til antatt fast masse. Vinduer med 2-lags glass i trekarmer mot bakgård. Datert 2000.
Vinduer med 2-lags lyddempende glass i trekarmer mot gate. Datert 2013. Balkongdør med 2-lags glass i trekarm. 2000. Entrédør fra Swedoor med B-30/35 db tek.krav. Entrédørene er byttet i regi av selskapet i 2009/2010 og det er montert kikkehull og sikkerhetslås.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50. Det foreligger ferdigattester for senere utført arbeid i gården. Dokumentene ligger vedlagt i prospekt.

Boligens areal

Primærrom: 78 kvm, Bruksareal: 78 kvm, Bruttoareal: 87 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Aksjeeieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.
Med styrets godkjenning kan aksjeeierne overlate bruken av hele boligen dersom:
- aksjeeieren selv eller aksjeeierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av aksjeeieren eller ektefellen, har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Aksjeeieren kan i slike tilfeller overlate bruken av hele boligen for opptil tre år
- aksjeeieren er en juridisk person
- aksjeeieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner
- et medlem av brukerhusstanden er aksjeeierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av aksjeeieren eller ektefellen
- det gjelder bruksrett til noen som har krav på det etter ekteskapslovens § 68 eller husstandsfellesskapslovens § 3 andre ledd.
Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt aksjeeier.
Har selskapet ikke sendt svar på skriftlig søknad om godkjenning av bruker innen en måned etter at søknaden har kommet fram til selskapet, skal brukeren regnes som godkjent.
- Aksjeeier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning.
- Overlating av bruken av boligen reduserer ikke aksjeeierens plikter overfor selskapet.
- Aksjeeier med bruksrett til næringslokale kan ikke uten godkjenning av styret overlate bruken av næringslokale til andre.

Oppvarming

Radiatorer tilkoblet fjernvarme (inkludert i felleskostnadene). Varmekabler i deler av kjøkken og på baderomsgulv. Peis i spisestue.

Adkomst

Adkomst fra Ullevålsveien. Det vil bli skiltet fra Schala & Partners ved annonserte visninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter bestemmelsene i S-2255. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, trase for sporvogn, torg, tomt for offentlig bygning, friområde m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

Boligaksjeselskapet består av 28 leiligheter og 6 næringslokaler. Boligaksjeselskapet registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 933 772 845, og ligger i bydel 4 St.Hanshaugen i Oslo kommune.
Adressen til boligaksjeselskapet er Ullevålsveien 82 A-D med gårdsnummer 220 og bruksnummer 88.
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Aksjeselskapets revisor er PWC.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld for denne leiligheten: 180.299,- pr. 01.10.2020.
Andel formue for denne leiligheten: 10.176 ,- pr. 31.12.2019.
Spesifikasjon av lån:
Lånenr: 3OB940-98207361992
Type: Annuitet
Restsaldo: 1.762.369,-
Restløpetid: 13 år 5 md.
Terminer pr. år: 12
Type rente: Flyt 2,50%
Andel av saldo: 41.759,-
Kapitalkostnader: 308,-
Dette lånet har ikke IN-ordning.
Lånenr: 5OB940-98207363790
Type: Annuitet
Restsaldo: 4.060.295,-
Restløpetid: 22 år 8 md.
Terminer pr. år: 12
Type rente: Flyt 2,50%
Andel av saldo: 108.027,-
Kapitalkostnader: 521,-
Dette lånet har IN-ordning.
Lånenr: 6OB940-98207371793
Type: Annuitet
Restsaldo: 913.139,-
Restløpetid: 22 år 8 md.
Terminer pr. år: 12
Type rente: Flyt 2,50%
Andel av saldo: 30.513,-
Kapitalkostnader: 148,-
Dette lånet har IN-ordning.

Andel fellesgjeld

180 299

Andel formue

10 176

Vedtekter / husordensregler

Det skal ikke grilles med grillkull på balkonger og terrasser foran leilighetene i gården. Se vedtekter og husordensregler vedlagt lenger bak i salgsoppgaven.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

2019 Renovering av bunnledning
2015 Maling av bakgård
2012 - 2013 Fasaderehabilitering og bytte av vinduer
2011 - 2012 Fjerning av oljefyr. Bytte til fjernvarme
2010 - 2011 Installert brannvarslingsanlegg
2009 - 2010 Skiftet inngangsdører til leilighetene

Husdyrhold

Normalt husdyrhold er tillatt.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Taklampene i spisestue, stue og soverom. Garderobe på barnerom.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til oh@schalapartners.no eller SMS: 45 24 08 17 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.