ST.HANSHAUGEN

Klassisk perle - 3(4)-roms leilighet med stukkatur og rosetter - 2 ildsteder - Balkong - Skjermet i indre gårdsrom

Bjerregaards gate 1 B , 0172 Oslo

BE OM SALGSSUM
Erik Bryn Johannessen
Erik Bryn Johannessen Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

40%

eier sin egen bolig

5%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

49%

har bolig mellom 60-120 kvm

87%

av boligene er eldre enn 20 år

18%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 73 m²
Bruksareal 73 m²
Bruttoareal 81 m²
Tomt 591 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 1890
Gårdsnummer 218
Bruksnummer 44
Energimerking F
FINN.no 197775321
Sist endret 02.12.2020 12:21
Prisantydning 5 900 000
Totalpris 6 178 245
Ligningsverdi 1 378 924,-

Beregnet totalkostnad

5 900 000,- (Prisantydning) 107 176,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 007 176,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 162 050,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 171 069,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 178 245,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

66-20-0162

Adresse og matrikkel

Bjerregaards gate 1 B, 0172, Oslo, Gnr. 218 bnr. 44 snr. 12 orgnr. 985632332 i Oslo kommune

Eier

Ingrid Opsahl

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

73 / 73 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1890

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende regler i området. Mulighet for leie av garasjeplass i Hans Ross` gate
(Europark) eller St.Hanshaugen senter (Europark) samt Bjerregaards gate 2 med umiddelbar nærhet til
leiligheten.

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Tomt

Areal: 591 kvm, Eierform: Eiet tomt
Sameiet har pent opparbeidede fellesarealer i hyggelig bakgård med gressplen, internveier, diverse beplantning og sittegrupper.
Tomten er fellesareal.

Felles tomt for sameiet opparbeidet med portrom inn til bakgård bestående av plenarealer, diverse beplantning, prydbusker, sittegrupper, sykkelparkering og belegningssteinsbelagte arealer bestående av gangbaner.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei

Beskrivelse

- Leiligheten er i "klassisk stil" og har rosett, stukkatur, vedovn og god takhøyde over 3 meter.
- Nytt bad i 2006.
- Stue, spisestue og separat kjøkken.
- Noe moderniseringsbehov og stort potensial!
- En klassisk flott bygård beliggende i indre gårdsrom omringet av flere bygårder.
- Store vindusflater som gis mye lys.
- Sørvendt balkong med sol fra ca. kl. 9 - 17.
- 3 boder. Loftsbod på ca. 3,3 m2, kjellerbod på ca. 5,8 m2 og praktisk bod i trappa på ca.1,2 m2. Sameiet har i tillegg fellesbod i kjeller.
- Sykkelstativer ute i forgården.
- Koselig felles bakgård med trær, beplantning og utemøbler. Hagen og tomten er nærmest en egen grønn oase midt i byen.
- Her er du skjermet for trafikk og støy, sentralt på populære St. Hanshaugen.
- Gode lokale butikker og kafeer/restauranter rett rundt hjørnet.

Innhold

Leiligheten ligger i 2 etg og inneholder: Entre, baderom, kjøkken, spisestue, stue og 2 soverom.
I tillegg disponerer leiligheten 3 boder, hhv. en loftsbod på ca. 3,3 m2 (gulvflate 4,1 m2), en kjellerbod på ca. 5,8 m2 (takhøyde 2,35 m) og en bod i trappeoppgang på ca. ca. 1,2 m2.

Beliggenhet

Leiligheten ligger på toppen av Bjerregaardsgate, midt på St. Hanshaugen. Rett utenfor døra har du flere av byens beste kafeer, barer og spisesteder. Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet med bl.a. buss i Ullevålsveien. Kollektivtilbudet er meget godt. Bare ett minutt fra dørstokken kan du hoppe på bussen til Frogner i vest, Grünerløkka i øst, til Nydalen eller ned til sentrum Oslo S. Samtidig som det er supersentralt, er det så stille som på landet. Leiligheten ligger skjermet i indre gård. Dette gjør at du kan ha alle vinduene åpne uten å høre byen annet som et fjernt sus. Og når du våkner, er det til fuglene som kvitrer, ikke til bussen eller trikken som dundrer forbi. En oase - midt i byen.
En av Oslos flotteste parker, St. Hanshaugen ligger som nærmeste nabo. Parken ligger som en grønn oase i bydelen. Med et pulserende liv, sommer som vinter, inviterer parken til ulike aktiviteter - alt fra uteservering til utekinoen blir den naturligvis det absolutte samlingspunkt. 
Her er du skjermet for trafikk og støy, sentralt på populære St. Hanshaugen. Velkommen hjem.

Entré

Velkommen inn i en lys og koselig entré med plass til sko og yttertøy. God takhøyde og lysmalte vegger gir en umiddelbar god følelse. Fra entréen kommer du videre inn til leilighetens øvrige rom. I sameiet er det montert felles brannvarslingssystem. Hvitmalt panel på vegg, malt himling og  originale tregulv.

Stue

Lys og romslig stue med kaminovn og utgang til solrik balkong. Originale detaljer som stukkatur og rosett, brede profilerte lister og doble skyvedører inn til spisestuen. Stuen oppleves enkel å innrede med flere gode møbleringsmuligheter. Stuen oppleves luftig og lys med 3,17m i takhøyde og store klassiske vinduer som slipper inn rikelig med lys. Peisovnen i hjørnet av stuen er effektiv og varmer godt på kalde vinterdager. Pipeløpene ble rehabilitert i 2003. Lysmalte overflater på vegger og himling og originale tregulv.

Stue 2

Spisestuen er lys og romslig. Også her er det originale detaljer og en flott rundovn. Det er plass til stor spisestue og mange middagsgjester hvor man kan ha hyggelige sammenkomster med venner og familie. Dette rommet kan enkelt brukes som soverom 3. Tapet på vegger, malt himling og originale tregulv.

Kjøkken

Hyggelig kjøkken med noe moderniseringsbehov. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter, flisfelt over benkeplaten i heltre. Overskap med belysning
under og ventilator med kullfilter. Kjøkkenet har integrert komfyr med koketopp og frittstående kjøleskap fra Whirlpool. CTC varmtvannsbereder fra 2005 på ca. 20 L. for kjøkken, er plassert i benkeskap. Malte overflater på vegg og himling, laminat på gulv.

Bad

Stort flislagt baderom pusset opp i 2006. Badet inneholder dusjhjørne, vegghengt toalett, innredning med profilerte skapfronter og servant med Damixa ett-greps armatur. Opplegg for vaskemaskin. Oso varmtvannsbereder fra 2006 på 198 L. er plassert over himling på baderom. Lakket trepanel i himling, fliser på vegger og gulv med gulvvarme.

Balkong

Leiligheten har en herlig sydøstvendt balkong. Her kan du nyte solen fra ca. kl. 0900 til kl. 1700 på sommerstid. Balkongen ligger usjenert til vendt inn mot stille og rolig bakgård. Åpent utsyn, frodige omgivelser og sol fra tidlig til sent gjør dette til et helt fantastisk sted å tilbringe varme sommerdager. God plass til planter, blomster, bord og stoler.

Soverom

Stort, lyst og hyggelig soverom. Her har du god plass til dobbeltseng, nattbord samt plass til garderobeskap. Soverommet vender mot stille bakgård, noe som sikrer nattesøvnen. Vindusflatene slipper inn godt med naturlig sollys. Malte overflater på vegg og himling, originale tregulv.

Soverom 2

Gjesterommet som også kan brukes til barnerom vender mot stille bakgård. Her kan man ha kontor og ekstra garderobeplass om ønskelig. Hvitmalt panel på vegg og himling, laminat på gulv.

Felleskostnader

3 293 pr. mnd. Kommunale avgifter, kabel-TV/bredbånd(Telia), renhold fellesarealer, trappevask, kapitalkostnader (944,-), strøm fellesarealer, drift og vedlikehold

Etasje 2 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 378 924 pr. 18.12.31 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 964 125 pr. 18.12.31 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygården ble oppført i 1890 (GAB-register). Gulvflater i kjeller av mur og etasjeskillere av tre. Yttervegger og bærende konstruksjoner av murverk,
utvendige fasader består av pussede og malte overflater. Takkonstruksjon av tre i saltaks form utvendig tekket med platekledning av metall, ikke
besiktiget.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ex.dok. på våningshus.

Boligens areal

Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 73 kvm, Bruttoareal: 81 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt.

Oppvarming

Oppvarming med elektriske panelovner og varmekabel på baderom, kombinert med peisovn i stue og svartovn i spisestue.

Utstyr

- Oso varmtvannsbereder fra 2006 på 198 L. er plassert over himling på baderom. CTC varmtvannsbereder fra 2005 på 20 L. er plassert i benkeskap på kjøkken.
- Vannrør av typen kobber. Delvis synlig på baderom og i kjøkkeninnredning. Inspeksjonsluke i innkassing på baderom, med tilgang til stoppekran
samt stakeluke for avløpsrør.
- Sikringsskap har skrusikringer samt enkelte automatsikringer med trykknapp. Skap er plassert i entre, på vegg mot spisestue.
- Vinduer fra 1989 med trerammer har 2 lags glass. Vindu på baderom fra 2006 med trerammer har 2 lags glass. Dobbel balkongdør fra 1989 med trerammer har 2 lags glass. Entredør av typen trefiber har brannklasse B-30 og lydklasse 35 dB samt kikkehull.
- Peisovn med Dovre peisinnsats i stue. Svartovn i spisestue. Pipeløp av typen teglstein. Pipeløp ble rehabillitert i regi av sameiet, i 2003.

Adkomst

Fra Bjerregaards gate via portrom og bakgård.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1897/900745-1/105  Bestemmelse om bebyggelse    15.10.1897 
Bestemmelse om benyttelse
Overført fra: 0301-218/44
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1938/305581-1/105  Erklæring/avtale   07.11.1938 
ang drennering
Overført fra: 0301-218/44
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1939/304923-1/105  Best. om vann/kloakkledn.   11.09.1939 
Overført fra: 0301-218/44
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1946/301940-1/105  Best om garasje/parkering   03.09.1946 
Overført fra: 0301-218/44
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1985/56121-3/105  Pantsettelseserklæring   13.09.1985 
BELØP: NOK 10.000
Panthaver:Sameiet  
Lnr: 1114526
ANFØRT PRIORITET:
ETTER 90% AV LÅNETAKST AVHOLDT ETTER FORSIKRINGSRÅDETS REGLER
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Sameie

Sameiet Bjerregaardsgate 1 er et Boligsameie beliggende i Oslo kommune og består av 16 seksjoner.
- Styret har under 2016 gjennomført flere større oppgraderinger av bygningen. Fasaden og takterrasser mot innergården i 1A ble oppusset. Ett felles brannvarslingsanlegg ble installert og gjerdet i bakgård ble skiftet. I tillegg flere mindre vedlikeholdstiltak som innkjøp av avfukter til kjeller, sanering av graffiti og rensing av avløp

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Gjensidige Polisenummer: 56025464

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styreleder: "Husleie vil sannsynligvis stige med ca. 5-10% etter neste generalforsamling i 2021, grunnet lekkasje i A blokka. De avventer takstrapport så uvisst. Callingsanlegg trengs også å bytte ut og utbedre taket og fasade på bygg B på sikt"

Husdyrhold

Husdyr må meldes fra om til styret. Hvis dyreholdet er til ulempe for øvrige beboere kan styret forlange dyret fjernes.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Boligen selges umøblert, mens alle hvitevarer og vaskemaskin + garderobeskap medfølger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ej@schalapartners.no eller SMS: 93 03 76 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.