TORSHOV

SOLGT, VISNING AVLYST - Klassisk perle på Torshov I 3-r hjørneleilighet I Walk-in closet I Stort kjøkken I Varme i gulv

Trøndergata 1B , 0477 Oslo

BE OM SALGSSUM
Erik Bryn Johannessen
Erik Bryn Johannessen Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

54%

eier sin egen bolig

21%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

48%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

16%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 67 m²
Bruksareal 67 m²
Oppholdsrom 2
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 1918
Gårdsnummer 225
Bruksnummer 310
Energimerking G
FINN.no 198611891
Sist endret 03.12.2020 10:17
Prisantydning 4 950 000
Totalpris 5 233 337
Ligningsverdi 1 155 387,-

Beregnet totalkostnad

4 950 000,- (Prisantydning) 275 328,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 225 328,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 233 337,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

66-20-0164

Adresse og matrikkel

Trøndergata 1B, 0477, Oslo, Gnr. 225 bnr. 310, andelsnr. 9 i Torshov kvartal 3 borettslaget med orgnr. 953276569 i Oslo kommune

Eier

Erik Bruland Johansen Anna Wergeland Bauer Dinsen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Nei

BRA/PROM

67 / 67 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1918

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 9948 kwh i 2019
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal. Fellesområder opparbeidet med trær, prydbusker, diverse beplantning, sykkelparkering, barnevognsgarasje, sykkelskur og internveier belagt med belegningsstein og asfalt.

Fellesområder opparbeidet med trær, prydbusker, diverse beplantning, sykkelparkering, barnevognsgarasje, sykkelskur og internveier belagt med belegningsstein og asfalt.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei

Beskrivelse

- Klassisk 3-r hjørneleilighet midt på Torshov!
- Hele leiligheten ble oppusset i 2015
- Veldig praktisk walk in-garderobe tilknyttet entréen
- Stort separat kjøkken med plass til spisebord
- Varme i alle gulv foruten hovedsoverommet
- Klassiske detaljer som dype vinduskarmer, teglsteinsvegg, peis og god takhøyde.
- Fin planløsning gode store rom.
- Tidsriktige malte flater i alle rom.
- Kjellerbod på 5 kvm og loftsbod på 3 kvm.
- Nye vinduer i 2018.
- Borettslaget er veldrevet og sosialt. Hyggelig parkmessig gårdsrom.
- Alt av parker, kafeer, restauranter og kollektivmuligheter like ved.
- Gode kollektivforbindelser. Kort vei til flere tur- og parkområder.
- Ingen dokumentavgift eller forkjøpsrett

Innhold

Stue:
Her får du en romslig stue, overflatene er lyse, vindusflatene er gode og den originale teglsteinsveggen som skiller stue og soverommene gir rommet en svært god atmosfære. Stuen har flere møbleringsmuligheter. Lukket vedovn som bidrar til koselige kvelder.
Kjøkken:
Stort og separat kjøkken med god plass til spisebord og tilhørende møblement. Kjøkkenet har godt med benkeplass slik at her er det plass til flere kokker. Innredet med malte glatte fronter, laminert benkeplate med innfelt servant og kjøkkenplater. Integrert platetopp i benkeplate, oppvaskmaskin med waterguard og aquastopp. Varmtvannsbereder, med to varmekolber som varmer vannet raskere enn normalt, montert i kjøkkenskap.
Bad:
Badet ble som resten av leiligheten pusset opp i 2015 med varme i gulv og downlights i himlingen. Innredet med fliser på gulv og vegger. Innredet med vegghengt toalett med innebygd sisterne, servant på vegghengt servantskap, dusjhjørne med vegghengte dusjdører i glass. Synlig membran i klemmering ved sluk.
Soverom 1:
Romslig soverom med god plass til dobbeltseng med tilhørende møblement. Rommet har også et praktisk hjørne for å gjemme bort støvsuger og diverse. Leilighetene har store vinduer og soverommet er intet unntak; her er det bare å trekke opp gardinene og stå opp. En hyggeligere start på dagen kan man knapt få!
Soverom 2:
Blir i dag brukt som hjemmekontor. Rommet er bredt nok til å ha 2 meter lang seng i begge retninger og mulig for praktisk nattbord/oppbevaring innerst.
Entré
Gir umiddelbart et godt førsteinntrykk. Her er det bare å henge fra seg yttertøy og sko innefør døren eller i entréens romslige walk in-garderobe. Garderoben er innredet med hyller og passende kurver. Gjennomgående for leiligheten er at den er nyoppusset i 2015 med et flott lyst gulv og lyse flater.

Beliggenhet

Attraktiv og sentral beliggenhet midt på Torshov. Leiligheten er gjennomgående og ligger i et veldrevet borettslag med hyggelige, velholdte utearealer og god vedlikeholdshistorikk.
Mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet Soria Moria, med konserter, bar/restaurant, teater og Ringen Kino. Området kan også friste med en rekke spisesteder og kafeer, bl.a. Grisen på Oskar Braatens Plass, Trikkestallen, Åpent Bakeri og Kaffebrenneriet. Trikkestallen og Grisen har flott uteservering om sommeren.
I Vogts gate midt på Torshov ligger legendariske Strøm-Larsen, butikken som er kjent i hele Oslo for sine gode kjøttvarer. Vogts gate huser også andre spennende nisjebutikker som Konstabel i tillegg til mange gode alternativer for take-away.
Det er også et godt tilbud av treningssentre i området, f.eks. Myrens Sportssenter (med Klatreverket og squash-senter), Sats Elixia på Sagene, Storo, Nydalen og Ringnes Park, samt sandvolleyballbaner og minigolf på Lilleborgbanen ved Torshovparken.Mange lekeplasser og innendørs lekeland "Eventyrfabrikken" (ved Myrens verksted).
Kort avstand til Grünerløkka og Sagene med hyggelige kafeer, restauranter og yrende uteliv.
Torshov Torg og Sandakersenteret med tilbud som vinmonopol, matbutikk, apotek og andre butikker. Gangavstand til Handelshøyskolen BI i Nydalen og Storo Storsenter. Det er flere matvarebutikker i umiddelbar nærhet (Kiwi, Rema1000, Coop Extra, Bunnpris).
Torshovparken er en populær park kun et steinkast unna som brukes til bl.a. grilling, sommerleker, soling, piknik, aking og ski om vinteren m.m. I tillegg er det kort vei til flotte Torshovdalen og flotte friområder ved Akerselva.
Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet. Svært gode trikk- (nr. 11, 12 og 13) og bussforbindelser (nr. 20 til Majorstuen/Skøyen, 30 til Huk/Bygdøy), nr. 54 Kjelsås stasjon - Tjuvholmen, tar deg enkelt til Kjelsås og nr. 56 til Solemskogen i Lillomarka med flotte skiløyper og sykkelstier. Flybussekspressen går fra Ring 2 i Vogts gate og Københavngata.

Felleskostnader

4 167 pr. mnd. Kabel-TV, bredbånd, trappevask, kapitalkostnader av andel fellesgjeld (1103), forsikring og kommunale avgifter.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 155 387 pr. 18.12.31 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 159 393 pr. 18.12.31 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 67 kvm, Bruksareal: 67 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS.

Oppvarming

Elektrisk. Varme i alle gulv foruten hovedsoverommet. Vedovn i stue.

Utstyr

- Sikringsskap med automatsikringer plassert i oppgang.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Gården er registrert som bevaringsverdig i Byantikvarens Gule liste.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser i eiendommens rettigheter som følger eiendommen:
Pengeheftelser i eiendomsrett
1921/920701-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  
08.12.1921 
Med flere bestemmelser
 
1956/420813-11/105  Festekontrakt - vilkår  
31.12.1956 
festetid: 70 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 666
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
MED FLERE BESTEMMELSER
1957/400670-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  
14.01.1957 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Pengeheftelser i festerett
1956/420813-11/105  Festekontrakt - vilkår  
31.12.1956 
festetid: 70 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 666
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
MED FLERE BESTEMMELSER
Gjelder feste
 
1982/512731-1/105  Fellesobl. for bor.innsk.  
07.12.1982 
BELØP: NOK 785.000
Panthaver:Torshov Kvartal 3 Borettslaget  
Org.nr: 953276569
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1987/24112-1/105   ** Forhøyelse  
13.04.1987 
FORHØYET TIL NOK 800,000
 
1991/52531-1/105   ** Forhøyelse  
07.10.1991 
FORHØYET TIL NOK 833,000
 
1995/10887-1/105   ** Nedkvittering  
28.02.1995 
Beløpet er nedkvittert til:
Beløp: NOK 800.000
 
2007/967151-2/200   ** Transport av panthaver  
26.11.2007 
Fra:Andelseierne I Borettslaget  
Lnr: 1086915
Til:Torshov Kvartal 3 Borettslaget  
Org.nr: 953276569
 
2007/967151-1/200  Fellesobl. for bor.innsk.  
26.11.2007 
BELØP: NOK 10.400
Panthaver:Andelseierne I Borettslaget  
Lnr: 1086915
Opprinnelig tinglyst som forhøyelse
av FELLESOBL. FOR BOR.INNSK. 512731/1982
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2018/546289-1/200  Pantedokument  
15.03.2018 09:43 
BELØP: NOK 17.000.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
Elektronisk innsendt
 
Grunndata
0/911274-1/105  Opprettelse av matrikkelenheten  
OPPRETTELSE - FRADELT FRA SANDAKERVEIEN 31 - UTGÅTT
EIENDOMMEN ER OPRETTET FØR 1930
 i eiendomsrett
1989/92175-1/105  Best. om adkomstrett  
28.12.1989 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:310  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:313  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:315  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:317  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:319  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:361 Snr:1-16
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:365 Snr:1-10
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:367 Snr:1-16
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:369  
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslokommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
 

Borettslag

- Borettslaget består av 56 andelsleiligheter. Torshov Kvartal 3 Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 953276569.
- Borettslagets hjemmesiden: www.kvartal3.no.
- Borettslaget har et fellesrom kjelleren i Trøndergt. 7. Styret har vedtatt et reglement for utlån av rommet til selskapelige formål. Det er bare å melde interesse, rommer er ikke overbooket. Lån av rommet er gratis for beboerne.
- Vaktmester Andersen AS ivaretar den daglige drift og løpende vedlikehold.
- Laget har avtale med GET for levering av kabel-TV og internett.
- Borettslagets eiendommer er forsikret i Gjensidige Forsikring med polisenummer 79930926.
- Borettslaget har felles facebook-side.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: OBBK01-98207682217
Type: Annuitet
Restsaldo: 14.447.895,-
Restløpetid: 26 år 2 md.
Term pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente pr. 01.11.2020: 1,80%
Kapitalkostnader: 1103,-

Andel fellesgjeld

275 328

Andel formue

6 568

Regnskap

Inntekter:
Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 2 572 143,-.
Kostnader:
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 1 930 229,-.
Resultat:
Årets resultat på kr 293 161,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Vedtekter / husordensregler

Ifølge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret var i gang med å diskutere vedlikeholdsplanene videre med tanke på å ta dette opp på Generalforsamlingen. Senere på året ble det oppdaget takstein som «ikke lå på plass». Dette ble ordnet, men da ble det også funnet svakheter i deler at takene og behov for skifte av lektere. Styret har iverksatt nærmere undersøkelser og bedt om tilbud på utbedring. Styret håper dette kan gjøres innenfor den økonomien borettslaget disponerer.
Større vedlikehold og rehabilitering
2018 - Nye vinduer
2016 Rehabilitering av soilrør
2013 Nye dører til leilighetene og kjeller og loft
2012 Maling av trappene
2011 - 2012 Rehabilitering av pipeløpene og nye piper over tak.
Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det skal søkes styret om tillatelse til dyrehold, og naboer skal samtykke. Det gjelder båndtvang på eiendommen hele året.

Tilbehør

Boligen selges umøblert. Hvitevarer på kjøkkenet medfølger.
Følgende medfølger i utgangspunktet ikke: TV-stativ, hyller på kjøkkenet, vegghengt hylle stue, sengelamper.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ej@schalapartners.no eller SMS: 93 03 76 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.