# BJØLSEN / SAGENE

Tiltalende 3-roms hjørneleilighet I Solrik balkong med fin utsikt I Oppusset i 2014 med bad fra 2016 I Peis I Heis

Treschows gate 19 , 0470 Oslo

BE OM SALGSSUM
Oscar André Halsen
Oscar André Halsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler
Lene Brekken
Lene Brekken Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

71%

eier sin egen bolig

6%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

100%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er barnefamilier

15%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 69 m²
Bruksareal 69 m²
Bruttoareal 77 m²
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 4
Byggeår 1951
Gårdsnummer 222
Bruksnummer 195
Energimerking D
FINN.no 198570567
Sist endret 04.12.2020 14:00
Prisantydning 5 350 000
Totalpris 5 657 636
Ligningsverdi 1 195 366,-

Beregnet totalkostnad

5 350 000,- (Prisantydning) 292 302,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 642 302,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 334,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 657 636,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

66-20-0166

Adresse og matrikkel

Treschows gate 19, 0470, Oslo, Gnr. 222 bnr. 195, andelsnr. 27 i Treschowsgate Borettslag med orgnr. 948554984 i Oslo kommune

Eier

Kristian Aanes Warholm Sara Zanganeh Warholm

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Meldefristen er utlyst på OBOS sine nettsider.

BRA/PROM

69 / 69 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1951

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 9.000 kwh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Pent opparbeidet tomt med gressplen, asfaltert sti, beplanting, lekeplass, grillplass  og sittegrupper.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
Det er ikke IN-ordning i borettslaget.

Beskrivelse

Vi har for salg en romslig, lys og innbydende 3-roms hjørnelelighet med sentral beliggenhet på Bjølsen / Sagene. Høyt og fritt i 4.etasje med god utsikt og solforhold!
Leiligheten holder en god standard da hele leiligheten ble oppusset i 2014 med bad i regi av brl fra 2016. Hele leiligheten er nylig oppmalt i 2020. Borettslaget er godt vedlikeholdt og både tak, fasade, stikkledninger og baderommene pusset opp. Det er trappefri adkomst til leiligheten. Planløsningen er effektiv med store rom som er enkle å møblere.
Umiddelbar nærhet til flere nærbutikker, parker, akerselva og godt kollektivtilbud. Her bor man i skjæringspunktet mellom Sagene, Bjølsen og Torshov.
Leieinntekter fra nabobygget sørger for en stabil og god økonomi i gården, til fordel for beboerne.
•Fellesformue kr 337 325,-
•Lekkert bad 2016
•Trappefri adkomst
•Store vindusflater
•Mye bodplass i fire boder
•Kabel-TV, internett og varmtvann ink.
•Garasjeplasser leies ut etter venteliste

Innhold

Leiligheten ligger i 4 etasje og inneholder: Entré, bad, to soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.
I tillegg disponerer leiligheten en bod i felles gang ved leiligheten på ca. 0,6 m2, to boder i kjeller målt til ca. 1,9 og 5,1 m2, samt en bod på loft målt til ca. 9 m2. Felles vaskeri i kjeller.

Beliggenhet

Treschows gate 19 har en populær beliggenhet, sentralt på koselige Sagene.
Et par minutters gange fra leiligheten ligger det flere koselige kafeer og restauranter som Mat & Mer, Sagene Lunsjbar, Kaffebrenneriet, Bjølsen Bakeri, Mysterud bar m.m. Rett over Akerselva har du Lilleborg torg med blant annet restauranten Astral, pizzarestauranten Lupo, bakeri og Det andre teater med veldig bra improteater. På Torshov som kun er noen minutter unna har du flere kule steder, som f.eks. baren Albatross og Soria Moria med Hvaskjer og musikkscenen Cosmopolite. Rema1000 og andre matvareforretninger ligger i umiddelbar nærhet. Det finnes også klesbutikker, hudpleiesalonger, apotek m.m. i området. Kort vei til Storo storsenter med sitt brede utvalg av forretninger og servicetilbud.
Bydelen kan by på flere fantastiske grøntområder som Bjølsenparken, Geitmyra skolehager og -gård, Akerselva Miljøpark, Myraløkka og Voldsløkka rett rundt hjørnet. Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner og turstier, samt skiløype og skøytebane om vinteren. Veien videre opp til Nordmarka og den vakre Maridalen er heller ikke langt unna. Kort vei til Vøienvolden gård hvor det finnes et hyggelig gårdstun med kafé i helgene, julemarked i desember og mulighet for å leie lokaler til private arrangementer.
Av treningstilbud finner du bl.a. SATS og ellers i nærområdet finner du Sagene Squash i Mølleparken og Myrens sportssenter på Torshov. Her har man tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret.
Torshov og Sandaker er kun noen få minutter unna og det er ca. 10 min gange til St.Hanshaugen og Grünerløkka og Nydalen.
Meget god offentlig kommunikasjon med buss nr. 20, 34, 37 og 54. Trikk nr. 11, 12 og 13 i Vogts gate på Torshov. T-bane linje 4 og 5 i Nydalen. Utdanningsinstitusjoner som Universitetet i Oslo (Blindern), BI i Nydalen, Høyskolen i Oslo, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er i nærheten.
Bydelen har også en rekke store og små barnehager og fritidsaktiviteter for barn på blant annet Sagene Samfunnshus og Hopp i Havet ved Myraløkka.

Entré

Du ønskes velkommen inn i en lys og romslig entré med god plass til oppbevaringsmøblement for yttertøy og sko. Her er det adkomst via felles trappegang med heis, samt er det callinganlegg i entréen. Sikringsskap med automatsikringer er plassert i felles gang. Flislagt gulv med malte overflater og himling med downlights.

Stue

Tiltalende og luftig stue med store vindusflater slipper inn rikelig med naturlig lys i stuen. Stuen er romslig og har god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og spisebordsgruppe tilknyttet kjøkkenet. Store vindusflater slipper inn rikelig med naturlig lys i stuen. Vedovnen gir mye hygge og god varme på kalde vinterdager. Fra stuen er det utgang til en solrik balkong.

Kjøkken

Stilrent og moderne kjøkken fra 2014. Det er godt med skap- og benkeplass i tidløs og moderne kjøkkeninnredning fra HTH med hvite høyglans fronter og benkeplate i laminat. Kjøkkenet har nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål, vegghengt ventilator med belysning og fliser på vegg. Integrerte hvitevarer: komfyr-induksjonstopp-oppvaskmaskin. Du har naturlig plass til spisebord.

Bad

Delikat flislagt baderom og wcrom ble totalrenovert i regi av borettslaget i 2016. God oppbevaring på badet med servantskap fra Durergo med ovenpåliggende servant. Dusjhjørne med to-greps dusjarmatur og innfellbare dører i glass. Separat wc-rom med vegghengt toalett med innbygget sisterne. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommell i søyle på kjøkkenet. Varmekabler i gulv og downlights i tak.

Balkong

Fra stuen har du utgang til den solrike sydvendte balkongen på ca. 5 m2. Balkongen har gode solforhold. Her du plass til utemøblement, elektrisk grill og beplantning. Fra balkongen har du flott utsikt ut over nærområdet.

Soverom

Stort og lyst soverom malt i en delikat gråtone. Du har plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord og stort garderobeskap som medfølger salget. Også her flott utsikt over byen og ned mot elven.

Soverom 2

Lyst og romslig soverom med gode vindusflater som gir naturlig lys. Rommet brukes i dag som barnerom men passer ypperlig som kontor og/eller gjesterom. Her har du også gode oppbevaringsmuligheter i garderobeskap som medfølger.

Felleskostnader

5 093 pr. mnd. Betjening av andel fellesgjeld, varmtvann, kabel-TV og internett fra Telia, vaktmestertjeneste, trappevask, felles forsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, drift og vedlikehold. Herav: Felleskostnader 4.654,- TV/bredbånd 439,-

Etasje 4 etasje

Garasje / Parkering

Borettslaget disponerer 21 stykk garasjeplasser i Treschowsgate Næringslokaler AS (selskap 68) som er mulighet til å leie hvis ledig. Ca halvparten av plassen har mulighet for el-billading. Se regler i husordensreglene om at man blant annet må ha bodd i borettslaget minst ett år før leie. For å sette seg på liste, må styret kontaktes.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 195 366 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 303 318 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Se vedlagt tilstandsrapport for utfyllende beskrivelse.
Vedlikehold/oppgraderinger før og etter eier kjøpte i 2014.
2020: Oppmalt hele leiligheten med Jotuns sin toppserie av maling. Vegger og tak samt lister.
2016: Nytt bad og wc rom fra bunn av- inkl røropplegg. I regi av borettslaget.
2015: 2 nye skyvedørsgarderober fra Garderobemannen.
2014: Nytt HTH kjøkken montert.
2007: Nye vinduer og balkongdør i 2-lags glass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
Det foreligger ferdigattest for baderomrehabilitering datert 06.02.2017.
Det foreligger ferdigattest for balkonger datert dater 2008.

Boligens areal

Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 69 kvm, Bruttoareal: 77 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom eier selv eller person nevnt i Borettslagslovens 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varme på baderomsgulv. Varmtvann inkludert i felleskostnadene.

Adkomst

Enkel adkomst på hjørnet av Treschows gate og Ålesundgata. Det vil bli satt opp Schala & Partners-skilt under visningen. Velkommen!

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Treschows gate 16 - Riving av bebyggelse
Saksnummer: 202000671 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt
Treschows gate 16 - Forhåndskonferanse - Oppføring av ungdomsskole og flerbrukshall
Saksnummer: 201817449 - Byggesak
Status: Forhåndskonferanse avholdt
Treschows gate 19 - Bruksendring fra kontor til bolig
Saksnummer: 201617489 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1950/303237-1/105  Erklæring/avtale   17.11.1950 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Gjelder denne registerenheten med flere
1951/300569-1/105  Bestemmelse om bebyggelse   21.02.1951 
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
1977/509127-1/105  Fellesobl. for bor.innsk.   20.05.1977 
BELØP: NOK 316.700
Panthaver:Oslo Bolig Og Sparelag Al  
Lnr: 1087017
Gjelder denne registerenheten med flere
2007/960012-1/200  Pantedokument   22.11.2007 
BELØP: NOK 17.000.000
Panthaver:OBOS BBL  
Org.nr: 937052766
Gjelder denne registerenheten med flere
2008/930938-1/200  Fellesobl. for bor.innsk.   17.11.2008 
BELØP: NOK 9.600
Panthaver:Oslo Bolig Og Sparelag Al  
Lnr: 1087017
Opprinnelig tinglyst som forhøyelse
av FELLESOBL. FOR BOR.INNSK. 509127/1977
Gjelder denne registerenheten med flere
2009/7781-1/200  Fellesobl. for bor.innsk.   07.01.2009 
BELØP: NOK 200
Panthaver:Oslo Bolig Og Sparelag Al  
Lnr: 1087017
Opprinnelig tinglyst som forhøyelse
av FELLESOBL. FOR BOR.INNSK. 509127/1977
Gjelder denne registerenheten med flere
2010/787232-1/200  Fellesobl. for bor.innsk.   13.10.2010 
BELØP: NOK 11.800
Panthaver:Oslo Bolig Og Sparelag Al  
Lnr: 1087017
Opprinnelig tinglyst som forhøyelse av FELLESOBL. FOR BOR.INNSK. 509127/1977
Gjelder denne registerenheten med flere
2016/826927-1/200  Pantedokument   13.09.2016 
BELØP: NOK 10.500.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Uomsettelig
Gjelder denne registerenheten med flere
Elektronisk innsendt

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Generelle opplysninger om Treschowsgata Borettslag
Borettslaget består av 60 andelsleiligheter.
Treschowsgata Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948554984, og ligger i bydel Sagene i Oslo kommune med følgende adresse: Treschows Gt 19-21
Hjemmeside: www.treschowsgate.wordpress.com
Vaskeri:
Det finnes et fellesvaskeri i begge blokkene. Hver andelseier kan årlig få utdelt  1 kort som inneholder 45 vask til bruk i vaskeriet om ønskelig. Ekstra kort kan kjøpes av styret for kr 200,-.
Treschowsgate borettslag (selskap 067) eier 100 % av Treschowsgate Næringslokaler AS (selskap 068).
På den ordinære generalforsamlingen den 01.06.2017 ble det vedtatt å innføre en årlig ordning hvor selskap 67 henter ut overskudd fra selskap 68 som brukes til å betale andelseierne påfølgende "skatt på utbytte" samt delnedbetale fellesgjeld. Se protokollen fra generalforsamlingen for mer informasjon. I 2019 er det ikke tatt utbytte fra selskap 0068 Treschowsgaten Næringslokaler AS, grunnet vedtatt utbedring av etterisolering og omtekking av tak i Treschowsgate19 B.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 292.302,- pr. 01.11.2020.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 332.202,- pr. 31.12.19.
EIKA1-152021608
Rentebetingelser: 1,80 % flytende
Restsaldo: 8.660.804,-
Restløpetid: 18 år
Andel restgjeld: 148.737,-
OBOS01-98207554499
Rentebetingelser: 1,80 % flytende
Restsaldo: 8.348.048,-
Restløpetid: 26 år 1 md.
Andel restgjeld: 143.565,-

Andel fellesgjeld

292 302

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Godt driftet borettslag med god vedlikeholdshistorikk. Leier ut næringsbygg til Rema 1000 ved siden av som gir gode inntekter. Ikke varslet noe arbeid som vil medføre økte kostnader i følge styreleder men fremtidig vedlikehold må alltid påregnes.
Større vedlikehold og rehabilitering:
2019: Utskifting av hovedinngangsdører (Samtidig vil også nedslitte sideinngangsdører i Treschowsgate 19 bli byttet ut. I lys av synlig slitasje vil aktuelle dører bli utstyrt med automatisk døråpner.
2019: Utbedring av utvendig kjellertrapp Treschowsgate 19
2018-19: Tak på næringsbygget i Treschowsgate 19 B er etterisolert og tekket om.
2016-2017: Rør- og våtromsrehabilitering
2016-2017: Asbestsanering
2015: Skifte av branndører
2015: Dreneringstiltak nordvegg
2013: Avtrekksvifte på pipe + oppussing
2011-2012: Ventilasjonsanlegg + nye branndører
2010-2011: Elektrisk arbeid
2008-2009: Kjøp av parsell
2007-2008: Rehabilitering av fasade, vinduer og tak
2003: Nye inngangsdører til leilighetene
2001: Elektrisk anlegg
På neste ekstraordinære generalforsamling skal det diskuteres samtlige saker:
- Plan for enhetlige utearealer på taket av Treschowsgate 19B og rundt blokkene.
- Mulig endring av avfallshåndtering.
- Overvannshåndtering, utbedring av støttemur ved kjellerinngang Treschowsgate 21, samt gjennomgang av fasader, inkl. balkongene.

Husdyrhold

Hunder og katt er lov. Hund- og katteholdet forutsetter at andelseier har søkt styret skriftlig i forkant av anskaffelse.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til oh@schalapartners.no eller SMS: 45 24 08 17 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.