#TORGGATA/SENTRUM

Moderne & lys 3-R i 5.etg | 2 solrike balkonger | Walk-in closet | Heis | Flott utsyn mot Ekeberg | V.vann & fyring ink

Osterhaus` gate 8A , 0183 Oslo

BE OM SALGSSUM
Eskil Næss Hagen
Eskil Næss Hagen Partner / Eiendomsmegler / Salgssjef
Erik Bryn Johannessen
Erik Bryn Johannessen Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

29%

eier sin egen bolig

22%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

57%

har bolig mellom 60-120 kvm

70%

av boligene er eldre enn 20 år

15%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 70 m²
Bruksareal 70 m²
Bruttoareal 77 m²
Tomt 997 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 5
Byggeår 2008
Gårdsnummer 208
Bruksnummer 92
Energimerking D
FINN.no 202687965
Sist endret 20.01.2021 08:39
Prisantydning 5 800 000
Totalpris 5 811 676
Ligningsverdi 1 551 765,-

Beregnet totalkostnad

5 800 000,- (Prisantydning) 3 667,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 803 667,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 811 676,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Boligen har en meget god og arealeffektiv planløsning, hvor moderne løsninger og gode lysforhold står i sentrum. Leiligheten har 2 balkonger og det er heis i bygget. Det kan være mulighet for å leie/kjøpe garasje i nabokjelleren, hvis ledig kapasitet. Det er også en stor og herlig takterrasse i bygget med et innendørs kjøkken for sosiale lag. Leiligheten har "alt" man måtte ønske seg fra høy kvalitet til funksjonelle og smarte løsninger. Her er det bare å flytte rett inn!
 
-Kjøkken fra Strai
-2 sydvestvendte balkonger med sol nesten hele dagen sommerstid
-Intgrert høyttaleranlegg med surroundsystem
-Walk-in-closet og stor skyvedørsgarderobe i gang
-Fjernvarme - fyring og varmtvann inkludert
-Fint opparbeidet lekeområde i fredelig bakgård
-Felles takterrasse
-Ingen dokumentavgift!
-Ingen forkjøpsrett!

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 5. etasje og inneholder: Entré, bad/wc, mellomgang, to soverom, kjøkken og stue.
Boligen disponerer i tillegg en kjellerbod på 7 m².

Entré

Praktisk entré med god skapplass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko. Her er det en romslig skyvedørsgarderobe med speilglass. Dørcalling.

Stue

Stuen er romslig med et moderne uttrykk og utgang til den største og mest solrike balkongen. Den åpne løsningen gir en meget god romfølelse og alle vinduene og vinklene av glass gir gode lysforhold. Stuen har mange møbleringsmuligheter, det er god plass til både sofa- og spisebordsgruppe. Integrert høytaleranlegg med surroundsystem og det er flere tv-uttak i leiligheten.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger separat fra stuen, men samtidig naturlig tilknyttet fra stuen i sin egen sone. Kjøkkenet, som er fra kvalitetsleverandøren Strai har rikelig med skap- og benkeplass. Overskapene er ført helt til himlingen. Laminat benkeplater med nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål. Integrert stekeovn, mikrobølgeovn og induksjonstopp. Ventilator med avtrekk til luftekanal over tak. Plater over oppvaskbenk. "Bardisk" spise/arbeidsplass langs den ene ytterveggen.

Bad

Badet er romslig og fremstår lyst og tiltalende. Fliser på gulv og vegger, samt varmen i gulvet sørger for en lun og god temperatur. Innredningen er hvit og praktisk. Dusjhjørne og WC. Opplegg til både vaskemaskin og tørketrommel i søyle.

Balkong

2 sydvestvendte balkonger med sol hele dagen på sommerstid. Fra stuen/spisestuen har man utgang til den store balkongen (6 m²). På varme sommerdager er dette det naturlige oppholdsstedet og det er god plass til grill.  Fra hovedsoverommet har man utgang til den andre balkongen (3,5 m²) også sydvestvendt.

Soverom

Hovedsoverommet god plass til dobbeltseng med nattbord. Fra dette rommet har man utgang til den andre balkongen. På høyre hånd går man rett inn til en mellomgang/Walk-in-garderobe hvor det er satt inn skap med speilfronter. Badet ligger i tilknytting til dette rommet, så her er det enkelt å stå opp.

Soverom 2

Soverommet ligger på andre siden av stuen og kan benyttes som barnerom, gjesterom, kontor eller en kombinasjon av flere.

Beliggenhet

Å bo så sentralt byr på mye mer enn kort vei til matbutikken og trikken. Du har hele sentrum med alle tilbud du kan tenke deg rett utenfor døren. Torggata, kanskje en av byens mest spennende gater innen restauranter og barer som Torggata Botaniske, Crowbar og mange mange flere ligger rett rundt hjørnet for Osterhaus gate. Hele nærområdet er et matmekka for de sultne og kresne - Oslo Streetfood, Koie Ramen, Illegal Burger, Fiskeriet, Bon Lío, Chez Colin, listen er lang så her er det bare å rusle ut av gårdsrommet og utforske et fantastisk nabolag! Kun et par minutters gange over Akerselva finner du Grünerløkka med et yrende liv, nisjebutikker og uteliv samt flotte, grønne parker. Er du glad i musikk har du Rockefeller, Sentrum scene, Kulturkirken Jacob, Blå, Revolver, Mono og mange flere steder som disker opp med musikk og konserter i forskjellige sjangere. Liker du å trene ligger det flere treningssentre rett i nærheten. Eller hvorfor ikke ta en joggetur langs Akerselva som også ligger i umiddelbar nærhet. På sommerstid er du kun en kort spasertur unna Sørenga sjøbad. Hverdagslige innkjøp kan du enkelt utføre ved Extra som er nærmeste matbutikk, men Kiwi og REMA1000 ligger også rett i nærheten. Ellers har du det fantastiske utvalget av mindre matbutikker i Torggata, der du finner et spennende utvalg av ferske grønnsaker og råvarer. Du har blant annet A-food, som er unik med sine ca. 800m2 med bredt utvalg av produkter fra hele Sør-Øst Asia og andre eksotiske dagligvarer og frukt & grønt. Du kan også tusle bort til Mathallen Oslo som ligger i Vulkan. Her finner du en samling av matbedrifter som ikke har hatt noe motstykke i Norge.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 997 kvm, Eierform: Fellestomt
Pent opparbeidet tomt med lekeplass, sandkasse, sittegrupper, beplantning og interne gangstier.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 5400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Felleskostnader

4 795 pr. mnd. Varmtvann, fyring, kabel TV, vaktmester, vedlikeholdsfond(sparing), kommunale avgifter, felles forsikringer og forretningsførsel mm. Herav: Fjernvarme 752,- Nedbetaling 150,- Felleskostnader 3.215,- Vedlikeholdsfond 299,- Kabel-tv 379,-

Løpende kostnader

De av andelseierne som skal betale eiendomsskatt til Oslo Kommune, vil få krav om dette av borettslaget. Dette kommer i tillegg til ordinære felleskostnader. Eiendomsskatten kreves inn fire ganger årlig, og følger terminene til kommunale avgifter (mars, mai, august og oktober).

Andel fellesgjeld

3 667

Andel formue

5 058

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets lån er et NIBOR-lån med månedlig justering av renten.
Lånenr: OBBK01-98207796387
Type:
Restsaldo: 36.093.328,-
Restløpetid: 32 år 11 md.
Term pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,65%
Lånenr: OBOS02-98207796395
Type:
Restsaldo: 107.204,-
Restløpetid: 1 år 8 md.
Term pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,65%

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget bekreftes tilknyttet Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Avtalen er løpende, såfremt premie med forfall 1. februar er betalt. Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte.
Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Ja. Dersom kjøper ønsker å nedbetale sin andel fellesgjeld (eventuelt deler av gjelden), bes selskapets rådgiver kontaktes for nærmere opplysninger.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 551 765 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 586 354 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 70 kvm, Bruttoareal: 77 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad/wc, mellomgang, to soverom, kjøkken og stue.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra kommunen følger vedlagt.

Byggemåte

For informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Sentralvarme tilknyttet fjernvarmeanlegg.
Varmt forbruksvann via fjernvarmeanlegg.
Varmekabler i bad.

Energiforbruk

Strømforbruk 2019 tilsvarte 3041 kwh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål, forretning, kontor og industri. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. Eiendommen er regulert til byggeområde, forretning, kontor og industri.for boliger etter bestemmelsene i S-3014 av 16.11.1988. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Calmeyers gate 8 - Riving og oppføring av bygg for næring, boliger og muslimsk kultursenter og moske.
Saksnummer: 202010166 - Byggesak
Status: Søknad avslått
Hausmanns gate 19 - Bruksendring fra kontor til bolig.
Saksnummer: 201805459 - Byggesak
Status: Tilsyn gjennomført
Calmeyers gate 6 - Bernt Ankers gate 6 - Torggata 21 - 23 - Riving av bygg
Saksnummer: 201805392- Byggesak
Status: Igangsettingstillatelse gitt
Bernt Ankers gate 6, Calmeyers gate 6 og Torggata 21 - 23 - Tilbygg, påbygg, bruksendring og oppføring av to leilighetsbygg
Saksnummer: 201804664 - Byggesak
Status:   Tilsyn avsluttet

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1933/942782-1/105  Erklæring/avtale  
 25.08.1933 
Bestemmelse om kloakkledning
Overført fra: 0301-208/92
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1959/502179-1/105  Best om garasje/parkering  
 10.02.1959 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-208/92
Gjelder denne registerenheten med flere
1969/510818-1/105  Erklæring/avtale  
 07.06.1969 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Bestemmelse om bruksendring
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-208/92
Gjelder denne registerenheten med flere
1972/508326-1/105  Erklæring/avtale  
 07.06.1972 
vedr. loftsrom m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-208/92
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1972/509546-1/105  Best om garasje/parkering  
 27.06.1972 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-208/92
Gjelder denne registerenheten med flere
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift. Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 34 andelsleiligheter.
Borettslaget Casa Calmeyer er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 990424446, og ligger i bydel St.Hanshaugen i Oslo kommune med følgende adresse:
Osterhaus Gate 8 A
Osterhaus Gate 8 B
Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

Forsikring

Nemi Forsikring ASA

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 3 431 378.
Dette er kr 87 000 høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak ny kategori for innkreving av låneopptak til calling anlegg.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 1 909 911.
Dette er kr 360 000 høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak kostnader knyttet til nytt calling anlegg.
Årets resultat på kr 620 874 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2019 kr 141 928 og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge husordenssreglene tillatt, såfremt dette ikke medfører urimlig sjenanse for naboer. Se husordensregler for nærmere bestemmelser rundt husdyrhold.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer medfølger boligen. Fastmontert bokhylle i stue, skoskap entre og klesskap gjesterom.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.
Det spesifiseres at følgende ikke medfølger, selv om det går frem av NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør at dette følger:
-TV i stue
-Vinskap
-Tredemølle

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til enh@schalapartners.no eller SMS: 97 95 07 19 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Ja/ Nei

Adresse og matrikkel

Osterhaus` gate 8A, 0183, Oslo, Gnr. 208 bnr. 92 snr. 2, andelsnr. 29 i Borettslaget casa calmeyer med orgnr. 990424446 i Oslo kommune

Eier

Thomas Grasmo Johansen Linn H Kristiansen

Oppdragsnummer

66-20-0179

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.