#TORSHOVHAGEN

Gjennomgående og nyere 4-r med solrik balkong | Garasjeplass | Heis | Idyllisk bakgård og felles takterrasse | Kun TG 1

Hans Nielsen Hauges gate 29B , 0481 Oslo

BE OM SALGSSUM
Erik Bryn Johannessen
Erik Bryn Johannessen Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

69%

eier sin egen bolig

2%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

60%

har bolig mellom 60-120 kvm

69%

av boligene er eldre enn 20 år

21%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 82 m²
Bruksareal 82 m²
Bruttoareal 91 m²
Tomt 5 918 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Etasje 5
Byggeår 2005
Gårdsnummer 224
Bruksnummer 245
FINN.no 204322701
Sist endret 26.01.2021 09:50
Prisantydning 6 700 000
Totalpris 6 932 189
Ligningsverdi 1 400 920,-

Beregnet totalkostnad

6 700 000,- (Prisantydning) 47 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 747 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 176 170,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 185 189,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 932 189,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leiligheten ligger i 4. etg i et moderne bygg som er oppført i 2005 med fasiliteter som heis, garasjekjeller og felles takterrasse på ca. 50 m² med panoramautsikt. Boligen ligger i et veletablert boligområde og man får fordelen av å bo sentrumsnært med kort avstand til alt av servicetilbud samtidig som det er grønne og rolige omgivelser en kort spasertur unna.
Boligen har god intern beliggenhet med fin utsyn, gjennomgående planløsning og store vindusflater som sørger for rikelig med naturlig lys og gir en behagelig atmosfære.
- Solrik sørvendt balkong på ca. 9 kvm
- Parkeringsplass (nr. 55.) i kjeller med heisadkomst og mulighet for elbillader
- Nærhet til butikker(KIWI i første etg), barnehager og skoler
- Offentlig kommunikasjon i nærheten.
- Lave felleskostnader ink bredbånd
- Låst felles bakgård
- Leiligheten disponerer 1 bod (ca. 5 m2) i underetasjen. Boden er merket F501.

Innhold

Stue
Lys og luftig stue med god plass for sofagruppe og spisebord med fin utsikt. Rommet oppleves som lyst og luftig. Fra stuen er det utgang til solrik balkong.
Balkong
Stor og solrik balkong med god plass for sittegruppe, grill og beplantning. Her kan du nyte lange og late sommerdager med sol fra ca kl 12:30 - 18:00 på sommerstid. Hyggelig utsikt helt ned til fjorden. Tredekke på gulv og solid rekkverk.
Kjøkken
Stilrent Sigdal kjøkken med hvite glatte fronter, benkeplate i laminat med nedfelt kum og ett-greps blandebatteri. Utstyrt med hvitevarer som komfyr med platetopp, oppvaskmaskin,kjøleskap samt ventilator over kokesone av type Villavent.
2016: Montert ny varmtvannstank i kjøkkenbenk, inkludert ny benkeplate, vask, og blandebatteri. Utført av Pers VVS AS v/Per Ødegaard.
2020: Blandebatteri byttet ut om egeninnsats. Nytt blandebatteri har tilkobling for oppvaskmaskin med elektronisk avstenging.
Hovedsoverom
Romslig hovedsoverom med god plass for dobbeltseng, to nattbord og lagring. God takhøyde som gjør at flere tilsvarende leiligheter har "rammet" inn sengen med takhøyde skap på hver sin side og lagring over seng. Vinduer med 2- lags isolerglass produsert i 2005.
Soverom 2
Soverom med plass for seng, nattbord og lagring. Vinduer med 2- lags isolerglass produsert i 2005.
Soverom 3
Fungerer optimalt som barnerom, gjesterom eller hjemmekontor. Vinduer med 2- lags isolerglass produsert i 2005.
Baderom
Pent flislagt bad med varmekabler i gulv, opplegg til vaskesøyle med vaskemaskin og tørketrommel. Baderommet består av romslig servantinnredning med skuffer, speil innfelt i fliser, lys og skap montert på vegg, vegghengt klosett og badekar med dusjarmatur og glassvegg. Det er montert nytt badekar og dusjarmatur i 2014 og ny servantinnredning og skap på vegg i 2017.
Entre
Lys og romslig entré med plass til å henge fra seg jakker og sko. Stor skyvedørsgarderobe samt innvendig bod/omkledningsrom på 3 kvm som gir deg ekstra lagring.

Utstyr

- Sikringsskap med automatsikringer plassert i innvendig bod/omkledningsrom.

Beliggenhet

Leiligheten ligger meget attraktivt og sentralt på Torshov, i et meget populært sameie rett ved frodige Torshovdalen. Nærområdet er preget av store og grønne områder rett på utsiden av døren, perfekt for småbarnsfamilier og hundeiere. I tillegg er det kort vei til flotte Torshovparken og veldig fine friområder v/ Akerselva som tar deg direkte opp til Maridalsvannet og videre inn i Nordmarka. Nærhet også til Maridalen og Lillomarka.
For barnefamilier er det mange lekeplasser i umiddelbar nærhet samt innendørs lekeland på Eventyrfabrikken ved Myraløkka.
Området kan også friste med flere populære spisesteder og kafeer. Åpent bakeri ligger rett borti gata, her overtar Lofthus samvirkelag på kvelden og serverer det mange mener er byens beste pizza. På Nordpolen/Sandaker finner du bl.a.Jewel of India, Pizza Pancetta og Mega Sushi. Trikkestallen og Grisen ligger også i nærheten. Nydalen Bryggeri og Spiseri i Nydalen og Kolonihagen på Lilleborg er også verdt å nevne.
Det er gangavstand til Grünerløkka, Storo, Sagene og Nydalen med alt de ulike bydelene har å by på. Ta deg et deilig bad i Nydalen badeplass under sommerhalvåret. Kunstige kulper og små fossefall gjør dette til et spennende sted for store og små. Det er også kort gangavstand til Storo Storsenter og Sandakersenteret med en rekke butikker, dagligvare, vinmonopol, bank, apotek, frisør etc. Kort vei til Odeon Kino som er landets største og mest moderne kino på Storo!
Det er et mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet kulturslottet Soria Moria på Torshov med konserter, bar/restaurant og teater. Cosmopolite er en viktig scene i norsk kulturliv og feirer 25 års jubileum med kvalitetsmusikk på høyt nivå, både jazz, verdensmusikk, soul, rock og blues. Nieu på Soria Moria består av fire barer, en retro spillehall, to konsertscener, en popcornmaskin og en vedfyrt grillrestaurant. Det andre teateret på Lilleborg byr på alt fra amatøroppsetninger til musikaler og TV2 studio i Nydalen med innspillinger og show.
For den treningsglade er det gode trenings- og rekreasjonstilbud i områdets mange grønne lunger som Torshovparken, Torshovdalen og på turstiene langs Akerselva. Dette er alle populære områder kun få minutter unna som brukes til bl.a. grilling, sommerleker, soling, piknik, aking om vinteren m.m. Det er også kort vei til flere treningssentre som Myhrens Sportssenter (med Klatreverket), SATS/Elixia på Sagene, Nydalen og Storo, Evo Treningssenter og Fitness 24/7.
Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet. Sinsen T-bane stasjon med hyppige avganger (linje 4 og 5.) og kun 5 minutters gange. Svært gode trikk- (nr. 11, 12 og 18) og bussforbindelser (nr. 20 til Majorstuen/Skøyen, 30 til Huk/Bygdøy og 31 til Fornebu) og nr. 56 til Solemskogen i Lillomarka. Flybussekspressen går fra Ring 3 (samt buss 23, 24) og 8 minutters gange til Grefsen togstasjon
Barnehager og skoler i området:
- Askeladden barnehage
- Torshovtoppen barnehage
- Torshovhagen barnehage
- Torshovgata barnehage
- Thor Olsens barnehage
- Ragnas hage
- Lilleborg barnehage
- Nordpolen skole 1-10
- Frydenberg skole 8-10
Her har du med andre ord alle ønskelige fasiliteter rett utenfor døren! En perfekt kombinasjon av fredelige omgivelser og det urbane livet. Velkommen til et nabolag og en bydel som byr på noe for alle og enhver!

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 5 918 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det medfølger 1 garasjeplass i lukket garasjeanlegg (Parkeringsplass i felles garasje under bygget) Månedsleie for garasjeplass kommer i tillegg, og faktureres utenom felleskostnadene, kr 300,-. For de som har plass til elbil kommer det i tillegg kr 300,- for strøm og adm gebyr i måneden. Ved installasjon av elbil parkering: kr 31 000,-.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.!

Felleskostnader

3 122 pr. mnd. Fibernett/Lynet, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening fellesgjeld. Herav: Felleskostnader BO 2.378,- Internett 178,- Driftskostnader BO 302,- Strøm/vaktmester 216,-
-Lynet Internett leverer fiber 1000 Mb/s som er inkludert i felleskostnader.
-TV er ikke inkludert. Lynet har en avtale med RiksTV.

Andel fellesgjeld

47 000

Andel formue

23 000

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenr.: OBOS01-98207755524
Type: Annuitetslån
Restsaldo: 5.434.956,-
Restløpetid: 13 år 3 md.
Term pr. år: 12
Avdr.frihet: Nei
Type rente: Flyt
Rente (30.11.20): 3,20%
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

IN-ordning: Sameiet har ikke IN-ordning.
Sikringsordning: Sameiet har ikke sikringsordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 400 920 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 043 313 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 82 kvm, Bruksareal: 82 kvm, Bruttoareal: 91 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på oppføring av boligblokk fra 2009.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold. Det samme gjelder ny seksjonseiers/leietakers navn og kontaktinformasjon. Med de unntak som er fastsatt i eierseksjonsloven og disse vedtekter har den enkelte sameier full rettslig rådighet over sin seksjon, herunder rett til salg, bortleie og pantsettelse

Oppvarming

Elektrisk oppvarmet med panelovner, samt varmekabler på bad.

Energiforbruk

Energiforbruk siste 12 mnd:  ca. 9813 kwh / 8800kr pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

RØD - D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-3970 av 09.04.2003. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn). Tilstøtende nabotomt er regulert til spesialområde for teleteknisk anlegg/byggeområde/kontor etter bestemmelsene i S-3970 av 09.04.2003. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Hans Nielsen Hauges gate - Stoppested Torshovtoppen mot Sinsenkrysset - Oppføring av leskur - ID 301044401
Saksnummer: 201914228 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt
Hans Nielsen Hauges gate 37 A-G - Innglassing av balkonger
Saksnummer: 201802062 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt
Hans Nielsen Hauges gate 37 A - Bruksendring fra næring til bolig i 1 etasje
Saksnummer: 201617555 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt
Hans Nielsen Hauges gate 43 - Detaljregulering - Byggemarked
Saksnummer: 201312165 - Reguleringssak
Status: Planforslag
Kyrre Grepps gate 13 - Påbygg, tilbygg og ombygging av barnehage - Ragna Ringdals
dagsenter
Saksnummer: 201709364 - Byggesak
Status: Mottatt søknad om endring
Kyrre Grepps gate 22 og Haarklous plass 2- Etablering av to energibrønner
Saksnummer: 201917158 - Byggesak
Status: Mottatt søknad
Forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer - Bestilling av oppstartsmøte
Saksnummer: 201915152 - Reguleringssak
Sakstype: Foreløpig plan
Kyrre Grepps gate 18 - Utbygging av råloft - L60
Saksnummer: 201904218 - Byggesak
Status: Igangsettingstillatelse gitt
Statnett skal etablere en kabeltunnel (30-90 meter under bakken, arbeidet under sameiet vil ta et par uker: https://www.statnett.no/vare-prosjekter/region-ost/nettplan-stor-oslo/sogn-ulven/[dokumenter

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Heftelser:
* Bestemmelse om veg, tinglyst den 05.01.1952, dagboknummer 400122. bestemmelser om gjerde, benyttelse med flere bestemmelser.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 18.06.1991, dagboknummer 30562. Best. om vegitasjon, vedlikehold, rett for Oslo kommune å ha liggende ledninger m/v.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 14.02.1994, dagboknummer 8649. Bestemmelse om 48 trafostasjon/kiosk nr. 768.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 04.04.2002, dagboknummer 21195. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Bestemmelse om adkomstrett. Bruksrett. Forkjøpsrett, rettighetshaver: Telenor Communication AS. Med flere bestemmelser.* Erklæring/avtale, tinglyst den 21.10.2002, dagboknummer 68632. Bestemmelse om rett til bruk av parkeringsplasser. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune.
Rettighetshaver: Telenor Communications AS.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 23.01.2004, dagboknummer 5242. Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven § 67. Forplikelse til å overdra veigrunn vederlagsfritt til Oslo Kommune. * Erklæring/avtale, tinglyst den 24.06.2004, dagboknummer 42612. Rettighetshaver: Hafslund Nett AS. Rettigheter og plikter ved oppføring, drift og vedlikehold Nettstasjon nr. 9073.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 24.12.2004, dagboknummer 89331. rettighetshaver:Knr:0301
Gnr:224 Bnr:392. Bruksrett til 12 parkeringsplasser. Bestemmelser om adkomstrett, vann/kloakkledning, anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Nødvendig adkomst- og bruksrett til nødstrømsaggregat. Rett til nødvendig bruk av grunn for rep. og vedlikehold.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/Plan- og bygningsetaten.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 10.06.2005, dagboknummer 36994. rettighetshaver:Knr:0301
Gnr:224 Bnr:392. Bestemmelse om garasje/parkering.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Kyrre Grepps gate 19 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 988 304 255, og består av 126  oligseksjoner og 1 næringsseksjon. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Nyere boligblokk oppført i betong og stålkonstruksjoner over 7 etasjer. Sameiet består av i alt 127 seksjoner, hvorav seksjon 1 utgjør garasjeanlegget.
Sameiet er i prosess med å endre navn. Navneendring ble vedtatt av styret på årsmøte. Nytt navn vil bli Sameiet Torshovhagen.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Badstue på taket - Det viser seg at en slik etablering krever byggetillatelser og søknadsarbeid i den forbindelse. Styret vil derfor legge frem et nytt forslag til behandling på årets Årsmøte.
Overgang fra kollektiv TV-avtale til kollektiv bredbånds-avtale: Fra og med 1.januar 2020 opphørte vår kollektive TV-avtale med Get. Denne ble erstattet med en kollektiv bredbåndsavtale med Lynet Internett. Dette med bakgrunn i en spørreundersøkelse gjennomført på sensommeren 2019, der det var klart flertall for en slik løsning.
I 2020 har styret fått utført oppussing/maling av alle oppganger.

Husdyrhold

I henhold til husordensreglene er dyrehold tillatt i sameiet. Dyret kan forlanges fjernet dersom det er til vesentlig sjenanse for beboerne. Hunder skal alltid være i bånd. Kjæledyr kan kun luftes i bakgården under oppsyn. Ekskrementer som husdyr legger igjen på sameiets fellesarealer, skal  umiddelbart fjernes

Tilbehør

Boligen selges i utgangspunktet umøblert mens hvitevarer på kjøkkenet medfølger.
Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Vaskemaskin og tørketrommel på bad. Lamper over spisebord og salongbord (kan diskuteres). Veggghengt TV
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ej@schalapartners.no eller SMS: 93 03 76 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Selger har observert kre i boligen. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Det er observert skjeggkre i naboenheter i sameiet. Skjeggkre kan spre seg mellom leiligheter. Styret opplyser følgende: "Etter det styret kan bringe på det rene er forekomsten enn så lenge er så beskjeden at det som vil hjelpe best er forebyggende renhold i form av grundig og hyppig støvsuging. Hvis utbredelsen blir stor vil styret vurdere om det skal gjøres felles bekjempelse gjennom vårt forsikringsselskap."
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Hans Nielsen Hauges gate 29B, 0481, Oslo, Gnr. 224 bnr. 245 snr. 86 orgnr. 988304255 i Oslo kommune

Eier

Carl Werdelin Bergan Ingrid Rørtveit

Oppdragsnummer

66-20-0180

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.