#TORSHOV

Svært pen 2-R leilighet l Fantastisk utsikt & vestvendt balkong på 8 kvm l Nytt bad 2017 l Garasjeplass

Åsengata 4 C , 0480 Oslo

BE OM SALGSSUM
Lene Brekken
Lene Brekken Partner / Eiendomsmegler
Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 52 m²
Bruksareal 60 m²
Bruttoareal 66 m²
Tomt 16 040 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 6
Byggeår 1976
Gårdsnummer 224
Bruksnummer 369
Energimerking E
FINN.no 213579482
Sist endret 15.04.2021 10:13
Prisantydning 4 300 000
Totalpris 4 541 147
Ligningsverdi 990 294,-

Beregnet totalkostnad

4 300 000,- (Prisantydning) 233 138,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 533 138,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 541 147,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en svært lys og pen 2-roms beliggende luftig til med god planløsning, nydelige solforhold, panoramautsikt og en herlig beliggenhet med nærhet til alt av byens fasiliteter.
Leiligheten oppleves meget romslig med gode romstørrelser, store vindusflater og en helt fantastisk balkong på 8 kvm. Fantastisk utsikt mot Holmenkollen i vest, sol fra tidlig ettermiddag til solnedgang og ingen innsyn gjør balkongen til den ideelle uteplass. Balkongen er i tillegg innglasset og kan av den grunn brukes store deler av året. Leiligheten holder i tillegg en gjennomgående god standard med nytt bad fra 2017 og nytt kjøkken fra 2015. Her kan du flytte rett inn!
Fra leiligheten er det direkte heisadkomst til medfølgende parkeringsplass m/el-billader i kjelleren.
Her bor du i et veldrevet brl med store, grønne fellesarealer med sittegrupper og lekestativ til bruk for beboerne.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 6. etasje og inneholder: entré, stue, kjøkken, baderom, soverom og innglasset balkong.
Leiligheten disponerer i tillegg én bod på loftet på 2,5 kvm og én bod på balkong på 1,8 kvm.

Entré

Romslig entré med god oppbevaringsplass i romslig skyvedørsgarderobe med speildører. Her får du umiddelbart et godt førsteinntrykk. Fra entréen kommer du inn til leilighetens bad og stue. Dørcalling-anlegg.

Stue

Stor og lys stue med flere gode møbleringsmuligheter. Stuen har god plass til sofagruppe, salongbord, TV-seksjon og øvrig ønsket møblement. Åpen løsning til leilighetens kjøkken. Fra stuevinduet kan du enkelt nyte leilighetens fantastiske utsikt. De store vinduene sørger også for godt med naturlig lys. Rommet har også en ypperlig plass til spisebord med langbord foran de store vindusflatene.

Kjøkken

Leiligheten har en delvis åpen kjøkkenløsning. Kjøkkenet er fra Ikea og nytt i 2015. Kjøkkeninnredningen inneholder malte profilerte fronter, laminat benkeplate, børstede aluminiumsplater på vegg over benk og nedfelt oppvaskkum. Videre inneholder kjøkkenet integrerte hvitevarer som stekeovn, induksjonsplatetopp, oppvaskmaskin, kjøleskap med fryseskap og mikrobølgeovn. Ventilator med felles avtrekk. Kjøkkenet oppleves velholdt og moderne og holder en god standard. Rikelig med oppbevaringsplass i skap og skuffer samt godt med arbeidsplass på benk. Utgang til balkong fra kjøkkendel gir gode luftemuligheter og godt med naturlig lys.

Bad

Stort, flislagt baderom nytt i 2017. Badet inneholder dusjnisje med innfellbare dører, servant med skap, vegghengt toalett samt opplegg og plass til vaskemaskin og tørketrommel. Inngang til baderom fra både entré og soverom. Badet oppleves funksjonelt, romslig og har gode oppbevaringsmuligheter. Varmekabler i gulv og downlights i himling.

Balkong

Fra stuen og soverommet har du utgang til en vestvendt, innglasset balkong på ca. 8 kvm hvorav ca. 1,8 kvm er en praktisk utebod. Gode solforhold fra ca. 15:00-22:00 på sommerstid. Balkongen er usjenert og oppleves som det perfekte stedet å nyte lange sommerdager. Her er det en flott og langstrakt utsikt over nærområdet, Oslo by og Holmenkollen i vest. Balkongen er stor med god plass til utemøblement. Praktiske fliser på balkongdekke, rullgardiner for solskjerming og stikkontakt på vegg.

Soverom

Stort og luftig soverom med god plass til dobbeltseng med nattbord på hver side. Gode oppbevaringsmuligheter med plass til garderobeskap og kommode. Smarte løsninger med flere fastmonterte hyller til oppbevaringsplass under himlingen. Rommet oppleves som lyst og trivelig. Inngang til baderom fra både entré og soverom. Mulighet for å sperre igjen dør til bad og dermed kunne sette opp en større skyvedørsgarderobe langs vegg. Parkett på gulv og glatte, malte overflater. Fra soverommet har du tillegg utgang til leilighetens herlige balkong.

Beliggenhet

Leiligheten ligger meget attraktivt til, i et rolig boligområde på Torshov. Torshov er et levende strøk med et yrende folkeliv og hyggelig miljø. Et spennende område hvor lokalmiljøet byr på hverdagsgleder som Kaffebrenneriet, frokost på Caminito eller Åpent bakeri, mens Grisen og Hva skjer på Soria Moria frister med stemningsfull atmosfære og lekre retter. Cosmopolite, Det andre Teateret, Torshovteateret og Trikkestallen er steder i nærområdet som absolutt er verdt et besøk. Grünerløkka, med sitt rikelige utvalg av spisesteder, caféer og barer, er kun en rask spasertur unna, eller 6 min med trikk 11, 12 eller 18.
I nærmiljøet er det flere unike nisjebutikker. Det er kort vei til Oslos siste pølsemaker, Strøm-Larsen, som har vunnet flere norgesmesterskap i ulike kjøttprodukter. I Vogts gate finner du også grønnsaksbutikk, Baker Hansen, samt diverse matbutikker, malingsbutikk, blomsterbutikk m.m. I tillegg ligger Sandaker senter like utenfor døren med Vinmonopol, bokhandel, helsekostforretning, Apotek, Samson bakeri og Coop Mega matforretning. Et meget spennende treningssenter "Myrens" finner du ikke langt unna, med blant annet golfsimulator, squashbaner og Oslos beste klatrevegg. Torshov Minigolfpark og Torshov fritidsanlegg med volleyballbane ligger også i nærheten. Kort vei til skoler og bydelen har god barnehagedekning, med flere barnehager innen 100 meters radius. Sats finner du på Sagene Ring og Ringnes Park. Her finner du også blant annet Ringen kino, stor Meny-butikk, blomsterbutikk m.m. Kort vei til ODEON Kino IMAX på Storo. Ellers er det gode handlemuligheter med butikker som Rema 1000, Coop Extra, Kiwi, søndagsåpen Bunnpris og Joker, samt døgnåpne Deli de Luca og 7-Eleven. En liten spasertur unna finner du også Storo Storsenter med mange shoppingmuligheter.
Frodige Torshovparken og Torshovdalen ligger like i nærheten - her kan man nyte grillmaten og sola på varme sommerdager! Akerselven finnes også i nærmiljøet, med flotte tur- og rekreasjonsmuligheter. Her kan man ta en sykkel- eller gåtur helt opp til Maridalsvannet i nord eller Sentrum i sør. Det er også buss til Solheimsskogen fra Torshov for tilgang til Lillomarka.
Gode offentlige kommunikasjonsmuligheter med umiddelbar nærhet til trikkestopp. Det er og holdeplass for buss i nærheten. T-banestasjon finner du på Sinsen. Flybussen har holdeplass på ring 2 (Vogts gate). Det er gangavstand til sentrum med en drøy halvtimes tur ned til Stortinget/Karl Johan.

Felleskostnader

kr. 3.671,- pr. mnd. Herav: varmtvann, grunnpakke kabel-TV og bredbånd fra Telenor, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.
Fordeling felleskostnader:
Fellesutgifter: 3.646,-
Trappevask 25,-

Andel fellesgjeld

233 138

Andel formue

29 756

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenr.: * HANDEL-8398718574
Type: A
Restsaldo: 99.201.956,-
Restløpetid: 35 år og 4 mnd
Type: Flyt
Rente: 1,50%

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 990 294 pr. 18.12.31 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 565 058 pr. 18.12.31 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 52 kvm, Bruksareal: 60 kvm, Bruttoareal: 66 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Enkel adkomst via heis fra felles trappeoppgang. Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 16 040 kvm, Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Med leiligheten følger en parkeringsplass m/elbillader i felles garasjeanlegg. Borettslaget har noen ekstra parkeringsplasser som leies ut ved behov. Ta kontakt med styret vedrørende leie av disse. Parkeringsleie/administrasjonskostnader ved leie og ny bruker av plass belastes etter gjeldende satser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Byggemåte

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Tore Jan Fevang i Norges takst AS, datert .14,01.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra 1981 på nybygg. Dokumentet ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming via panelovner. Varmekabler i baderoms gulv.

Energiforbruk

Nåværende eiers strømforbruk har vært ca. kr. 7.000,- i året.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-1855 av 04.05.1973. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
201905800 - Byggesak - Sandakerveien 56
Oppføring av boligblokk
Utbygger: Arcasa Arkitekter AS
Siste dok: 01.09.2020
202003204 - Byggesak  - Sandakerveien 52
Oppføring av boligblokk/barnehage
Utbygger: JM Norge AS
Siste dok: 06.03.2020

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 28.05.1976, dagboknummer 510494. Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 22.12.1977, dagboknummer 524722. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
* Obligasjon, tinglyst den 27.04.1979, dagboknummer 507585. Beløp: NOK 17.228.800. Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag Al.
* Bestemmelse om veg, tinglyst den 16.07.1986, dagboknummer 43073. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger mv.
* Obligasjon, tinglyst den 15.11.2010, dagboknummer 892063. Beløp: NOK 97.800. Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag Al.
* Pantedokument, tinglyst den 13.08.2015, dagboknummer 732567. Beløp: NOK 85.000.000. Panthaver: Handelsbanken.
* Pantedokument, tinglyst den 14.06.2016, dagboknummer 530300. Beløp: NOK 35.000.000. Panthaver: Handelsbanken.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Sandaker Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948 471 574, og består av 344 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Hjemmeside: www.sandaker-borettslag.no

Forkjøpsrett

Ja. Det er forkjøpsrett for medlemmer av Obos og øvrige andelseiere i borettslaget. Forkjøpsretten parallell utlyses for å sikre en raskere avklaring.

Ja/ Nei

Forsikring

If skadeforsikring Polisenummer: 2211088

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 18 041 668,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 32 261 994,-.
Dette ga et negativt årsresultat i 2019 på kr. -15 970 560,- (årsak vindusrehablitiering).
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 12 531 056,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier. Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Utført vedlikehold:
2020: Infrastruktur for elbillading
2020: Nye høyspentkabler og brytere
2020: Nye hovedtavler 220 volt
2020: 400 volts tavle for elbilladding
2020: Utbedring av gangvei 6 c
2020: Nye vinduer og dører mot balkong
2019-2020: Nye dører fra garasje
2018: Oppgradering av utemøbler
2018: Tilstandsvurdering - bunnledning(avløp)
2018: Nye lekeapparater
2017: Skiftet lysarmaturer til LED-lys
2017: Nye brannslukningsapparater
2017: Installasjon av fiber
2016: Nye varmtvannstanker
2016: Varmepumper på tak
2016: Ny sprinkelsentral
2016: Nye nødlys fellesareal
2015 - 2016: Rørrehabilitering. Bytte av rør for kaldt- og varmtvann.
2015: Oppgradering av utearealet. Ny asfalt og nye kantsteiner.
2014: Nye varmekabler ved garasjeinngang
2013: Oppgradering av inngangspartier. Nye garasjeporter
2012: Rehabilitering av garasjeanlegg. katodisk beskyttelse av betongvegger
2011 - 2011: Reparasjon av gangvei/tak i garasje mellom 2 C og 4 A. Ekspansjonstank i fyrrom.
2010: Heisrehabilitering. Inngangsdører med tilhørende låssystemer og dørautomatikk byttet. Skiftet ut garasjeanleggets låssystem og deler av avløpssystemet. Nye postkasser.
2009: Alle endevinduer i borettslaget er skiftet
2008: Byttet alle innglassingene
2007: Asbestsanering i fyrrom. Helhetlig plan for utearealet. Nye ringeapparater. Skiftet varmtvannsbereder.
2006: Adresserbart brannvarslingsanlegg. Ny hovedvannledning til Nr. 8. Maling av søppelrom.
2005 - 2006: Fasaderehabilitering.
2005: Videoovervåkning garasje. Nye utelys.

Husdyrhold

Styret kan, etter søknad, gi beboerne tillatelse til å anskaffe (holde) hund eller katt. Tjenestehunder så som blindehunder, lavinehunder, ambulansehunder og politihunder skal prioriteres. Tillatelsen gjelder kun det dyr det er søkt for, og den som gis tillatelse til dyrehold må undertegne en spesiell erklæring. Misligholdelse fører normalt til at styret trekker tillatelsen tilbake.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: hvitevarer på kjøkken.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til lb@schalapartners.no eller SMS: 98 02 97 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Åsengata 4 C, 0480, Oslo, Gnr. 224 bnr. 369, andelsnr. 230 i Sandaker Borettslag med orgnr. 948471574 i Oslo kommune

Eier

Leif Jarle Theis Aasny Lie Theis

Oppdragsnummer

66-21-0001

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.