#SAGENE

Lys og innbydende 3-R endeleilighet | Solrik sydvestvendt balkong | Utsikt til Voldsløkka & kolonihagen | Moderne peis!

Kongsvingergata 1 A , 0464 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lene Brekken
Lene Brekken Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

92%

eier sin egen bolig

100%

av boligene er eldre enn 20 år

19%

er barnefamilier

17%

er gift

72%

har høyskoleutdanning

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 73 m²
Bruksareal 73 m²
Bruttoareal 82 m²
Tomt 11 010 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 3
Byggeår 1948
Gårdsnummer 56
Bruksnummer 16
Energimerking G
FINN.no 220332925
Sist endret 31.05.2021 07:52
Prisantydning 5 950 000
Totalpris 6 337 092
Ligningsverdi 1 266 060,-

Beregnet totalkostnad

5 950 000,- (Prisantydning) 371 589,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 321 589,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 503,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 337 092,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Kongsvingergata 1 A og denne skikkelig fine og lyse 3-roms leiligheten!
Leiligheten ligger i 3. etasje på enden av bygget og får inn rikelig med naturlig lys fra øst til vest. Meget god og romslig planløsning med store romstørrelser, sydvestvendt balkong, moderne peis og nydelig gjennomlys gjør dette til en svært attraktiv bolig. Leiligheten kan i tillegg skilte med en gjennomgående god standard med bad renovert i regi av brl, nymalte vegger, et flott originalt tregulv og et oppgradert og moderne kjøkken. Her kan du flytte rett inn!
- Nydelig endeleilighet
- Sydvestvendt balkong på 4 kvm
- Sol fra ca. kl 13 til 21 sommerstid
- Separat kjøkken med nyere integrerte hvitevarer
- Originalt tregulv og nymalte vegger (2021)
- Boder på tilsammen 26 kvm
- Svært god beliggenhet i populært borettslag!

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder: entré, stue, kjøkken, baderom og to soverom. Utgang til balkong fra stue.
Leiligheten disponerer i tillegg 2 panelte kjellerboder på 1,3 og 6,4 kvm og 2 netting loftsboder på ca. 8,6 og 11 kvm (målt ved gulv).

Entré

Lys og hyggelig entré med plass til å henge fra seg yttertøy og plassere sko. Overflater nylig malt i en nydelig fargetone sørger for et delikat og godt førsteinntrykk. Her får du umiddelbart en god følelse! Fra entréen kommer du inn til leilighetens bad, soverom 1, stue og kjøkken. Sjarmerende, slipt/hvitpigmentert originalt tregulv og downlights montert i himling. Dørcalling-anlegg.

Stue

Stor og lys stue med flere gode møbleringsmuligheter. Stuen har god plass til sofagruppe, salongbord og en naturlig plass til TV-seksjon. I enden av stuen har du også en ypperlig plass til en hyggelig spisegruppe med langbord. Rommets hjørnebeliggenhet og store vindusflater gir en god romfølelse og svært gode lysforhold øst til vest. Fra leilighetens endevindu kan du nyte et langstrakt og frodig utsyn ut mot Voldsløkka. Utgang til leilighetens herlige balkong fra stuen. Leilighetens overflater er nylig malt opp i en nydelig, lys fargetone. Samtlige av leilighetens vinduer er nye fra 2016. Moderne Jøtul peis i stue sørger for en lun og koselig stemning høst- og vinterstid.

Kjøkken

Leiligheten har et separat og romslig kjøkken fra Ikea nytt i 2009. Kjøkkeninnredningen inneholder glatte høyglans fronter, heltre benkeplate, nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur og malte fliser over benk. Videre inneholder kjøkkenet integrerte hvitevarer som stekeovn (ny 2020), 5 soners induksjonsplatetopp, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn og kjøleskap med fryser. Kjøleskap, oppvaskmaskin og platetopp er nytt fra 2016. Ventilator med kullfilter plassert i overskap. Kjøkkenet oppleves velholdt og holder en god standard. Rikelig med oppbevaringsplass i skap og skuffer samt godt med arbeidsplass på benk. Koselig liten spiseplass foran kjøkkenvinduet hvor du enkelt kan nyte et hyggelig utsyn ut mot gårdsplassen.

Bad

Romslig, flislagt baderom renovert i regi av borettslaget i 2009. Badet oppleves lyst og innbydende og inneholder flislagte gulv og vegger, servantskap, servant, vegghengt WC samt opplegg og plass til både vaskemaskin og tørketrommel. Videre inneholder badet dusjsone med innfellbare dører i glass, varmekabler i gulv og downlights i himling. Naturlig avtrekk i himling kombinert med badets store vindu sikrer god ventilasjon og gode luftemuligheter. Badet oppleves funksjonelt, romslig og har gode oppbevaringsmuligheter.

Balkong

Fra stuen har du utgang til en herlig balkong på ca. 4 kvm. Her kan du nyte gode solforhold med sol fra ca. kl. 13 til kl. 21 sommerstid. Balkongen oppleves skikkelig hyggelig og er det perfekte stedet å nyte lange sommerdager. Koselig utsyn ut mot borettslagets bakgårdsplass. Balkongen ligger vendt ut mot bakgården og ikke ut mot gate. Pene plastheller på gulv og dobbel el-stikk.

Soverom

Stort og luftig soverom med god plass til dobbeltseng og mulighet for nattbord på hver side. Gode oppbevaringsmuligheter med stor skyvedørsgarderobe og praktisk innredning (medfølger). Rommet oppleves som lyst og trivelig. De store vindusflatene går også igjen her og sørger for rikelig med naturlig lys. Nydelig utsyn ut mot idylliske kolonihagen. Rommets vegger ble nylig malt i en nydelig fargetone og gulvet er belagt med et flott, originalt tregulv.

Soverom 2

Leiligheten har et romslig og funksjonelt soverom nr. 2. Her har du god plass til dobbeltseng og skap/kommode. Rommet er nylig malt i en behagelig fargetone. Det originale tregulvet går også igjen her og sørger for et lunt og sjarmerende uttrykk. Rommet passer ypperlig som barnerom eller gjesterom og kontor.

Beliggenhet

Området og bydelen er kjent for et rikt utvalg av kaféer og spisesteder hvor Kaffebrenneriet, Nord Bjølsen Bakeri, Mat&Mer, Sagene Lunsjbar, Trikkestallen, Grisen og Kaffe Gram er et lite utvalg som er verdt å nevne. Det er flere matvarebutikker i nærheten. Rema1000 finner du ca. 2 minutter unna. I Bjølsenhallen finner du Meny, Post i Butikk og apotek. Grønnsakshandleren Sagene torg og Coop Ekstra er heller ikke langt unna.
Området har en rik historie med kulturminner knyttet til Vøienvollen, Akerselva og Ullevål sykehus. Idylliske Voldsløkka, Bjølsenparken og Hjemmets kolonihager med koselige Portveien 2 er heller ikke mange minutter unna. Ny innendørs skatehall med tilliggende utendørs skateareal på Voldsløkka.
Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner og turstier, samt skiløype og skøytebane om vinteren. Nytt er også Oslo sommertid (festival) med blant annet Eminem som "headliner" i 2018. En helt ny kunstisbane som er åpen for alle, åpnet i 2017. Veien videre opp til Nordmarka og den vakre Maridalen er heller ikke langt unna. Kort vei til Vøienvolden gård hvor det finnes et hyggelig gårdstun med kafé i helgene, julemarked i desember og mulighet for å leie lokaler til private arrangementer. Følg turstien langs Akerselva, enten til fots eller med sykkel, og ta deg ett deilig bad på Nydalen badeplass. Kunstige kulper og små fossefall gjør dette til et spennende sted for store og små.
Det er også kort vei til Storo storsenter med sitt brede utvalg av forretninger og servicetilbud. I 2018 åpnet SF Kino landets største og mest moderne Kino på Storo med 11 saler og nesten 2000 seter!
Kort vei til Damplassen og Ullevål Hageby med fontene, småbutikker, klesbutikk, blomsterbutikk, pizzarestaurant og Åpent Bakeri med nydelige bakevarer og god kaffe. Her arrangeres det med jevne mellomrom sosiale sammenkomster for store og små. I tillegg kort vei til Ullevål Universitetssykehus.
Torshov er heller ikke lang unna, et område med mangfoldig og spennende kulturtilbud med blant annet kulturslottet Soria Moria på Torshov med konserter, bar/restaurant og teater.
For den treningsglade finner du bl.a. SATS Elixia på Sagene, SATS Storo/Nydalen, Evo Fitness Nydalen, Sagene Squash i Sagveien og Myrens sportssenter på Torshov -med tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret. Oslo Yoga ligger kun noen minutters gange fra leiligheten.
Bydelen har også en rekke både store og små barnehager og fritidsaktiviteter for barn på blant annet Sagene Samfunnshus og Eventyrfabrikken ved Myraløkka.
Meget god offentlig kommunikasjon med buss nr. 37 (Helsfyr/Nydalen T), 54 (Tjuvholmen/Kjelsås stasjon), 20 (Galgeberg/Skøyen) og 34 (Tåsen/Ekeberg Hageby). Buss nr. 37 har avganger hele døgnet, nr. 20 og 54 har ekstra avganger natt til lørdag og søndag. Kort vei til trikk nr. 11, 12 og 13 i Vogts gate på Torshov og t-bane linje 4 og 5 i Nydalen.
Utdanningsinstitusjoner som BI i Nydalen, Universitetet i Oslo (Blindern), Høyskolen i Oslo, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.

Felleskostnader

Kr. 4 121,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: kabel-TV og bredbåndsmulighet fra Telia, trappevask, vaktmestertjeneste, fellesforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og renter på andel fellesgjeld (kr. 1 267,-).
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til borettslagets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert med 5% den 01.08.2020. I følge saksbehandler i OBOS kan det forventes en tilsvarende økning i år også, men dette er opp til styret å avgjøre.

Andel fellesgjeld

371 589

Andel formue

36 496

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: OBOS01-98207885649
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 61 057 668,-
Andel restsaldo: Kr. 371.589,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 1 267,-
Rest løpetid: 29 år 6 mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,58%

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-ordning).

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 266 060 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 557 814 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 73 kvm, Bruttoareal: 82 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 11 010 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Borettslaget har egen vaktmester som ivaretar vedlikehold og løpende drift. Tomten og bakgården er spesielt pent opparbeidet og beplantet med grønne plener, planter, sittegrupper, griller og felles gangvei samt flere lekeapparater for barn. Den idylliske bakgården oppleves som en oase av borettslagets beboere.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Tore Jan Fevang datert 28.04.21.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Det foreligger også ferdigattest fra 2008 på rehabilitering av våtrom + rør. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming via panelovner. Jøtul peisovn i stue. Varmekabler i baderomsgulv.

Energiforbruk

Nåværende eiers strømforbruk har vært ca. kr 10.700,- i året.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Stavangergata - Endring av trafikkmønster - Detaljregulering
Saksnummer: 201719253 - Reguleringssak                
Mottatt sak: 27.12.2017
Sarpsborggata - Stavangergata 28-32 - Omlegging og etablering av hovedledning for vann- og overvannsledning og kummer
Saksnummer: 201908940 - Byggesak            
Mottatt sak: 24.06.2019
Status: Tillatelse gitt 27.06.2019
Voldsløkka idrettspark - Bestilling av oppstartsmøte - Idrettsanlegg
Saksnummer: 201814722 - Reguleringssak                
Mottatt sak: 18.10.2018
Sandefjordgata 4, 5 og Mogata 6 A-B - Oppføring av balkonger
Saksnummer: 201803195 - Byggesak             
Mottatt sak: 28.02.2018
Status: Søknad om endret tillatelse avslått 24.05.2019

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 26.03.1949, dagboknummer 3618. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk.
* Best. om vann/kloakkledn., tinglyst den 04.10.1949, dagboknummer 1824.
* Obligasjon, tinglyst den 27.01.1953, dagboknummer 1149. Beløp: NOK 411.600. Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag Al.
 **  Forhøyelse, tinglyst den 07.01.1994, dagboknummer 1114. Forhøyet til NOK 414,100.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 09.12.1986, dagboknummer 80598. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. Med flere bestemmelser.
* Pantedokument, tinglyst den 22.10.2020, dagboknummer 3213856. Beløp: NOK 61.500.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Voldsløkka Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948819392, og består av 165 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av OBOS.
* Voldsløkka Borettslag har avtale med bolig og næringsdrift AS til vaktmestertjenester.
* Borettslaget har avtale med Reiduns Renhold AS om renhold av fellesarealene.
* Borettslaget har barnevogngarasjer som kan disponeres etter søknad. Det er også felles sportsbod.
* Alle boenheter har tilgang til fellesvaskeri, hvor det kan reserveres vaske- og tørketid.
* Borettslaget har eget styrerom i Mogata 2 C og egen hjemmeside, se www.voldslokka.herborvi.no.
* Fasade-rehabiliteringen i borettslaget ble tildelt OBOS-prisen for 2018.

Forkjøpsrett

Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av OBOS, har forkjøpsrett. Forkjøpsretten avklares parallelt med salget.

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 7 945 875,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 8 316 330,-.
Dette ga et negativt årsresultat i 2019 på kr. -1 717 417,-.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget holder på med å istandsette grunnen rundt blokkene. Det er innhentet tilbud fra flere firmaer. Obos Prosjekt bistår styret i dette arbeidet.
Rehabilitering og større vedlikehold:
* 2018-2019: Nytt inngangsparti (Det nye inngangspartiet blir moderne, men drar samtidig veksler på den opprinnelige inngangspartiets utforming. Det nye inngangspartiet vil styrke byggets karakter av etterkrigsfunksjonalisme.)
* 2018: Ny brannvarsler i samtlige leiligheter
* 2016/17: Fasaderehabilitering og isolering, samt utskifting av alle vinduer og balkongdører / Oppganger rehabilitert og det er montert nye postkasser
* 2012: Oppgradering av lekeplass / Skiftet til elektronisk nøkkelsystem for fellesdører / Utskiftning til branndører på kjeller og loft
* 2011: Skiftning av avløpsrør under alle blokkene / Skiftet ødelagte veggplater på fasaden / Feiing av piper
* 2011: Reparert akutte rørskader / Snøfangere montert på takene over alle oppganger / Kollektiv digitalpakke fra GET
* 2009: Satt opp barnevogngarasjer (32 stk.) / Nye callingapparater / Utført pålagt EL-kontroll fra INFRATEK.
* 2008: Våtromsrehabilitering ferdigstilt / Ny asfalt i Kongsvingergt. og Stavangergt
* 2007: Våtromsrehabilitering igangsatt / Rens av ventilasjonskanaler / Beskjæring av trær / Gelendere i alle trappehus / Innkjøp av traktorklipper.
* 2006: Innkjøp av nye hagemøbler, samt barnesklie og huske / Innkjøp av nye tørketromler.
* 2004: Maling av vinduer og kjellervinduer.
* 2002: Nye stoppekraner i kjellere / Ny vindussikring i oppgangene.
* 2001: Oppussing av oppgangene / Utskifting av utgangsdører til leilighetene.
* 2000: Oppgradering av felles antenneanlegg.
* 1998: Oppussing av fellesvaskeriene og innkjøp av nye vaskemaskiner.
* 1994: Opprusting av uteareal / Montering av nye sykkelstativ, samt planting av busker rundt disse / Legging av heller og planting av hekker foran alle leilighetene i 1. etasje.
* 1992: Rehabilitert balkonger / Pusset og malt fasade.
* 1991: Nytt elektrisk anlegg i alle leilighetene og fellesrom, herunder vaskerier, inkl. nye stigeledninger / Nye tak.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde hund og katt etter godkjenning fra styret og etter undertegning av en erklæring om ansvar for dyret og renhold i forbindelse med dyreholdet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: hvitevarer på kjøkken.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til lb@schalapartners.no eller SMS: 98 02 97 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Kongsvingergata 1 A, 0464, Oslo, Gnr. 56 bnr. 16, andelsnr. 99 i Voldsløkka Borettslag med orgnr. 948819392 i Oslo kommune

Eier

Tom Richard Tyrihjell Therese Victoria Gilbert

Oppdragsnummer

66-21-0047

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.