# MILLS-KVARTALET PÅ GRÜNERLØKKA

Splitter ny og fresh 2-roms selveierleil. | Sydvendt markterrasse på 4,5 kvm | God takhøyde 3,13 m | Godt utleieobjekt |

Sofienberggata 23 D , 0558 Oslo

BE OM SALGSSUM
Oscar André Halsen
Oscar André Halsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

48%

eier sin egen bolig

7%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

71%

har bolig mellom 60-120 kvm

98%

av boligene er eldre enn 20 år

15%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 49 m²
Bruksareal 49 m²
Bruttoareal 54 m²
Tomt 5 995 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 2021
Gårdsnummer 228
Bruksnummer 382
Energimerking C
FINN.no 213563589
Sist endret 14.04.2021 14:44
Prisantydning 4 500 000
Totalpris 4 627 769

Beregnet totalkostnad

4 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 118 750,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 127 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 627 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Mills-kvartalet - Byliv for alle penga! Prosjektet vil bestå av 149 lyse, lettstelte og funksjonelle leiligheter. Beliggenheten er sentralt på Grünerløkka og like ved Sofienbergparken. Eiendommen har frem til 2013 vært benyttet til matvareproduksjon av Mills fabrikker.
En meget attraktiv, ny og fresh 2-roms selveierleilighet med markterrasse. Leiligheten gir et meget godt førsteinntrykk med store vindusflater som slipper inn rikelig med lys, ellers har boligen enstavs eikeparkett i alle oppholdsrom og lyse fargevalg og god takhøyde! Leiligheten har en god planløsning og meget generøs takhøyde på hele 3.13 m som gir en god romfølelse.
•Adgang til flere felles takterrasser
•Godt utleieobjekt
•Lave felleskostnader
•Ubebodd leilighet som man kan flytte rett inn i
•Hyggelig markterrasse
•Bod som ligger rett ved leiligheten
•Kort vei til Grünerløkka og kollektiv trafikk

Innhold

Leiligheten ligger i en 1.etasje og inneholder: Entré, bad, stue/kjøkken, omkledningsrom, og soverom. I tillegg disponeres en bod i samme etasje rett utenfor leiligheten på ca 3 kvm.

Entré

Entré | Med dørcalling
Innbydende entré som gir et meget godt førsteinntrykk av leiligheten. Det er direkte tilknytning til badet og omkledningsrom med god plass til yttertøy og sko. Pen enstavs eiekparkett på gulv og ellers lysmalte overflater. Entréen har dørcalling med åpner og skjerm. Sikringsskap med automatsikringer.

Stue

Stue | Lyst og luftig med god takhøyde
Åpen stue- og kjøkkenløsning, hvilket gjør dette til et hyggelig og sosialt rom. God plass til sofagruppe, tv-seksjon, spisebord og øvrig møblement. De store vindusflatene slipper rikelig med lys inn i rommet og den gode takhøyden på hele 3.13m gir en ekstra god romfølelse. Fra stuen har du utgang til markterrassen. Enstavs eikeparkett på gulv og lysmalte vegger. Downlights i himlingen.

Kjøkken

Kjøkken | Godt med skap- og benkeplass
Stilrent HTHT kjøkken med tofargede fronter, laminat benkeplate, Røros ventilator til fellesavtrekk,
oppvaskkum og integrerte hvitevarer.Integrerte hvitevarer: Samsung komfyr og induksjonstopp-Beko oppvaskmaskin. Frittstående LG kjøleskap medfølger.

Bad

Bad | Mørkt og delikat
Badet er delikat og romslig, med mørke fliser på veggen og gråe på gulv, samt gulvvarme og downlights i tak. Kuma servantskap, servant, vegghengt wc, speil m/lys, nedfelt dusj m/dører, Purus Line designsluk og opplegg for vaskemaskin samt plass til tørketrommel. (som medfølger fra Samsung).

Terrasse

Markterrasse | Hyggelig inn mot bakgården
Fra stuen er det utgang til en meget flott sørvendt markterrasse på ca. 4,5 kvm. Plass til diverse utemøblement, planter etc. Pent terrassegulv, ute stikk og utelys.

Soverom

Soverom | Romslig
Stort og lyst soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeløsning. Boligen har forøvrig god lagringsplass i innvendig omkledningsrom. Rommet oppleves som romslig og hyggelig. Enstavs eikeparkett på gulv og lysmalte vegger.

Beliggenhet

Grünerløkka har de siste årene etablert seg til å bli en av de mest populære bydelene i Oslo, og er stadig i utvikling. I Sofienberggata 3 bor du få meters gange fra sentrale Olaf Ryes Plass. Her finner du flere hyggelige parkområder, populære restauranter og kafeer. Olaf Ryes plass er kjent for sine markedsdager med sitt yrende folkeliv. Dette er dager man må få med seg som beboer av Grünerløkka! Da finner du et hav av matboder, tilbud fra Grünerløkkas lokalbutikker og tivoli for de minste.
Løkka-livet er også synonymt med late dager i gresset i de mange flotte parkene. Birkelunden og Sofienbergparken er et yndet sted gjerne med en god bok eller sammen med gode venner. Birkelunden er særlig kjent for sitt eget "Birkelunden bruktmarked" som finner sted hver søndag, mens man på 17. mai må få med seg Birkelunden Mannskor i paviljongen. Birkelunden har forøvrig egen gjenbruksstasjon. Sofienbergparken finner få minutter unna leiligheten. Dette er parken som passer for alle aldere! Parken tilbyr fasiliteter som bordtennisbord, egen lekeplass og bysykkel-stasjon ved Sofienberggata/Toftes gate. Det er også her satt opp minigjenbruksstasjon for levering av mindre mengder avfall.
Til den ivrige mosjonisten finner du Elixia både på Ringnes Park og på Schous plass, samt Evo i Thorvald Meyers gate. Akerselven har status som verneverdig kulturområde. Fra Maridalsvannet og ned til Vaterland parken i sentrum er det ca. åtte kilometer. Langs stien finner du både industrihistorie, fossekraft, bade- og rekreasjonsområder, fiskeplasser, skogområder og et rikt dyre- og planteliv. Den mest spektakulære fossen ligger ved Hønse-Lovisas lille, røde stue ved Beierbrua.
Legg gjerne også turen over Akerselva til Vulkan, der tidligere industriområder er forvandlet til et spennende mekka for mat, kreativitet og kulturelle opplevelser. Her ligger Mathallen, et mye omtalt konsept som er unikt her til lands der spennende råvarer selges over disk på den gamle måten. Her finner du også BAR Vulkan, Døgnvill Bar & Burger, Danses hus, samt Hendrix Ibsen som alle inviterer til sosiale hyggestunder.
Nærmeste holdeplass for kollektivtransport er Olaf Ryes plass, Schous plass og Møllerveien. På Olaf Ryes plass og Schous plass stopper trikk nr. 11, 12 og 18 (disse tar deg med til blant annet Nydalen, Majorstuen og generelt dit du ønsker). Fra Møllerveien finner du buss nr. 34 og 54 som går fra Tåsen til Ekeberg og Kjelsås til Helsfyr.
Siden du nå kommer til å bo sentralt, vil det ofte være fristende å slenge seg på sykkelen for dagens gjøremål. Oslo kommune har etablert fenomenet bysykkel. Stasjoner for disse syklene finner rett utenfor leiligheten i Grünerhagen. Tar du bilen fatt, kjører du enkelt ut på Ring 1 og 2, og har samtidig kort vei opp til Sinsenkrysset og Ring 3.

Felleskostnader

2 489 pr. mnd. Herav: Felleskost brøk 1.960,- Felleskost likt 280,- TV/bredbånd 249,-

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 49 kvm, Bruksareal: 49 kvm, Bruttoareal: 54 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 5 995 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det følger ikke med garasje på denne leiligheten.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Byggemåte

Leiligheten er helt ny uten påviste feil og mangler. Ref. Tilstandsrapport fra Tore Jan Fevang.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse daters: 19.03.2021.
Gjenstående arbeider: Ansvarlig søker har oppgitt følgende mindre vesentlige arbeider som gjenstår:
•Eikepanel/ spiler pa fasade i forste etasje hus 1
•Noe listverk og mindre vesentlige arbeider

Adgang til utleie

Utleie er tillatt i sameiet men all utleie eller bruksoverlating skal meldes til forretningsfører.

Oppvarming

Sentralvarmeanlegg med vannbåren varme i alle gulv.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Tomten er regulert til bolig, forretning, annen offentlig eller privat tjenesteyting (treningssenter, helsetjenester, institusjon, galleri, allmennyttig virksomhet, kontor, bevertning). Reguleringsplan S-4955 av 14.06.2017. Se vedlagte reguleringskart. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Millskvartalet Eierseksjonssameie, orgnr: 926 540 122
Forretningsfører: OBOS Eiendomsforvaltning AS
149 boligseksjoner og 4 næringsseksjon (flere lokaler)

Forsikring

Tryg forsikring Polisenummer: 7772376

Tilbehør

Hvitevarene på kjøkkenet og badet medfølger salget.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til oh@schalapartners.no eller SMS: 45 24 08 17 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Sofienberggata 23 D, 0558, Oslo, Gnr. 228 bnr. 382 snr. 4 orgnr. 926540122 i Oslo kommune

Eier

Torstein Norstad

Oppdragsnummer

66-21-0066

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.