#TÅSEN HAGEBY

Velholdt leilighet over 2. plan i barnevennlige omgivelser | Terrasse på 19m2 og stor hage | Utleiemulighet i kjeller

Jutulveien 31A , 0853 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Christoffer Borgenvik
Christoffer Borgenvik Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

62%

eier sin egen bolig

3%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

38%

har bolig på over 120 kvm

97%

av boligene er eldre enn 20 år

40%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 119 m²
Bruksareal 119 m²
Bruttoareal 134 m²
Tomt 14 792 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 4
Soverom 4
Etasje 1
Byggeår 1920
Gårdsnummer 47
Bruksnummer 53
Energimerking G
FINN.no 221234847
Sist endret 16.06.2021 09:45
Prisantydning 12 750 000
Totalpris 12 793 992
Ligningsverdi 2 088 834,-

Beregnet totalkostnad

12 750 000,- (Prisantydning) 35 983,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 12 785 983,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 12 793 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til idylliske og barnevennlige Jutulveien 31A!
Flott og velholdt firemannsbolig fra 1920, med tilbygg fra 2009. Det medfølger bruksrett til en nydelig, skjermet hageparsell med trygg, fin boltreplass for de minste - her har familien sin egen, solrike oase midt i byen. Området er svært sjarmerende og stille, med kort og trygg vei til barnehage og skole.
Boligen fremstår som velholdt med høy trivselsfaktor. Leiligheten i 1etg. inneholder et stort spisekjøkken, lys stue med utgang til terrassen på 19 m2, stort flislagt bad med badekar og to gode soverom. Kjellerleiligheten inneholder kjøkken, flislagt bad og to soverom.
- Vinduer og terrassedør fra 2009
- Gulvvarme i alle rom foruten soverom
- Grønn og frodig hage
- Barnevennlig nabolag
- Flere barnehager rett i nærheten
- Ingen dok.avg

Innhold

Andelen går over to plan i 1. etasje og kjeller og inneholder:
1 etg: Bad, vindfang, stue/kjøkken og 2 soverom.
Kjeller: Bad, stue/kjøkken, 2 soverom. Areal før fratrekk pga. lav høyde i deler av badet er 37 m2.
Tilleggsareal: felles vaskerom, tørkeskap og sportsbod i kjeller. I tillegg egen bod på ca. 12 m2.

Utstyr

- Markise
- Vinduer og terrassedør fra 2009
- Elektrisk gulvvarme i alle gulv foruten soverommene i 1. etasje
- Store deler av det elektriske anlegget oppgradert i 2009

Entré

Lyst og romslig vindfang hvor du umiddelbart får den gode følelsen. Her er det rikelig med plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Garderobeskap medfølger. Flislagt gulv med gulvvarme, malte overflater på vegg og himling.

Stue

Praktfull stue med store vinduer som gir mye naturlig lys. Stuen er enkel å innrede og rommer plass til alt man trenger. Den åpne løsningen til kjøkkenet gir en god romfølelse med god plass til stort spisebord. Fra stuen er det utgang til den herlige terrassen via tofløyet terrassedør. Vinduer og terrassedør med stilriktige sprosser fra 2009. Lekkert en-stavs parkett med gulvvarme, malte overflater på vegg og himling.

Kjøkken

Hyggelig spisekjøkken med god arbeidsflate og oppbevaringsplass. Kjøkkeninnredning består av profilerte fronter i fransk Mobalpa eik, flislagt benkeplate med innslag av eik med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål og ventilator over platetopp. Integrerte hvitevarer som komfyr og platetopp, nisje til oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap. Det er tilrettelagt for ildsted på kjøkkenet hvor pipeløpene ble rehabilitert i 2010.

Bad

Stort og delikat baderom fra 2005 med fliser på vegg og gulv. Badet inneholder vegghengt wc, dusjhjørne med glassdører, frittstående badekar og servantskap med dobbel servant. Opplegg til vaskemaskin. Varmekabler i gulv og skråtak belagt med hardtrepanel i ask med downlights.

Terrasse

Fra stuen er det direkte utgang til den fantastiske sørvendte terrassen på hele 16 m2 med sol fra morgen til kveld.  Her er det god boltreplass for barn og plass til flere sittegrupper. Her kan du sitte usjenert med hyggelig utsikt over nærområdet.  Det er montert markise over vinduene.

Hage

Pent opparbeidet og lettstelt hage med beplantning, grønne trær og busker. Hagen er skjermet og er virkelig stedet å tilbringe lange sommerdager på for hele familien. Herfra kan barna løpe rett til lekeplassen uten å krysse veien. Det er lagt platting i hagen hvor det er naturlig plass til spisebord.

Soverom

To praktiske og lyse soverom som disponeres etter eget bruk. f.eks. kontor, barnerom eller gjesterom. Soverommene er av god størrelse med plass til både seng, nattbord og garderobeskap. Soverom I har tre-stavs parkett på gulv, malt panel på to av veggene og slette malte overflater. Soverom II har heltre eikegulv og malt strie på vegg.

Utleieleilighet i kjeller

I underetasjen er det en egen leilighet som er godkjent for utleie.
Leiligheten inneholder: Bad, stue/kjøkken, 2 soverom.
Kjøkken: Kjøkkenet ble montert i 2012 og inneholder fronter i rød høyglans, benkeplate i laminat med nedsenket stålkum. Integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, ovn, platetopp og benkekjøleskap. God lagringsplass i over- og underskap. Her er det også plass til spisebord.
Bad: Lekkert flislagt baderom etablert i 2009. Badet inneholder vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant, speil med belysning, veggmonterte skap, vegghengt wc, dusjnisje med innfellbare dusjdører og opplegg for vaskemaskin. Varmekabler i gulv og downlights i tak.
To soverom: Her kan man ha to soverom eller bruke det ene som stue. Begge rom har plass til dobbeltseng og plass til oppbevaring. Alle gulv er belagt med laminat og malte overflater på vegg og himling.

Beliggenhet

Boligen har en stille og rolig beliggenhet i et sosialt, barnevennlig og veletablert nabolag på Tåsen i Oslo kommune. Området er meget attraktivt for barnefamilier - fredelig og tilbaketrukket i en rolig gate. Det er kort gangavstand til gode skoler, flere barnehager, parkområder, fine lekeområder, offentlig transport m.m. Her ligger alt til rette for den aktive, urbane familien.
Det er flere friarealer i området, som Godalsparken med akebakke og Voldsløkka. Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner, turstier m.m. Det er også kort vei til flotte friluftsområder som Damefallet, Månejordet og Havnajordet. Sistnevnte fører inn i Nordmarka og Maridalen med sine fantastiske turområder. I tillegg har man turløyper og bademuligheter ved Sognsvann og Stilla.
For hyggelige søndagsturer kan en spasere i naturskjønne omgivelser langs Akerselva opp forbi Frysja, og videre innover mot det populære Maridalsvannet. Man kan også følge elven ned til sentrum. For alpininteresserte er det ca. 10 min bilkjøring til Grefsenkollen.
Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Rema 1000 og Coop Extra. Nærområdet har også en rekke kaféer og restauranter som Nydalen Bryggeri & Spiseri, Xeast Kitch'n Bar og Baker Hansen. Det er heller ikke langt til shopping på Storo Storsenter, Amfi Ullevaal og Nydalsbyen.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon i form av buss og trikk. Nærmeste bussholdeplass er Voldsløkka som ligger ca. 270 meter fra boligen. Med bil tar det ca. 6 min til Torshov, 10 min til Majorstuen, 14 min til Oslo S og 40 min til Oslo Lufthavn.
Det finnes flere barnehager i umiddelbar nærhet. Deriblant Jutul Kanvas barnehage, Trollstua Kanvas barnehage og Tåsenløkka barnehage. Boligen ligger i bydel Nordre Aker, og sogner til Berg Skole. Utdanningsistitusjoner som Handelshøyskolen BI er kun en reisetid på drøye 20 min fra leiligheten. Fra T-banestoppet på Ullevål Stadion kommer man seg også
til Universitet på Blindern.

Felleskostnader

3 011 pr. mnd. Kabel-TV, felles forsikringer, kommunale avgifter, snømåking, nedbetaling av renter og avdrag på andel fellesgjeld, drift og vedlikehold, forretningsførsel.
Eiendomsskatten blir krevet inn via felleskostnadene 2 ganger i året. For i år blir felleskostnadene for de 2 månedene kr. 4.397,-

Andel fellesgjeld

35 983

Andel formue

7 714

Fellesgjeld / lånevilkår

OBBK01-98207538221
Restsaldo: 4.307.168,-
Restløpetid: 20 år 3 md.
Rentebetingelser: 1,98% flytende
Det er innvilget et lån i obosbanken på kr 5 000 000. Lånet er ikke fordelt blant eierne enda. Utbetalingstidspunkt er ukjent, men sannsynligvis blir lånet utbetalt over flere delutbetalinger. Pengene skal gå til vedlikehold av tak, vegger og kjellermurer.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller individuell nedbetaling av fellesgjeld i borettslaget.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 2 088 834 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 7 519 802 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 119 kvm, Bruksareal: 119 kvm, Bruttoareal: 134 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 35 m².
Primærrom:  35 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Bad, stue/kjøkken, 2 soverom. Areal før fratrekk pga. lav høyde i deler av badet er 37 m2.
1. etasje:
Bruksareal:  84 m².
Primærrom: 84 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, vindfang, stue/kjøkken, 2 soverom
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Enkel adkomst til Spångbergveien fra Uelands gate / Tåsenveien. Evt. også fra Damplassen/Ullevål Hageby og Jutulveien som går gjennom de 2 store områdene i borettslagene.  Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 14 792 kvm, Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

Andelen går over to plan i 1. etasje og kjeller. Boligen er tilbygget i 1989 og i 2009 og har en god planløsning for hele familien. Reisverk/bindingsverksvegger med trekledning. På utsiden av trekledningen er fasadene belagt med PVC (plast) plater. Dette gjelder forøvrig ikke på tilbygget fra 2009 da tilbygget er bygget etter disse PVC-platene ble montert, og dette ikke ble videreført til tilbygget. Vinduer og terrassedør er fra 2009 og utført med 2-lags isolerglass. Saltakskonstruksjon tekket med takstein. Taket på tilbygget er utført i 2009.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS.
Med styrets godkjenning kan en andelseier overlate bruken av hele boligen til andre for opptil tre år, dersom andelseieren selv har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Er vilkåret om botid oppfylt, kan godkjenning kun nektes hvis det foreligger saklig grunn. Det vises til borettslagsloven § 5-5.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming via panelovner og elektrisk gulvvarme i alle rom foruten de 2 soverommene i 1 etg.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 27004 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 27004,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

- Spångbergveien 11 B - Tilbygg og bruksendring av kjeller til bolig. Siste dok. 4.3.2021. Saksnr: 202016473.
- Spångbergveien 5 - Bruksendring av loft til boareal for underliggende leilighet og innsetting av takvinduer. Siste dok. 21.10.2020. Saksnr: 202013378.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1926/900720-1/105  Bestemmelse om bebyggelse    16.07.1926 
Bestemmelse om benyttelse
Med flere bestemmelser
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om vann/kloakkledning
 
1963/7039-1/105  Erklæring/avtale   11.06.1963 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglementet
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
 
1964/6071-1/105  Erklæring/avtale   19.05.1964 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglementet
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1984/41391-1/105  Bestemmelse om bebyggelse   20.08.1984 
Kan ikke slettes uten samtykke fra vegsjefen
 
2016/594544-1/200  Pantedokument    30.06.2016 
BELØP: NOK 5.000.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Uomsettelig
Gjelder denne registerenheten med flere
Elektronisk innsendt
 
2020/3543946-1/200  Pantedokument   29.12.2020
Beløp: NOK 5.000.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Gjelder denne registerenheten med flere
Elektronisk innsendt

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Boligbebyggelsen i Tåsen hageby er i det alt vesentlige fra 1920-årene. Området består hovedsakelig av eldre bebyggelse variert med rekkehus, flermannsboliger, og leiligheter.
Borettslaget består av 116 andelsleiligheter. Borettslaget Tåsenløkkens Boligselskap er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 963341385, og ligger i bydel Nordre Aker i Oslo kommune med følgende adresse:
Jutulveien 29-39
Jutulveien 28-36
Tåsenveien 10-20
Tåsenveien 21
Spångbergveien 1-23
Gårds- og bruksnummer: 47/53 og 56
Gårds- og bruksnummer: 53/52 og 58
Borettslaget har egen hjemmeside: www.tasenhageby.no
Borettslaget har ingen vaktmester, men beboer Øyvind Bertelsen jobber på timebasis på oppdrag fra styret (gressklipping/snømåking). Vaktmesterkompaniet har ansvaret for snøbrøyting i borettslaget.
Kabel-Tv: Borettslaget har en forhandlet rabatt gjennom GET, slik at hver enhet kan benytte seg av og kjøpe de pakkene de har behov for.

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget.

Ja/ Nei

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: 565901

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 3 957 242,-
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 3 712 765,-
Årets resultat på kr 127 696 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital.
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2019 kr 2 532 757 og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Fremtidige planer/vedlikehold for brl.:
- Etterisolere veggene.
- Skifte av plast til panel på husene, samt utskiftning av tak.
Oversikt over planlagt vedlikehold for samtlige hus (basert på behov og vurdering fra fagkyndig):
- Tak (unntatt 12 hus som har nytt tak): Skraping av løs maling på grunnmur. Kledning (unntatt 3 hus som har nye kledning): Råttent trevirke skiftes der det er aktuelt.
- Brannsikring: Ødelagte takrenner, nedløp og beslag repareres eller skiftes.
- Drenering: Kontroll av de takene som er skiftet der hvor stillas er montert. Montering av snøfangere ved behov
- Grunnmur: Ytre treverk og mur males der det er aktuelt. Skader på murpuss utbedres. Kjellerlemmer/kjellerdører. Vask av hele huset utvendig,
inklusive rengjøring av takrenner for mose, løv, etc.
- Ved behov kan andelseier bli pålagt å skifte vinduer eller vedlikeholde vinduene dersom de ikke er tilstrekkelig vedlikeholdt. De som har vinduer på original bygningskropp som bør skiftes vil få mulighet til å skifte disse når kledning skiftes. I tråd med vedtektene.
Større vedlikehold og rehabilitering
2016:
-Utbedring av tak i Jutulveien 28, 32 og 33.
2015:
 -Omfattende reparasjon av avløpssystemet og sammenkoblingen fra Spångbergveien 23/ Tåsenveien 16 og 18 er utført.
-Spyling av avløpsrør
-Utbedring av stigeledninger
-Trefelling og beskjæring av alletrær og trær på fellesområdene
-Utbedring at tak Spångbergveien 23
-Bytte av soil rør Tåsenveien 12
-Ny feieluke Spångbergveien 17 og Tåsenveien 20
2014:
-Omfattende reparasjon av avløpssystemet og sammenkoblingen fra Spångbergveien 23/Tåsenveien 18 og
Tåsenveien 16 er utført.
-Vedlikehold/utskifting av stoppekraner og spyling av avløpsrør.
-Utvendig arbeid som bl.a. oppsetting av gjerde.
2013:
-Felling/beskjæring av 73 trær
2012:
-Utskifting av kjellerdører/lemmer
-Utskifting av 3 stk. inngangsdører Hustype 1
-Full oppgradering store lekeplass med utskifting av sand, lekeapparater m.m.
-Beskjære og felling av ødelagte/råtne trær, allerær og trær på fellesområde.
2011/2012:
-Oppgradering av felles elektrisk anlegg, samt el-sjekk i samtlige andeler
-Utbedring og/ utskifting av x antall gjerdemeter og porter
2010:
-Rehabilitering av 59 piper m.m.
2009:
-Drenering av 7 hus (Jvn. 39, Spv. 3, Tvn. 14,16, Spv. 19, Jnv. 29 og Spv. 11) samt ferdigstillelse av 3 hus
(Spv. 1, Tvn. 10 og Jvn. 36).
-Montering av 6 trapper (Tvn. 18, Spv. 19,13,1,3 og Jvn. 39).
-Kjellerlemmer
2006:
-Oppstart utskifting av 40 feieluker og innvendig inspeksjon av pipene (ferdigstilling i 2007)
-Oppstart utbedring kabel-TV
-To grunnmurer ble drenert (Sp.vn 5 og Sp.vn 13)
-En pipe og en pipetopp rehabilitert (Sp.vn 13)
-Omlegging av tre bunnledninger (Sp.vn 5, Sp.vn 13 og Sp.vn 15)
-Et hus bunnsviller (Tå.vn 18)
-Refusjon 2 inngangsdører, refusjon 2 vinduer og byttet en kjellerdør
-Skiftet 5 utekraner og 3 hovedstoppekran.
Det avholdes dugnad etter behov satt av styret.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE handelen:
Knagghylle i gang, knagger i trapp ned til kjeller, garderobeskap i gang, kjøleskap på kjøkken i 1.etg, vaskemaskin i kjeller, vaskemaskin og tørketrommel i bod.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til cb@schalapartners.no eller SMS: 93 67 28 25 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Jutulveien 31A, 0853, Oslo, Gnr. 47 bnr. 53, andelsnr. 92 i Tåsenløkken boligselskap borettslag med orgnr. 963341385 i Oslo kommune

Eier

Lynn Omdal Kvamme

Oppdragsnummer

66-21-0080

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.