#BARNEVENNLIG I LILLOGRENDA V/MARKA

Moderne rekkehus fra 2009 med god og innholdsrik planløsning I Sydvendt terrasse på 31m² I Vedovn I Garasje I Bør sees!

Alunsjøveien 34 G , 0957 Oslo

VISNINGER

11. mai tirsdag kl. 18:00-19:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Christoffer Borgenvik
Christoffer Borgenvik Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

73%

eier sin egen bolig

1%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

54%

har bolig på over 120 kvm

70%

av boligene er eldre enn 20 år

37%

er barnefamilier

Type / Eierform Rekkehus / Eierseksjon
Primærrom 121 m²
Bruksareal 121 m²
Bruttoareal 137 m²
Tomt 3 602 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 2009
Gårdsnummer 93
Bruksnummer 658
Energimerking C
FINN.no 217408314
Sist endret 04.05.2021 13:55
Prisantydning 7 300 000
Totalpris 7 491 701
Ligningsverdi 1 443 824,-

Beregnet totalkostnad

7 300 000,- (Prisantydning) 182,36 (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 7 300 182,36 (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 182 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 7 300 182,36,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 191 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 491 701,36 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Rekkehuset har innhold over tre plan:
1. etasje: Vindfang, toalettrom, kjøkken og stue med utgang til terrasse.
2. etasje: Gang, tre soverom og baderom.
Loftsetasje: Loftstue.
I tillegg disponeres en utvendig sportsbod på ca. 2m². Med boligen følger også en parkeringsplass og bod i felles garasjeanlegg.

Inngangsparti I Velkommen hjem!

Du ønskes velkommen hjem ved et hyggelig og pent inngangsparti opparbeidet med belegningsstein. Her har du plass til sittegruppe om ønskelig, samt god oppbevaringsplass i utvendig sportsbod på ca. 2m². Med boligen følger også en parkeringsplass og bod i felles garasjeanlegg.
Du ønskes så velkommen inn i en lyst, innbydende og praktisk vindfang. Når du entrer boligen får du umiddelbart et positivt inntrykk av den den fine boligen med sin gode og moderne standard. Boligen holder en gjennomgående god standard fra 2009 - her kan du flytte rett inn!
Vindfanget har mørke fliser på gulv med gulvvarme og glatte lysmalte overflater. God plass til sko og yttertøy i plassbygget skyvedørsgarderobe med speildører, i skoskap, samt oppheng på knaggrekke. Det er montert ringeklokke utenfor, og sikringsskap med automatsikringer på vegg.

Toalettrom I Praktisk ekstra toalettrom

Fra vindfanget har du adkomst til et praktisk ekstra toalettrom. Toalettrommet har mørke fliser på gulv og glatte lysmalte overflater. Utstyrt med vegghengt servant med skap under og speil over, samt vegghengt toalett.

Stue I Stor, lys og fin stue med gulvvarme og vedovn

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, lyst og fint rom. God og moderne standard med lys enstavs parkett fra 2018 på gulv med gulvvarme og glatte overflater malt i fine farger.
Det gjennomgående lyset fra kjøkkenet og med store vindusflater mot terrassen sørger for rikelig med naturlig lys. Stuen er romslig med god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord i tilknytning til kjøkkenet.
Som et fint midtpunkt i stuen har du en moderne vedovn fra Contura som varmer godt på kalde høst- og vinterdager, samt bidrar til hygge.

Terrasse I Stor og solrik sydvendt terrasse på ca. 31m²

Fra stuen har du doble dører ut til en stor, flott og solrik sydvendt terrasse. Terrasseplattingen var ny i 2020 og er på ca. 31m² som gir god plass til ulike sittegrupper etter eget ønske og behov. Beliggenheten mot syd sørger for gode solforhold fra ca. klokken 8-20 på sommerstid.
Dette er uten tvil en fin plass for lange og late sommerdager!

Kjøkken I Moderne og tidløst kjøkken fra 2009

Kjøkkenet ligger i en fin delvis åpen løsning med stuen, adskilt og samtidig åpent og sosialt. Også på kjøkkenet er det lagt ny enstavs parkett i 2018 med deilig gulvvarme.
Moderne og tidløst kjøkken som var nytt i 2009. Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har hvite glatte fronter og heltre benkeplate med underlimt oppvaskkum. Praktisk med takhøye overskap med belysning under.
Kjøkkenet er fullt utstyrt med hvitevarer som stekeovn, induksjonstopp, avtrekksvifte, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Alle hvitevarene er integrerte og medfølger i handelen.

2. etasje I 3 fine soverom og baderom

I boligens 2. etasje har du tre fine soverom og et romslig baderom.

Hovedsoverom I Fint hovedsoverom med god oppbevaring

Hovedsoverommet er innbydende rom av god størrelse som vender ut mot bilfrie fellesarealer. God og moderne standard med parkett på gulv og glatte overflater malt i en fin farge.
På soverommet har du god plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord. Rikelig med oppbevaringsplass i åpen garderobeløsning med skuffer, hyller og oppheng.

Soverom 2 I Fint soverom 2 av god størrelse

Soverom 2 er også et fint rom av god størrelse som vender ut mot bilfrie fellesarealer. God og moderne standard med parkett på gulv og glatte overflater malt i en fin grønnfarge.
På soverommet har du god plass til seng, kontorpult og garderobeløsninger etter eget ønske og behov.

Soverom 3 I Lyst soverom 3 med god oppbevaring

Soverom 3 er også et lyst og fint rom som passer perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor. Samme gode standard som resten av boligen med parkett på gulv og glatte lysmalte overflater med en fin tapetsert kontrastvegg.
På soverommet har du plass til seng og god oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap.

Baderom I Romslig baderom fra 2009 med badekar

I tilknytning til soverommene i 2. etasje har du et stort og pent flislagt baderom fra 2009. Baderommet har mørke fliser på gulv med gulvvarme og hvite fliser på veggene og fin kontrastvegg med mosaikkfliser i en nydelig lys grønntone.
God oppbevaringsplass i moderne baderomsinnredning med heldekkende servant, speil med belysning og vegghengt skap over. Baderommet er også utstyrt med innmurt badekar med glassvegg og vegghengt toalett.
Svært praktisk med egen vaskesone med plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel under benkeplate, samt vegghengte skap for ytterligere oppbevaring.

Loftstue I Stor, lys og hyggelig loftstue

I boligens loftsetasje har du en stor, lys og hyggelig loftstue med gulvareal på ca. 28m². God standard med parkett på gulv og glatte overflater malt i en nydelig lys blåfarge. De store takvinduene sørger for godt med lysinnslipp.
I stuen har du god plass til ønskelig møblement som sofa med salongbord og kontorløsning. Dersom det er behov for et ekstra soverom kan dette også enkelt etableres her.
Fra stuen har du også adkomst til et kott hvor varmtvannsberederen er plassert, samt kneloft på begge sider.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et meget attraktivt og populært boligområde i Lillogrenda på toppen av Ammerud. Lillomarka og Vesletjern finnes i umiddelbar nærhet.
Fra boligen er det kort gangavstand til barneskole, ungdomsskole, barnehager og god offentlig kommunikasjon.
Like ved ungdomsskolen finnes Apalløkka idrettshall, hvor det tilbys basket, håndball og innebandy. I tillegg til hall finnes det et flott idrettsanlegg med kunstgressbane, grusbane og ballbinge.
Idylliske Vesletjern ligger ca. 150 meter fra boligen, med fine badeplasser, sittebenker, ildsteder og natursti. Fra tjernet finnes det turløyper inn til Alnasjøen og Breisjøen. Det er flere tur- og løypealternativer fra nærliggende områder som vil ta deg innover i Lillomarka, hvor du også finner Steinbruvannet, et kjent og kjært badevann.
Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Rema 1000 og Kiwi Ammerud. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Grorud Nærsenter et godt og variert utvalg - med ca. 30 butikker, vinmonopol, apotek, bank og flere serveringssteder. Det er også kort vei til Kalbakken, Linderud, Storo og Stovner Senter, alle med et godt og variert utvalg.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og T-bane, og via en praktisk snarvei tar det deg ca. 10 min å gå ned til Ammerud T-banestasjon. Fra Trondheimsveien går det både flybuss og buss. Her går også buss hele døgnet.
Eiendommen har gangavstand til Ammerud barneskole og umiddelbar nærhet til Apalløkka ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både kommunal og private barnehager.

Felleskostnader

Kr. 3 499,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Kabel-TV/Bredbånd, garasje, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel og kommunale avgifter.
Herav:
Kr. 2 999,- Felleskostnader
Kr. 400,- Kabel-TV/Bredbånd
Kr. 100,- Garasje
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til sameiets faktiske kostnader.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader" og "Eiendomsskatt", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har per salgsoppgavedato ingen registrerte lån.
Ligningsposter per 31.12.2020:
Andel fellesgjeld: Kr. 182,36,-
Andel fellesformue: Kr. 47 566,71,-
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2021. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er 4 millioner. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning. Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
IN-ordning ikke aktuelt da sameiet per salgsoppgavedato ikke har noen registrerte lån.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 443 824 pr. 18.12.31
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 197 766 pr. 18.12.31
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 121 kvm, Bruksareal: 121 kvm, Bruttoareal: 137 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 49m² / Primærrom: 49m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Spisestue/stue, vindfang, kjøkken, wc.
2. etasje:
Bruksareal: 49m² / Primærrom: 49m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, gang, 3 soverom.
Loft:
Bruksareal: 23m² / Primærrom: 23m² / Gulvareal: 28m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Loftstue.
Tilleggsareal: Utvendig bod ved inngangspartiet på ca. 2m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 3 602 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten en fellesareal. Tomten er opparbeidet med asfalterte internveier, parkeringsplasser, lekeplasser, sittegrupper, gressplener, prydbusker og trær.
Iht. vedtektene og tinglyst oppdelingsbegjøring består bruksenheten av bolig med tilhørende terrasse/uteareal og sportsbod.

Garasje / Parkering

Iht. vedtektene har hver seksjon har biloppstillingsplass og bod i seksjon 17 - parkeringskjeller på gnr. 93 bnr. 660. Ved utleie av parkeringsplasser har sameierne internt fortrinnsrett til leie til samme pris som kan oppnås utenfor.
I følge opplysninger fra forretningsfører finnes det også ekstra garasjeplasser som kan kjøpes. Kontaktperson er Ingunn Husebø i DnB NOR Eiendom. Man blir da fakturert kr. 100,- ekstra per mnd. for leie til Lillogrenda Huseierforening.
Sameiet har også gjesteparkering som kun skal benyttes av gjester.

Byggemåte

Antatt fundamentert på komprimerte, faste masser. Støpt betongsåle. Ringmur i betong. Yttervegger med isolerte bindingsverksvegger med luftet, liggende faskledning. Takvinduer fra 2008 utført med 3-lags isolerglass med integrerte solskjerminger/gardiner. Vinduer fra 2008 utført med 2-lags isolerglass. To-fløyet terrassedør fra 2008 utført med 2-lags isolerglass. Saltakskonstruksjon i tre, tekket med takstein. Takrenner og nedløp i lakkert stål. Takoverbygg i stål og glass over inngangspartiet.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra 2010 på oppføring av rekkehus i Alunsjøveien 34 D-H. Dokumentet ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Ved salg og fremleie skal styret og forretningsfører skriftlig underrettes. Dersom en sameier leier ut sin bolig skal hun/han påse at leietaker skriftlig forplikter seg til å følge sameiets vedtekter, ordensregler og vedtak av sameiermøter og styret.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Oppvarming med ved og elektrisitet. Vedfyring med vedovn i stuen. Elektrisk oppvarming med panelovner, varmekabler i vindfang og på baderom, samt varmefolie i stue/kjøkken i 1. etasje.

Energiforbruk

Selger hadde i 2020 et energiforbruk på 14 859 kWh, og i 2019 et forbruk på 13 517 kWh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-4135 av 16.02.2005. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Reguleringskartet ligger vedlagt i salgsoppgaven. Reguleringsbestemmelsene kan oversendes ved henvendelse til megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Alunsjøveien 45 A - Oppføring av garasje og felling av trær
Saksnummer: 202100541 - Byggesak             
Mottatt sak: 11.01.2021
Status: Tillatelse gitt 15.04.2021
Tjernveien 38 A - Oppføring av tomannsbolig
Saksnummer: 201607020 - Byggesak             
Mottatt sak: 11.05.2016
Status: Mottatt søknad om endring
Tjernveien 38 A - Riving av bolig
Saksnummer. 202001176 - Byggesak             
Mottatt sak: 21.01.2020
Status: Tillatelse gitt 20.03.2020
Tjernveien 37 - Oppføring av garasje
Saksnummer: 201804628 - Byggesak             
Mottatt sak: 26.03.2018
Status: Endret tillatelse gitt 19.06.2020
Lilloseterveien 43 - 45 - Planforslag til politisk behandling - utvidelse av barnehage, omregulering til barnehage
Saksnummer: 201505961 - Reguleringssak                
Mottatt sak: 30.04.2015

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen er det tinglyst følgende:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 23.06.2009, dagboknummer 452271. Gjensidig bruksrett til uteoppholdsareal. Med flere bestemmelser.
* Seksjonering, tinglyst den 18.08.2009, dagboknummer 600329. Opprettet seksjoner: Snr: 8. Formål: Bolig. Tilleggsdel: Bygning og grunn. Sameiebrøk: 120/3054.

Vei/vann/avløp

Adkomst til sameiets eiendom fra offentlig vei. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Sameie

Sameie: Lillogrenda Boligsameie I, Orgnr: 993336580
Sameiet Lillogrenda Boligsameie er et registrert boligsameie i Oslo. Ifølge oppdelingsbegjæring tinglyst 18.08.09 består sameiet av 23 boligseksjoner.
Boligsameiet har pliktig medlemskap i Lillogrenda Huseierforening. Styrets leder eller den styret utpeker representerer Boligsameiet i Huseierforeningen.
Hjemmeside: www.lillogrenda.com

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett!

Forsikring

Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige Forsikring ASA. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 1 055 196,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 805 316,-.
Dette ga et negativt årsresultat i 2019 på kr. 260 998,-.
Sameiets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 1 119 558,- og viser sameiets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Ingen kan kjøpe eller erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.
Det er i husordensreglene bestemmelser om dugnad, utvendige forhold herunder opparbeiding av hage m.m.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Iht. sameiets husordensregler er dyrehold tillatt. Som eier må du påse at dyret ikke ødelegger, støyer eller er sjenerende for øvrige beboere. Hundeeiere pålegges å ha hunder i bånd innenfor Lillogrenda, uavhengig av kommunale bestemmelser. Etterlatenskaper fra hunder skal plukkes opp av eieren og fjernes.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
* Lampe over spisebord.
* Vaskemaskin og tørketrommel.
* TV montert på soverom.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til cb@schalapartners.no eller SMS: 93 67 28 25 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Alunsjøveien 34 G, 0957, Oslo, Gnr. 93 bnr. 658 snr. 8 orgnr. 993336580 i Oslo kommune

Eier

Marthe Remmem Aas Erik Thorell

Oppdragsnummer

66-21-0081

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.