#RINGNES PARK / GRÜNERLØKKA

Tiltalende og romslig 3-roms med sørvendt balkong | Rolig i indre gård | Vv og fyring inkl | Heis | Opsjon på garasje

Toftes gate 11A , 0556 Oslo

BE OM SALGSSUM
Christoffer Borgenvik
Christoffer Borgenvik Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

61%

eier sin egen bolig

4%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

42%

har bolig mellom 60-120 kvm

47%

av boligene er eldre enn 20 år

15%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 59 m²
Bruksareal 59 m²
Bruttoareal 66 m²
Tomt 16 732 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 3
Soverom 2
Etasje 3
Byggeår 2010
Gårdsnummer 225
Bruksnummer 278
Energimerking D
FINN.no 221064264
Sist endret 15.06.2021 20:45
Prisantydning 5 500 000
Totalpris 5 655 269
Ligningsverdi 1 244 224,-

Beregnet totalkostnad

5 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 146 250,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 155 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 655 269,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og moderne 3-roms endeleilighet beliggende fint til i 3. etasje (med heisadkomst) i populære Ringnes Park på øvre Grünerløkka! Leiligheten har en smart planløsning og holder en gjennomgående god standard fra 2010.
I tillegg til den solrike balkongen på 6 m² har sameiet en flott bakgård og en felles takterrasse med spektakulær utsikt over byen.
Her bor du i en leilighet med moderne standard i rolige omgivelser, samtidig som du er et steinkast unna alt området har å by på!
•God planløsning med to gode soverom
•V.vann og fyring inkl. i felleskost
•Solrik balkong og felles takterrasse
•Heis
•Mulighet for kjøp av garasjeplass
•Veldrevet sameie med lave felleskost
•Rolig sidegate men samtidig kort vei til alt
•Barnevennlig bakgård og fortrinnsrett i Ringnes Park Fus Barnehage

Innhold

Leiligheten ligger i 3 etg. (med heisadkomst) og inneholder: Bad, entré, stue/kjøkken, omkledningsrom og 2 soverom. Fra stuen er det utgang til balkong på 6 m².
I tillegg er det en bod på 6 m².

Entré

Du tar deg enkelt opp til leiligheten i 3. etasje via trapper eller heis. Inne i leiligheten har du en innbydende entré med plass til yttertøy og sko. Fra entréen har du inngang til et omkledningsrom som gir rikelig med plass til garderobeløsning og oppbevaring. Som resten av leiligheten er det 3-stavs eikeparkett og rett innenfor døren er gulvet flislagt med varmekabler i 2011 som er praktisk på regnfulle dager. Dørcalling. Døren har Yale Doorman-lås med mulighet for å gi gjester egen kode eller slippe dem inn via mobiltelefonen.

Stue

Lys og innbydende stue med store vindusflater som slipper inn godt med dagslys. Stuen er romslig og har flere møbleringsmuligheter og det er opplegg for TV på begger sider. Utgangen til balkongen sørger for å åpne opp rommet og slipper lyset inn. Den åpne løsningen mellom stuen og kjøkkenet er sosial og praktisk. Både varmtvann og fyring tilkoblet fjernvarme er inkludert i felleskostnadene og holder temperaturen høy og strømkostnadene lave året rundt. 3-stavs eikeparkett på gulv og lysmalte overflater på vegg.

Kjøkken

Pent kjøkken fra byggeår med profilerte fronter, benkeplate i laminat med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål og fliser over benkeplate. Her har du godt med skap- og benkeplass. Frittstående hvitevarer som kjøl/fryseskap, komfyr og oppvaskmaskin som medfølger salget.

Bad

Tidløst og delikat baderom fra byggeåret. Badet har en god størrelse med opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel. Dusjhjørne med nyere dusjvegger i 2017, toalett og vegghengt servantskap med glatte fronter og ovenpåliggende servant med ett-greps armatur, samt innfelt speil med belysning. Avtrekksventil i himling. Varmekabler i gulv og belysning i tak.

Balkong

Idyllisk og luftig sørvendt balkong på 6 m² med utgang fra stuen. Det er sol på balkongen fra morgenen av til ca kl. 18-19 på sommeren. Her er det god plass til utemøbler og man kan sette ut grill (elektrisk grill og gassgrill er tillatt) om ønskelig. Dette er plassen å sitte på varme sommerdager. Sofaseksjonen medfølger salget!

Soverom

Luftig og pent soverom med god plass til blant annet dobbeltseng og nattbord på hver side. Siden bygget ligger i indre gård er det stille og rolig på natten. God oppbevaringsplass i doble garderobeskap. Tre-stavs eikeparkett på gulv og malte overflater på vegg i en rolig grønntone, samt en stilig konstrastvegg.

Soverom 2

Romslig soverom med plass til dobbeltseng, nattbord og annet ønsket møblement. God oppbevaringsplass i garderobeskap. Soverommet vender mot rolige omgivelser. Gulvet er belagt med tre-stavs eikeparkett på gulv og malte overflater på vegg.

Beliggenhet

Dette er en fantastisk beliggenhet for deg som ønsker å bo sentralt med alle servicefasiliteter rett utenfor dørstokken. Grünerløkka er en av de mest populære og attraktive bydelene i sentrale Oslo. Området er i dag mest kjent for sitt pulserende uteliv, hyggelige gate kaféer, koselige parker, markeder og små nisjeforretninger. Leiligheten ligger på øvre del av Grünerløkka, på populære Ringnes Park.
På Ringnes Park Senter finner du bl.a. Frisør, kaffebaren Baker Nordby, Jernia, Mester Grønn, i tillegg til stor Meny-butikk. Her ligger også Ringen kino, treningssenteret SATS, barnehage og restauranter som Jonoe, Bombay Cuisine og Pizzeria Ricetta.
Flere andre matforretninger i nærheten som søndagsåpen Joker (like over veien) Coop, Rema, frukt- og grøntbutikk og Bunnpris i nærheten. Mangfold av restauranter og spisesteder i nærområdet bl.a. de populære restaurantene Südøst, Bon Lio, Delicatessen, Trattoria Popolare og Villa Paradiso. Verdt å nevne er også Parkteatret, Blå, Chair og ikke minst er det gangavstand til Mathallen på Vulkan - den lille "byen i byen".
Det er flere parker i nærheten som Birkelunden, Olaf Ryes plass, Sofienbergparken, Cubaparken og Torshovdalen m.fl.
Her er det mange naturlige samlingspunkt på sommerstid med gressplener, fontener, uteservering og lekeplasser for barn.
Nærområdet er fullt av utendørsmuligheter sommer som vinter. Via flotte opparbeidede naturstier langs Akerselva kommer du lett til bl.a. sentrum, Maridalen og Frysja med sine tur-, bade- og rekreasjonsmuligheter. I tillegg til parkene i området og de idylliske turstiene langs Akerselva, kan området også by på flere treningssentre som Fresh Fitness og flere SATS-sentere. Det er også nært til Botanisk hage og Tøyenbadet, samt Dælenenga idrettsanlegg med bl.a. fotballbane og ishall (Grünerhallen). Tennisbaner i Fagerheimgata.
Godt tilbud av offentlig transport med både trikker, busser og t-bane i nærheten. Thorvald Meyers gate ligger meget godt tilknyttet transportnett, der det går buss og trikk med hyppige avganger i flere av byens retninger. Det er også Flybuss i nærheten. Kort vei til Høyskolen i Oslo, Handelshøyskolen BI i Nydalen, Blindern m.m.
Det er også flere bysykkelstativ i området, som er et ypperlig fremkomstmiddel på sommerhalvåret!

Felleskostnader

2 617 pr. mnd. A-konto fyring og varmtvann, grunnpakke kabel-tv og bredbånd, vaktmestertjeneste, vakthold, trappevask, drift av sameiet, felles byggforsikring, kom. avg. m.m
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader.

Andel formue

9 904

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 0,- pr. 01.04.21.
Andel fellesformue kr. 9.904,- pr. 31.12.20.
Sameiet har ikke lån p.t.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning, da sameiet ikke har lån.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 244 224 pr. 18.12.31 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 479 207 pr. 18.12.31 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 59 kvm, Bruksareal: 59 kvm, Bruttoareal: 66 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 16 732 kvm, Eierform: Eiet tomt
Flotte fellesområder som er pent opparbeidet med blant annet gressplen, trær, blomster, flaggstang, vannspeil, betongdekke og asfalterte internveier. Flere sittegrupper og lekeapparater til glede for store og små i sameiet. Felles sykkelbur og sykkelstativ i sameiet.
Beboerne har også tilgang til felles takterrasse med sittegrupper, samt optimale solforhold og flott utsikt over byen!

Garasje / Parkering

Det er mulig å kjøpe garasjeplass av selger for kr. 500.000,- + omkostninger. Kjøper får opsjon til å kjøpe denne garasjeplassen med boligen til fast pris. Felleskostnader for garasjeplassen: kr 165,- pr. mnd pr plass. Installasjon av lader avtales via styret.
Infrastrukturen er tilrettelagt for å kunne installere lader til elbil på parkeringsplassen. Da blir det et tillegg på felleskostnadene på kr. 170 for strøm.

Byggemåte

Boligbygg over syv etasjer, samt kjeller. Gulv på grunn er av betong. Grunnmur er i bærende og skillende dekker av betong med utfyllende bindingsverk. Fasader er forblendet med teglstein, fasadeplater og pusset mur. Det er tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2008.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 2011 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

Melding om leietagerskifte skal meldes til Styret på e-post styret@ringnesparkvest.no, evt. direkte til oppgitt kontaktperson hos OBOS. Se sameiets husordensregler for mer informasjon.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med vannbåren varme til radiatorer. På badet er det gulvvarme.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 4000 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 4000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Vi har formildet planer i området; bl.a. om store oppgraderinger nedover i Thorvald Meyersgate. Fotgjengere og trikk skal prioriteres fra Sannergata og nedover til sentrum.
Dælenenggata - Boligbygg Oslo KF foreslår å bygge omsorgsboliger for personer med kognitiv svikt i Dælenenggata, som et svar på et stort behov i bydelen for stabile og varige boløsninger. Det foreslås oppføring av nybygg med 1482 m2 BRA i 6 etasjer med takterrasse og kjeller, med boliger og aktivitetslokaler for 12-16 personer.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201901778 for mer informasjon.
Dælenenggata 40 A-F - Søknaden omfatter bruksendring av loft og ombygging av tak, der areal på loftet legges til de underliggende leilighetene. I tillegg skal det bygges et tilbygg til gavlveggen mot Einar Tambarskjelves plass, og et nybygg i bakgården.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201718106 for mer informasjon.
Marstrandgata 9 - Marstrandgata 9 & 11 AS foreslår å omregulere Marstrandgata 9, 10 og Stockholmgata 20 fra industri til bolig og forretning. Planforslaget legger til rette for en bebyggelse i 6 til 7 etasjer, og vil gi ca. 76 leiligheter. Plan- og bygningsetaten har utarbeidet et alternativ med en etasje lavere bebyggelse imot Stockholmgata for bedre tilpasning til omgivelsene og byrommet. Alternativet innebærer en bebyggelse i maksimalt 5 etasjer med en delvis inntrukket 6. etasje mot gatene, og bakgårdsbygningen er redusert fra maksimalt 6 til 5 etasjer.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201802140 for mer informasjon.
Sagveien 24 - Det er søkt om bruksendring og ombygging av hovedhus og sidebygning til boliger, fasadeendringer, riving av eksisterende bod og oppføring av ny bod, opparbeidelse av hageanlegget, drening rundt hovedhus og senking av gulvet i kjeller i hovedhus. 
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201909873 for mer informasjon.
Toftes gate 22 A - Det søkes om oppføring av balkonger.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 202020431 for mer informasjon.
Toftes gate 25 A-K - Det søkes om offøring av balkonger.
Planstatus: Mottatt søknad om endring og tillatelse gitt. Se saksnr.: 201900129, 201900126 og 201900127 for mer informasjon.
Toftes gate 29 A - Søknaden omfatter bruksendring av del av loft fra tilleggsareal til boligformål. Dette innebærer endring av gang og tørrloft til hoveddel, og endring av gang og tørrloft til takterrasser.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 202009911 for mer informasjon.
Vogts gate 26 - Det søkes om å oppføre et frittliggende boligbygg på 5 etasjer eller mer.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 202020274 for mer informasjon.
Christies gate 19 A-E -  Søknaden omfatter bruksendring av loft og ombygging av tak, der areal på loftet legges til de underliggende leilighetene.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201718100 for mer informasjon.
Sannergata 32 A-D - Søknaden omfatter bruksendring av loft og ombygging av tak. Det opprettes tre nye boenheter, mens resterende deler av arealet legges til to av de underliggende leilighetene. I tillegg skal næringslokalet på plan 1 utvides inn i portrommet
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201815445 for mer informasjon.
Seilduksgata 30 - Tiltaket innebærer oppføring av ny flerbrukshall samt park/utearealareal. Hallen inneholder flerbrukshall med tilhørende fasiliteter, arealer for kampidrett, klubbhus, garderobe og lager. Det er også lagt til rette for at flerbrukshallen kan oppdeles i tre salenheter tilpasset kroppsøvingsundervisning.
Planstatus: Mottatt søknad om endring. Se saksnr.: 202018113 for mer informasjon.
Fagerheimgata - Københavngata - Schleppegrells gate - Søknaden omfatter at fortauet legges noe ut i areal som i dag benyttes som kjørevei. Det etableres en kort sykkelpassasje som en forlengelse av eksisterende gang-/sykkelvei, som krysser fortauet langs Københavngata. Sykkelpassasjen tilrettelegges med et gangfelt med taktile heller. Eksisterende gangfelt i krysset vil også bli oppgradert med taktile heller.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201713831 for mer informasjon.
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

2006/637232-4/200  Erklæring/avtale   18.12.2006 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:458  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:459  
Bestemmelse om parkering
Gnr 225 bnr 458 har bruksrett til 7 parkeringsplasser i underjordisk garasje
Gnr 225 bnr 459 har bruksrett til 4 parkeringsplasser i underjordisk garasje
Kan ikke slettes uten samtykke
fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-225/278
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2006/637232-7/200  Erklæring/avtale   18.12.2006 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:459  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:460  
Bestemmelse om vann og kloakkledning
Kan ikke slettes uten samtykke
fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-225/278
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2006/637232-8/200  Erklæring/avtale   18.12.2006 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:459  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:460  
Bestemmelse om vannledning
Kan ikke slettes uten samtykke
fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-225/278
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2009/131949-1/200  Bestemmelse om veg   24.02.2009 
Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE BYMILJØETATEN DIV SAMF  
Org.nr: 976062035
Gang- og sykkelvei i henhold til § 13 i bestemmelsene til reguleringsplanen skal for all fremtid og til enhver tid være offentlig trafikkareal og tilgjengelig for allmennheten.
Bestemmelser om tapsskader. Eventuelle feil skal dekkes av grunneier.
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2009/167201-1/200  Erklæring/avtale   09.03.2009 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:459  
Rett til bruk av nødvendig grunn reparasjoner og vedlikehold
Kan ikke slettes uten samtykke
fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2009/239790-1/200  Erklæring/avtale   02.04.2009 
Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE BYMILJØETATEN DIV SAMF  
Org.nr: 976062035
Grunneier skal i forbindelse med Prosjektet etablere offentlig trafikkareal(gang- og sykkelvei) over eiendommen iht §13 i bestemmelsene i Reguleringsplanen.
Denne erklæring regulerer grunneiers forpliktelser som følge av at gang-/sykkelveien er et offentlig trafikkareal.
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2010/271081-1/200  Erklæring/avtale   16.04.2010 
Rettighetshaver:Allmennheten  
Lnr: 10028880
Den offentlige gang- og sykkelveien skal være tilgjengelig for allmennheten.
Kan ikke endres eller slettes uten samtykke fra Oslo kommune.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2015/101306-1/200  Pantedokument   04.02.2015 
BELØP: NOK 2.650.000
Panthaver:DNB BOLIGKREDITT AS  
Org.nr: 985621551
Uomsettelig
Elektronisk innsendt
 
2016/1104580-5/200  Best. om vann/kloakkledn.   29.11.2016 
Bestemmelse om felles stikkledning for gnr. 225 bnr. 458, 460 ,459 og 278
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om drift og vedlikehold
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameie: Ringnes Park Vest Sameie, Orgnr: 894040882
Ringnes Park Vest Sameie, Orgnr.: 894.040.882 består av 500 seksjoner med følgende adresse:
Thorvald Meyers gate 4a-b, 6, 8, 10, 12, 14 og 16 a-j.
Toftes gate 11, 13, 15a-c, 17, 19a-b, 21a-b, 23.
Sannergata 6a-e.
Styreleder er Marianne Husum.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Sameiets revisor er BDO AS.
Sameiet har avtale om vaktmestertjeneste med ISS.
Sameiet har avtale med Renek AS om renhold av Sameiets fellesarealer.
Sameiet har en egen hjemmeside og informajonskanal for sameiere via vibbo.no hvor du logger deg inn med ditt mobilnummer.
Egenadministrasjon for kjøp, salg eller leie av garasje finner du på www.ringnesparkvest.no.
Det er etablert 10 urbane dyrkingskasser mellom Thorvald Meyersgate 10 og 14. De av beboerne som meldte sin interesse - etter først til mølla prinsippet fikk egen kasse. Det blir årlig lagt ut nyhet om evt. ledige kasser, slik at nye kan melde sin interesse for urban dyrkekasse/evt. sammen med en nabo.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6647855

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 16 262 957,-
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 17 508 914,-
Arbeidskapitalen pr. 31.12.2019 var kr 2 446 351,-

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har fått mandat til å inngå en ny avtale om fibernett til sameiet. Når en ny avtale er inngått vil kabel-tv utgå fra felleskostnadene.

Husdyrhold

Styret skal informeres om husdyrhold. styret kan nekte  dyrehold dersom dette er til  ulempe, sjenanse eller plage for øvrige sameiere eller bruksrettshavere i sameiegjenstand. Dyreeiere må ta hensyn til naboer og utvise ansvar for sitt dyrehold. Hund skal alltid føres i bånd på sameiets område.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til cb@schalapartners.no eller SMS: 93 67 28 25 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.
Leiligheten blir ikke ytterligere vasket før overtagelse.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Toftes gate 11A, 0556, Oslo, Gnr. 225 bnr. 278 snr. 391 orgnr. 894040882 i Oslo kommune

Eier

Jonny Roy M Svensson

Oppdragsnummer

66-21-0083

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.