#KVÆRNERBYEN

Lys & toppmoderne 2-R leilighet | Nybygg fra 2019 | Solrik balkong på 16 kvm | Heis | Varmtv/oppvarming + TV/fiber inkl.

Ingeniørveien 14 , 0196 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lene Brekken
Lene Brekken Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

74%

eier sin egen bolig

100%

har bolig mellom 60-120 kvm

98%

av boligene er nyere enn 20 år

22%

er barnefamilier

23%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 34 m²
Bruksareal 34 m²
Bruttoareal 37 m²
Tomt 10 351 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 6
Byggeår 2019
Gårdsnummer 236
Bruksnummer 234
Energimerking C
FINN.no 221108941
Sist endret 16.06.2021 08:17
Prisantydning 1 990 000
Totalpris 3 865 503
Ligningsverdi 775 101,-

Beregnet totalkostnad

1 990 000,- (Prisantydning) 1 860 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 850 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 503,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 865 503,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og moderne 2-roms beliggende luftig til i byggets 6. etasje i populære Kværnerbyen. Leiligheten holder en god standard i nybygg fra 2019, og har meget arealeffektiv planløsning, samt store vinduer som slipper inn mye naturlig lys! Leilighetens herlige balkong er på hele 16 kvm og strekker seg langs hele langsiden av leiligheten. Balkongen bader i sol fra tidlig morgen til sen ettermiddag og har god plass til både longegruppe og spisebord. Denne må oppleves!
- Hyggelig stue med store vindusflater
- Stor solrik balkong på 16 kvm
- Ingen direkte gjenboere
- Stilrent kjøkken med hvitevarer som følger
- Pent flislagt bad med opplegg for vaskemaskin - verdibevis på badet (se boligrapport)
- Lyst og trivelig soverom
- Bod på ca. 8 kvm og felles sykkelbod
- Garasjeanlegg med mulighet for leie v/ledighet
- Mulig å nedbetale fellesgjeld med IN-ordning
- Akonto oppvarming/varmtvann, samt TV/fiber inkl.
- Balansert ventilasjon
- Heisadkomst
- Felles takterrasse
- Utbyggergaranti
- Nærhet til vannspeil, restauranter, Kiwi, treningssenter, Svartdalsparken m.m.
- Godt kollektivtilbud
- Gåavstand til sentrum, Sørenga, Barcode
- Godt kollektivtilbud - 5 min gåavstand til buss

Innhold

Leilighet beliggende i byggets 6. etasje (med heisadkomst) og består av: entré, stue/kjøkken, bad og soverom og utgang til en stor sydøstvendt balkong på 16 kvm.
I tillegg disponerer leiligheten én bod i underetasje på ca. 8 kvm (bod nr. 6019).

Entré

Lys og arealeffektiv entré med plass til oppbevaringsløsninger for yttertøy og sko. Dørcallinganlegg med portåpner. Det er downlights i himling, samt skyvedør mot stue/kjøkken. Rikelig med lys og moderne fargetoner gir et svært godt førsteinntrykk.

Stue

Hyggelig stue med store vindusflater som sørger for gode innvendige lysforhold. Plass til sofagruppe, TV-seksjon, samt spisebord. Åpen løsning til kjøkkenet. Lyse, tidsriktige fargevalg. De store vindusflatene gjør at rommet får inn godt med naturlig lys. Hyggelig og åpent utsyn ut fra stuevinduene og ingen sjenerende innsyn eller gjenboere. Utgang til leilighetens fantastiske balkong fra stuen.
Overflater:
Gulv: Tre-stavs parkett. Fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte flater. Fliser på bad.
Tak: Malte flater. Downlights i himling på bad og i entré.

Kjøkken

Leiligheten har en stilren kjøkkeninnredning med hvite, glatte fronter og benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum av rustfritt stål og ett-greps armatur fra Oras. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Kjøkkenet er utstyrt med hvitevarer som følger med; keramisk platetopp fra Matsui, stekeovn, oppvaskmaskin fra Grundig, samt frittstående kjøleskap med frysedel. Ventilator i overskap fra Flexit tilkoblet avtrekkskanal. Både komfyrvakt og vannstopper er montert. Plass til en hyggelig liten spisegruppe i perfekt tilknytning til både stue- og kjøkkendel.

Bad

Pent flislagt bad fra byggeår med varme i gulv og downlights i himling. Badet inneholder: servant med ett-greps armatur fra Oras og skuffer i innredning under, speilskap med belysning og stikkontakt på vegg over servant. Dusjhjørne med innfellbare glassdører og dusjarmatur fra Oras. Vegghengt toalett fra Ifö. Mekanisk avtrekksventil i himling, varmekabler i gulv og opplegg/plass til vaskemaskin. Badet oppleves romslig og holder en høy standard.
Det foreligger verdibevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt verdibevisbevis i boligrapporten.

Balkong

Fra leilighetens stue har du utgang til en helt fantastisk sydøstvendt balkong på 16 kvm. Her har du god plass til sofalounge, spisegruppe, hengekøye, grill og øvrig ønsket møblement. Solen kan du enkelt nyte fra tidlig morgen til ca. kl. 17.00. Balkongen oppleves som det perfekte stedet å nyte varme sommerdager. Åpent og luftig utsyn og ingen direkte gjenboere hvor innsyn oppleves som et sjenerende problem. Balkongen er belagt med terrassebord og har rekkverk av glass og metall. Rekkverkshøyden er målt til 1,26 meter. Utebelysning på vegg.

Soverom

Lyst og trivelig soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord og oppbevaringsløsninger. Soverommet vender, som resten av leiligheten, ut mot rolige omgivelser. Her kan du enkelt nyte en god natt søvn. Godt med oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap på 1,40 meter.

Beliggenhet

Kværnerbyen er en ny bydel under utvikling, sentralt beliggende på Kværner Brugs gamle tomt i Lodalen. I dag er området forvandlet til et attraktivt boligområde med høy kvalitet. Området ligger rolig og tilbaketrukket mellom Ekeberg og Vålerenga, og er flott opparbeidet med parkmessig preg. Alnaelva er i dag gjenskapt som et vannspeil i et parkdrag sentralt gjennom området. Av forretninger inne i Kværnerbyen finner du blant annet kiwi dagligvarebutikk, cafe/bakeriutsalg, apotek, blomsterbutikk, frisør og renseri. Restauranten Kraft som holder til i Turbinveien 26, er en hyggelig nabolagsrestaurant som åpnet høsten 2020. Kværnerbyen er godt tilpasset barnefamilier med flere barnehager og parkområder for de minste.
I nærområdet mot nord ligger Vålerenga og Kampen med sin karakteristiske trehusbebyggelse. Her finner du små kafeer, spisesteder og butikker. I Vålerengaparken kan du nyte timer i solen. Mot øst ligger Svartdalsparken og Svartdalen med sin særpregede vegetasjon og turstier langs Alnaelva, over til Østensjøvannet og videre til Østmarka. Stiene er nylig oppgradert, og tar deg gjennom vakker natur.
I Kværnerbyen bor man med gangavstand til sentrum. På veien passerer du Gamlebyen med Middelalderparken og vannspeilet. Her finner du Oslos historiske røtter i form av gamle ruiner og gateløp, som sammen med Ladegården er populære mål for byvandringer. Det mest spennende nærområdet er kanskje Bjørvika, med alle moderne fasiliteter og nye, trendy serveringssteder som etableres her. Her kan du bl.a. besøke Operaen, Deichmanske Bibliotek, eller det nye Munch-museet. Ikke minst kan du ta turen til badeplassen på Vannkunsten eller på Sørenga som har fått et flott badeanlegg med strand, brygge og stupetårn. På Ekeberg er det fine tur- og rekreasjonsområder med Skulpturparken, rideskole og Ekebergsletta.
Det mest spennende nærområdet er kanskje Bjørvika. Operaen, Deichmanske Bibliotek, gondolbane til Ekeberg, parker med sports- og lekemuligheter, og ikke minst har Sørenga fått et flott badeanlegg med strand, brygge og stupetårn. På Ekeberg er det fine tur- og rekreasjonsområder med Skulpturparken, rideskole og Ekebergsletta.
32-bussen går fra Kværnerbyen hvert kvarter og tar deg til sentrum på under 10 minutter og til Bjørvika på ca. 5 minutter. Det finnes flere bussforbindelser fra Galgeberg (20, 37, 100 og 110) og fra busstoppet i Konows gate (34, 70 og 74). Fra Galgeberg er det også nattruter, med blant annet 37-bussen som går døgnet rundt. Det er også nattbusser i helgene med N32 til Kværnerbyen og N18 og N70 som stopper på Kværner i Konows gate. Fra Schweigaardsgate går trikk nr. 18 og 19. Det finnes også bysykkelstativ i nærheten.

Felleskostnader

kr. 4.460,- pr. mnd. Herav: drift og vedlikehold, akonto oppvarming/varmtvann, TV/fibernett, vaktmestertjeneste, renhold, felles forsikring, kapitakostnader, forr.førsel, komm. avgifter m.m.
Fordeling felleskostnader:
Herav:
Felleskostnader 1.949,-
Akonto oppvarming 264,-
Kapitalkostnader OBOS01 2.247,-
Avdr.frihet til og med: 01.02.2025. Estimert endring etter avdragsfrihet: 3.413,- (som totalt utgjør ca. 7.873,- med dagens felleskostnader/rentebetingelser).

Andel fellesgjeld

1 860 000

Andel formue

9 385

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenr.:* OBOS01-98207826014
Restsaldo: 603.269.000,-
Restløpetid: 38 år 8 mnd.
Avdragsfrihet til: 01.02.2025
Rente: Flyt 1,35% pr. 05.06.21
Andel kapitalkostnad: 2.247,-
Endring etter avdragsfrihet: kr. 3.413,-
All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget. Ved henvendelse til OBOS Avdeling medlemslag vil andelseier få informasjon om avtalens betingelser og priser. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 30.03 og 30.09. Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Innbetalingen må være kreditert OBOS' klientkonto senest 10 dager før terminforfall. Dersom fristen ikke overholdes vil nedbetaling ikke kunne foretas, og beløpet blir returnert andelseier. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr 60 000 pr. gang. Andelseieren vil da få redusert sine kapitalutgifter (andel renter og avdrag) som kreves inn sammen med felleskostnadene.
IN-lån: For selskap med IN-ordning sendes det ut giroer for felleskostnader og kapitalkostnader for 3 måneder av gangen. Sum kapitalkostnader endres dersom det skjer renteendringer og kommer da som tillegg på giroene påfølgende måneder (ev. fratrekk ved rentenedgang). Ved salg vil eventuelle krav som skyldes regulering av kapitalkostnader for tidligere periode følge selger. Det kan derfor påløpe restanse selv om felleskostnadene betales ut overtagelsesmåneden.
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 775 101 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 790 364 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 34 kvm, Bruksareal: 34 kvm, Bruttoareal: 37 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 10 351 kvm, Eierform: Fellestomt
Fellesområder er pent opparbeidet med asfalterte internveier, utebelysning, sykkelparkering, prydbusker og diverse beplantning. Det er sitteområder, bordtennisbord og flere lekeapparater til glede for store og små!
Beboerne har også tilgang til en fantastisk, felles takterrasse med optimale solforhold hele dagen, og med nydelig utsikt utover byen. Takterrassen er opparbeidet med flere soner for sittegrupper.

Garasje / Parkering

Det medfølger ikke garasjeplass til denne leiligheten, men det er tidvis mulighet for leie av plass i garasjeanlegg (plassene kan leies ut internt i borettslaget).
Se nærmere om garasjebestemmelsene i vedtektene.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

Boligblokk over 8 etasjer, samt underetasje. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker av betong og stålkonstruksjoner. Yttervegger utvendig kledd med fasadeplater. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med takpapp/membran (taket er ikke besiktiget). Dører og vinduer fra byggeår. Glatt entrédør i brannklasse EI30 og lydklasse 40dB med kikkehull. Vinduer med to-lags glass fra 2018.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 03.11.2020 for oppføring av boligblokker. Dokumentet følger vedlagt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med radiatorer tilknyttet fjernvarme. Akonto oppvarming/varmtvann er inkludert i felleskostnadene. Boligen har også balansert ventilasjon som sørger for godt inneklima.
Techem AS avregner faktisk energiforbruk pr. år mot innkrevd á kontobeløp. Ved eierskifte er det viktig at eierskifteskjema fylles ut. Skjema finnes på www.techem.no, www.techem.no/eier-administrator/eierskifteskjema.

Energiforbruk

Nåværende eiers strømforbruk har vært ca. kr. 4.000,- i året.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse etter bestemmelsene i S-4933 av 14.12.2016. Området rundt er regulert til boligbebyggelse, vei, byggeområde for kontor, offentlig bygning/allmennyttig formål (skole, barnehage), garasjeanlegg, friområde/park, byggeområde for industri, kontor og verksted m.m. Det rives, rehabiliteres og bygges i området, og området er i vekst. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

- Reguleringssak i Turbinveien 28 - Detaljregulering - Regulering til bevaring. Se saksnummer  201904699  på plan-og bygg sine hjemmesider, eller link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201904699
- Reguleringssak i Ryenbergveien 64 - 66 - Bestilling av oppstartsmøte - Oppføring av tre boligblokker. Se saksnummer 201508595  på plan-og bygg sine hjemmesider, eller link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201508595
- Reguleringssak i Ryenbergveien 77 -85 og Enebakkveien 101 - Bestilling av oppstartsmøte - Oppføring av bygg. Se saksnummer 201915940 på plan-og bygg sine hjemmesider, eller link: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201915940
For nærmere info om planer i området anbefales et søk på plan- og bygg sine hjemmesider.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Rettighetshavere til eiendomsrett
2019/682900-1/200  Hjemmel til eiendomsrett  17.06.2019
Vederlag: NOK 269.700.000
KJØPER:KVÆRNERTOPPEN BORETTSLAG  Org.nr: 920667058
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
2006/471398-1/200  Utbyggingsavtale  03.10.2006 
Rettighetshaver: OSLO KOMMUNE BYMILJØETATEN DIV SAMF  Org.nr: 976062035
Offentlig veianlegg.
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-236/40
Gjelder denne registerenheten med flere
2009/117060-1/200  Erklæring/avtale  18.02.2009 
Rettighetshaver:ELVIA AS  Org.nr: 980489698
Rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av nettstasjon nr. 0862 i bygg
Overført fra: 0301-236/40
Gjelder denne registerenheten med flere
2009/117088-1/200  Erklæring/avtale  18.02.2009 
Rettighetshaver: ELVIA AS  Org.nr: 980489698
Rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av nettstasjon nr. 0629 i bygg
Overført fra: 0301-236/40
Gjelder denne registerenheten med flere
2017/94540-1/200  Erklæring/avtale  01.02.2017 
Gjensidig rett til bruk av nødvendig grunn til reparasjon og vedlikehold av bygning/anlegg
Kan ikke endres eller slettes uten samtykke fra kommunen
2017/94593-1/200  Bestemmelse om veg  01.02.2017 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Enebakkveien godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde
Plikt til framtidig vederlagsfri avståelse av veigrunn til Oslo kommune
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune
2019/1101449-1/200  Pantedokument 19.09.2019
BELØP: NOK 680.418.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884
2019/1127257-1/200  Felles pantedok bor.innsk  25.09.2019
BELØP: NOK 453.612.000
Panthaver: Fellesskapet Av Innskytere Jf. Brl. § 2-11, 1.Ledd Lnr: 20016754
2019/1127257-2/200   ** Prioritetsbestemmelse  25.09.2019
Veket for:
Beløp: NOK 680.418.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884
Grunndata
2017/94520-1/200  Registrering av grunn  01.02.2017 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:40
2017/282036-1/200  Sammenslåing  
31.03.2017 
Denne matrikkelenheten er sammenslått med:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:235
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 212 andelsleiligheter. Kværnertoppen Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 920667058, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med følgende adresse: Ingeniørveien 2-20.
Forretningsførselen er utført av OBOS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.
- Telia (tidligere Get) er borettslagets leverandør av TV- og fiber. Beboere kan velge mellom både TV og fiber, kun TV eller kun fiber, og evt. oppgradere om de ønsker.
- Kværnertoppen borettslag har avtale om vaktmestertjeneste med Coor Service Management ASo og renholdet utføres av Fortuna Renhold AS.
- Nøkler kan bestilles via e-post til styret: kvaernertoppen@styrerommet.net. Ringetablå kan oppdateres ved å gi beskjed til styret og postkasseskilt kan kjøpes hos styret.
- Styret har ordnet med bomiljøvakt som går 2 runder i døgnet og kan kontaktes døgnet rundt ved på telefonnummer 22 97 10 70.
- I garasjeanlegget med innkjøring fra Ingeniørveien 20 er det etablert en mekkestasjon for sykkel til felles disposisjon for beboerne i borettslaget.
- Medlemskontingenten til OBOS er kr 200 pr. andelsleilighet for 2020.
- Borettslaget er tilknyttet både sikringsordning og IN-ordning.

Forkjøpsrett

Dersom en andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget - utpekt av OBOS - forkjøpsrett. Denne paralellvarsles og avklares raskt etter salg.

Forsikring

Tryg forsikring AS Polisenummer: 7118269

Regnskap

Årets resultat på kr 37 392 490,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. I løpet av 2019 ble det innbetalt kr 36 576 000,- på IN-ordningen. Innbetalingen ble brukt til å nedbetale den enkeltes andel av borettslagets fellesgjeld. Årsresultat korrigert for innbetalinger gjennom IN-ordningen er kr 816 490,-.
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2019 kr 1 877 513,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.
Se for øvrig regnskap som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Når ikke annet følger av vedtektene eller lov om borettslag, kan bare fysiske personer som er andelseiere i boligbyggelaget være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn en andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan eie en andel sammen. Andelene skal være på kroner 5 000,-. Se vedtekter og husordensregler for bestemmelser om ro og orden, andelseiers og borettslagets vedlikeholdsplikt, bygningsmessige arbeider m.m.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Ekstraord. årsmøte desember 2020:
- Det ble ytret ønske om å etablere bom ved inngangspartiet/tunet for at dette området skal bli bilfritt. Det ble vedtatt at styret skal innhente pristilbud/løsningsforslag til generalforsamlingen i 2021.
- Vedtatt å installere OBOS-nøkkelen. Det koster kr 15 per bolig per måned for bruk av OBOS-nøkkel. I tillegg kommer kostnader knyttet til installasjon og maskinvare. I en periode utover høsten kjøres det kampanje hvor OBOS dekker majoriteten av kostnader knyttet til maskinvare og installasjon på oppgangsdører, hvor boligselskapet kun trenger å betale en symbolsk sum på kr 200 per oppgangsdør. På dører utover oppgangsdører (eksempelvis garasjeporter, fellesvaskerier o.l.) må boligselskapet selv dekke engangskostnader knyttet til maskinvare og installasjon.
- Det ble fremmet forslag om "Prosjekt Sikkerhet" som innebærer tiltak som f.eks. videovervåkning/elektronisk adkomssystem for å bedre sikkerheten mot tyverier etc. Det ble vedtatt at styret skal sette ned en prosjektgruppe for å gjøre en nærmere vurdering av til ordinær generalforsamling i 2021.
Se mer informasjon i innkalling til årsmøte og protokoll, som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Iht. mail fra styret (per 17.02.2021) er det pt. ingen planer om økning i felleskostnadene. Normalt vedlikehold må alltid påregnes.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring. Se nærmere bestemmelser i husordensreglene §5.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: hvitevarer på kjøkken.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til lb@schalapartners.no eller SMS: 98 02 97 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Ingeniørveien 14, 0196, Oslo, Gnr. 236 bnr. 234, andelsnr. 192 i Kværnertoppen Borettslag med orgnr. 920667058 i Oslo kommune

Eier

Ingrid Leknesund

Oppdragsnummer

66-21-0090

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.