#SAGENE

Tiltalende 3-roms hjørne/endeleilighet I HTH kjøkken I Bad fra 2016 I Meget god planløsning I Veldrevet borettslag

Treschows gate 21 , 0470 Oslo

BE OM SALGSSUM
Eskil Næss Hagen
Eskil Næss Hagen Partner / Eiendomsmegler / Salgssjef

NABOLAGSPROFIL

71%

eier sin egen bolig

6%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

100%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er barnefamilier

15%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 67 m²
Bruksareal 67 m²
Bruttoareal 76 m²
Tomt 1 019 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 1952
Gårdsnummer 222
Bruksnummer 197
Energimerking G
FINN.no 218978589
Sist endret 15.06.2021 10:56
Prisantydning 4 400 000
Totalpris 4 702 070

Beregnet totalkostnad

4 400 000,- (Prisantydning) 286 567,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 686 567,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 503,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 702 070,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Treschows gate 21!
Leiligheten er stor, lys og gjennomgående med en meget god planløsning. Boligen ble ombygd fra næringslokale til leiligget i 2011 og fremstår som velholdt, med bad pusset opp i 2016 og kjøkken i 2011. Leiligheten er i tillegg malt i nyere tid. Borettslaget er godt vedlikeholdt, både tak og fasade er pusset opp. Leieinntekter fra nabobygget sørger for en stabil og god økonomi i gården.
Bygården ligger meget sentralt i et område kjent for sin unike kombinasjon av grønne lunger (Idylliske Akerselva og Myraløkka som nærmeste nabo) og nærhet til bypulsen på sitt beste.
•Bad pusset opp i regi av borettslaget
•God økonomi i brl
•Leiligheten er tilbaketrukket uten sjenerende innsyn
•Store vindusflater
•Kabel-TV, internett og V.vann ink.
•Garasjeplasser leies ut etter ventelist

Innhold

Leiligheten ligger i -1 etg (underetasje, en trapp ned) og inneholder: Entré/gang, toalettrom, bad, kjøkken, stue og to soverom.
Leiligheten disponerer en bod i 1. etasje oppmålt til ca 3,5 m2. Det er kort vei til boden ettersom den ligger i samme etasje som leiligheten. Det er også umiddelbar tilgang til fellesvaskeri (det er opplegg i leiligheten for vaskemaskin).

Entré

Du ønskes velkommen inn i en lys og romslig entré med god plass til oppbevaringsmøblement for yttertøy og sko. God lagringsplass i skyvedørsgarderobe  med speilfronter. Sikringsskap med automatsikringer er plassert i felles gang. Flislagt gulv med malte overflater og himling med downlights.

Stue

Tiltalende og luftig stue med åpen inngang mot kjøkkenet. Stuen er romslig og har god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og spisebordsgruppe tilknyttet kjøkkenet. Store vindusflater slipper inn rikelig med naturlig lys i stuen. Gulvet er belagt med tre-stavs parkett, malte overflater på vegg og himling.

Kjøkken

Moderne og tidløst kjøkkkeninnredning fra HTH, pusset opp i 2011. Kjøkkenet inneholder innredning i hvit matt utførelse, benkeplate av heltre med nedsenket oppvaskkum og fliser over benkeplate. Integrerte hvitevarer som komfyr med induksjonstopp og oppvaskmaskin. Frittstående kjøl/fryseskap medfølger salget. Du har naturlig plass til stort spisebord tilknyttet stuen som gjør rommet både sosialt og praktisk. Gulvet er belagt med fliser, malte overflater på vegg og himling.

Bad

Delikat flislagt baderom som ble totalrenovert i regi av borettslaget i 2016. God oppbevaring på badet med servantskap med ovenpåliggende servant og speilskap over servant. Belysning og stikkontakt på vegg over servant. Dusjhjørne med innfellbare glassdører. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Varmekabler i gulv og downlights i tak.
Separat wc-rom pusset opp i 2016 med vegghengt toalett med innbygget sisterne. Vegghengt servant med ett-greps armatur fra Grohe. Flislagt gulv med gulvvarme og malte vegger.

Soverom

Stort og lyst soverom malt i en delikat blåtone. Du har plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord og stor skyvedørsgarderobe som medfølger salget. Soverommet ligger skjermet til uten sjenerende innsyn. Tre-stavs parkett på gulv og malte overflater på vegg og himling.

Soverom 2

Lyst og romslig soverom med store vindusflater som gir naturlig lys. Rommet brukes i dag som barnerom men passer ypperlig som kontor og/eller gjesterom. Her har du også gode oppbevaringsmuligheter i garderobeskap som medfølger. Gulvet er belagt med tre-stavs parkett, malte overflater på vegg og himling.

Beliggenhet

Beliggende i attraktivt og ryddig aksjelag med god vedlikeholdshistorikk. Leiligheten ligger meget sentralt, med alt av servicetilbud i umiddelbar nærhet. Voldsløkka, Bjølsenparken og Hjemmets kolonihager med koselige Portveien 2 er nærmeste naboer.
Et par minutters gange fra leiligheten ligger det flere koselige kafeer og restauranter som Mat & Mer, Sagene Lunsjbar, Kaffebrenneriet, Bjølsen Bakeri, Mysterud bar m.m. Rett over Akerselva har du Lilleborg torg med blant annet restauranten Astral, pizzarestauranten Lupo, bakeri og Det andre teater med veldig bra improteater. På Torshov som kun er noen minutter unna har du flere kule steder, som feks baren Albatross og Soria Moria med Hvaskjer og musikkscenen Cosmopolite. Rema1000 og andre matvareforretninger ligger i umiddelbar nærhet. Det finnes også klesbutikker, hudpleiesalonger, apotek m.m. i området. Kort vei til Storo storsenter med sitt brede utvalg av forretninger og servicetilbud.
Bydelen kan by på flere fantastiske grøntområder som Bjølsenparken, Geitmyra skolehager og -gård, Akerselva Miljøpark, Myraløkka og Voldsløkka rett rundt hjørnet. Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner og turstier, samt skiløype og skøytebane om vinteren. Veien videre opp til Nordmarka og den vakre Maridalen er heller ikke langt unna. Kort vei til Vøienvolden gård hvor det finnes et hyggelig gårdstun med kafé i helgene, julemarked i desember og mulighet for å leie lokaler til private arrangementer.
Av treningstilbud finner du bl.a. SATS og ellers i nærområdet finner du Sagene Squash i Mølleparken og Myrens sportssenter på Torshov. Her har man tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret.
Torshov og Sandaker er kun noen få minutter unna og det er ca. 10 min gange til St.Hanshaugen og Grünerløkka og Nydalen.
Meget god offentlig kommunikasjon med buss nr. 20, 34, 37 og 54. Trikk nr. 11, 12 og 13 i Vogts gate på Torshov. T-bane linje 4 og 5 i Nydalen. Utdanningsinstitusjoner som Universitetet i Oslo (Blindern), BI i Nydalen, Høyskolen i Oslo, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er i nærheten.
Bydelen har også en rekke store og små barnehager og fritidsaktiviteter for barn på blant annet Sagene Samfunnshus og Hopp i Havet ved Myraløkka.

Felleskostnader

5 093 pr. mnd. Varmtvann, kabel-TV/bredbånd (kr. 439,-), trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld. Herav: Felleskostnader 4.654,- TV/bredbånd 439,-

Andel fellesgjeld

286 567

Andel formue

327 276

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: EIKA1-152021608
Restsaldo: 8.421.882,-
Restløpetid: 17 år 6 md.
Rentebetingelser: 1,80% flytende
Lånenummer: OBOS01-98207554499
Restsaldo: 8.200.117,-
Restløpetid: 25 år 7 md.
Rentebetingelser: 1,80% flytende

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-ordning).

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 67 kvm, Bruksareal: 67 kvm, Bruttoareal: 76 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 019 kvm, Eierform: Fellestomt
Felles tomt for borettslaget. Fellesområder opparbeidet med plenarealer, trær, prydbusker, diverse beplantning, sittegrupper, sykkelparkering, grillplass, felles vaskeri, felles garasjeanlegg og asfalterte internveier.

Garasje / Parkering

Borettslaget disponerer 21 stykk garasjeplasser i Treschowsgate Næringslokaler AS (selskap 68) som er mulighet til å leie hvis ledig. Se regler i husordensreglene om at man blant annet må ha bodd i borettslaget minst ett år før leie. For å sette seg på liste, må styret kontaktes. Parkeringsleie/administrasjonskostnader belastes etter gjeldende satser. Se borettslagets hjemmeside for ytterligere informasjon.
Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

Boligblokk over 7 etasjer samt underetasje, kjeller og loft. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betongkonstruksjoner. Yttervegger av pussede og malte flater. Valmet takkonstruksjon utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har Swedoor glatt entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB med kikkehull. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2007.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Det foreligger også ferdigattest fra 2008 på rehabilitering av balkonger og fasadeendring, samt ferdigattest fra 2017 på oppussing av samtlige bad. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på baderom. Felles varmtvann som er inkludert i felleskostnadene.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 8500  kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 8500,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.
Undervisningsbygg Oslo KF skal bygge ny ungdomsskole og flerbrukshall i Treschowsgate 16. I den forbindelse er det et krav i reguleringsplanen om at Treschowsgate oppgraderes fra krysset med Bentsebrugata og opp til krysset med Ålesundgata. Gjennom styrets kontakt med Undervisningsbygg, er det opplyst at oppgraderingen av gaten vil medføre graving inn på borettslagets område. Undervisningsbygg vil sette områdene i stand etter seg. Styret kommer tilbake med mer konkret informasjon så snart vi mottar dette. Styret ønsker minst mulig ulempe for beboerne grunnet gjentakende gravearbeider rundt blokkene, så styret vil foreslå for generalforsamlingen at nødvendige utbedringsarbeider som medfører graving for borettslaget mot gaten utføres samtidig så langt dette er mulig. (Vi håper også at borettslagets utgifter til å gjøre det pent etter gravingen blir noe lavere hvis deler av disse arbeidene utføres av Undervisningsbygg.)

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Stamnett - Forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer - Planforslag til offentlig ettersyn
Saksnummer: 201915152 - Reguleringssak
Sakstype: Forslag - Detaljregulering
Treschows gate 16 - Riving av bygg
Saksnummer: 202006528 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
Treschows gate 16 - Riving av bebyggelse
Saksnummer: 202000671 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt 23.03.2020
Treschows gate 16 - Forhåndskonferanse - Oppføring av ungdomsskole
Saksnummer: 202017220 - Byggesak
Status: Forhåndskonferanse avholdt
Sandakerveien 24 D med flere - Dialogfase - Ombygging til barnehage og skole - Den Tysk Norske skole i Oslo
Saksnummer: 201911041 - Reguleringssak
Sakstype: Forslag - Detaljregulering
Sandakerveien 24 D - Tilbygg og bruksendring av bygg F4 og del av F3 til barnehage og barneskole - Den tysk-norske skolen i Oslo
Saksnummer: 201916607 - Byggesak
Status: Mottatt søknad om endring
Bentsegata 10 - Bruksendring av underetasje til bolig
Saksnummer: 202004425 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt 17.04.2020

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Fellesobl. for bor.innsk., tinglyst den 20.05.1977, dagboknummer 509127. Beløp: NOK 316.700. Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag Al.
* Pantedokument, tinglyst den 22.11.2007, dagboknummer 960012. Beløp: NOK 17.000.000. Panthaver: OBOS BBL.
* Fellesobl. for bor.innsk., tinglyst den 17.11.2008, dagboknummer 930938. Beløp: NOK 9.600. Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag Al. Opprinnelig tinglyst som forhøyelse av Fellesobl. for bor.innsk. 509127/1977.
* Fellesobl. for bor.innsk., tinglyst den 07.01.2009, dagboknummer 7781. Beløp: NOK 200. Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag Al. Opprinnelig tinglyst som forhøyelse av Fellesobl. for bor.innsk. 509127/1977.
* Fellesobl. for bor.innsk., tinglyst den 13.10.2010, dagboknummer 787232. Beløp: NOK 11.800. Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag Al. Opprinnelig tinglyst som forhøyelse av Fellesobl. for bor.innsk. 509127/1977.
* Pantedokument, tinglyst den 13.09.2016, dagboknummer 826927. Beløp: NOK 10.500.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslag: Treschowsgate Borettslag, Orgnr: 948554984
Treschowsgata Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948 554 984, og består av 60 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Selskap 67 (Treschowsgaten Brl.) eier 100% av aksjene i selskap 68 (Treschowsgaten Næringslokaler AS, organisasjonsnummer 965 378 936). På den ordinære generalforsamlingen den 01.06.2017 ble det vedtatt å innføre en årlig ordning hvor selskap 67 henter ut overskudd fra selskap 68 som brukes til å betale andelseierne påfølgende "skatt på utbytte" samt delnedbetale fellesgjeld.
* Hjemmeside: www.treschowsgate.wordpress.com
* Treschowsgata Borettslag har avtale om vaktmestertjeneste med VBR Norge.
* Borettslaget har avtale med VBR Norge om renhold av fellesarealene, herunder vask av trappeoppganger og fellesarealer.
* Borettslaget har biloppstillingsplasser (21 garasjeplasser). Styret i Næringslokalene fordeler biloppstillingsplasser etter lister. For å bli satt på liste må skriftlig henvendelse sendes styret. Behov for ladeplass for elbil/hybridbil må meldes styret.
* Borettslaget har fellesvaskeri som kan benyttes av beboerne. Iht. husordensreglene er det montert kortautomat i vaskeriet. Hver andelseier som ønsket det får utlevert ett kort med 45 vask. Ekstra vaskekort kan kjøpes av styret for kr. 200,-.
Styret avdekket i løpet av 2020 at leiekontrakten mot Rema 1000 ikke hadde blitt KPIjustert
i henhold til kontrakt siden oppstart av leieforholdet i 2013. Ca. kr. 320 000 var for
lite fakturert i husleie i perioden 2013 - 2019. Dette ble etterfakturert til Rema 1000 i 2020,
og kom således inn som en positiv engangseffekt i 2020-regnskapet til selskap 68.
Rema1000 har også hatt en inntektsøkning i 2020. Leieinntekten fra Rema1000 har derfor
i 2021 gitt totalt ca kr. 1,3 mill. for 2020.

Forkjøpsrett

Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av OBOS, har forkjøpsrett. Forkjøpsretten avklares parallelt med salget. Meldefristen er 19.05.2021. Fristen for OBOS til å gjøre forkjøpsrett gjeldende er 5 hverdager fra OBOS mottar skriftlig melding om at bud er akseptert.

Forsikring

Gjensidige Forsikring

Regnskap

Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr 3 561 383.
Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr 2 695 020.
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2020 kr 1 683 172 og viser borettslagets likviditet.
Årets resultat på kr 500 099 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital.
Driften i 2021 forutsetter verken nye låneopptak eller økning av felleskostnadene. Nåværende felleskostnader vil ifølge budsjettet øke borettslagets disponible midler

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

2020: 19 og T21. Kontroll av tak og nedløp. Utført av Dan Blikk. Vurdering av brannvarslingsanlegg. Arbeid med planer av utearealer og  vedlikeholdsplan.
2019: Utskifting av hovedinngangsdører
2019: Utbedring av utvendig kjellertrapp Treschowsgate 19
2018-19: Tak på næringsbygget i Treschowsgate 19 B er etterisolert og tekket om
2016-2017: Rør- og våtromsrehabilitering
2016-2017: Asbestsanering
2015: Skifte av branndører
2015: Dreneringstiltak nordvegg
2013: Avtrekksvifte på pipe + oppussing
2011-2012: Ventilasjonsanlegg + nye branndører
2010-2011: Elektrisk arbeid
2008-2009: Kjøp av parsell
2007-2008: Rehabilitering av fasade, vinduer og tak
2003: Nye inngangsdører til leilighetene
2001: Elektrisk anlegg
- Det er utarbeidet en plan for utearealet på taket for Treschowsgate 19B.
Fra innkalling til ordinær generalforsamling om ny ungdomsskole og utearealer:
Undervisningsbygg som skal bygge ny ungdomsskole og flerbrukshall på den tidligere lagertomten i Treschowsgate 16. Arbeidene til Undervisningsbygg vil bl.a. innebære nytt rørsystem i gaten (uten at våre påkoblingsmuligheter for overvannsrør påvirkes). Dette vil innebære fornyet graving i gaten. Det er presentert for oss som en vinn-vinn-situasjon dersom vi samtidig med disse arbeidene oppgraderer våre egne arealer mot gaten. Styret har derfor snudd om på rekkefølgen for arbeider med utearealene og har prioritert planer for områder rundt blokkene ut mot gaten. Disse planene omfatter også drenering rundt blokkene og arbeid med overvannshåndtering (dvs. rehabilitering av opprinnelig nedgravd system), tilgang for brannvesen, følgelig endret søppelhåndtering.

Husdyrhold

Iht. borettslagets husordensregler er hunde- og kattehold tillatt. Hunde- og kattehold forutsetter at andelseier har søkt styret skriftlig i forkant av anskaffelse.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Alle hvitevarer som er fastmontert medfølger.
Vaskemaskin på bad medfølger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til enh@schalapartners.no eller SMS: 97 95 07 19 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Treschows gate 21, 0470, Oslo, Gnr. 222 bnr. 197, andelsnr. 58 i Treschowsgate Borettslag med orgnr. 948554984 i Oslo kommune

Eier

Anette T Kalløkken Luis A Hvidsten Råheim

Oppdragsnummer

66-21-0095

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.