#ENERHAUGSLOTTET

Unik 2(3)-R loftsleilighet m/fantastisk utsikt I 72 kvm gulvareal I 12 kvm takterrasse I Bad fra 2015 I Peis!

Enerhaugplassen 4 A , 0650 Oslo

BE OM SALGSSUM
Lene Brekken
Lene Brekken Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

70%

eier sin egen bolig

3%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

34%

har bolig mellom 60-120 kvm

98%

av boligene er eldre enn 20 år

21%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 46 m²
Bruksareal 46 m²
Bruttoareal 50 m²
Tomt 733 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 6
Byggeår 1896
Gårdsnummer 230
Bruksnummer 38
Energimerking G
FINN.no 221111196
Sist endret 15.06.2021 15:52
Prisantydning 5 350 000
Totalpris 5 546 518
Ligningsverdi 872 827,-

Beregnet totalkostnad

5 350 000,- (Prisantydning) 42 079,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 392 079,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 145 420,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 154 439,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 546 518,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Enerhaugslottet og Enerhaugplassen 4 A!
Vi har fått den store gleden av å presentere en svært attraktiv og unik 2(3)-roms loftsleilighet med 72 kvm gulvareal beliggende i sjarmerende Enerhaugslottet. Leiligheten er meget tiltalende; den utpeker seg med kvaliteter som store vindusflater, takhøyde på 4,5 m, åpen kjøkkenløsning, svært gode lysforhold og en gjennomgående planløsning. Synlige trebjelker i kombinasjon med en lys, flott en-stavs parkett gir leiligheten et herlig uttrykk. Leiligheten kan også skilte med en helt fantastisk takterrasse. Her ligger du vestvendt og på toppen i rolige omgivelser med sol fra tidlig formiddag til kveld sommerstid. Terrassen er på 12 kvm med god plass til spisegruppe, sofa-lounge, grill, hengekøye og øvrig ønsket møblement. Fra terrassen har du i tillegg en helt fantastisk utsikt ut mot Oslo by og fjord. Denne er det umulig å ikke forelske seg i!
Gode innvendige kvaliteter:
Leiligheten oppleves i sin helhet som gjennomført med gode lysforhold. Leilighetens gulvareal og formidable takhøyde gjør at den oppleves svært romslig.
Boligen har en koselig stue med et herlig særpreg og svært gode lysforhold. Stuen har en fin romløsning som gjør den enkel å møblere; det er god plass til sofagruppe, TV-seksjon og spisestue i form av langbord. Kjøkkenet er i åpen løsning og oppleves meget funksjonelt med gode arbeidsforhold og godt med skap- og benkplass. Perfekt plassert mellom leilighetens kjøkken og stue finner du en ypperlig plass til spisestue med langbord. Nåværende eier har hatt langbord med 15 gjester til bords. Utgangen til terrassen med skyvedør i glass og store vindusflater gir et nydelig utsyn ut fra stue og kjøkken - og ikke minst svært godt med naturlig lys! Videre har leiligheten et lekkert, flislagt bad fra 2015, utført av fagfolk, et koselig soverom med plass til dobbeltseng og en herlig hems på 21 kvm gulvareal med mange innredningsmuligheter. Leiligheten ble malt opp i 2020/21 og oppleves delikat og velholdt.

Innhold

Leiligheten inneholder: entré, stue, åpen kjøkkenløsning, soverom, baderom og hems.
Leiligheten uten hems har gulvareal på ca. 51 kvm. Hemsen har gulvareal på 21 kvm. Totalt er gulvarealet i leiligheten og hemsen oppmålt til ca. 72 kvm. Leilighet disponerer en loftsbod på ca 1,4 kvm.

Entré

Romslig og meget innbydende entré med skyvedørsgarderobe fra 2012, nyere en-stavs parkettgulv og malte overflater (2020/2021). Entréen sørger for et svært godt og riktig førsteinntrykk.

Stue

Leiligheten har en svært lys og hyggelig stue med bøttevis av sjarm og særpreg. Leilighetens formidable takhøyde på 4,50 meter kommer virkelig frem her! Den gode takhøyden i kombinasjon med store vindusflater sikrer en meget god romfølelse. Rommet er i tillegg full av sjarm med synlige trebjelker, sjarmerende takvinduer og en moderne peis som bidrar til en koselig atmosfære. Videre oppleves rommet enkelt å innrede med flere gode møbleringsmuligheter. Her har du god plass til sofagruppe, TV-seksjon og spisestue i form av langbord perfekt tilknyttet stue- og kjøkkendel. Rommets overflater fremstår delikate med en flott og nyere en-stavs parkett på gulv og vegger/lister malt i 2020/2021.

Kjøkken

Funksjonelt og moderne kjøkken i åpen løsning mot stue med gode arbeidsforhold. Kjøkkenet fremstår meget innbydende og velholdt og har godt med oppbevaringsplass samt gode arbeidsforhold i form av mye benkeplass. Kjøkkeninnredningen inneholder glatte fronter med benkeplate av laminat, planlimt oppvaskkum av kompositt med ett-greps armatur fra Blanco og veggfliser bak oppvaskkum og platetopp. Videre inneholder kjøkkenet integrerte hvitevarer som induksjonsplatetopp, stekeovn, oppvaskmaskin, kjøleskap og fryseskap. Det er i tillegg opplegg og plass til vaskemaskin under benk. Kjøkkenet har et tidsløst og delikat preg og holder en god standard.

Bad

Flott flislagt baderom fra 2015. Badet inneholder vegghengt servantskap i høyglans med ovenpåliggende servant og ett-greps armatur fra Oras, innfelt speil med belysning, himling med downlights og innebygde høytalere samt mekanisk avtrekk. Videre inneholder badet dusjhjørne med innfellbare glassdører, dusjarmatur tilkoblet hånddusj og regndusj og vegghengt toalett med sisternekasse fra Jomo. Badet har en fin størrelse og fremstår strøkent. Varmekabler i gulv.

Takterrasse

Fra stuen har man utgang til leilighetens fantastiske takterrasse. Terrassen er på ca. 12 kvm og ligger vestvendt med nydelig solforhold fra ca. kl. 10.30 - 19.30 sommerstid. Terrassen kan også skryte av en helt unik utsikt ut mot Oslo by og fjord. Her kan du enkelt nyte sol fra formiddag til kveld, ingen gjenboere eller innsyn og en helt nydelig utsikt! Den gode størrelsen på terrassen gjør det enkelt å innrede etter ønske og behov. Her har du plass til både spisegruppe, sofagruppe og grill. Nytt terrassegulv og sveisemembran ble lagt i 2019.  Vegger/rekkverk på terassen er også nylig blitt malt og terrassedekke er nylig beiset. Terrassen har i tillegg stikkkontakter og belysning.

Soverom

Lyst og koselig soverom med plass til dobbeltseng, nattbord og kommode til oppbevaring av klær. Rommets store takvindu sikrer godt med lysinnslipp. Ingen innsyn eller sjenerende trafikk/støy. Her kan du enkelt nyte rolige omgivelser. Takvindu med spesialtilpasset rullgardin, parkett på gulv og sjarmerende synlige trebjelker. Vegger, gulv og tak ble malt i 2020.

Soverom/hems

Leilighetens gode takhøyde er godt utnyttet som hems. Hemsen har et gulvareal på 21 kvm fordelt på to rom. Hemsen gir svært gode oppbevaringsmuligheter og innredningsmulighetene er store. Rommene passer ypperlig som både soverom nr 2, gjesterom med soveplass og kontor, walk-in-closet eller som ekstra oppholdsrom/stue. Her kan man innrede etter ønske og behov! Begge rommene har takvindu som sikrer godt med lys og gode luftemuligheter. Nytt gulv lagt i soveromsdel i 2019 og nymalt gulv i TV-stuen i 2020.

Beliggenhet

Velkommen til et populært og attraktivt nabolag i et område i rask vekst. Enerhaugplassen 4 finner du sentralt, men allikevel godt skjermet og tilbaketrukket i en rolig blindgate. Noen få minutters gange unna finner du Kampen med sitt særegne, trivelige og barnevennlige bomiljø. Det er også kort vei til Grønland med sitt yrende folkeliv både morgen og kveld.
Fra leiligheten er det gangavstand til sentrum med alt dette innebærer; blant annet Karl Johans gate med shopping- og serveringssteder, og Grünerløkka med sitt trendy uteliv og kaféer. I tillegg til å være nær hovedstadens bypuls er det kort vei til flotte tur- og rekreasjonsområder i bl.a. Kampenparken, Botanisk Hage, Sommerfrydhagen (rett over gaten), Ruinparken og Middelalderparken med vannspeil samt Tøyenparken og Tøyenbadet. Du finner også Naturhistorisk museum og Munchmuseet i gangavstand fra leiligheten.
Tøyen er en bydel i stor utvikling. Tøyenløftet har ført til at området er svært attraktivt og kulturlivet blomstrer. Klassiske fasader er pusset opp og nye boligprosjekter er godt tilpasset området. På nye Tøyen Torg en kort spasertur unna, finner du bl.a. spisesteder og forretninger, matvarebutikker, apotek, postkontor og bank. Verdt å merke seg er det populære utestedet Postkontoret, Nord og Natt som tilbyr nordisk mat i toppklasse og den klassiske cocktailbaren Human Mote. På den anerkjente og spennende restauranten Bar Brutus serveres det naturvin av folk som er ledende innenfor kunnskap om naturvin i Oslo, og retter basert på enkle råvarer med grønnsaker i fokus. I hyggelige Sørligata ligger Grådi som byr på smaken av Oslo. Med et yrende liv og så mange bydelsbarer er det enkelt å skal kunne sitte i baren med et glass vin eller nyte et førsteklasses (eller trestjerners) måltid.
De siste årene har Oslos mest populære festival Øyafestivalen vært holdt i Tøyenparken rett i nærheten. På sensommeren samles store deler av hovedstadens innbyggere i nettopp denne bydelen for å nyte god musikk i godt selskap.
Tilbaketrukket fra Grønlands gater ligger Teaterplassen, som tilbyr kaffebarer, spisesteder og hyggelig uteservering. Herfra kan man også ta seg via gangbroen til Bjørvika. Det er også kort vei til byens nyeste bydel Sørenga, med trendy spiseplasser og en flott bystrand som er et perfekt alternativ gjennom sommerhalvåret. Ute ved havnepromenaden kan man også unne seg en tur ut på hyggelige Sukkerbiten, en sommerrestaurant med uteservering og som også arrangerer konserter, utstillinger og annet. Denne nye fjordbyen har moderne og spennende arkitektur og gir en fin kontrast til bydelens kultur og historie. Operaen har allerede blitt et av byens monumenter og har kontinuerlige oppsetninger med opera, dans og musikk. Deichmanske hovedbibliotek ligger like i nærheten og er en moderne møteplass for utveksling av kunnskap, bygget stod ferdig i 2019. I tillegg satses det stort på friområder og parkanlegg som skal pryde bydelen når alt står ferdig.

Felleskostnader

kr. 2 173,- pr mnd. Herav: varmtvann, fibernett, trappevask, kommunale avgifter, forretningsførsel, felles byggforsikring og øvrige fellesutgifter.
Fordeling felleskostnader:
Avsetning vedlikehold: kr. 175,-
Felleskostnader: kr. 1.782,-
Renter lån: kr. 114,-
Avdrag lån: kr. 102,-

Andel fellesgjeld

42 079

Andel formue

14 621

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 12138928800, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 27.05.2021: 3.25% pa.
Antall terminer til innfrielse: 93
Saldo per 27.05.2021: 1 498 977
Andel av saldo: 42 079
Første termin/første avdrag: 30.12.2019 ( siste termin 30.06.2044 )
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 872 827 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 142 177 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 46 kvm, Bruksareal: 46 kvm, Bruttoareal: 50 kvm
Gulvflaten i leiligheten med hems er oppmålt til 72 m², grunnet skråtak og lav takhøyde er
det måleverdige arealet 46 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 733 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Sameiet har ingen egne parkeringsplasser, men beboerne kan leie p-plass av nabogården Enerhaugen. Det er ifølge styreleder flere ledige p-plasser utendørs og 1 ledig plass i garasjeanlegget under Enerhauggata 7.
Prisliste:
Utendørs parkering: kr. 1.000 pr. måned
Innendørs parkering: kr. 1.600 pr. måned
Gebyr til OBOS for oppstart: ca. kr. 700

Byggemåte

Boligbygg over 6.etasjer samt kjeller. Gulv mot grunn av betong. Yttervegger av murt teglsteinkonstruksjon, utvendig pusset og malt. Etasjeskiller av
trekonstruksjoner. Takkonstruksjonen er av saltaksform utvendig tekket takplater (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har entrèdør fra Skandia Dør i
brannklasse B30 med kikkehull. Balkongdør og vinduer med karmer av tre, og 2-lags glass fra 1988. Takvinduer med karmer av tre, og to-lags glass
fra ukjent årstall.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Anticimex AS, datert 1896.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
Det foreligger ferdigattest på innredning av loft datert 19.oktober 2000. Ferdigattesten ligger vedlagt.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet kombinert med peisovn. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.

Energiforbruk

Nåværende eiers strømforbruk har vært ca. 6400,- i kWh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Enerhaugplassen 4 ligger i bydel Gamle Oslo. Sameiet består av 20 boligseksjoner og 2 næringsseksjoner.

Forkjøpsrett

Nei.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 78818673

Vedtekter / husordensregler

Ingen kan eie mer enn to seksjoner i sameiet. Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets oppgaver siste tiden:
- Utredning av råte i B-oppgangens kjeller
- Installasjon av automatiske dørlukkere i A-oppgangen
- Ferdigstilling av vanntåkeanlegg
- Oppsigelse av vaktmester
- Befaring på tilstand av soil-rør og luftekanaler
- Nytt, elektronisk HMS-skjema
- Utbedring av brannfarlig sot-luke
- Innhenting av tilbud for ny port-telefon
- Gjort gammel port-telefon operativ igjen
- Refinansiering av lån, med gunstigere rente og lengre betalingstid
- Feilsøking og reparasjon av varslingsanlegg

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge husordenssreglene tillatt.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: hvitevarer på kjøkken, inkl. vaskemaskin.
Følgende tilbehør medfølger IKKE handelen:
- Ingen lamper
- Det gule skapet på soverommet
- Internett-router
- Bjørketreet i gangen
- Nattbord
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til lb@schalapartners.no eller SMS: 98 02 97 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Enerhaugplassen 4 A, 0650, Oslo, Gnr. 230 bnr. 38 snr. 22 orgnr. 975693686 i Oslo kommune

Eier

Wibeke Nord Haugland

Oppdragsnummer

66-21-0103

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.