#TØYEN V/BOTANISK HAGE

Klassisk og lys 3-roms med solrik balkong | Bad `16 | Tregulv | 3m takhøyde, stukkatur & rosett | V.vann & internett ink

Motzfeldts gate 29B , 0187 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Eskil Næss Hagen
Eskil Næss Hagen Partner / Eiendomsmegler / Salgssjef

NABOLAGSPROFIL

61%

eier sin egen bolig

5%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

72%

har bolig mellom 60-120 kvm

64%

av boligene er eldre enn 20 år

16%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 68 m²
Bruksareal 68 m²
Bruttoareal 76 m²
Tomt 355 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 4
Byggeår 1890
Gårdsnummer 229
Bruksnummer 99
Energimerking G
FINN.no 221189789
Sist endret 16.06.2021 08:56
Prisantydning 5 890 000
Totalpris 5 999 683
Ligningsverdi 1 139 223,-

Beregnet totalkostnad

5 890 000,- (Prisantydning) 108 524,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 998 524,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 1 159,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 999 683,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til denne innbydende og klassiske 3-roms leiligheten, med Botanisk hage som nærmeste nabo. Leiligheten ligger i en klassisk gård fra 1890 med store vinduer, god takhøyde, stukkatur og rosett. Boligen har beliggenhet i 4. etasje, med en gjennomgående og god planløsning. Boligen har 2 soverom, kjøkken, stue, bad og entré. Sentral beliggenhet på Tøyen med gangavstand til servicetilbud, parker, restauranter og kollektivtransport. Leiligheten ligger i en rolig blindgate.
 
•Bad fra 2016
•Originale tregulv
•Stukkatur og rosett
•Varmtvann og bredbånd inkludert i felleskostnadene
•Store vindusflater
•God takhøyde (målt fra 2,38m - 3,08m)
•Sentral, men likevel skjermet beliggenhet
•Godt tilbud av offentlig transport rett i nærheten
•Flere parker og turområder rett utenfor døren
•Ingen forkjøpsrett
•Lave omkostninger
•Ingen dokumentavgift

Innhold

Leiligheten ligger i 4 etg. og inneholder: Entré, bad, wc-rom, stue, kjøkken og 2 soverom.
I tillegg disponerer leiligheten følgende boder:
•En bod i trappegang på ca 1 m2 gulvflate (ikke målbar grunnet lav takhøyde, ca 1,83 m).
•En kjellerbod på ca 6 m2 gulvflate (ikke målbar grunnet lav takhøyde, ca 1,47 m).
•En kjellerbod på ca 5 m2.

Entré

Du ønskes velkommen inn i en lys og fin entré med plass til sko og yttertøy. Når du entrer leiligheten forstår du fort sjarmen som hører med i en klassisk leilighet. Callinganlegg. Sikringsskap med automatsikringer er plassert i entré. Hovedsikringens kapasitet er 32A. Malt tregulv i entré.

Stue

Leiligheten har en skikkelig lys og koselig stue med plass til sofagruppe, TV-seksjon, hylleseksjoner og øvrig ønsket møblement. Rommets store, klassiske vindusflater sørger for rikelig med naturlig lys og den gode takhøyden gir en god romfølelse. I stuen har du en peisovn fra 2016 som varmer godt på kalde høst- og vinterdager. Stukkatur og rosett i stue. Tregulv.

Kjøkken

Romslig separat kjøkken med utgang til balkong. Ikea kjøkkenløsning fra ca 2013 med hvite glatte fronter og heltre benkeplate. Fliser på vegg mellom kjøkkenbenk og overskap. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. Integrert komfyr med nedfelt keramisk platetopp fra Ikea. Mekanisk kjøkkenventilator med kullfilter fra Ikea. Integrert kjøleskap og fryser fra Ikea. Integrert oppvaskmaskin fra Ikea. Opplegg for vaskemaskin på kjøkken. Vannrør av kobber. Vannstoppventil er montert. Synlige avløpsrør av plast. Gulvflater belagt med malt tregulv. Vegger i malte flater og malt trepanel. Himlingsflater i malte flater. Balkongdør med karmer av tre og to-lags glass fra 2018.

Bad

Baderom renovert i 2016. Flislagt gulv med elektrisk gulvvarme. Vegger i malte flater og fliser. Himlingsflater i malte flater med downlights. Vegghengt servantskap med heldekkende servant og ett-greps armatur fra Grohe. Speil med overlys på vegg over servant. Dusjnisje med innfellbare glassdører, regnfallsdusj og dusjarmatur. Vannrør av typen rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast. Mekanisk avtrekksvifte i himling.
Separat toalett:
Renovert i 2016. Gulvflater belagt med gulvbelegg. Vegg og himlingsflater i malte flater. Vegghengt servant med ett-greps armatur fra Oras. Innebygget sisterne fra Tece med vegghengt toalett fra Villeroy & Boch. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Avtrekksventil i vegg.

Balkong

Utgang fra kjøkken til en solrik og sydøst-vendt balkong på ca 3 m2. Balkongdør med karmer av tre og to-lags glass fra 2018. Balkongen ble montert i 2018.

Soverom

Leiligheten har et nydelig hovedsoverom av god størrelse med plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap. Gulvflater belagt med malt tregulv. Vegger i malte flater.

Soverom 2

Fra kjøkkenet har du inngang til soverom II. Soverommet passer ypperlig som barnerom, gjesterom eller kontor. Gulvflater belagt med malt tregulv. Vegger i malte flater.

Beliggenhet

Leiligheten har en supersentral beliggenhet i et etablert boområde på Tøyen, omtrent der Tøyen møter Grønland og med Grünerløkka kun 10 minutters gange unna. Her har du vakre Botanisk Hage som nærmeste nabo. Her vil du bo sentrumsnært og samtidig ha kort vei til noen av byens mer fredelige deler. Grønland er et meget populært område hvor det er åpnet mange hyggelige kaféer og spisesteder. Det kort gange til flere dagligvarebutikker med Rema 1000, Kiwi, Coop Mega med post i butikk, Bunnpris, Meny og diverse grønnsakforretninger.
Grønland har et urbant byliv, spennende butikker, flere hyggelige spisesteder samt fine parker. Grünerløkka som ligger en liten gåtur unna er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo, og kan by på en rekke spennende kaféer, restauranter, pulserende uteliv, servicetilbud, butikker, kino og treningssentre. Litt lengre bort, på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, med den populære Mathallen.
På Grønland finner du blant annet Grønlandskvartalene som er knutepunktet til Bjørvika gjennom to nye gangbroer rett ved Teaterplassen. På Grønland har man alt innen gangavstand. Alt fra trikk, t-bane, bussforbindelser, Oslo S og Karl Johan. Noen av Oslos mest populære utesteder finner man også på Grønland som for eksempel Oslo Mekaniske Verksted, Pigalle og Dattera til Hagen. Grønland Basar med blant annet Vinmonopol og spisesteder er rett ved. Den flotte restaurerte restauranten Olympen eller "Lompa", ligger rett borti gaten og er et populært samlingspunkt på Grønland. Teaterplassen er Grønlands solfylte samlingspunkt, hvor folk møtes. Teaterplassen har kaffebar, restauranter og populære barer/puber.
Dersom man ønsker en gåtur eller en avslappende dag i parken finner man blant annet Botanisk Hage rett opp i gata, Tøyenparken og Sofienbergparken med flotte parkmessige fasiliteter for late sommerdager. Gode treningstilbud og idrettsfasiliteter i nærområdet. For andre aktiviteter i nærområdet kan man også ta en tur til Naturhistorisk museum eller Munchmuseet. Den store attraksjonen Øyafestivalen med flere kjente og internasjonale artister avholdes i Tøyenparken. I gangavstand fra leiligheten har du Kampen og Vålerenga med sine idylliske smågater med fargerike trehus. Det er også kort gange til sentrum.

Felleskostnader

4 086 pr. mnd. Inkluderer varmtvann, grunnpakke kabel-tv, bredbånd, vaktmestertjenester, renhold, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kom.avg. m.m. Herav: Felleskostnader 2.837,- Kapitalkostnader 731,- Internett 279,- Kabel-tv 239,-
Felleskostnader 3.568,-
Internett 279,-
Kabel-tv 239,-
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader.

Løpende kostnader

Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg. For strømkostnader, se energiforbruk. Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Andel fellesgjeld

108 524

Andel formue

32 870

Fellesgjeld / lånevilkår

HUS302-114304470
Restsaldo: 25.982,-
Restløpetid: 1 år 5 md.
Rentebetingelser: 0,82 %
OBBK02-98207558222
Restsaldo: 3.700.208,-
Restløpetid: 15 år 5 md.
Rentebetingelser: 1,98%
Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei.
Nei.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 139 223 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 101 203 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 68 kvm, Bruksareal: 68 kvm, Bruttoareal: 76 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 355 kvm, Eierform: Eiet tomt
Pent opparbeidet felles areal med lukket gårdsrom som inneholder hyggelige sittebenker, bålpanne og sykkelparkering.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse ffølger vedlagt.

Byggemåte

Bygård over fire etasjer samt kjeller og loft. Gulv på grunn av betong. Grunnmur i murkonstruksjon og naturstein. Yttervegger i murkonstruksjon, utvendig pusset og malt. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med takstein/takplater (ikke besiktiget). Leiligheten har entrédør av tre. Balkongdør med karmer av tre og to-lags glass fra 2018. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 1983. Leiligheten er elektrisk oppvarmet kombinert med vedfyring.  For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Anticimex.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt X for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet, kombinert med vedfyring.

Energiforbruk

Eenergiforbruk er ca.4920kwh per år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslag: Motzfeldtsg 29/31/33, Orgnr: 948532743
Motzfeldtsgate 29-31-33 Brl, org.nr. 948.532.743, består av 29 andelsleiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Borettslagets revisor er BDO AS.
Borettslaget har egen hjemmeside: web2.herborvi.no/5732

Forkjøpsrett

Nei.

Ja/ Nei

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 51433823

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 1 637 244,-
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 1 053 916,-
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2019 kr 877 186,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabilitering som er utført:
2012 - 2013: kjellerrehabilitering.
2011 - 2012: oppgradert vinduer i oppganger.
2008 - 2009: Fasaderehabilitering Rehabilitering av fasader mot gate 29 og 31. Alle tre gårdene mot bakgård.
2007 - 2008: Piperehabilitering Pipene i alle tre gårder ble renovert.
Styrets arbeid:
Styrets arbeid har vært preget av at en langvarig prosess rundt planlegging av utskiftning av vinduer, oppussing av oppganger og oppgradering av bakgård. I tillegg har det vært noen økonomiske spørsmål å ta stilling til, beboersaker, samt noen drifts- og vedlikeholds saker.
Utskiftning av vinduer:
I løpet av perioden siden sist generalforsamling har styret arbeidet med å prosjektere utskiftning av vinduer i borettslaget. Dette vil bli en svært kostbar oppgradering siden bygården står på byantikvarens gule liste og styret er derfor pålagt å følge visse retningslinjer når det gjelder hvilke vinduer som kan sette inn. I tillegg er det ulik størrelse på vinduene noe som også er med på å fordyre prosjektet og som i en viss grad gjør planleggingsprosessen mer komplisert. Styret har hatt befaring med flere potensielle aktører og vurderer nå tilbud opp mot hverandre. Viktige er også å kvalitetssikre de ulike leverandørene slik at borettslaget får en ryddig prosess rundt dette. På grunn av den nåværende situasjonen må styret forholde seg noe avventende da flere firmaer har lavere kapasitet enn ellers.
Oppussing av oppgangene:
 Det har lenge vært stor interesse blant beboerne for å starte oppussing av oppgangene. Tidligere har det vært etablert en oppgangsgruppe som har jobbet med planlegging og kommet med forslag til styret. Styret har startet prosessen på nytt og har også sett på andre og mindre kostnadsintensive varianter av oppussing, da dette må koordineres med det kostbare vindusprosjektet. Styret har innhentet tilbud fra ulike entreprenører og skal nå vurdere disse opp mot hverandre. I forbindelse med befaring av oppganger har det også fremkommet betydelig behov for nødvendig vedlikehold som styret også må ta stilling til.
Bakgård:
Oppussing av bakgård har også stått sentralt i styrets arbeid det siste året. Bakgården er et viktig sosialt møtepunkt og har vist seg uvurderlig i perioden med lock-down og hjemmekontor i 2020. Det er et stort behov for å oppgradere dekket i bakgården med tanke på drenering og styret planlegger også en mer effektiv bruk av arealet. Styret har valgt å prioritere dette prosjektet da kostnadsrammen er forholdsvis beskjeden og nytten stor for alle som bor i borettslaget. Styret følger dermed opp det flotte arbeidet til det tidligere styre og bakgårdsgruppen for å øke trivselen i bakgården samtidig som vi kombinerer det med nødvendig vedlikehold.
Økonomi:
Økonomien har gått som planlagt i løpet av året. Det har ikke vært økning av husleien i perioden. Styret legger for tiden en langfristig økonomisk plan for å kunne realisere de tre store prosjektene med vinduer, oppganger og bakgård uten at dette skal føre til en alt for voldsom økning av husleien. Styret får god hjelp av Asgeir Tannum fra OBOS til dette.

Husdyrhold

Ingen restriksjoner ihht vedtektene/husordensreglene.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølge/medfølger ikke handelen:
•Hvitevarer medfølger.
•Lampe i gjesterom og lysekrone i stue følger ikke med.
•Vaskemaskin på kjøkken medfølger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til enh@schalapartners.no eller SMS: 97 95 07 19 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.  Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne. Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Motzfeldts gate 29B, 0187, Oslo, Gnr. 229 bnr. 99, andelsnr. 12 i Motzfeldtsg 29/31/33 borettslag med orgnr. 948532743 i Oslo kommune

Eier

Soheil Alexis Halmstrand

Oppdragsnummer

66-21-0104

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.