# SPASERSTOKKEN PÅ TORSHOV

Lys og attraktiv 2-R med idyllisk utsikt mot Torshovparken | Klassisk Torshovgård | Gjennomgående | Vedovn | Pen bakgård

Johan Svendsens gate 3 , 0475 Oslo

BE OM SALGSSUM
Oscar André Halsen
Oscar André Halsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

80%

eier sin egen bolig

6%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

50%

har bolig mellom 60-120 kvm

97%

av boligene er eldre enn 20 år

24%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 55 m²
Bruksareal 55 m²
Bruttoareal 62 m²
Tomt 5 210 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 2
Byggeår 1923
Gårdsnummer 225
Bruksnummer 125
Energimerking F
FINN.no 220385320
Sist endret 12.06.2021 12:00
Prisantydning 4 600 000
Totalpris 4 763 503
Ligningsverdi 1 071 436,-

Beregnet totalkostnad

4 600 000,- (Prisantydning) 155 494,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 755 494,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 763 503,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en sjarmerende 2-roms leilighet i klassiske "Spaserstokken" på Torshov.
Leiligheten er gjennomgående, har god takhøyde og store vinduer på rekke som gir rikelig med lys. Meget god og frodig beliggenhet ved Torshovparken uten innsyn. Gangavstand til alt av nærområdets fasiliteter.
Boligen har en velbalansert kombinasjon av klassiske elementer og moderne materialvalg. Lekkert gulv med både fiskebensparkett og originalt tregulv. Leiligheten ligger i 2.etasje og inneholder stue med vedovn, kjøkken med utsikt til parken, stort soverom, flislagt bad, separat toalett og entré.
•Unik beliggenhet ved Torshovparken
•Klassisk Torshov-leilighet med god planløsning
•God takhøyde på 2,82 m
•Baderom med opplegg for vaskemaskin
•Vedovn satt inn i 2018
•To disponible boder
•Meget godt kollektivtilbud
•Ingen forkjøpsrett

Innhold

Leiligheten ligger i 2.etasje og inneholder: Entré, kjøkken, stue, soverom, bad og separat wc.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 9 kvm og en loftsbod på ca. 5 kvm. I tillegg er det utvendige fellesboder i bakgården for oppbevaring av sykler og barnevogn. Beboere har også tilgang til fellesvaskeri.

Entré

Lys og luftig entré med plass til sko- og yttertøy i hyller. Lekker fiskebensparkett på gulvet.

Stue

Lys og romslig stue med et flott gjennomlys. I stuen har du god plass til sofagruppe med naturlig avstand til tv-seksjonen. Stuen har også plass til spisebord om man ønsker det. Klassiske detaljer som dype vinduskarmer og god takhøyde. Pipeløpet ble rehabilitert i 2011 og i stuen er det en vedovn som ble satt inn i 2018, denne varmer godt på vinteren.

Spisekjøkken

Et luftig og deilig spisekjøkken med deilig utsyn mot Torshovparken. Kjøkkeninnredning fra Ikea av noe eldre årgang med glatte fronter, heltre benkeplate, kullfilterventilator, oppvaskkum, fliser på vegg over benk, 100 liters bereder i benk fra 2002 og opplegg til oppvaskmaskin. Benkeplaten er slipt og oljet i 2019. Tak og vegger er malt i 2018. God plass til spisebord, her er det fantastisk å ta morgenkaffen med det vakre utsynet mot Torshovparken og området for øvrig.

Bad

Flislagt baderom med varmekabler i gulvet. Servant, speil m/lys, dusj og opplegg for vaskemaskin i nisje. Plassbygde hyller for ekstra oppbevaring. Nye silikonfuger og avtrekksvifte i 2021. Fra entré er det tilgang til separat toalettrom med wc og servant.

Soverom

Lyst og romslig soverom med god plass til nattbord og dobbeltseng. Skyvedørsgarderobe og gode plassbygdehyller for oppbevaring. Nymalt i en behagelig gråfarge. Lekker fiskebensparkett på gulvet.

Beliggenhet

Velkommen til en meget populær beliggenhet midt på Torshov med parken som nærmeste nabo!
Området kan vise til mange matvareforretninger som Kiwi og Coop Extra rett i nærheten, samt flere søndagsåpne butikker og kiosker som Narvesen, 7/11 og Bunnpris. I tillegg ligger Strøm Larsen på Torshov - Den siste gjenlevende slakterbutikk i byen.
Mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet Det andre teateret på Lilleborg og Trikkestallen rett nedigata med oppsetninger, teater, bar og brasseri.
Området er kjent for et rikt utvalg av en rekke populære spisesteder og kaféer hvor Grisen, Bruun larsen, Trikkestallen, Sagene Lunsjbar, Åpent Bakeri, Villa Paradiso Tivoli og Kolonihagen på Lilleborg og Apsorn Thai Restaurant, -alle med uteservering om sommeren, er et lite utvalg som er verdt å nevne.
Gangavstand til Grünerløkka og Sagene med hyggelige kafeer, restauranter og yrende uteliv. Sandaker senteret med tilbud som bokhandel, matbutikk med ferskvaredisk, vinmonopol og bibliotek ligger en liten spasertur unna. Det er også gangavstand til Storo Storsenter, Oslos største shoppingsenter med 130 butikker, spisesteder og tjenester. ODEON Oslo IMAX er landets største og mest moderne Kino på Storo med 11 saler og nesten 2000 seter!
Det er fine tur- og sykkelmuligheter langs Akerselva ned til byen eller opp til Maridalsvannet. Følg turstien langs Akerselva, enten til fots eller med sykkel, og ta deg ett deilig bad på Nydalen badeplass. Kunstige kulper og små fossefall gjør dette til et spennende sted for store og små. I tillegg er det gode trenings- og rekreasjonstilbud i områdets mange parker som Torshovparken, Torshovdalen og Myraløkka. Dette er alle populære parker kun få minutter unna som brukes til bl.a. grilling, sommerleker, soling, piknik, aking om vinteren m.m. Torshovparken har fine volleyballbaner. Det er også kort vei til flere treningssentre som Myrens Sportssenter (med Klatreverket), SATS Nydalen, SATS Storo, Fitness 24/7 og SATS Ringnes park.
Utdanningsinstitusjoner som BI i Nydalen, Universitetet i Oslo (Blindern), Høyskolen i Oslo, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.
Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet med både trikk-, buss- og taxiholdeplasser. Trikk nr. 11, 12 og 13 går fra Torshov til sentrum eller opp mot Storo. Buss nr. 20 fra Torshovparken til Majorstua/Skøyen eller Carl Berner/Galgeberg. Og buss nr 30 fra fra Sæveruds Plass til Huk/Bygdøy. Flybussekspressen som går fra Ring 2 er også innen gangavstand.
De 18 kvartalene som utgjør Torshovbyen, ofte omtalt som "kompleksene", er bygget over en kort tidsperiode fra 1918 til 1923. All bebyggelse er tegnet av Kristiania Boligkontor. Arkitekturen er preget av variasjon, både i de enkelte kvartalene og kvartalene i mellom. Selv om det er tegnet ved samme kontor, ble det gjort bestrebelser for å gjøre uttrykket variert innen et felles tema, samtidig som man søkte å tilpasse seg de forskjellige situasjonene rundt kvartalene. I tillegg skyldes mange av forskjellene endringer i økonomiske rammer og gjeldende byggeforskrifter.

Felleskostnader

3 157 pr. mnd. Inkluderer betjening av andel fellesgjeld, internett, vaktmestertjeneste, trappevask, kommunale avgifter, felles forsikring, forretningsførsel, drift og vedlikehold.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel formue er kr 28.340,- pr.31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 155.494,- pr 25.05.2021
Lånenr: HANBA2-83987175683
Type: A
Restsaldo: 14.096.355,-
Restløpetid: 28 år 8 md.
Term. pr. år: 12
Type rente: Flytende
Rente:  1,70%
Kapitalkostnader: 572,-

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 071 436 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 857 168 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 55 kvm, Bruttoareal: 62 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 5 210 kvm, Eierform: Eiet tomt
Parkmessig bilfritt gårdsrom med sittegrupper, utegrill, sykkelparkering, tørkestativ, lekeplasser og grøntområder med beplantning. Bakgården er en stille oase skjermet for støy og trafikk. Borettslaget har griller og sittegrupper til disposisjon. Det er trygt for barn å leke i bakgården.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 5400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Byggemåte

Boligblokk oppført i mur over 3 etasjer samt kjeller og loft. Støpte grunnmurer og fundamenter generelt på antatt fast grunn. Murte og pussede malte bærende teglsteinsvanger. Malte betongtrapper i fellesarealer og etasjeskillere i trebjelkelag. Saltak tekket med betongtaksten. For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte tilstandsrapport. For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte tilstandsrapport utarbeidet av Tore Jan Fevang.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre utover en måned uten å først ha søkt styret. Dersom andelseieren har tenkt å leie ut leiligheten sin i flere korte omganger over et lengre tidsrom ønsker styret å bli informert om dette.
I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmekabler på bad. Vedovn i stue.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 9000 kWh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Det er registrert tre servitutter/heftelser som følger eiendommen. Disse omhandler blant annet bestemmelser om brannvegg/-dør (1924), vann- og kloakkledninger (1925), vann- og kloakkledninger (1970).
Pengeheftelser i eiendomsrett
1954/417294-43/105  Festekontrakt - vilkår   23.09.1954 
festetid: 70 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 2,507
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
KONTRAKTEN KAN PANTSETTES
MED FLERE BESTEMMELSER
1962/516746-1/105   ** Nye vilkår   31.10.1962 
1965/520903-2/105   ** Nye vilkår   30.11.1965 
Pengeheftelser i festerett
1954/417294-43/105  Festekontrakt - vilkår   23.09.1954 
festetid: 70 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 2,507
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
KONTRAKTEN KAN PANTSETTES
MED FLERE BESTEMMELSER
Gjelder feste
1962/516746-1/105   ** Nye vilkår   31.10.1962 
1965/520903-2/105   ** Nye vilkår  
30.11.1965 
2014/1075025-1/200  Pantedokument   05.12.2014 
BELØP: NOK 13.000.000
Panthaver:HANDELSBANKEN  
Org.nr: 971171324
Gjelder feste
2018/322792-1/200  Pantedokument   15.01.2018
BELØP: NOK 3.000.000
Panthaver:HANDELSBANKEN  
Org.nr: 971171324
Gjelder feste
Elektronisk innsendt
2020/3048226-1/200   ** Massetransport  
18.09.2020 14:25 
Fra:HANDELSBANKEN  
Org.nr: 971171324
Til:HANDELSBANKEN EIENDOMSKREDITT FILIA  
Org.nr: 991303995
Elektronisk innsendt
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Torshov Kvartal XIII B/L består av 89 andelsleiligheter med følgende adresser: Johan Svendsens Gate 1-15, Ole Bulls Gate 45-49 og Johan Selmers Gate 1:
- Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt (ingen forkjøpsrett)
- Borettslaget har avtale om vaktmestertjeneste og renhold av fellesområder med Vaktmester Andersen
- Det arrangeres dugnad
- Fellesvaskerier ligger i kjeller i oppgang Johan Svendsens 5 og 13. (25,- pr. vask, trommel er gratis)
- Borettslaget har egen hjemmeside med mye nyttig informasjon: www.torshovkvartal13.no

Forsikring

W.R.Berkley Insurance Norway NUF Polisenummer: 103073.1.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.

Hva skjer i gården / leiligheten vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2019: Nye porter
2018: Nytt fellesbad
2018: Rens og filming av soilsystem
2018: Nytt tak Johan Svendsesgate 9
2017-2018: Seks piper over tak murt om
2017: Nye display på callinganlegg
2017: Ytterdører malt
Merk at bygget er 100 år gammelt og vedlikehold er påkrevet hele tiden som igjen kan påvirke husleiene. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Vedlikehold/oppgraderinger i leiligheten før og etter eier kjøpte i 2016.
2021: Fuget om silikonfuger på bad. Ny baderomsvifte. Ny kurs til oppvaskmaskin på kjøkken.
2018-2021: Malte alle overflater, vegger og tak, vinduer og karmer samt innerdører og belistning.
2018: Ny Nibe Contura peisovn. Montert av firma med dokumentasjon. Insperksjon av soilrør.
2017: Laget ekstra benkeskap.
2011: Piperehabilitering i gården.
2008: Ny entredør til leiligheten. Ny servant på wc rom.
2007:  Nye vinduer.
2002: Ny kjøkkenbereder.

Husdyrhold

Det skal søkes styret om husdyrhold i hvert enkelt tilfelle.

Tilbehør

Hvitevarer, garderobeskap og lamper i taket medfølger handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til oh@schalapartners.no eller SMS: 45 24 08 17 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne. Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Johan Svendsens gate 3, 0475, Oslo, Gnr. 225 bnr. 125, andelsnr. 46 i Torshov kvartal 13 borettslaget med orgnr. 864404332 i Oslo kommune

Eier

Lars Fredrik Raddum

Oppdragsnummer

66-21-0106

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.