# HØYT OG FRITT PÅ SAGENE

Lys og fin 3-roms topp- og hjørneleilighet med stor balkong | Selveier | Heis | Gode lysforhold | Parkeringsleie*

Bentsebrugata 21 , 0469 Oslo

BE OM SALGSSUM
Oscar André Halsen
Oscar André Halsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

71%

eier sin egen bolig

6%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

100%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er barnefamilier

15%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 62 m²
Bruksareal 62 m²
Bruttoareal 68 m²
Tomt 1 383 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 5
Byggeår 1998
Gårdsnummer 222
Bruksnummer 10
Energimerking E
FINN.no 220573734
Sist endret 14.06.2021 08:02
Prisantydning 4 950 000
Totalpris 5 116 943
Ligningsverdi 1 020 376,-

Beregnet totalkostnad

4 950 000,- (Prisantydning) 37 004,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 987 004,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 120 920,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 129 939,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 116 943,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Vi har for salg en lys og flott 3-roms topp- og hjørneleilighet midt på hyggelige Sagene!
Leiligheten ligger høyt og fritt til på toppen i 5.etasje med enkel adkomst fra heis.
Selveierleiligheten har store rom som er enkle å møblere, i tillegg er det mange gode oppbevaringsløsininger.
Bygget er fra 1998 og boligen har derfor en gjennomgående god standard.
Den fine balkongen vender mot øst og har morgensol frem til kl.12.00.
Sameiet disponerer 5-6 parkeringsplasser som leies ut for kun kr 425,- etter venteliste. (Pr d.d er det en på venteliste)
•Kort avstand til alt av fasiliteter
•Innvendig bod / walk-in closet
•Flott utsyn uten innsyn!
•Godt tilbud av offentlig transport
•Idylliske Myraløkka rett utenfor
•Et godt utleieobjekt!

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 5.etasje og inneholder:  Entré, stue, kjøkken, bad, omkledningsrom og 2 soverom.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca 4 kvm.

Entré

Tiltalende entré som gir et godt førsteinntrykk av denne leiligheten. I entreen er det plass for sko og yttertøy. Innenfor entréen er et veldig praktisk walk-in-closet med ytterligere oppbevaringsplass. Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré.

Stue

Lys og fin stue som har en god størrelse og er enkel å møblere med både sofagruppe og tv-seksjon. Videre inngang til soverom 2.

Kjøkken

Et stort og flott spisekjøkken med god plass til spisebord. Kjøkkeninnredning med glatte fronter og benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum av rustfritt stål og ett-greps armatur fra Oras. Fliser på
vegg mellom kjøkkenbenk og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Komfyr fra Zanussi. Oppvaskmaskin fra Gram. Kjøleskap med fryser fra Bosch. Ventilator i overskap fra Flexit tilkoblet avtrekkskanal. Vannrør av typen kobber. Synlige
avløpsrør av plast. Gulvflate belagt med laminat. Vegg- og himlingsflater i malte flater.

Bad

Romslig og flislagt baderom fra byggeår. Vegghengt servantskap med profilerte fronter, ovenpåliggende servant med ettgreps armatur. Speil med overlys og stikkontakt over servant. Dusjhjørne med skyvedører av glass og dusjarmatur fra Damixa. Gulvstående toalett fra Ido. Mekanisk avtrekksventil i himling. Opplegg og plass for vaskemaskin. Nye gulvfliser ble lagt i 2005.

Balkong

Fra kjøkkenet er det  utgang til balkong som er godt møblerbar og skjermet fra naboleilighetene. Balkongen er på 6,3 kvm og vendt mot øst. Her er det sol fra morgenen og frem til ca kl.12.00. På balkongen er det god plass til utemøbler og planter. Høyt og fritt utsyn uten innsyn!

Soverom

Stort soverom som vender mot bakgården. På soverommet er det god plass til dobbeltseng. Det er også stor skyvedørsgarderobe som gir mye oppbevaring.

Soverom 2

Soverom 2 ligger innenfor stue. Her er det plass til seng og garderobeskap.

Beliggenhet

Leiligheten ligger meget sentralt, midt i hjertet av Sagene, og med alt av servicetilbud i umiddelbar nærhet.
Et par minutters gange fra leiligheten ligger det flere koselige kafeer og restauranter som Kaffebrenneriet, Kaffe Gram, Mysterud bar, Sagene Lunsjbar, Nord Bjølsen Bakeri, Mat&Mer, Tiffanys, Bamboo, Helt rått og Bjølsen Sushi m.m. Rema1000, Coop Extra, Meny og andre matvareforretninger ligger i umiddelbar nærhet. Søndagsåpen Joker rett rundt hjørnet. Det finnes også klesbutikker, hudpleiesalonger, apotek m.m. i området. Kort vei til Storo storsenter med sitt brede utvalg av forretninger og servicetilbud.
Bydelen kan by på flere fantastiske grøntområder som Bjølsenparken, Geitmyra skolehager og -gård, Akerselva Miljøpark, Myraløkka og Voldsløkka. Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner og turstier, samt skiløype og skøytebane om vinteren. Veien videre opp til Nordmarka og den vakre Maridalen er heller ikke langt unna. Ved Bjølsenparken ligger også idylliske Hjemmets Kolonihager med koselige Portveien 2. Kort vei til Vøienvolden gård hvor det finnes et hyggelig gårdstun med kafé i helgene, julemarked i desember og mulighet for å leie lokaler til private arrangementer.
Det er et mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet kulturslottet Soria Moria på Torshov med konserter, bar/restaurant og teater. Cosmopolite er en viktig scene i norsk kulturliv og feirer 25 års jubileum neste år med kvalitetsmusikk på høyt nivå, både jazz, verdensmusikk, soul, rock og blues. HVASKJER på Soria Moria består av fire barer, en retro spillehall, to konsertscener, en popcornmaskin og en vedfyrt grillrestaurant.
Av treningstilbud finner du bl.a. SATS Sagene og ellers i nærområdet finner du Sagene Squash i Mølleparken og Myrens sportssenter på Torshov. Her har man tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret. I tillegg åpnet det i januar 2017 en innendørs skatehall på Voldsløkka med areal på 1430 m2.
Torshov og Sandaker er kun noen få minutter unna og ca. 10 min gange til St.Hanshaugen, Grünerløkka og Nydalen.
Meget god offentlig kommunikasjon med buss nr. 20 (Galgeberg/Skøyen), 30 (Nydalen/Bygdøy), 34 (Tåsen/Ekeberg Hageby), 37 (Helsfyr/Sentrum) og 54 (Kjelsås/Aker Brygge). Alle busser stopper kun noen få minutter fra leiligheten. Buss nr. 37 har avganger hele døgnet, nr. 20 og 54 har ekstra avganger natt til lørdag og søndag. Kort vei til trikk nr. 11, 12 og 13 i Vogts gate på Torshov og t-bane linje 4 og 5 i Nydalen.
Utdanningsinstitusjoner som BI i Nydalen, Universitetet i Oslo (Blindern), Høyskolen i Oslo, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.
Bydelen har også en rekke både store og små barnehager og fritidsaktiviteter for barn på blant annet Sagene Samfunnshus og Hopp i Havet ved Myraløkka.

Felleskostnader

3 758 pr. mnd. Inkludert er betjening av andel fellesgjeld, kabel-TV med bredbåndsmulighet, vaktmestertjeneste, trappevask, felles forsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, drift og vedlikehold.

Andel fellesgjeld

37 004

Andel formue

13 768

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld er kr 37.004,- pr. 31.12.2020.
Andel formue er kr 13.768,- pr. 31.12.2020.
Sameie har annuitets lån i Handelsbanken. Flytende rente 3,69%. Forventet innfrielse er 2025.
Lånet er nedbetalt til kr 1.306.538,-.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 020 376 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 673 352 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 62 kvm, Bruksareal: 62 kvm, Bruttoareal: 68 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 383 kvm, Eierform: Eiet tomt
Pent opparbeidet eiet tomt med beplantning, grøntområder, sykkelparkering og sittegruppe.

Garasje / Parkering

Sameiet disponerer 8 biloppstillingsplasser på eiendommen som kan leies ut.
Gården har pt. en ledig parkeringsplass til leie for kr 425,- pr. mnd??
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

Boligblokk over 5. Etasjer samt kjeller. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong. Utvendig fasade med pusset overflate. Takkonstruksjon av valmtakskonstruksjon belagt med takstein (ikke besiktiget). Oppvarming med elektrisitet. Ca. 120 liter varmtvannsbereder plassert i underskap på kjøkkenbenk.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på boligblokken fra 2004.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt i henhold til sameiets vedtekter.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmekabler på baderomsgulv.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 9.700 kwh. Strøm/nettleie utgjør ca 730,- pr mnd. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boliger. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Treschows gate 16 - Oppføring av ungdomsskole - Bentsebrua skole
Tiltakshaver          Undervisningsbygg Oslo KF
Saksbehandler    Eirik Øverås, Tlf: 90363239, utviklings- og infrastrukturavdelingen
For ytterligere info, ta kontakt med megler eller se: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?mode=&caseno=202102425

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1996/54416-1/105  Seksjonering  
30.09.1996 
opprettet seksjoner:
snr: 9
formål: Bolig
sameiebrøk: 550/19262
Det er registrert en servitutter som følger eiendommen. Disse omhandler blant annet bestemmelser om veg (1971).
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameie: Sameiet Bentsebrugata 21, Orgnr: 979405642
Eiendommen er oppdelt i 30 seksjoner fordelt over 5. etasjer
Fasader og balkong ble pusset opp 2013

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: SP3257486

Husdyrhold

Sameiet har ingen spesifikke restriksjoner rundt dyrehold.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til oh@schalapartners.no eller SMS: 45 24 08 17 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Bentsebrugata 21, 0469, Oslo, Gnr. 222 bnr. 10 snr. 30 orgnr. 979405642 i Oslo kommune

Eier

Stojanka Keseljevic

Oppdragsnummer

66-21-0107

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.