#GRÜNERLØKKA

Lys og moderne 2-R selveier i klassisk bygård I Vendt mot bakgård I Solrik felles takterrasse I Bygård renovert 2007 I

Heimdalsgata 9 , 0561 Oslo

BE OM SALGSSUM
Lene Brekken
Lene Brekken Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

48%

eier sin egen bolig

57%

har bolig mellom 60-120 kvm

79%

av boligene er eldre enn 20 år

21%

er gift

36%

har høyskoleutdanning

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 33 m²
Bruksareal 33 m²
Bruttoareal 36 m²
Tomt 1 170 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 1
Byggeår 1898
Gårdsnummer 230
Bruksnummer 465
Energimerking D
FINN.no 221058342
Sist endret 15.06.2021 16:45
Prisantydning 3 400 000
Totalpris 3 497 139
Ligningsverdi 669 117,-

Beregnet totalkostnad

3 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 88 120,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 97 139,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 497 139,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og moderne 2-roms selveierleilighet beliggende i en klassisk bygård. Leiligheten ligger usjenert til inn mot gårdens rolige bakgård. Her bor du svært sentralt til, men samtidig godt skjermet for trafikk og støy.
Bygården ble omgjort fra kontor til boliger i 2007 og holder en gjennomgående god standard. Store vindusflater og god takhøyde på ca. 2,80m bidrar til en skikkelig god romfølelse. Som beboer har du også tilgang til en solrik felles takterrasse som er perfekt for varme sommerdager!
Populær beliggenhet med nærhet til alt av kulturelle begivenheter, parker og utesteder.
- Klassisk bygård renovert i 2007
- Takhøyde på opp mot 2,83 meter
- Vender i helhet mot rolig bakgård
- Store klassiske vindusflater
- Toppmoderne kjøkken fra 2020 med "alt" av hvitevarer
- Solrik felles takterrasse
- Heis
- Bod på 5 kvm
- Sykkelparkering
- Veldrevet og hyggelig sameie
- Perfekt utleieobjekt eller førstegangskjøp
- Lave fellesutgifter - Kabel-TV og bredbånd inkl.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og inneholder: entré, stue, kjøkken, baderom og soverom.
Leiligheten disponerer i tillegg én bod i kjeller på 5 kvm.

Entré

Romslig entré med god plass til å henge fra seg yttertøy og plassere sko. Kontrastvegg malt i en nydelig fargetone og gulv belagt med en 3-stavs parkett. Her får du umiddelbart en god følelse! Fra entréen kommer du inn til leilighetens bad og stue/kjøkken.

Stue

Lys og hyggelig stue med flere møbleringsmuligheter. Stuen har god plass til sofa, salongbord, TV-seksjon og en liten spiseplass. Delvis åpen løsning til leilighetens kjøkken. Rommets store vindusflater og gode takhøyde på ca. 2,80 meter gir en herlig romfølelse og rikelig med naturlig lys. Stuen og leiligheten i sin helhet ligger vendt ut mot en rolig og skjermet bakgård. Her er du derfor godt skjermet for trafikk og støy. Stuens vegger er malt i en hvit fargetone og gulvet er belagt med en 3-stavs parkett. Leilighetens stue, kjøkken og soverom har varme i gulv.

Kjøkken

Leiligheten har en delvis åpen kjøkkenløsning. Kjøkkenet er fra 2020 (Epoq) og holder en god standard. Kjøkkeninnredningen består av glatte fronter, benkeplate av tre, laminert plate på vegg under overskap samt belysning og stikkontakter over benk. Videre inneholder kjøkkenet nedfelt oppvaskkum av kompositt, ett-greps armatur og ventilator i overskap med kullfilter. Kjøkkenet er fullintegrert og inneholder hvitevarer som induksjonstopp, stekeovn, kjøleskap med fryser og oppvaskmaskin. Komfyrvakt er også montert. Kjøkkenet fremstår svært funksjonelt og moderne.

Bad

Romslig, flislagt baderom renovert i 2007. Badet inneholder flislagte gulv og vegger, gulvstående servantskap med slette fronter, ovenpåliggende servant med ett-greps armatur og speil med overlys (nytt i 2021). Videre inneholder badet dusjhjørne med skyvedør i glass, dusjarmatur, gulvstående toalett og mekanisk avtrekk i himling. Opplegg og plass til vaskemaskin. Badet oppleves funksjonelt, romslig og har gode oppbevaringsmuligheter. Nøytrale og stilrene fliser på gulv og vegger gir et helhetlig og godt inntrykk. Varmekabler i gulv og downlights i himling.

Soverom

Luftig soverom med god plass til dobbeltseng og nattbord. Gode oppbevaringsmuligheter i medfølgende garderobeskap. Rommet oppleves skikkelig lyst og hyggelig og ligger vendt ut mot bakgård godt skjermet for støy. Veggene er malt opp i en behagelig og pen fargetone.

Beliggenhet

Attraktiv og populær beliggenhet på Grünerløkka, med nærhet til alt av kulturelle begivenheter, parker og utesteder. Grünerløkka er en av de mest populære og attraktive bydelene i sentrale Oslo. Området er i dag mest kjent for sitt pulserende uteliv, store mangfold av restauranter, hyggelige gatecaféer, markeder og små nisjeforretninger.
Flere matforretninger finnes like i nærheten. Utenfor døren finner du dessuten flere av løkkas mest populære spisesteder som italienske Trattoria Populare, tapasbaren Delicatessen, asiatisk streetfood på Südøst og utmerket fransk mat på Le Benjamin. Schouskjelleren Mikrobryggeri og cocktailbarene Nedre Løkka og Bettola ligger også like rundt hjørnet.
Ikke langt unna, langs Akerselva ligger Vulkan, Oslos nye og populære kultur- og kreative senter. Vulkanområdet er en spennende møteplass med et mangfold av tilbud og opplevelser; Mathallen, Dansens Hus med bar og uteservering, BAR Vulkan, Smelteverket (Nord-Europas lengste bar), Pokalen sportsbar, Blå og flere andre serveringssteder. I tillegg har man Westerdals School of Communications, treningssenter, Kolsås klatreklubbs klatrevegg og flere nærsenter-tilbud. Det er derfor Vulkan kalles "den lille byen i byen".
Liker du å leve det gode liv er Grünerløkka en bydel der de fleste finner en uteplass eller cafe som passer for seg. Her finnes bla. utestedene Aku Aku Tiki Bar, Ryes, Fru Hagen og Rebell for den som liker dans og moro, ølstedene Grünerløkka Brygghus, BD57 og Schouskjelleren Mikrobryggeri for en mer brun og intim stemning, og klassikerne Godt Brød, Kaffebrenneriet og verdenskjente Wendelboe for koffeinelskere. Youngstorget og Torggata med sitt store utelivstilbud er også rett rundt hjørnet.
På Grünerløkka finnes mange parker som Birkelunden, Olaf Ryes plass, Sofienbergparken, Cubaparken og Grünerhagen. Her kan man gjøre alt fra å gå på loppemarked, besøke Bondens marked, spise piknik, leke, ake, sole seg eller bare slappe helt av alene med en god bok. Eller hvorfor ikke spasere over broen til Blå og spise nystekte vafler på søndagsmarkedet?
Botanisk Hage finner man også like i nærheten av leiligheten. Dette er Norges eldste botaniske hage, den ble etablert i 1814 av Johan Siebke. Botanisk hage har et areal på 150 mål, med rundt 35 000 planter, fordelt på 8 500 arter fra ulike deler av verden. Botanisk hage er perfekt for mosjon eller hyggelige turer, man kan også besøke caféen Handwerk Botaniske som holder til midt inne i parken. Parken ble i 1995 kåret til årets grønne park av bransjeorganisasjonen Norske anleggsgartnere, miljø og landskapsentrepenører.
For de treningsglade finnes i tillegg til parkene, idylliske turstier rett utenfor døren langs Akerselva ned mot byen eller opp mot Maridalsvannet. Flere treningssentre er også i nærheten, SATS Elixia Schous Plass og EVO er rett utenfor døren. Det finnes også flere fotball- og basketballbaner i området.
Godt tilbud av offentlig transport med både trikker (nr. 11, 12, 13 og 17) og busser (nr. 30, 31, 31 E, 34, 54 301, 302, 309 og 321) rett i nærheten. Fra leiligheten tar det ca. 10 minutter å gå til Grønland T-banestasjon med alle T-banens linjer. Grünerløkka ligger dessuten ca. 10 min gange fra sentrum og det er lett å ta seg til sentralbanestasjonen med både flytog- og bussforbindelser. Gangavstand er det også til Torshov, Alexander Kiellands plass og St.Hanshaugen.

Felleskostnader

kr. 2.245,- pr. mnd. Herav: TV-signaler og internett (75/10MB) fra Telenor, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel og kommunale avgifter.
Fordeling felleskostnader:
Vaktmester: kr. 263,-
Felleskostnader: kr. 1.115,-
Styrehonorar: kr. 139,-
Forr.fører/revisjon: kr. 151,-
Strøm: kr. 278,-
Kabel-TV: 299,-
Det er varslet at fellesutgiftene vil øke med 7% fra 1.juli. Dvs fra 2.245,- til ca. kr. 2.400,-.

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapet har ingen lån.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 669 117 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 408 820 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 33 kvm, Bruksareal: 33 kvm, Bruttoareal: 36 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 170 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

Boligbygg over fire etasjer samt kjeller og loft. Gulv på grunn av betong. Grunnmur av naturstein og murkonstruksjoner. Yttervegger og bærende konstruksjoner av teglstein/murkonstruksjoner. Fasader utført i pussede malte flater og teglstein. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Takkonstruksjonen utført i saltaksform utvendig tekket med takplater samt deler av taket er tilnærmet flat utvendig tekket med papp/membran(ikke besiktiget). Leiligheten har glatt entrédør av tre med brannklasse B30 og lydklasse 42dB. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2006.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Anticimex AS, datert 31.05.2021.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger brukstillatelse fra 2007 på ombygg kontor til bolig, sluttnotat (henleggelse) fra 2014 og ferdigattest (på henlagt sak) fra 2015. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt og må meldes til sameiets styre og forretningsfører for registrering. Informasjon om utleie eller utlån må på forhånd sendes OBOS, slik at styret til enhver tid kan få kunnskap om hvem som bor i leilighetene. Se også vedlagte husordensregler for mer informasjon.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 60 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende.

Oppvarming

Elektrisk gulvvarme på baderom, i stue og soverom.

Energiforbruk

Nåværende eiers strømforbruk har vært ca. 7.900,- kWh i året.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til spesialområde bevaring (bolig, forretn./kontor) etter bestemmelsene i S-4041 av 11.02.2004. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Herslebs gate 19 - Ombygging av leiligheter
Saksnummer: 201914669 - Byggesak
Status: Igangsettingstillatelse gitt
Trondheimsveien 2 - Tilbygg heistårn
Saksnummer: 201915613 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt
Trondheimsveien 2 T - Ny uteservering for Lille Oslo
Saksnummer: 201804865 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt
Thorvald Meyers gate 78 C - Bruksendring av loft til boliger og fasadeendring
Saksnummer: 201805110 - Byggesak
Status: Mottatt søknad om endring
Urtegata 9 - Planforslag til politisk behandling - Oppføring av kontor og undervisning
Saksnummer: 201500149 - Reguleringssak

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen er det tinglyst følgende:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 02.10.2008, dagboknummer 799179. Rettighetshaver: Gnr: 530, bnr: 10 i Oslo kommune. Bruksrett til kjørbar atkomstvei.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 02.10.2008, dagboknummer 799179. Rettighetshaver: Gnr: 230, bnr: 433 i Oslo kommune. Bruksrett til gangatkomst.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 02.10.2008, dagboknummer 799179. Gjensidig rett til bruk av nødvendig grunn for reparasjon og vedlikehold. Med flere bestemmelser.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 02.10.2008, dagboknummer 799179. Bestemmelse om vann og kloakkledning. Med flere bestemmelser.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 02.10.2008, dagboknummer 799179. Rettighetshaver: Heimdalsgaten 5 AS. Rett til loftsutbygging. Med flere bestemmelser.
* Seksjonering, tinglyst den 14.11.2009, dagboknummer 926585. Opprettet seksjoner: Snr: 37. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 35/3682.

Vei/vann/avløp

Adkomst til sameiets eiendom fra offentlig vei. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Sameie

Sameiet Heimdalsgata 3-9 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 993 428 485, og består av 59 seksjoner. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Forsikring

Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Protector Forsikring ASA. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 2 103 056,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 2 213 911,-.
Dette ga et negativt årsresultat i 2019 på kr. -109 152,-.
Sameiets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 198 780,- og viser sameiets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det har lenge vært et ønske om oppsetting av balkong for leiligheter vendt inn mot bakgården i Heimdalsgata 9. Styret har nå hentet inn et tilbud fra Balkongbygg som er svært godt.
Tilbudet inkluderer balkong på 300 cm bredde x 150 cm dybde, balkongdør ferdig innsatt med fôringer og lister samt komplett søkearbeid (gebyrer for kommunens søknader kommer i tillegg). Balkongene blir satt opp med lift, noe som vil si at vi unngår å ha stillas i bakgården vår over lang tid. Selve oppsettingen av balkongene er derfor svært rask, og du kan som beskrevet "dra på jobb uten balkong og komme hjem til oppsatt balkong samme dag". Det totale tilbudet er fordelt på 12 leiligheter, altså leiligheter i Heimdalsgata 9 vendt inn mot bakgården, 2. - 4 etasje, og tilsvarer en totalsum på ca. 120.000 kr per leilighet. Dette gjelder ikke leiligheter i 1. etasje.
NB. I forbindelse med innhenting av tilbud inspiserte leverandøren også fasaden ut mot Heimdalsgata / Lakkegata. I og med at bygget står på Riksantikvarens liste vil en balkongutbygging på byggets utside med all sannsynlighet ikke bli godkjent. På den andre side vil en utbygging mot bakgården med all sannsynlighet bli godkjent. Skulle Plan- og Bygningsetaten mot formodning ikke godkjenne utbyggingen vil de leiligheten det gjelder likevel måtte betale for søknadsprosessen (40,000,- eks MVA delt på antallet leiligheter som søkte).
Det har vært snakk om at råloftet i nr. 9 skal selges, dette for å skaffe sameiet inntekter til å oppgradere låssystemet. Usikkert når/om dette skjer, og et eventuelt salg må godkjennes på ekstraordinær generalforsamling i sameiet.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde husdyr som hund og katt i leilighetene. Forutsetningen er imidlertid at dyrene skjøttes på en forsvarlig måte, slik at dyrene ikke er til sjenanse for øvrige beboere. Ved klager avgjør styret om husdyrholdet må opphøre. Husdyrene må ikke etterlates alene i leilighetene, dersom det medfører sjenanse for andre.
Dyrene må føres i bånd på borettslagets fellesarealer. Eieren må likeledes påse at dyret ikke gjør fra seg på borettslagets fellesareal. I tilfelle må dette fjernes umiddelbart. Videre forplikter eieren seg til å erstatte eventuelle skader som dyret måtte påføre så vel borettslagets eiendom, som den enkelte andelseiers/selveiers eiendom. Eieren plikter også å underrette styret ved anskaffelse av dyr. Grøntanlegget skal ikke benyttes som luftegård for hunder og katter.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: hvitevarer på kjøkken.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til lb@schalapartners.no eller SMS: 98 02 97 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Heimdalsgata 9, 0561, Oslo, Gnr. 230 bnr. 465 snr. 9 orgnr. 974266997 i Oslo kommune

Eier

Silje Strand Stavheim

Oppdragsnummer

66-21-0109

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.