# TORSHOV TORG

Lys og romslig 3(4)-roms endeleilighet fra 2012 | 2 store balkonger | Heis | Garasjeplass | Fyring/Vv. inkl. |

Sandakerveien 22 B , 0473 Oslo

VISNINGER

3. oktober søndag kl. 13:30-14:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Oscar André Halsen
Oscar André Halsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

64%

eier sin egen bolig

4%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

65%

har bolig mellom 60-120 kvm

71%

av boligene er eldre enn 20 år

15%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 83 m²
Bruksareal 83 m²
Bruttoareal 93 m²
Tomt 7 702 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 3
Byggeår 2012
Gårdsnummer 225
Bruksnummer 241
Energimerking F
FINN.no 226024861
Sist endret 28.09.2021 23:32
Prisantydning 7 690 000
Totalpris 7 891 269
Ligningsverdi 1 620 214,-

Beregnet totalkostnad

7 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 192 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 690 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 201 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 891 269,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en toppmoderne og meget attraktiv 3(4)-roms hjørneleilighet med to flotte og romslige balkonger og en meget funksjonell og romslig planløsning.
Leiligheten er en del av et nyere bygg fra 2012 og kan skilte med svært mange gode kvaliteter. Nydelig hjørnebeliggenhet gir rikelig med naturlig lys fra tidlig til sent på leilighetens to balkonger. Leiligheten har 2 gode soverom med muligheten for et tredje, et oppgradert og pent badrom, gode oppbevaringsmuligheter og et svært funksjonelt og romslig kjøkken.
•Innbydende og romslig 3(4)-roms selveier i nybygg fra 2012
•To romslige balkonger på ca. 12 m² og 13 m²
•Garasjeplass medfølger
•Balansert ventilasjon med varmegjenvinning
•En romslig kjellerbod på ca. 5 m²
•Fjernvarme, kabel-TV og bredbånd inkl.
•Svært god beliggenhet!

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder: Entré, innvendig bod/ omkledningsrom, bad, stue, kjøkken og 2 soverom. I tillegg har boligen to balkonger på henholdsvis ca 12 m² og 13 m².
Boligen disponerer en kjellerbod på ca. 5 kvm, samt egen parkeringsplass og tilgang til felles sykkelbod.

Entré

Funksjonelt utformet entré med god plass til kommode/garderobeskap. Fra entreen er det også inngang til innvendig bod/ omkledningsrom. Omkledningsrommet er innredet med skyvedørsgarderobe, skreddersydde hyller og oppheng til klær. Eikeparkett på gulv, malte vegger og himling med downlights. Brann og lydklassifisert entrédør. Dørtelefon med kamera.

Stue

Romslig stue med store vindusflater som gir rikelig med naturlig lys. Rommet lar seg enkelt møblere, og det er god plass til både spisebords- og sofagruppe. Stuen kan også enkelt ombygges for å få et ekstra soverom. Eikeparkett på gulv, malte vegger og malt himling. Utgang til begge balkongene.

Kjøkken

Tidsmessig kjøkkeninnredning utført med grå, glatte fronter og benkeplate i laminat. God benke- og skapplass. Integrert oppvaskmaskin, induksjonstopp og stekeovn. Rustfri ventilator tilkoplet fellesavtrekk. Eikeparkett på gulv, malte vegger og malt himling.

Bad

Innbydende bad flislagt i nøytrale farger med et romslig dusjhjørne og opplegg til vaskemaskin. Servantinnredning med heldekkende servant. Innfelt speil og lysarmatur med stikkontakt. Vegghengt klosett. Varmekabler med termostat. Malt himling med downlights, flislagt gulv og vegger. Mekanisk avtrekk. Våtromsbevis fra Anticimex.

Balkong fra stue | Vestvendt

Romslig balkong på ca. 12 m² med strømuttak og lys. God plass til utemøblement. Utsikt mot bakgård og mot Holmenkollen. Det er tillatt med gassgrill. Nye fliser på dekke i 2014.

Balkong fra soverom og stue | Nyt morgensol med hyggelig utsikt

Solrik balkong på ca. 13 m² med strømuttak og lys. Nyt frokosten i morgensol med utsikt mot hyggelige Oskar Braatens Plass med vakker, klassisk Torshovbebyggelse. God plass til utemøblement.

Hovedsoverom | Med utgang til balkong

Romslig hovedsoverom med god plass til dobbeltseng og nattbord. Rikelig med oppbevaringsplass i stor skyvedørsgarderobe. Utgang til balkong. Eikeparkett på gulv, malte vegger og malt himling.

Soverom 2

Soverom 2 passer perfekt som gjesteværelse/ barnerom eller kontor. God plass til seng og garderobe. Eikeparkett på gulv, malte vegger og malt himling.

Beliggenhet

Leiligheten ligger sentralt til på populære Torshov Torg. Nærområdet kan by på alt av butikk- og servicetilbud i umiddelbar nærhet. En av Oslos beste Rema 1000-butikker ligger i samme bygg, og her finner du også blant annet apotek, Nille, Posten, Mr. Fish som serverer sushi og pizzarestaurant. Du finner en rekke søndagsåpne matbutikker som Bunnpris og Joker i nærheten.
Rett over gaten på Oskar Braatens Plass finner du flere restauranter som f.eks. Vertshuset Grisen, Caminito og Albatross. Det er en rekke småbutikker og spesialforretninger i Vogts gate, deriblant den flotte interiørbutikken Konstabel og vår lokale slakter og delikatesseforretning Strøm Larsen. Spillplassen på Torshov har minigolf, volleyball, basketball, fotball og utendørs treningsapparater. Her er det fint å være for liten og stor. Videre har Torshov flotte kulturtilbud som kulturslottet Soria Moria med konseptet Nieu Scene. Trikkestallen med teater og flott uteservering på sommerstid, samt Norges eneste heldigitale kino Ringen Kino som ligger i Ringnes Park.
Innen kort gangavstand finner du flere treningssentre, som blant annet Myrens Sportssenter / Klatreverket med squash og klatring/buldring. Myrens Sportssenter ligger rett utenfor dørstokken, og her har sameiet naborabatt. Det er også kort vei til Handelshøyskolen BI i Nydalen, Blindern, Storo Storsenter som er Oslos største shoppingsenter med 130 butikker, spisesteder og tjenester. Det tar kun et par minutter med trikk eller 10 minutters gange ned til Grünerløkka som er kjent for sitt kafé- og uteliv, shopping og kulturtilbud. Her finner man noen av de mest spennende restaurantene og barene Oslo har å tilby, som for eksempel Munchies, Bon Lio, Bass, Parkteateret, Delicatessen, Villa Paradiso, Food Story, SüdØst, Bar Boca m.m.
God offentlig kommunikasjon finner du i nærområdet - på dagtid går trikken hvert 5. minutt til bl.a. Grünerløkka og sentrum (trikk nr. 11, 12 og 18). Det er holdeplass for buss nr. 20 (Majorstuen/Skøyen), buss nr. 30 (Huk/Bygdøy), buss nr. 37 (Nydalen/Helsfyr), buss nr. 54 (Tjuvholmen/Kjelsås), samt buss nr. 21 (Aker Brygge/Helsfyr) i nærheten. T-banestasjon finner du på Storo. Flybussen har holdeplass på ring 2 (Vogts gate og Vøyenbrua).
Myraløkka er en av sameiets nærmeste naboer og har store, fine grøntområder. Det er umiddelbar nærhet til idylliske Akerselva som går opp til Nordmarka og ned til sentrum med flere badeplasser langs veien. Torshovparken finnes i kort avstand fra leiligheten. Torshovparken er 41 mål i utstrekning og ligger på en naturlig høyde med utsikt mot byen og fjorden fra toppunktet (87 meter over havet) midt i parken, der musikkpaviljongen er plassert i enden av en allé. Sydsiden av parken er nylig blitt oppgradert med aktivitetspark for store og små, med bl.a. sandvolleyballbaner, minigolf og mulighet for andre ballspill, samt isbane om vinteren. Torshovdalen er ca. 10 minutters gange unna, og her er det store plener tenkt for aking og skilek (kommunen preparerer langrennsløype om vinteren), samt skateboardmiljø med 3 stk. ramper. I forbindelse med utbyggingen av Torshov, sørget bygartner Marius Røhne for at dette området ble skånet for utbygging i reguleringsplanen fra 1934. Torshovdalen gikk her inn i et sammenhengende parkmessig belte og turveier gjennom byen. Begrunnelsen var den tids begynnende tenkning om behovet for lys, frisk luft og tilgang til natur for byens befolkning med den positive virkningen dette har for folkehelsen.

Felleskostnader

4 339 pr. mnd. Varmtvann, fyring, kabel-tv og bredbånd, vaktmestertjeneste, trappevask, drift og vedlikehold, felles forsikring, kommunale avgifter m.m. Herav: Felleskostnader 3.680,- TV/bredbånd 359,- Garasjeplass 300,-

Fellesgjeld / lånevilkår

Ingen lån registrert for selskap.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 620 214 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 832 770 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 83 kvm, Bruksareal: 83 kvm, Bruttoareal: 93 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 7 702 kvm, Eierform: Eiet tomt
Felles, eiet tomt for sameiet som er pent opparbeidet med asfalterte internveier, gressplen, prydbusker og annen fin beplantning. Det er sittegrupper og lekeapparater til glede for store og små. Sameiet har også sykkelparkering.

Garasje / Parkering

Egen parkeringsplass på heissystem merket nr 43. i felles, oppvarmet garasjeanlegg medfølger og kan evt. leies ut.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Lavblokk over syv etasjer, samt underetasje og kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong med utfyllende bindingsverk av trekonstruksjoner. Fasader utført i teglstein og felter av panel. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med takpapp/membran (taket er ikke besiktiget). Glatt entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 40dB. Balkongdør og vinduer med karmer av tre i 2-lags glass fra byggeår. Se for øvrig boligrapport med tilstandsgrader etc. som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra 2017 på oppføring av boligblokk. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette. Melding sendes til styret/forretningsfører for registrering av leietakere med kontaktinfo etc.

Oppvarming

Oppvarming med fjernvarme til radiatorer, samt elektrisitet. Fyring og varmtvann ved fjernvarme er inkludert i felleskostnadene. Leiligheten har balansert ventilasjon.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 230,9 Kwh og 451,5 kr pr mnd. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger og forretning etter bestemmelsene i S-3997 av 24.09.2003. Området rundt er regulert til boliger, forretning, kontor, lager, felles garasje, vei, bolig/barnehage, industri, fellesareal, friområde m.m.  Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler..

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Sandakerveien 20 G-L - Glassoverdekking av svalgang, dispensasjon fra reguleringsplanen
Saksnummer: 201913875 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt
Sandakerveien 14 - 18 - Oppføring av to boligblokker
Saksnummer: 201700053 - Byggesak
Status: Mottatt søknad om brukstillatelse
Sandakerveien 16 - FORELØPIG SAK - Oppføring av barnehage
Saksnummer: 202006783 - Byggesak
Status: Mottatt søknad
Sandakerveien 24 C - Bygg A1 - Tilbygg, fasadeendring, og bruksendring av parkeringshus til trykkeri og lager
Saksnummer: 201807614 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt
Sandakerveien 24 D med flere - Dialogfase - Ombygging til barnehage og skole - Den Tysk Norske Skole i Oslo. Se saksnummer 201911041 på plan- og bygg sine hjemmesider.
Sandakerveien 34 B - Takoppløft og taktekking
Saksnummer: 202005408 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt
Reguleringssak - Stamnett; Forsterking av vannforsyningens overføringssystemer - Planforslag til offentlig ettersyn. Se saksnummer 201915152 på plan- og bygg sine hjemmesider.
For nærmere opplysninger om planer i området, anbefales et søk på plan- og bygg sine hjemmesider; https://tjenester.oslo.kommune.no/ekstern/veiledere/eiendomsinfo/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.
Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.
1936/400982-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  03.02.1936 
best om skur
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-225/241
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1990/41039-2/105  Erklæring/avtale  06.07.1990 
Best. vedr. bruk,vegetasjon og vedlikehold m.v..
Rett for OK til å legge ledn. over d.e.
Overført fra: 0301-225/241
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2010/681222-1/200  Erklæring/avtale  09.09.2010 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Sandakerveien godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde
Plikt til fremtidig vederlagsfri avståelse av veigrunn til Oslo kommune
Overført fra: 0301-225/241
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2012/317304-1/200  Erklæring/avtale  24.04.2012 
Rettighetshaver:ELVIA AS  Org.nr: 980489698
Rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av nettstasjon nr: 2203 i bygg, 1. etg.
Overført fra: 0301-225/241
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2015/580799-1/200  Best. om adkomstrett  26.06.2015 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:232 
Gjelder kjørbar atkomst
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra Oslo kommune
Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata
2012/618402-1/200  Seksjonering  31.07.2012 
opprettet seksjoner: snr: 101
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning og grunn
sameiebrøk: 614/207865
 
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-225/480
Rettigheter i eiendomsrett
2020/2275924-8/200  Bestemmelse om adkomstrett  27.03.2020
Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE   Org.nr: 958935420
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:241 Snr:1 - 217
Bruksrett til kjørbar adkomst i parkeringskjeller
Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune
 
Rettigheter på 0301-225/480
Rettigheter i eiendomsrett
2020/2275924-9/200  Bestemmelse om parkering  27.03.2020
Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE  Org.nr: 958935420
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:241 Snr:1-217
Bruksrett til 6 bilparkeringsplasser
Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameie: Torshov Torg Sameie, Orgnr: 999298311
Torshov Torg Sameiet er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 999 298 311, og består av 217 seksjoner.
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Sameiets revisor er BDO AS.
- Hjemmeside med nyttig informasjon: www.sameiettorshovtorg.no, og beboere har tilgang til Vibbo
- Torshov Torg Sameie har avtale om vaktmestertjeneste med Gårdreform AS.
- Sameiet har avtale med Gårdreform AS om renhold av fellesarealene.
- Telia (tidligere GET) er leverandør av kabel-TV og bredbåndstjenester til sameiet.
- Felles sykkelparkering i U. etg. Sykkelboden/bodområde har kameraovervåking.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

Forsikring

Codan forsikring Polisenummer: 480198055

Regnskap

Årsresultatet for 2020 viste et overskudd på kr 530 443,-, fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.
Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2020 var kr 3 421 388,-.

Vedtekter / husordensregler

Se vedtektene og husordensreglene som følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

- Maling av fasader i 2020/2021, som en del av sameiets vedlikeholdsplan. Arbeider er tatt i to omganger, og går over ordinær drift.
- I april 2020 ble det utført rensing av ventilasjonskanaler i hver leilighet i regi av sameiet. Arbeid utført av Power Clean.
- Sameiet har utarbeidet en vedlikeholdsplan som er tilgjengelig på deres hjemmeside: https://www.sameiettorshovtorg.no/
På årsmøte i 2021 ble det gjort noen oppdateringer av vedtekter iht. eierseksjonsloven (oppdaterte vedtekter vedlagt i salgsoppgaven), samt vedtatt at styre skal utrede muligheten for wifi i garasje for å bedre dekning. Det ble også vedtatt at sameiet skal bedre belysning i bakgården, samt etablere flere utemøbler og mer variert beplantning i bakgården. Se nærmere info om de vedtatte planene i årsberetningen.
Iht. styret er det ikke planlagt vedlikehold som vil medføre økte kostnader for leilighetene (annet enn vanlig regulering), men det er planlagt vedlikehold av garasjeseksjonen.
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se mer info om styrets arbeid etc. i innkalling og protokoll fra årsmøte som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyreeiere må ta hensyn til naboer og utvise ansvar for sitt dyrehold slik at sjenansen for øvrige sameiere minimeres. Med dette menes at det kan forventes ro innenfor et normalt tidsrom. Hund skal alltid føres i kort line på sameiets område, og det er forbudt å lufte hund på fellesområdene samt la hund bruke plener eller andre fellesområder som toalett.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
- Lysekrone over spisestue
- Lampe over sofabord (henger i taket)
- Skohorn i gangen (vegghengt)
- Stringhyller i stue
- Vaskemaskin
- Tv og Tv- stativ montert på vegg
- Rundt speil og bilder på vegger
- Gitarfeste i stue
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til oh@schalapartners.no eller SMS: 45 24 08 17 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Mulighet for rask overtagelse.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Sandakerveien 22 B, 0473, Oslo, Gnr. 225 bnr. 241 snr. 116 orgnr. 999298311 i Oslo kommune

Eier

Magnus Nordmo Lene C Ljosland Nordmo

Oppdragsnummer

66-21-0124

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.