#VOLLEBEKK

Unik og moderne 4-roms toppleilighet i nybygg fra 2019 | Terrasse på 24 m² | Garasje m/lader | Heis | 4 min unna t-banen

Lunden 41B , 0598 Oslo

BE OM SALGSSUM
Christoffer Borgenvik
Christoffer Borgenvik Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

71%

eier sin egen bolig

100%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

88%

har bolig mellom 60-120 kvm

88%

av boligene er nyere enn 20 år

25%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 98 m²
Bruksareal 98 m²
Bruttoareal 108 m²
Tomt 8 627 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 4
Soverom 3
Etasje 5
Byggeår 2019
Gårdsnummer 123
Bruksnummer 4
Energimerking C
FINN.no 231433889
Sist endret 22.09.2021 20:15
Prisantydning 8 300 000
Totalpris 8 520 269
Ligningsverdi 1 576 554,-

Beregnet totalkostnad

8 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 211 250,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 220 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 520 269,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Moderne og innbydende 4-roms toppleilighet med spektakulær terrasse på 24 m². Leiligheten holder en høy standard med gjennomgående planløsning og fasiliteter som vannbåren varme, to bad, heisadkomst og garasjeplass med elbillader i et veldrevet sameie.
Innvendig har leiligheten en romslig og lys stue med plass til sofagruppe og stort spisebord, som ligger åpent mot et stilrent kjøkken med integrerte hvitevarer. To store flislagte bad med dusjhjørne. Videre har leiligheten tre gode soverom, hvorav to har garderobeskap. Det er også gode lagringsmuligheter i mellomgang og disponibel bod i underetasje. Her bor du høyt, fritt og solrikt med en fantastisk sydvendt terrasse med vidstrakt utsikt.
Leiligheten fremstår som toppmoderne med alt en kunne tenke seg av en bolig i dag!

Innhold

Leiligheten ligger i 5 etasje og inneholder: Entré, stue, kjøkken, gang, 2 bad og 3 soverom. Fra stuen er det utgang til terrassen på 24 m².
Leiligheten disponerer en kjellerbod på 6,5 m².

Entré

Innenfor ytterdøren får man umiddelbart et godt førsteinntrykk av leiligheten med en lys og innbydende entré. Her er det god lagringsplass i garderobeskap, samt oppheng til yttertøy. Brann og lydklassifisert entrédør. Flott 3-stavs parkett på gulv, nymalte glatte overflater og malt himling med downlights.

Stue

Leiligheten har en svært romslig og praktisk stueløsning med naturlig inndeling av de sosiale sonene. De store vindusflatene og balkongdøren slipper inn rikelig med naturlig lys. God plass til sofagruppe, bokhyller, mediebord og annet stuemøblement samt et stort spisebord for hele familien. Videre fra stuen tar du deg enkelt ut til den usjenerte og solrike terrassen på 24 m². Gulvet er belagt med 3-stavs parkett og overflatene er malt i 2021.

Kjøkken

Moderne kjøkken i stilren utførelse som ligger i en sosial og åpen løsning mot stuen. Kjøkkenet inneholder innredning i hvit matt utførelse, benkeplate i laminat, malte flater mellom benkeplate og overskap, overbelysning og stikkontakter under overskap og ventilator med avtrekk. Her har du god arbeidsflate og oppbevaringsplass i skuffer og skap. Kjøkkenet er fullt utstyrt med hvitevarer av høy kvalitet som frittstående kjøl/fryseskap fra LG og integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin og stekeovn og nedsenket induksjonstopp fra Bosch. Det er montert komfyrvakt på platetopp og lekkasjestopper under
kjøkkenbenk.

Bad

Leiligheten kan by på to baderom med flislagte overflater, vannbåren gulvvarme og downlightsbelysning i himling. Badet med inngang fra hovedsoverom inneholder servant over innredning med skuffer, vegghengt wc, innmurt speil med overbelysning, dusjnisje med innfellbare dører og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
Badet som har inngang fra entré er også av romslig størrelse og inneholder servant over innredning med skuffer, innmurt speil med overbelysning, vegghengt wc og dusjnisje. Flislagte gulv og vegger med vannbåren varme i gulv og downlights i tak.

Solrik og romslig terrasse på 24 m²

Fra stuen har du utgang til den spektakulære terrassen via skyvedører. Terrassen er på hele 24 m² og ligger fritt og usjenert til med vidstrakt utsikt. Her har du plass til både loungemøblement og stort spisebord. Her har du sol fra morgenen til tidlig kveld. Elektrisk markise gir deg tilgang til skygge på de varmeste dagene.  Dette er uten tvil den perfekte forlengelse av stuen på varme og lange sommerdager! Det er montert markise og stikkontakt.

3 romslige soverom

Leiligheten har en bred målgruppe og passer like gjerne for småbarnsfamilier som godt voksne. Her får du tre fine soverom av god størrelse. Hovedsoverommet har en fin utforming og har god plass til dobbeltseng og åpen garderobe. Fra hovedsoverommet har du inngang til ett av badene. Soverommene ligger rolig til som sikrer en god natts søvn. Soverom II og soverom III også med plass til seng, nattbord og garderobe. Gulvet er belagt med 3-stavs eikeparkett, glatte malte overflater malt i en tidsriktig og behagelig blåtone og malt himling.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et barnevennlig boligområde i Oslo, bestående av både blokker, villaer og rekkehus, store frukthager og flotte parkområder.
Kommunens storsatsning Bjerkedalen Park ligger rett ved. Parken ble åpnet i oktober 2014 og består av 40 mål med fasiliteter som badedam, barnehage, sandvolleybane, basketballbane, paviljong, utekafé og opparbeidede grøntområder, samt skøytebane og akebakke på vinterstid.
Kort vei til Lillomarka med flotte skiløyper, turområder og slalåmbakke på Årvoll/Grefsen. I nærheten finner du flere dagligvarebutikker, som Kiwi i umiddelbar nærhet, Meny og Rema1000 noen få minutter unna. Det er kort vei til Økern, Linderud og Storo senter med bl.a. frisør, post/bank, vinmonopol, restauranter, lege, tannlege og rikelig med butikker og andre servicetilbud. Økern senter skal etter planen utvikles fra å være et kjøpesenter, til den moderne fremtidsbyen og det nye knutepunktet for Oslo med bl.a. en kulturell nyskapning med Oslo Barnemuseum, kino, allbrukshall, musikkskole, fortellerscene, samt et nytt badeland for Groruddalen.
Kollektivmuligheter i nærområdet: T-bane linje 4 og 5 fra Vollebekk/Risløkka. Med nye Lørenbanen kommer man seg bl.a. til Sinsen/Storo/Nydalen uten å måtte bytte med linje 4. Noen minutters gange til buss 58 og 60. Buss 120, 380, 390, N390 går fra Øvre Lunden med ca. 15 minutters gange, eller buss nr. 31 og Flybussekspressen fra Linderudsletta med ca. 15 minutters gange.
Det tar kun 13 min til Jernbanetorget og 10 min til Nydalen/BI.

Felleskostnader

4 094 pr. mnd. Inkl. Fjernvarme (gulvvarme), varmtvann, TV/bredbånd, kommunale avgifter, forsikring av bygningsmassen, drift og vedlikehold av fellesarealer.
Herav:
Fjernvarme kr 873,-
Felleskostn. brøk kr 2.716,-
Felleskostn. lik kr 206,-
TV/bredbånd kr 299,-

Andel formue

16 574

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 576 554 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 675 593 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 98 kvm, Bruksareal: 98 kvm, Bruttoareal: 108 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 8 627 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det medfølger en garasjeplass med ladestasjon i lukket garasjeanlegg med heisadkomst.
Garasjeplasser kan kun selges til seksjonseier i Sameiet Lunden 29 og Sameiet Lunden 27-47.
Etter eierseksjonsloven § 26 kan styret, etter krav fra en seksjonseier med nedsatt funksjonsevne, pålegge en annen seksjonseier uten behov for å tilrettelagt plass å bytte parkeringsplass. Dette gjelder kun dersom seksjonseieren med nedsatt funksjonsevne allerede disponerer en parkeringsplass i sameiet.
Med samtykke fra styret kan en seksjonseier anlegge ladepunkt for elbil og ladbare hybrider ved parkeringsplassen som seksjonen disponerer, eller andre steder som styret anviser. Styret kan bare nekte å samtykke dersom det foreligger en saklig grunn, jf. eierseksjonsloven § 25.
Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Moderne bygård med heis, fra 2019
- Fundamentert med betong. Grunnforholdene er ikke undersøkt.
- Yttertaket med takpapp eller tilsvarende.
- Felles trappegang, trapper i betongkonstruksjon. Heis.
- Etasjeskillere i betong.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest - Lunden 29 - 47 datert 29.01.2021
Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

Enhver overføring eller bortleie av en Seksjon skal meldes skriftlig til Sameiets styre/forretningsfører med opplysning om hvem som er ny eier/leietaker.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca.  1732  kwh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Hans Møller Gasmanns vei 3 - Bestilling av oppstartsmøte - Boliger
Saksnummer: 201909592 - Reguleringssak                 
Mottatt sak: 17.06.2019
Planforslag mottatt/utarbeidet 11.05.2021
Følg saken her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201909592
Brobekkveien 38 - 40 - Dispensasjon fra reguleringsformål - Etablering av parkeringsplasser
Søknad avslått. Kommunen har foretatt en forberedende klagebehandling, hvor klagen ikke ble tatt til følge. Saken er derfor sendt Statsforvalteren som skal ta endelig stilling til klagen (03.05.2021. Du kan følge saken her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202005050
Brobekkveien 40 med flere - Bestilling av oppstartsmøte - Etablering av turvei
Saksnummer: 201920252 - Reguleringssak                 
Mottatt sak: 10.12.2019
Følg saken her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201920252
Lunden - Oppgradering til blågrønn bygate - Bestilling av oppstartsmøte
Saksnummer: 202107219 - Reguleringssak                
Mottatt sak: 27.04.2021
Følg saken her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202107219

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1930/900904-1/105  Elektriske kraftlinjer   04.09.1930 
Overført fra: 0301-123/4
Gjelder denne registerenheten med flere
1930/900919-1/105  Elektriske kraftlinjer   04.09.1930 
Overført fra: 0301-123/4
Gjelder denne registerenheten med flere
1946/900063-1/105  Erklæring/avtale   01.05.1946 
BEST OM VEG
Overført fra: 0301-123/4
Gjelder denne registerenheten med flere
1961/10993-1/105  Erklæring/avtale   05.09.1961 
VEDTAK AV OSLO KOMMUNES VANN- OG KLOAKKREGLEMENT
KAN IKKE SLETTES U/SAMT FRA OSLO KOMMUNES VANN- OG KLOAKKVESEN
Overført fra: 0301-123/4
Gjelder denne registerenheten med flere
1961/14913-1/105  Erklæring/avtale   14.11.1961 
VEDTAK AV OSLO KOMMUNES VANN- OG KLOAKKREGLEMENT
KAN IKKE SLETTES U/SAMT FRA OSLO KOMMUNES VANN- OG KLOAKKVESEN
Overført fra: 0301-123/4
Gjelder denne registerenheten med flere
1964/16022-1/105  Erklæring/avtale   01.12.1964 
ANG. MAKESKIFTE MELLOM D.E. OG BNR 678 M.FL. BEST.
Overført fra: 0301-123/4
Gjelder denne registerenheten med flere
1964/16024-1/105  Erklæring/avtale   01.12.1964 
VEDR MAKESKIFTE AV NÆRMERE ANGITTE AREALER
BEST OM VEG
Overført fra: 0301-123/4
Gjelder denne registerenheten med flere
1965/10332-1/105  Erklæring/avtale   28.07.1965 
TILL TIL UTSKILLELSE OG BEBYGGELSE M.V.
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om gjerdeplikt
Overført fra: 0301-123/4
Gjelder denne registerenheten med flere
1965/16946-1/105  Erklæring/avtale 29.11.1965  
BEST OM VEG
Overført fra: 0301-123/4
Gjelder denne registerenheten med flere
1966/10456-1/105  Erklæring/avtale   26.07.1966 
BEST OM KLOAKKLEDNING
KAN IKKE SLETTES U/SAMT FRA OSLO KOMMUNES VANN- OG KLOAKKVESEN
Overført fra: 0301-123/4
Gjelder denne registerenheten med flere
1967/474-1/105  Erklæring/avtale   11.01.1967 
VEDTAK AV OSLO KOMMUNES VANN- OG KLOAKKREGLEMENT
KAN IKKE SLETTES U/SAMT FRA OSLO KOMMUNES VANN- OG KLOAKKVESEN
Overført fra: 0301-123/4
Gjelder denne registerenheten med flere
1967/7094-1/105  Erklæring/avtale   26.05.1967 
RETT FOR OSLO LYSVERKER TIL TRAFOSTASJON
Overført fra: 0301-123/4
Gjelder denne registerenheten med flere
1983/3950-1/105  Erklæring/avtale   08.02.1983 
VEDR FELLES SPILLVANNS- OG OVERVANNSLEDNING
Overført fra: 0301-123/4
Gjelder denne registerenheten med flere
 2016/924705-1/200  Elektriske kraftlinjer   10.10.2016 
Rettighetshaver:ELVIA AS  
Org.nr: 980489698
Bestemmelse om kabelanlegg med driftsspenning på lavspennings og/eller høyspenningsnivå
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om bebyggelse, beplantning og oppfylling av masse
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-123/4
Gjelder denne registerenheten med flere
2018/1697223-1/200  Bestemmelse om nettstasjon   17.12.2018
Rettighetshaver:ELVIA AS  
Org.nr: 980489698
Nettstasjon nr. 3508
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om bebyggelse i nærhet av anlegg
Bestemmelse om (begrensning av) endring i terrenget i nærheten av anlegg
Overført fra: 0301-123/4
Gjelder denne registerenheten med flere
2018/1702417-1/200  Bestemmelse om veg   18.12.2018
Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
Plikt til fremtidig vederlagsfri avståelse av veigrunn
Overført fra: 0301-123/4
Gjelder denne registerenheten med flere
2019/1097381-1/200  Bestemmelse om veg   19.09.2019
Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:123 Bnr:1405  
Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune
Overført fra: 0301-123/4
Gjelder denne registerenheten med flere
2019/1097381-6/200  Erklæring/avtale   19.09.2019
Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:123 Bnr:1406  
Bruksrett til 63 sykkelplasser
Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune
Overført fra: 0301-123/4
Gjelder denne registerenheten med flere
2019/1097381-9/200  Erklæring/avtale   19.09.2019
Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:123 Bnr:1406  
Bruksrett til uteoppholdsareal
Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune
Overført fra: 0301-123/4
Gjelder denne registerenheten med flere
2019/1097381-10/200  Erklæring/avtale   19.09.2019
Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
Gjensidig rett til bruk av nødvendig grunn for reparasjon og vedlikehold av bygninger/konstruksjoner
Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune
Overført fra: 0301-123/4
Gjelder denne registerenheten med flere
2019/1097381-12/200  Bestemmelse om vann/kloakk   19.09.2019
Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
Gjensidig rett til drift og vedlikehold på hverandres eiendommer
Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune
Overført fra: 0301-123/4
Gjelder denne registerenheten med flere
Grunndata
2019/1162200-1/200  Seksjonering   03.10.2019
opprettet seksjoner: snr: 64
formål: Bolig
sameiebrøk: 47/12351
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameie: Sameiet Lunden 27-47, Orgnr: 923745483
Generelle opplysninger om Sameiet Lunden 27-47 (Tidl. Sameiet Lunden 25-45)
Sameiet består av 177 seksjoner. Sameiet Lunden 27-47 (Tidl. Sameiet Lunden 25-45) er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 923745483, og ligger i bydel Bjerke i Oslo. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS. Sameiets revisor er BDO AS.

Forkjøpsrett

Det foreligger ikke forkjøpsrett.

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: 2172857

Regnskap

Kommentarer til årsregnskapet for 2020:
- Inntekter
Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr 5.823.919. Dette er kr 1.392.081 lavere enn budsjettert og skyldes i hovedsak at budsjettet tar utgangspunkt i inntekter fra samtlige seksjoner gjennom hele 2020. Andre inntekter består i hovedsak av viderefakturering til Lunden 29 for deres andel av kostnadene.
- Kostnader
Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr 4.238.946. Dette er kr 2.439.074 lavere enn budsjettert.
- Resultat
Årets resultat på kr 1.588.267 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.
- Kommentarer til sameiets arbeidskapital pr. 31.12.2020.
Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2020 var kr 2.255.803.

Vedtekter / husordensregler

- Til hver boligseksjon hører en tildelt bod i Garasjeanlegget.
- De enkelte parkeringsplassene i Garasjeanlegget tilhører de som har kjøpt slike plasser særskilt.
- Sameiets styre fører en egen liste over hvem som er eier av varig bruksrett til hver enkelt plass innenfor Sameiets parkeringsareal ("Parkeringseiere").
- Sameiets samlede uteareal disponeres i fellesskap med seksjonseiere i Sameiet Lunden 29, som har tinglyst evigvarende rett til bruk av utearealet. Rettighetene innebærer at seksjonseiere i Sameiet Lunden 29 har like rettigheter til bruk av utearealet som seksjonseiere i Sameiet.
- Den enkelte seksjonseier har full rettslig råderett over sin Seksjon med tilleggsareal, herunder rett til overføring, pantsettelse og utleie.
- Enhver overføring eller bortleie av en Seksjon skal meldes skriftlig til Sameiets styre/forretningsfører med opplysning om hvem som er ny eier/leietaker.
- Sameiet har balansert ventilasjon. Det er derfor ikke tillatt å installere avtrekksvifte/mekanisk ventilasjon i leiligheten.
- Seksjonseieren skal rense sluk og holde avløpsrør åpne frem til fellesledningen. Dette gjelder også sluk på balkong eller lignende som ligger til bruksenheten.
- Det er kun tillatt å bruke gassgrill og elektrisk grill på balkonger, terrasser og fellesarealer.
- Eieren skal søke styret/generalforsamling om adgang til å gjøre inngrep på yttervegger/utearealer, som å sette opp markiser, plattinger, levegger, parabolantenne, varmepumpe eller lignende. Hovedprinsippet er en mest mulig enhetlig fasade og styret skal etterstrebe innhenting av prisgunstige tilbud på relevante produkter.
- Det er tillatt med dyr i boligsameiet.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Godkjent iht. årsmøte April 2021:
- Styrehonoraret for perioden 2020 - 2021 foreslås satt til kr. 177.000
- Det ble under ekstraordinært årsmøte vedtatt av sameiet skal installere kameraovervåkning.
Alternativ 1 "Delvis overvåkning" Kostnad: ca kr. 150.000 - 200.000 inkl. mva. Tilsvarer ca. 1.100 NOK per seksjon (engangskostnad) Løsningen innebærer delvis overvåkning av de delene av fellesarealene vi ser mest nødvendig å overvåke. Basert på nåværende erfaring av innbrudd og hærverk vil følgende punkter bli prioritert: Inn/utkjøring garasje, bodområder. Ferdig montert med harddisk og lagringsutstyr
Det må forventes generelt vedlikehold av sameie. Innkalling, regnskap og protokoll følger vedlagt.
Styrets arbeid siste år:
- Plante 6 trær vi fikk fra utbygger på gressplenen utenfor leilighetene som grenser til Lunden, da dette området er minst beplantet.
- Følge opp diverse skader på sameiets eiendom, for eksempel vannlekkasjer og sprukne vinduer, nedkjørte lyspullerter og nedkjørt gjerde mellom næringseiendommen og tun 1, ødelagte garasjeporter, inngangsdører som ikke lukker.
- Følge opp problemer med inngangsdører som ikke lukker. For noen oppganger er dette problemet dessverre ikke løst enda.
- Følge opp vanninntrenging i bodområder som følge av smeltevann fra biler.
- Delta i møter og befaringer med Oslo kommune angående den fremtidige gangveien nord for sameiet, mellom Lunden og Brobekkveien.
- Respondere til og følge opp en serie med falske brannalarmer på høsten 2020. Dette har vært en svært belastende sak for alle berørte beboerne og styret.
- Resette elbilladere som gjentatte ganger går i feiltilstand. Da dette berører flere ladere er det nærliggende å tro at det er et problem i fellessystemet.

Husdyrhold

Det er tillatt med dyr i boligsameiet. Dyreeier må så langt det lar seg gjøre unngå at dyreholdet er til sjenanse for andre beboere. Beboere med hund forplikter seg til å påse at fellesområdene er fri for avføring. Beboere med hund og/eller utekatt forplikter seg til en ekstra dugnad hvert halvår hvor det plukkes avføring fra fellesområder. Eventuell klage på dyrehold må skje skriftlig. Styret kan innkalle partene til samtaler i saken. Styret kan pålegge påklaget om å fjerne dyret.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Kjøl/fryseskap, vaskemaskin, tørketrommel og taklamper på soverom.
Følgende tilbehør medfølger IKKE handelen:
Taklampe i stuen,  slyngen i taket i stuen, hyller i kjellerboden.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til cb@schalapartners.no eller SMS: 93 67 28 25 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Lunden 41B, 0598, Oslo, Gnr. 123 bnr. 4 snr. 72 orgnr. 923745483 i Oslo kommune

Eier

Amund Wanvik Stenersen Mia Wanvik Stenersen

Oppdragsnummer

66-21-0168

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.