#BJØLSEN

Romslig og gjennomgående 2-roms I VV & fyring inkl. I Pent bad fra 04 I Veldrevet borettslag I Rolig beliggenhet

Brochmanns gate 8D , 0470 Oslo

BE OM SALGSSUM
Christoffer Borgenvik
Christoffer Borgenvik Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

67%

eier sin egen bolig

100%

av eiendommene har pris over 5 mill

14%

har bolig mellom 60-120 kvm

78%

av boligene er eldre enn 20 år

16%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 52 m²
Bruksareal 52 m²
Bruttoareal 58 m²
Tomt 4 771 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 5
Byggeår 1941
Gårdsnummer 222
Bruksnummer 63
Energimerking G
FINN.no 231625037
Sist endret 24.09.2021 09:08
Prisantydning 4 000 000
Totalpris 4 123 503
Ligningsverdi 1 028 104,-

Beregnet totalkostnad

4 000 000,- (Prisantydning) 108 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 108 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 503,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 123 503,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Svært lys og romslig 2-roms leilighet beliggende i et attraktivt og ryddig borettslag. Leiligheten har en flott intern beliggenhet i byggets 5. etasje, med mye naturlig lys og minimalt med innsyn. Gjennomgående planløsning med god størrelse på alle rommene, god takhøyde på ca. 2,7 meter og store vindusflater med brede vinduskarmer.
Perfekt beliggenhet i en rolig gate på Bjølsen, godt tilbaketrukket fra trafikk og bystøy. Gangavstand til alt av servicetilbud, grønne parker og kollektivtilbud.
•Oppvarming/varmtvann og TV/bredbånd inkl i felleskostnadene
•Pent bad pusset opp i regi av brl i 04
•Høyt, fritt og med minimalt innsyn
•God lagringsplass
•Kjøkken med integrerte hvitevarer
•Gjennomgående god standard
•Populært og veldrevet borettslag
•Pent opparbeidet bakgård
•Kort vei til off.kommunikasjon

Innhold

Leiligheten ligger i 5 etasje og inneholder: Entre, baderom, kjøkken, spisestue/stue og soverom.
I tillegg disponerer leiligheten en bod på loft på ca. 4 m2 og kjellerbod på ca. 4,6 m2.

Entré

Du ønskes velkommen inn i en lys og praktisk entré. Her har du plass til å henge fra deg yttertøy, og plassere sko i medfølgende skoskap. Montert porttelefon på vegg og sikringsskap med automatsikringer i felles trapperom. Gulvet er belagt med laminat, malte overflater på vegg og himling i 2017.
Gjennomgående god takhøyde på ca. 2,7 meter i alle rom (bortsett fra baderom).

Stue

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et rom for både avkobling og hygge. Beliggenheten i byggets 5. etasje sørger for masse naturlig lys, himmel og minimalt med innsyn! I stuen har du god plass til stor sofagruppe med salongbord, samt naturlig plass til mediemøblement og TV (kabel-TV og bredbånd fra Get er inkludert i felleskostnadene). Spisebordsplasseringen finner sin naturlige plass i rommet.  Leiligheten holder seg god og lun med oppvarming med fjernvarme til radiatorer (á-konto oppvarming og varmtvann er også inkludert i felleskostnadene). Gulvet er belagt med laminat og vegger og tak er malt i 2017.

Kjøkken

Leiligheten har et lyst og hyggelig kjøkken fra 2000. Kjøkkeninnredningen har profilerte fronter i tre, benkeplate i laminat med nedsenket oppvaskkum, fliser over benkeplate og 2 doble stikkontakter i lysarmaturer. Kjøkkenet er fullt utstyrt med integrerte hvitevarer som komfyr med platetopp fra Siemens, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap. Her er det også plass til spisebord. Gulvet er belagt med laminat og tak og vegger er malt i 2017.

Bad

Lyst og innbydende baderom som ble pusset opp i regi av borettslaget i 2004. Baderommet har mørke fliser på gulv med gulvvarme, lyse fliser på veggene og downlights i himlingen. På baderommet har du et vindu som slipper inn deilig dagslys.
Baderomsinnredning med ovenpåliggende servant, speil  og belysning over. Ekstra oppbevaringsplass i vegghengt skap. Baderommet er også utstyrt med dusjsone med glassdør og gulvmontert toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin, samt tilgang til fellesvaskeri i kjeller. Avtrekksventil i himling. Yttervegg ble utbedret av Obos prosjekt, etter skade i 2017.

Soverom

Leiligheten har et svært romslig og lyst soverom som vender ut mot rolig bakgård. Her har du god plass til stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt ekstra kommoder eller en kontorpult. Rikelig med oppbevaringsplass i stor garderobe. Gulvet er belagt med laminat og vegger og tak er malt i 2017.

Beliggenhet

Brochmanns gate er attraktivt beliggende i et rolig og tilbaketrukket område på Bjølsen i bydel Sagene, med alt av servicetilbud i umiddelbar nærhet. Fra bygården har du gangavstand til Nydalen, Sagene, Torshov og Grünerløkka med alt dette innebærer. I tillegg er det kort gangavstand til veldig fine friområder ved Akerselva.
Området er kjent for et rikt utvalg av kaféer og spisesteder hvor Nord Bjølsen Bakeri, Tiffanys, Mat&Mer, Pizza Pancetta, Bjølsen Sushi, Sagene Lunsjbar, Trikkestallen og Kaffe Gram er et lite utvalg som er verdt å nevne. Flere matvarebutikker i nærheten og kun få minutter fra leiligheten har du den største av de alle, Meny, beliggende i Bjølsenhallen. Ellers er Rema1000 rett rundt hjørnet.
Bjølsen og området rundt er i konstant positiv utvikling og vekst med flere nye kaféer, nisjebutikker og større prosjekter som gagner befolkningen i området. Idylliske Voldsløkka, Bjølsenparken og Hjemmets kolonihager er kun noen få minutters gange eller en kort sykkeltur fra leiligheten.
Ca. 600meter til Sandakersenteret med en rekke butikker, dagligvare, vinmonopol, bank, apotek, frisør etc. Det er også kort vei til Storo storsenter med sitt brede utvalg av forretninger og servicetilbud. I mars 2018 åpnet SF Kino landets største og mest moderne Kino på Storo med 11 saler og nesten 2000 seter!
Bydelen kan by på fantastiske grøntområder som Geitmyra skolehager og -gård, Akerselva Miljøpark, Myraløkka og Voldsløkka rett rundt hjørnet. Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner og turstier, samt skiløype og skøytebane om vinteren. Kort vei til nye Bjølsenjordet parsellhage for de med grønne fingre - det gis fortrinnsrett til søkere bosatt i 500 meters omkrets fra parsellhage (http://www.parsellhager.no/index.php/bjolsenjordet). Ved Bjølsenparken ligger også idylliske Hjemmets Kolonihager med koselige Portveien 2 (nostalgi for de som husker dette fra barnetv). Veien videre opp til Nordmarka og den vakre Maridalen er heller ikke langt unna. Kort vei til Vøienvolden gård hvor det finnes et hyggelig gårdstun med kafé i helgene, julemarked i desember og mulighet for å leie lokaler til private arrangementer.
For den treningsglade finner du bl.a. SATS Elixia på Sagene, SATS Storo/Nydalen, Sagene Squash i Mølleparken og Myrens sportssenter på Torshov -med tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret.
Meget god offentlig kommunikasjon med buss nr. 54 (Aker brygge/Kjelsås) og 37 (fra Helsfyr/sentrum) som stopper kort gange fra gården. Buss 20 (Galgeberg/Skøyen) stopper heller ikke langt unna. Trikk nr. 11, 12 og 13 i Vogts gate/Sandaker. T-bane linje 4 og 5 i Nydalen.
Utdanningsinstitusjoner som BI i Nydalen, Universitetet i Oslo (Blindern), Høyskolen i Oslo, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.

Felleskostnader

3 941 pr. mnd. Entre, baderom, kjøkken, spisestue/stue og soverom.
Felleskostnader 3.171,-
A konto oppvarming 770,-

Andel fellesgjeld

108 000

Andel formue

9 603

Fellesgjeld / lånevilkår

HUS601-11342466
Restsaldo: 138.587,-
Restløpetid: 3 år 5 md.
Rentebetingelser: 0,82 % flytende
HUS602-11433598 7
Restsaldo: 2.810.216,-
Restløpetid: 3 år 11 md.
Rentebetingelser: 0,82 % flytende
NORDEA-60308105620
Restsaldo: 6.500.535,-
Restløpetid: 25 år
Rentebetingelser: 1,80 % flytende

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene.
Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-ordning).

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 028 104 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 701 174 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 52 kvm, Bruksareal: 52 kvm, Bruttoareal: 58 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 4 771 kvm, Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

Boligbygg over 5 etasjer samt kjeller og loft. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker av betong og murkonstruksjoner. Yttervegger forblendet med teglstein. Takkonstruksjon i saltaksform utvendig tekket med takstein/ takplater (taket er ikke besiktiget).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Det foreligger også ferdigattest fra 2005 på rehabilitering av våtrom. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt X for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med fjernvarme til radiatorer. Elektrisk gulvvarme på baderom. Á-konto fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.
Det betales inn akontobeløp hver måned for kategori 4 brensel. Dersom andelen bruker mer enn det de betaler inn i akonto får de ved avregning en faktura på det de er skyldige. Dersom de har betalt for mye får de tilbake penger. Hver andel har egen måler som måler forbruk. Dette avregnes årlig 31.05.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 3350 kwh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 28.11.1941, dagboknummer 304337. Bestemmelse om kloakkledning. Med flere bestemmelser.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 28.11.1941, dagboknummer 304338. Bestemmelse om kloakkledning. Med flere bestemmelser.
* Obligasjon, tinglyst den 29.08.1942, dagboknummer 302797. Beløp: NOK 79.000. Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag Al.
* Best. om adkomstrett, tinglyst den 10.03.1943, dagboknummer 300805. Best. om felles gårdsplass m.v.
* Bestemmelse om vannledn., tinglyst den 29.04.1948, dagboknummer 301364.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 11.08.1948, dagboknummer 302671. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
* Bestemmelse om veg, tinglyst den 16.07.1986, dagboknummer 43067. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. Med flere bestemmelser.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 18.02.1993, dagboknummer 7695. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk.
* Pantedokument, tinglyst den 23.10.2002, dagboknummer 69218. Beløp: NOK 1.500.000. Panthaver: Den Norske Stats Husbank.
* Pantedokument, tinglyst den 20.09.2004, dagboknummer 63998. Beløp: NOK 11.000.000. Panthaver: Den Norske Stats Husbank .
* Pantedokument, tinglyst den 30.07.2019, dagboknummer 874801. Beløp: NOK 7.000.000. Panthaver: NORDEA BANK ABP FILIAL I NORGE

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Bøkkerløkka Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948 315 319, og består av 80 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
* Hjemmeside: www.bokkerlokka.no
* Fellesvaskeriet finnes i kjellerne i begge blokkene og skal brukes i henhold til gjeldende regler. Fra januar 2020 ble det gratis å bruke vaskeriene. Dette er en prøveordning frem til august 2020.
* Stor kjellerbod i A-oppgangen med sykkel- og barnevognparkering.
* Velferdslokale (kjellerstue med kjøkken, tilknyttet toalett og plass til ca. 30 gjester) i Brochmanns gate 10 C, som kan leies gratis av beboerne.
* Borettslaget har avtale om vaktmestertjeneste med Oslo Renhold og Vedlikehold.
* Borettslaget har avtale med 2 clean AS om renhold av fellesarealene.

Forkjøpsrett

Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av OBOS, har forkjøpsrett. Forkjøpsretten avklares parallelt med salget.

Ja/ Nei

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6656207

Regnskap

Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr. 3 258 090,-.
Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr. 1 528 629,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2020 på kr. 1 456 549,-.
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2020 kr. 791 981,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold/rehabilitering:
2019 - Utskiftning av takene og rehabilitering av betong
2018 - Kontroll av el-anlegg I Installert nye branndører i kjellerne
2017 - Installasjon av vannbehandlingsanlegg for varmeanlegg I Maling vinduer I Rørfornying, spill- og overvannsrør
2016 - Oppgradering søppelskur I Rensing av ventilasjonsanlegg I Utvidet uteplatting
2015 - Skiftet låser i ytterdører og fellesanlegg
2014 - Tilkobling fjernvarme I Oppgradering fyrrom
2013 - Nye brannslukkerer i leilighetene I Punkterte vinduer ble byttet I El-kjel ble byttet
2012 - Montering av individuelle varmefordelingsmålere i leilighetene og ny ekspansjonskar i fyrrommet
2011 - Nye porttelefoner og beslag på kjellerdører I Ny vaskemaskin i nr. 8
2007-2011 - Punkterte vinduer ble byttet vinteren 2010/11, sommeren 2009 og april 2007
2006 - Oppussing av trappeoppgangene
2004 - Våtromsprosjektet ferdigstilt
2003 - Utskiftning av punkterte vinduer
2002 - Utomhusrehabilitering ferdigstilt
2002 - Igangsetting av våtromsprosjekt
2000 - Oppussing av vaskeriene
1999 - Utskiftning av punkterte vinduer I Nye porttelefoner er montert på alle inngangene I UPC har installert nytt kabeltv-anlegg
1998 - Rehabilitering av balkonger og maling av vinduer
1997 - Nye tørketromler, VVS-arbeide, skiftet glass
1996 - Nye varmtvannsberedere
1994-1995 - Nye vaskemaskiner
1992 - Utskiftning av inngangsdører
1990 - Utskiftning av vannrør og stigeledninger

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å holde hund eller katt med mindre man har fått skriftlig godkjenning fra styret og godkjenning fra alle beboere i samme oppgang.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til cb@schalapartners.no eller SMS: 93 67 28 25 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Brochmanns gate 8D, 0470, Oslo, Gnr. 222 bnr. 63, andelsnr. 70 i Bøkkerløkka Borettslag med orgnr. 948315319 i Oslo kommune

Eier

Aleksander Solheim Foss

Oppdragsnummer

66-21-0171

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.