#NYDALEN / RETT VED BI OG STORO

Stor, lys og moderne 4-roms med hybeldel I 2 solrike balkonger mot syd og vest I 2 bad I Garasjeplass I Heis

Gunnar Schjelderups vei 11 L , 0484 Oslo

BE OM SALGSSUM
Erik Bryn Johannessen
Erik Bryn Johannessen Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

52%

eier sin egen bolig

76%

av eiendommene har pris over 5 mill

39%

har bolig mellom 60-120 kvm

77%

av boligene er nyere enn 20 år

15%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 106 m²
Bruksareal 106 m²
Bruttoareal 117 m²
Tomt 18 871 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Etasje 4
Byggeår 2006
Gårdsnummer 77
Bruksnummer 57
Energimerking D
FINN.no 231785618
Sist endret 24.09.2021 11:27
Prisantydning 8 700 000
Totalpris 8 930 269
Ligningsverdi 1 994 458,-

Beregnet totalkostnad

8 700 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 221 250,- (Dokumentavgift) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 230 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 930 269,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

- Høyt og luftig i moderne 4(3+1)-roms med hybel i Nydalen
- Med 2 balkonger kan sol og utsikt nytes hele året, fra morgen til kveld
- Balkongene er lune og beskyttet for vind, vær og innsyn grunnet høye halvtak, vegger og markise
- Garasjeplass med god intern beliggenhet nær oppgangen.
- Gunstig utleiedel/hybel som kan gi skattefri inntekt på kr. 9900 per mnd.
- Heis
- Mye lagringsplass
- Kjellerbod på ca. 4,6m² medfølger, veldig praktisk nær heis. Felles bod & felles sykkelparkering
- Varmtvann inkl.
- TV og bredbåndstilknytning fra Telia
- Fortrinnsrett til barnehage i sameiet
- Kort vei til T-bane, trikk & buss
- Bunnpris og Storo Storsenter i umiddelbar nærhet

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 4. etasje (heisadkomst) og inneholder:
Felles vindfang med adkomst til hoveddel og hybeldel.
Hoveddel: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til to balkonger, to soverom og baderom.
Hybeldel: Entré, baderom og stue med åpen kjøkkenløsning.
I tillegg disponerer leiligheten en garasjeplass i felles garasjeanlegg, samt en kjellerbod på ca. 4,6m². Både garasjeplassen og boden har fin beliggenhet i nærhet til heisen.
Som beboer har du også tilgang til en stor og solrik felles takterrasse med optimale solforhold og nydelig utsikt. Det er også felles bod og sykkelparkering. Heis i bygget.

Entré I Velkommen inn!

Du tar deg tørrskodd fra garasjeplassen i kjelleren og opp til leiligheten i byggets 4. etasje via felles trapperom med heis.
Når du entrer leiligheten kommer du inn i et felles vindfang hvor du har videre adkomst til hovedleiligheten og hybeldelen. Her har du god oppbevaringsplass i plassbygget skyvedørsgarderobe på ca. 2,2 meter. Montert porttelefon og sikringsskap med automatsikringer på vegg.
Vi starter først med hovedleiligheten hvor du kommer inn i en fin og praktisk entré. Entréen er romslig med plass til oppheng, skoskap og garderobeløsninger etter eget ønske og behov. 

Stue I Stor, lys og fin hjørnestue med god standard

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, lyst og fint rom. God standard med eikeparkett på gulv og glatte lysmalte overflater med en fin kontrastvegg i nydelig mørk blåfarge.
Beliggenheten på hjørnet i byggets 4. etasje med flere store vindusflater sørger for rikelig med naturlig lys, samtidig som det er minimalt med innsyn. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,65 meter bidrar til en god og luftig romfølelse.
Stuen er romslig med god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord.

Balkong 1 I Flott og solrik vestvendt balkong på ca. 7,7m²

Fra stuen har du utgang til en flott og solrik vestvendt balkong på ca. 7,7m². Balkongen er overbygget, har fliser fra 2020 på gulv og god plass til sittegruppe etter eget ønske og behov. Det er også montert utebelysning og stikkontakt.
Beliggenheten i byggets 4. etasje og mot vest sørger for gode solforhold til sent på kveld. Her sitter du høyt, fritt og usjenert med utsyn over de pent opparbeidede fellesarealene.
Dette er uten tvil en fin plass for lange og late sommerdager og -kvelder!

Kjøkken I Moderne og tidløst Norema-kjøkken fra 2006

Kjøkkenet ligger i en fin, sosial og åpen løsning med stuen. Et moderne og tidløst kjøkken fra Norema som var nytt i 2006.
Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har lyse glatte fronter og laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum. Praktisk med glassplate i benkeryggen og belysning under overskapene. Kjøkkenøyen deler naturlig av mot stuen, samt gir ekstra skap- og benkeplass.
Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som stekeovn (ny i 2018), induksjonstopp og Miele oppvaskmaskin (ny i 2021), samt plass til frittstående kjøleskap med frysedel. Fritthengende ventilator tilkoblet avtrekkskanal. Integrerte hvitevarer medfølger i handelen, frittstående kjøleskap følger i utgangspunktet ikke (kan avtales med selger).

Balkong 2 I Sydvendt balkong 2 med gode solforhold

Fra kjøkkenet og hovedsoverommet har du også utgang til en flott og solrik sydvendt balkong på ca. 3,7m². God standard med fliser fra 2020 på gulv og rekkverk av metall og glass.
Beliggenheten i høyden og mot syd sørger for gode solforhold. Balkong både mot syd og vest sørger for nydelig sol fra tidlig morgen til sent på kveld!

Hovedsoverom I Lyst hovedsoverom med god oppbevaring

Leiligheten har et lyst og innbydende hovedsoverom som vender ut mot rolige fellesarealer. God standard med eikeparkett på gulv og glatte lysmalte overflater. Fra soverommet har du også utgang til den sydvendte balkongen.
På soverommet har du plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt rikelig med oppbevaringsplass i plassbygget skyvedørsgarderobe på ca. 2,9 meter.

Soverom 2 I Lyst og fint soverom 2

Det andre soverommet er også et lyst og fint rom som passer perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor. Samme gode standard som resten av leiligheten med eikeparkett på gulv og glatte lysmalte overflater med en fin tapetsert vegg.
På soverommet har du plass til seng, kontorpult og oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap.

Baderom I Moderne og pent flislagt baderom fra 2006

Leiligheten har et moderne og pent flislagt baderom fra byggeår 2006. Baderommet har grå fliser på gulv med gulvvarme, delikate fliser på veggene og downlights fra 2021 i himlingen.
Moderne baderomsinnredning med skuffer og heldekkende servant, speilskap med integrert belysning over. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med innfellbare glassdører og vegghengt toalett.
Plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel over om ønskelig. Avtrekksventil med vifte i himling.

Hybeldel I Separat hybeldel for skattefrie leieinntekter

Fra felles vindfang har du også adkomst til en separat hybeldel som gir gode muligheter for skattefrie leieinntekter.
Hybeldelen inneholder:
Entré, baderom og stue med åpen kjøkkenløsning.
God standard med eikeparkett på gulv og glatte overflater malt i 2017. Norema kjøkkeninnredning fra 2006 med hvite glatte fronter og laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum. Lyst flislagt baderom fra 2006 med gulvvarme og downlights fra 2021. Oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap.
Estimert utleiepris for utleiedel er kr. 9 900,- per måned. Utleiedelen kan da potensielt gi kr. 118 800,- i skattefrie inntekter per år (kr. 9 900,- per mnd. x 12). Kr. 118 800,- per år vil dekke årlige renteutgifter på et lån på ca. kr. 5 940 000,-. Dette regnstykket forutsetter en rente på 2 %.

Beliggenhet

Leiligheten har en flott beliggenhet i sameiet Nydalen Kvarter. God intern beliggenhet med tilnærmet bilfritt bomiljø utenfor bolig og det er svært rolig. Her bor man sentralt, men også i svært barnevennlige omgivelser. Nydalen Kvarter er et meget populært sameie som ligger like ved Storo, Grefsen, Akerselva og Lillo-/Nordmarka. Her bor det folk i alle aldersgrupper. I sameiet er det tilgang til barnehage der beboerne har fortrinnsrett. I tillegg er det stort garasjeanlegg, rett under sameiet.
Nydalen har de siste årene vært gjennom en omfattende utvikling, og fremstår i dag som et spennende bydelssenter i Nordre Aker. Ved Storo Storsenter er Norges største og første IMAX-kino å finne. Kinoen er nylig ferdigstilt og her ligger alt til rette for en fantastisk filmopplevelse. Det bygges også boliger, kontorer og annen næringsvirksomhet samt at det er unike turmuligheter langs Akerselva rett utenfor døra.
Området er et knutepunkt for offentlig transport. Herfra går trikk, buss, T-bane og tog. T-bane fra Nydalen og Storo (linje 4 og 5), trikk fra Storo (linje 11, 12 og 13) samt en rekke bussforbindelser. Blant annet går buss nr 37 rett i nærheten med avganger hele døgnet. Det er også tog og flybuss ved Storo.
I kort avstand finner man Oslos største kjøpesenter, Storo Storsenter med et bredt utvalg av butikker og serveringssteder for enhver smak. I nærområdet er det også et godt utvalg av dagligvarebutikker. Omgivelsene kan ellers friste med treningssentre (SATS/Elixia, Fitness 24/7, Oslo Crossfit og Evo), alt av offentlig kommunikasjon og Handelshøyskolen BI. Det er flere gode spisesteder i Nydalen, blant annet Nydalen Bryggeri og Spiseri samt eksotiske Xeast. Bunnpris er et par minutters gange fra boligen. En kort spasertur unna er Lillo gård med både Meny, butikken Smak av italia,uterestauranten Kompis og Tailormade
Rett i nærheten renner også Akerselva forbi med fine turmuligheter samt badeplasser både i Nydalen og oppover Akerselva. Både Lillo- og Nordmarka som ligger i nærheten har flotte turstier/sykkelveier på sommeren og skiløyper (lysløype) vinterstid. Og i Oslo Skisenter/Grefsenkleiva kan alpinister og snowboardere utfolde seg.
Nydalen har det meste og her bor man sentralt med kort vei til både bysentrum og de flotte turmulighetene i marka. Velkommen til et hyggelig nabolag!

Felleskostnader

Kr. 5 021,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Varmtvann, TV og bredbåndstilknytning fra Telia, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel og kommunale avgifter.
Felleskostnader for garasjeplassen kommer i tillegg til overnevnte felleskostnader og utgjør pt. kr. 210,-/mnd.
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til sameiets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert den 01.01.2021.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader" og "Eiendomsskatt", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har per salgsoppgavedato ingen registrerte lån.
Ligningsposter per 31.12.2020:
Andel fellesgjeld: Kr. 0,-
Andel fellesformue: Kr. 23 246,-
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2021. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er 4 millioner. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning. Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
IN-ordning ikke aktuelt da sameiet per salgsoppgavedato ikke har noen registrerte lån.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 994 458 pr. 31.12.19
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 7 180 048 pr. 31.12.19
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 106 kvm, Bruksareal: 106 kvm, Bruttoareal: 117 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Felles gang, entre, baderom, kjøkken, spisestue/stue og 2 soverom samt hybel med baderom, gang og kjøkken/stue.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 18 871 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Med leiligheten følger bruksrett til en garasjeplass i felles garasjeanlegg i kjelleren (heisadkomst). Garasjeplassen har en god intern beliggenhet i anlegget like ved oppgangen.
Det er totalt 305 garasjeplasser i Nydalen Kvarter Sameie. 244 plasser ligger i sameiets fellesareal og 61 plasser utgjør seksjon 361. Til garasjeplassene i sameiets fellesareal er knyttet en bruksrett. Bruksretten kan ikke tinglyses. Den bekreftes ved kjøpekontrakt. Månedlig felleskostnad kr. 210,- pr. parkeringsplass kommer i tillegg til felleskostnader for boligen. Sameiet har tilrettelagt for el-billading i garasjeanlegget. Montering bekostes av eier og det betales kr. 200,- ekstra i felleskostnader for strøm. Det påløper administrasjonskostnader per garasjeplass til forretningsfører ved overdragelse av bruksretten.
Sameiet har noen p-plasser for motorsykler til utleie (md. leie kr 300,-). Kontakt styret for tildelilng av plass. Det påløper adminsitrasjonskostnader til forretningsfører ved endring av leietaker.
Sameiet har rundt 10 plasser til gjesteparkering foran blokken som har oppgang A-D. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Boligblokken ble oppført i 2006. Gulvflater i kjeller og etasjeskillere av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av betong og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader er forblendet med teglstein og fasadeplater. Takkonstruksjon av tilnærmet flatt tak utvendig tekket med papp/membran, ikke besiktiget. Vinduer fra 2006 med trerammer har 2 lags glass. Balkongdører fra 2006 med trerammer har 2 lags glass. Entredør av typen trefiber har brannklasse B-30 og lydklasse 40 dB samt kikkehull. Dører til hoveddel og hybel har lydklasse 30 dB.

Ferdigattest / brukstillatelse

Følgende attester foreligger:
Gunnar Schjelderups vei 11E-F og L-N - Boligblokk - Sluttnotat (henlagt uten ferdigattest) - 2014 
Gunnar Schjelderups vei 11E-F og L-N - Boligblokk - Brukstillatelse (kjeller hus 7-8) - 2007 
Gunnar Schjelderups vei 11E-F og L-N - Boligblokk - Brukstillatelse (hus 8) - 2006 
Gunnar Schjelderups vei 11E-F og L-N - Boligblokk - Brukstillatelse (hus 7-8) - 2008  
Gunnar Schjelderups vei 11E-F og L-N - Boligblokk - Brukstillatelse (hus 7) - 2006 
Gunnar Schjelderups vei 11E-F og L-N - Boligblokk - Brukstillatelse (hus 7 1 etg) - 2007
Det foreligger fremdeles ingen ferdigstillelsesattest for sameiet, kun en midlertidig brukstillatelse. Årsaken til dette er at bygging av prosjektert undergang til Ring 3 er en del av rekkefølgebestemmelsene tilknyttet byggeprosjektet for vårt sameie. Denne er ikke realisert. Utbygger har ikke bygget undergang fordi arbeidene kunne føre til brudd på hovedstrømledninger. Utbygger søkte derfor om i stedet å bygge en overgang, uten at slik tillatelse ble gitt. Utbygger søkte deretter om dispensasjon fra rekkefølgebestemmelsen, men fikk avslag fra Plan- og bygningsetaten. Saken ble oversendt Byutviklingskomiteen i Oslo kommune. Styret har fulgt saken tett, og deltok blant annet på befaring med Byutviklingskomiteen i mars 2016. Saken ble 15. mars 2016 oversendt Fylkesmannen fra kommunen. Den 6.1.2017 ble saken behandlet hos Fylkesmannen. Resultatet ble at rekkefølgekravet fortsatt skal gjelde. Det gis mulighet til å søke på nytt om alternative løsninger som ikke i for stor grad skal fravike fra det opprinnelige som er gangvei under Gjøvikbanen. Det vil bety at sameiet fremdeles må vente på å få formell brukstillatelse i stedet for dagens midlertidige brukstillatelse.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt. Ved utleie plikter sameier uten unødig opphold å opplyse styret om leieboeres navn, kontaktinformasjon i form av mobiltelefon og epostadresse, og antatt varighet av leieforholdet. Se også vedlagt vedtekter for utfyllende bestemmelser.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med panelovner samt gulvvarme på begge baderommene. Felles varmtvann som er inkludert i felleskostnadene.

Energiforbruk

Selger har hatt et årlig energiforbruk på ca. 13 000 kWh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger, forretninger, kontorer, bevertning, og almennyttig formål (barnehage) etter reguleringsbestemmelse S-4053 datert 17.03.2004. Området reguleres til: - byggeområde: bolig, forretning, kontor, bevertning, allmennyttig formål (barnehage), industri - offentlig trafikkområde: vei, fortau, gang- og sykkelvei, gang- og sykkelvei (under jernbane, annet veiareal) - spesialområde: parkbelte i industriområde - fellesområde: felles avkjørsel, annet fellesareal (fortau). Maksimalt tillatt bebygget areal (BYA) er 40 % for felt A og 35 % for felt B. Området er fortsatt under utvikling og bygging på nærliggende tomter må påberegnes.
Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Gunnar Schjelderups vei 13 - Montering av basestasjon for mobilnett
Saksnummer: 201809806 - Byggesak             
Mottatt sak: 06.07.2018
Status: Tillatelse gitt 30.08.2018
Gunnar Schjelderups vei - planforslag til politisk behandling - Studentboliger
Saksnummer: 201614694 - Reguleringssak                
Mottatt sak: 30.09.2016
Gunnar Schjelderups vei 27 C - Tilbygg til inngangsparti
Saksnummer: 202100121 - Byggesak             
Mottatt sak: 04.01.2021
Status: Tillatelse gitt 02.02.2021
Gunnar Schjelderups vei 31 B - Utvidelse av eksisterende kjeller og fasadeendringer
Saksnummer: 201912709 - Byggesak             
Mottatt sak: 12.08.2019
Status: Søknad om ferdigattest under behandling
Gunnar Schjelderups vei 41 C - Bruksendring av kjeller til bolig og innbygging av terrasse
Saksnummer: 201920046 - Byggesak             
Mottatt sak: 05.12.2019
Status: Rammetillatelse gitt 27.02.2020
Gunnar Schjelderups vei 41 B - Bruksendring av kjeller til bolig og fasadeendring
Saksnummer: 202009995 - Byggesak             
Mottatt sak: 19.06.2020
Status: Igangsettingstillatelse gitt 26.04.2021
Gunnar Schjelderups vei 37 C - Påbygg, fasadeendring og bruksendring av kjeller
Saksnummer: 202110582 - Byggesak             
Mottatt sak: 19.06.2021
Status: Tillatelse gitt 30.07.2021
Gunnar Schjelderups vei 37 D - Påbygg
Saksnummer: 202111453 - Byggesak             
Mottatt sak: 05.07.2021
Status: Tillatelse gitt 17.08.2021
Gunnar Schjelderups vei 11 - Anlegg av gang- og sykkelvei og undergang / kulvert samt drenering - Nydalen - Gjøvikbanen - Rammetillatelse utløpt
Saksnummer: 200705049 - Byggesak             
Mottatt sak: 09.05.2007
Status: Endret tillatelse gitt
Vitaminveien 5 B - Bestilling av oppstartsmøte - Boliger og næring
Saksnummer: 202007151 - Reguleringssak                 
Mottatt sak: 04.05.2020
Gunnar Schjelderups vei 9 - Bestilling av oppstartsmøte - Bolig
Saksnummer: 202002121 - Reguleringssak                 
Mottatt sak: 05.02.2020
Sandakerveien 113 - 119 - Planforslag etter offentlig ettersyn - Boliger, kontorer og forretninger
Saksnummer: 201604130 - Reguleringssak                
Mottatt sak: 18.03.2016
Sandakerveien 121 - Dialogfase før offentlig ettersyn - Oppføring av boliger - Offentlig park
Saksnummer: 201619470 - Reguleringssak                 
Mottatt sak: 27.12.2016
Vitaminveien 7 med flere - Bestilling av oppstartsmøte - Utvikling av område
Saksnummer: 202009564 - Reguleringssak                 
Mottatt sak: 12.06.2020
Vitaminveien 11 - Etablering av vei og fortau
Saksnummer: 201802092 - Byggesak             
Mottatt sak: 09.02.2018
Status: Søknad om endret tillatelse avslått
Sandakerveien 114 - Bestilling av oppstartsmøte - Næring og kontor
Saksnummer: 201918859 - Reguleringssak                 
Mottatt sak: 15.11.2019

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen er det tinglyst følgende:
* Best. om vann/kloakkledn., tinglyst den 18.02.1916, dagboknummer 900892. Bestemmelse om veg.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 05.03.1926, dagboknummer 911775. Rettighetshaver: Televerket. Bestemmelser om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter m.v.
* Best. om vann/kloakkledn., tinglyst den 16.12.1958, dagboknummer 15062. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 17.06.1987, dagboknummer 37375. Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom.
  ** Diverse påtegning, tinglyst den 10.08.2000, dagboknummer 45754. Slettes i gnr. 77 bnr. 351.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 09.02.2004, dagboknummer 9389. Bestemmelser om parkering. Med flere bestemmelser.
* Best. om vann/kloakkledn., tinglyst den  01.04.2004, dagboknummer 23093. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Rettighetshaver Oslo Kommune Vann- og avløpsetaten. Med flere bestemmelser.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 21.04.2004, dagboknummer 26601. Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr.Gunnar Schjelderups vei.Forpliktelse til fremtidig vederlagsfri overdragelse av veigrunn til Oslo kommune. Med flere bestemmelser.
* Bestemmelse om gjerde, tinglyst den 21.04.2004, dagboknummer 26602. Rettighetshaver: Gnr: 73, bnr: 8 i Oslo kommune.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 30.04.2004, dagboknummer 29225. Rettighetshavere: Gnr: 77, bnr: 375 og 376 i Oslo kommune. Bestemmelse om veg.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 30.04.2004, dagboknummer 29225. Rettighetshaver: Gnr: 77, bnr: 375 i Oslo kommune. Bestemmelse om garasje/parkering.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 30.04.2004, dagboknummer 29225. Rettighetshavere: Gnr: 77, bnr: 375 og 376 i Oslo kommune. Bestemmelse om vann/kloakkledning.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 11.09.2006, dagboknummer 427903. Rettighetshaver: Nydalen Bolig AS. Bestemmelse om adkomstrett. Bestemmelse om parkering. Med flere bestemmelser.
* Bruksrett, tinglyst den 13.12.2006, dagboknummer 623828. Rettighetshaver: Nydalen Bolig AS. Bruksrett gjelder utomhusareal. Bestemmelse om drift og vedlikehold. Med flere bestemmelser.
* Best. om adkomstrett, tinglyst den 24.01.2012, dagboknummer 66912. Driftsavtale for felles adkomstvei.
* Seksjonering, tinglyst den 07.12.2006, dagboknummer 610840. Opprettet seksjoner: Snr: 96. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 106/26865.

Vei/vann/avløp

Adkomst til sameiets eiendom fra offentlig vei. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Sameie

Nydalen Kvarter Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 991 081 267, og består av 386 seksjoner. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
* Hjemmeside: vibbo.no/nydalen-kvarter
* Profesjonell Bygg Tjeneste AS (PBT) er sameiets vaktmestertjeneste og ivaretar drifts- og vedlikeholdsmessige oppgaver i sameiet i henhold til skriftlig avtale.
* TV og bredbåndstilknytning fra Telia.
* Felles varmtvann som er inkludert i felleskostnadene.
* Felles bod og sykkelparkering.
* Tilgang til stor og solrik felles takterrasse med optimale solforhold og nydelig utsikt.
* Sameiet har noen p-plasser for motorsykler som leies ut etter venteliste (kr. 300,-/mnd).
* Sameiet har en del boder som leies ut etter venteliste (kr. 300,-/mnd).
* Det er barnehage i sameiet, Eventyrstua. Her har beboere i sameiet fortrinnsrett.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett!

Forsikring

Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige Forsikring. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr. 14 904 954,-.
Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr. 14 146 669,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2020 på kr. 935 525,-.
Sameiets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2020 kr. 5 865 289,- og viser sameiets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

På årsmøte 2021 ble følgende vedtatt:
* Tillegg i parkeringsregler punkt 5.4. Punkt 5.4 legges til.
* Steinheller istedenfor siv/gress/ugress. Styret undersøker mulighetene for å legge steinheller lengre ut på sidene der hvor det nå er siv ovenfor steintrappen ved siden av A- og E-oppgangen ned mot rundkjøringen.
* Oppussing av lekeapparater. Styret bør engasjere firma til oppussing og innkjøp av nye lekeapparater.
* Tiltak for å bedre brannsikkerheten i sameiet basert på rapport fra Norconsult AS. Kostnadene dekkes ved at 50% dekkes av sameiets oppsparte midler, og 50 % ved kapitalinnhenting fra den enkelte seksjonseier i henhold til sameiebrøken.
Se også innkallingen til årsmøtet som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Iht. sameiets husordensregler skal alle hunder skal føres i bånd på sameiets område hele året. Lufting av hunden må ikke foregå på lekeplasser eller i sandkasser. Dyrenes ekskrementer skal plukkes opp av eier. Ved overtredelser kan Styret pålegge eieren å fjerne dyret i løpet av en måned.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
* Lamper over spisebord, på barnerom og hovedsoverom
* Kjøleskap hybel og kjøkken
* Vaskemaskin
* Vitrineskap
* Speil i gangen
* Gardiner
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ej@schalapartners.no eller SMS: 93 03 76 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Gunnar Schjelderups vei 11 L, 0484, Oslo, Gnr. 77 bnr. 57 snr. 96 orgnr. 991081267 i Oslo kommune

Eier

Erlend Franz Solvang Anna Strand Ramberg

Oppdragsnummer

66-21-0176

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.