#GRØNLAND

Skikkelig fin & lys 2-R beliggende høyt & fritt i 4. etg | God standard | Takhøyde opptil 2,83m | Sentral beliggenhet!

Platous gate 2B , 0190 Oslo

VISNINGER

19. september søndag kl. 14:45-15:45

20. september mandag kl. 16:45-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lene Brekken
Lene Brekken Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

49%

eier sin egen bolig

100%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

62%

har bolig mellom 60-120 kvm

64%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 35 m²
Bruksareal 35 m²
Bruttoareal 40 m²
Tomt 845 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 4
Byggeår 1892
Gårdsnummer 230
Bruksnummer 254
FINN.no 231836649
Sist endret 16.09.2021 11:45
Prisantydning 3 100 000
Totalpris 3 424 339
Ligningsverdi 698 732,-

Beregnet totalkostnad

3 100 000,- (Prisantydning) 316 330,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 416 330,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 424 339,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen hjem til Grønland/ Tøyen og denne klassiske bygårdsleiligheten midt i hjertet av Oslo!
Dette er en arealeffektiv og lys 2-roms, full av sjarm og perfekt for deg som ønsker å bo sentralt, men i et rolig boligområde kun 15 min gåtur fra Oslo S. Leiligheten ble pusset opp i 2021 med blant annet oppgradert kjøkken, nyslipte originale tregulv og malte overflater i tidsriktige farger.
Leilighetens nærområde gjennomgår en positiv og moderne byutvikling, der du både finner et pulserende uteliv og rolige naturskjønne parker.
- Beliggende høyt og luftig, uten gjenboere i byggets 4. etasje
- Ettermiddagssolen gir et fint lys og behagelig atmosfære i leiligheten hele året
- God takhøyde (opptil 2,83m), klassiske store vindusflater med dype karmer
- Nyslipt sjarmerende originalt gulv i heltre, behandlet med kvailitetsolje og hardvoks
- Gjennomgående leilighet, der soverom vender mot rolig bakgård og stue til enveiskjørt gate
- Vakker beplantet bakgård med gjennomtenkte, hyggelige sittegrupper
- Stilrent og lyst kjøkken fra Ikea som ble oppgradert i 2021
- Tidløst baderom fra 2012
- Gjennomgående god standard
- Fasade rehabilitert i 2018
- Kjellerbod på hele 4 kvm, samt ca 2 kvm på opphøyd nivå på vegg
- Veldrevet og engasjert borettslag
- Mangfoldig og trygt bomiljø
Innhold: Leiligheten ligger i byggets 4. etasje og inneholder entré, stue med åpen kjøkkenløsning, soverom og bad. Det medfølger det en kjellerbod på 4 kvm merket med B2V. I tillegg har borettslaget felles vaskerom.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 4. etasje og inneholder entré, stue med åpen kjøkkenløsning, soverom og bad. Det medfølger det en kjellerbod på 4 kvm merket med B2V. I tillegg har borettslaget felles vaskerom.

Utstyr

- Garderobeskap
- Callinganlegg
- Automatsikringer
- Mekanisk ventilasjon

Stue & kjøkken | Romslig og lyst

Lys, åpen og koselig stue med nydelige klassiske vinduer, svært god takhøyde og flere møbleringsmuligheter. Stuens takhøyde i kombinasjon med store vindusflater skaper en luftig og meget god romfølelse. Rommet fremstår i tillegg enkelt å innrede med flere forskjellige møbleringsmuligheter . Her har du god plass til en sofagruppe, t v -seksjon, spiseplass og øvrig ønsket møblement. Det orginale tregulvet er gjennomgående i leiligheten, og har blitt slipt, oljet og vokset i 2021.
Kjøkkenet er en åpen løsning mot stue. Her har du oppbevaringsplass i skap og skuffer samt arbeidsplass på benk. Kjøkkenet er fra 2012, men ble oppgradert i 2021 med ny servant, blandebatteri, benkeplate og integrert stekeovn. Induksjonsplatetopp fra 2018, samt hvitevarer som kombinert kjøleskap med frys (2015) medfølger også i handelen.

Soverom | Vender mot bakgård

Leiligheten har et romslig og godt utnyttet soverom. Har har du plass til dobbeltseng, nattbord og ikke minst godt med oppbevaringsplass.
Også her finner du kvaliteter som store vindusflater , god takhøyde ogrikelig med naturlig lys. Rommet er malt i en behagelig og tidsriktig
fargetone som skaper en behagelig følelse og sørger for at rommets dype vinduskarmer kommer godt frem. Soverommet og leiligheten i sin helhet
ligger i byggets 4.etasje, vendt ut mot rolig bakgård. Her kan du derfor enkelt nyte stille og rolige netter.

Baderom | Lyst og tidløst

Flislagt og delikat baderom renovert i 2012. Badet oppleves romslig og inneholder vegghengt toalett, servant på vegghengt servantskap, dusj med innfellbare dusjvegger av herdet glass. Det er i tillegg varmekabler i gulv samt opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet! Himlingen er nedsenket med downlights. I tillegg har borettslaget fellesvaskeri.

Entré | Et godt førsteinntrykk!

Du blir møtt av en lys og innbydende entré som umiddelbart gir deg et godt og førsteinntrykk. Her er det gode muligheter for oppbevaring av både sko og yttertøy. Brann og lydklassifisert entredør fra 2014 samt dørtelefon med åpner.

Beliggenhet

Leiligheten har en super sentral beliggenhet i et etablert boområde på Grønland, omtrent der Tøyen møter Grønland og med Grünerløkka ikke langt unna. Området er perfekt for deg som ønsker å bo sentralt i Oslo med kort vei til "alt"! Grønland er en bydel rik på impulser og med store og spennende utviklingsmuligheter. Områdene har de senere årene hatt en betydelig utvikling og fremstår i dag som et trendy og attraktivt boligområde med et rikt utvalg av kaffebarer, utesteder, fristende grønnsakforretninger m.m.
Fra Grønland er det kort gangavstand til både Tøyenbadet, Botanisk hage og Middelalderparken med omkringliggende parkanlegg og kunstig innsjø. Her har man alle muligheter for rekreasjon i hyggelige og grønne omgivelser. Parken har rommet flere kulturarrangementer deriblant den populære Øyafestivalen. Det er også kort vei til noen av byens og landets viktigste museer og kulturminner. Karl Johans gate ligger kun en kort spasertur unna leiligheten.
Området vil dra positiv nytte av den enorme utbyggingen av Bjørvika området, et steinkast unna. Utbyggingen av Fjordbyen i Bjørvika vil bli det største byutviklingsprosjektet i Oslo siden 1624, da Gamle Oslo brant og sentrum ble flyttet vestover. Området er under stor utvikling og denne leiligheten ligger inntil alt det nye og spennende. Gangbro over til Bjørvika finner du sammen med den nye innkjøringsbroen til sentrum, kun få minutter fra leiligheten. Ekebergparken er siste tilskudd på stammen, en ny og spennende opplevelse som beboerne i denne bydelen vil ha stor glede av fremover.
Blokken ligger heller ikke langt unna Teaterplassen som et naturlig midtpunkt og møteplass. Her er det et stort åpent torg med utendørs scene, små forretninger, kaféer og spisesteder rundt. Flere treningssentre og døgnåpen nærbutikk i nærheten. Grønland regnes som det området med mest positiv og spennende utvikling i tiden fremover. Fra Teaterplassen kan man også spasere over den nye broen til operaen. Et rikt utvalg av forretninger finner man på Grønlands Torg. Oslo City og Byporten er en kort spasertur unna.
En gåtur unna finner du Sørenga sjøbad. Badenymfer fra hele byen kan strømme ned til byens flotteste sjøbad. Sjøbadet er et friskt tilskudd til øvrige badeplasser i Oslo, og den mest sentralt beliggende. Etter et forfriskende morgenbad kan du sette deg på en kafé på Havnepromenaden og nyte en god kopp kaffe og dagens aviser. Alle t-baner stopper på Grønland stasjon, kort gange fra leiligheten - midt i hjertet av Grønland. Eller er det et godt tilbud med buss og trikk i nærheten. Kort gange fra Grønland ligger Oslo Sentralbanestasjon og Jernbanetorget, Norges største og viktigste trafikknutepunkt. Oslo bussterminal ligger ikke langt fra leiligheten. Grønland har sykkelfelt i begge retninger, og ligger innenfor gangavstand til hele Oslo.

Felleskostnader

3 833 pr. mnd. Grunnpakke kabel-tv og bredbånd, a-konto varmtvann, trappevask, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.
Fordeling av felleskostnader:
Felleskostnader 2 172,-
Kabeltv 199,-
Lånekostnader 1 004,-
Lånekostnader 458,-

Løpende kostnader

- Felleskostnader.
- Innboforsikring.
- Strømforbruk.
- Evnt alarm.
- Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 316 330,- pr. 02.09.2021.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 25 887,- pr. 31.12.2020.
Borettslaget har ett lån:
Lånenummer: 12136781799, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 02.09.2021: 1.75% pa.
Antall terminer til innfrielse: 87
Saldo per 02.09.2021: 8 933 736
Andel av saldo: 316 331
Første termin/første avdrag: 30.11.2018 ( siste termin 31.05.2043 )

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 698 732 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 515 433 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 35 kvm, Bruksareal: 35 kvm, Bruttoareal: 40 kvm
4. etasje:
Bruksareal: 35 m².
Primærrom: 35 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, soverom og bad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 845 kvm, Eierform: Fellestomt
Pent opparbeidet bakgård med pen beplantning og hyggelige sittegrupper hvor du kan nyte varme sommerdager.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Det antas at
bygningen er fundamentert på leire og komprimerte faste masser. Murverk i bærende konstruksjoner og yttervegger med originale utvendige fasader med trekninger, ornamenter og konsoller. Trebjelkelag med stubbloftsleire. Saltak i treverk, tekket med takstein. Vinduer med 2-lags glass i PVC karmer fra 2004

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 3-2 for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opptil 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Baderommet har varmekabler i gulv.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 3.390 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 3.390,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Gården er registrert som bevaringsverdig i Byantikvarens Gule liste pr. januar 2013.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Kolstadgata - Detaljregulering til offentlig ettersyn - Møteplass ved Tøyen skole. Hensikten med prosjektet er å skape et trafikksikkert og trygt miljø i Kolstadgata ved å fysisk stenge gata for gjennomkjøring og etablere et nytt torg ved Tøyen skole. Torget skal, så langt det er mulig, tilrettelegge for å bygge ned gjerdene rundt skolegården til Tøyen skole slik at torget også kan benyttes av skolen. Innkjøring til Kolstadgata skal være via Kjølberggata i nordøst. Utformingen av Kolstadgata for øvrig skal være godt tilrettelagt for myke trafikanter samtidig som det sikrer fremkommelighet for nyttetransport som varelevering og renovasjon. Se saksnr: 201809736. Status: Sendt til byrådsavdeling.
Schweigaards gate 10 med flere (Galleri Oslo) - bestilling av oppstartsmøte. Forslagsstillers ambisjon, og hensikten med prosjektet, er å endre Galleri Oslo til å bli et attraktivt, levende og åpent byområde. I 2017 besluttet eierne av Galleri Oslo å gjennomføre et parallelloppdrag for å utforske hvilke muligheter rivning av dagens Galleri Oslo kunne gi for byutvikling i området. Grunnlaget for initiativet var Områdeprogram for Oslo S som ble vedtatt i 2012. Fem arkitektkontor deltok, og eierne valgte å gå videre med A-labs prosjekt «Soulside». En videreutvikling av A-labs prosjekt fra parallelloppdraget ligger til grunn for planinitiativet.Se saksnr: 202103235. Status: Mottatt sak.
Schweigaards gate 34 A-F - Landbrukskvartalet - Planforslag med konsekvensutredning - Omregulering av byområde. Landbrukskvartalet Utvikling AS foreslår å regulere Landbrukskvartalet på Grønland til boliger, forretning, kontor, hotell, bevertning mm. for å tilrettelegge for et flerfunksjonelt byområde. Det sikres ca 275 boliger. Et høyhus med boliger midt på planområdet foreslås i 30 etasjer, med en høyde tilsvarende Oslo Plaza. Planstatus: Planforslag. Se saksnr: 201613090.
Tøyengata 17 B - Loftsutbygging og fasadeendringer. Se saksnr: 202011642. Status: Endret tillatelse gitt.
Tøyengata 27 A - Oppføring av balkong, dispensasjon fra pbl. § 29-4. Se saksnr: 201912560. Status: Tillatelse gitt.
Urtegata 43 - Oppføring av støyskjerm. Det søkes om å føre opp en levegg som er 22,3m lang og 2 meter høy, plassert inntil nabogrensen i hver ende og 1 meter fra nabogrensen parallelt med leveggen. Den oppføres kun i treverk, med vegger med et smalt bord(70x19) over hvert tredje kledningsbord(98x22). Den får lik utførelse på begges sider og males grønn, som eksisterende uthus i bakgården. Se saksnr: 201914163. Status: Tillatelse gitt.
Ved Enerhauggata 3 - Oppføring av bysykkelstativ - ID-nummer 01-438. Se saksnr: 201906176. Status: Tillatelse gitt.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1963/513553-1/105  Erklæring/avtale 17.09.1963 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: 0301-230/254. Gjelder denne registerenheten med flere
1990/77697-1/105  Erklæring/avtale 20.12.1990 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:253, 256, 257, 305
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:345 Snr:1-15
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:346 Snr:1-7
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:347, 381
Rett til adkomst,vedlikeh. av ledninger, plikt til utbedr. etter komm. krav (30 år) Fl. best. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/dir. for Eiendom og Utbygging. Overført fra: 0301-230/254. Gjelder denne registerenheten med flere
1995/42676-2/105  Pantsettelseserklæring 08.08.1995 
BELØP: NOK 20.000. Panthaver:Platousgate 2B Boligsameie Lnr.: 1145876. PRIOR. ETTER 90% AV SEKSJONENS LÅNETAKST. Gjelder denne registerenheten med flere
1995/48868-2/105   ** Diverse påtegning 07.09.1995 
PANTERETTEN ER UTEN OPPTRINNSRETT
2007/530741-1/200  Pantedokument 02.07.2007 
BELØP: NOK 33.050.000. Panthaver:PLATOUSGATE 2 BORETTSLAG Org.nr: 981026500
2016/170357-1/200  Pantedokument 26.02.2016 
BELØP: NOK 22.000.000. Panthaver:EIKA BOLIGKREDITT AS Org.nr: 885621252
2018/1262293-1/200  Pantedokument 12.09.2018 21:00 
BELØP: NOK 11.000.000. Panthaver:DNB BANK ASA Org.nr: 984851006
1993/10484-1/105  Seksjonering 09.03.1993 
1995/42676-1/105  Resek/deling av seksjon 08.08.1995 
1995/48868-1/105  Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel 07.09.1995 
2016/1008079-1/200  Resek/sammenslåing 02.11.2016 
2016/1008079-2/200  Resek/sammenslåing 02.11.2016 
2016/1008079-3/200  Resek/sammenslåing 02.11.2016 
2016/1008079-5/200  Resek/sammenslåing 02.11.2016 
1989/18479-1/105  Best. om adkomstrett 22.03.1989 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:254 Snr:1-30
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:256  
Med flere bestemmelser. Slettes kun av Oslo kommune v/Boligdirektøren
1990/71308-1/105  Erklæring/avtale 23.11.1990 
Overført fra: 0301-230/254
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:253, 254, 257, 305, 347, 381
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:254 Snr:1-30
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:345 Snr:1-15
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:346 Snr:1-7
Rett til adkomst mv. samt rett til å anlegge og vedlikeholde div. ledninger mv. Kan ikke slettes uten samt. fra Oslo kommune v/direktør for Eiendom og Utbygging. Overført fra: 0301-230/254

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Platousgate 2 Borettslag, org.nr. 981 026 500, består av 35 boliger og 1 næringslokal.
Styreleder er Sarah Wee.
Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl.
Borettslaget har fellesvaskeri.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

Nei

Forsikring

Platousgate 2 Borettslag er fullverdiforsikret i If Skadeforsikring NUF, avtalenr
SP1165173. Ved skadesaker skal henvendelse gjøres til styret. Privat innbo/eiendeler må
forsikres ved egen polise.

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på 133 744,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 13 299,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
For å ikke møte opp på dugnad vil det bli fakturert 300,- til andelseier.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har gjort følgende arbeid i 2020:
• Gjennomført dugnad våren 2020
• Behandlet platting i bakgård
• Fulgt opp diverse forsikringssaker
• Hentet tilbud for å måle radon i leilighetene i 1. og 2. etasje
• Skiftet takvifter på begge bygårder
• Ingått avtale med ny vaktmester
• Besgjært grener fra trær i bakgården
• Rensing og tømming av sandfang
• Utbedring av rør som leder vann ut av borettslaget
• Utbytte av paneler på callinganlegg
• Overført avtale på systemnøkler
• Gartnerarbeid i bakgård
• Innhentet tilbud og startet arbeid med å tette vannlekkasje i kjeller i indre bygård, sanering av sopp. Arbeidet blir ferdigstilt før generalforsamling
• Politianmeldt hærverk på callinganlegg
• Utført sjekk og vedlikehold av brannvarslingsanlegg
Tidligere utført arbeid:
- Høsten 2018: Fasaderehabilitering (inkludert 5 års forsikring) Oppgradering av ventilasjon.
- Høsten 2018: Bytte av inngangsdører.
- Sommer 2019 Oppgradering av bakgård med ny terrasse.
- Sommer 2020 Ny beplantning i hage.
- Sommer 2020 Utbedring av porttelefon og calling-anlegg.
- Sommer 2020 full sjekk av utvendige rør fra borettslaget til det kommunale nettet og bytte av ett rør.
- Vinter 2020 Befaring og kontroll av ventilasjon og rør (så bra ut).
- Sommer 2020 Tømming av slam fra kummer i bakgården.
- Sommer 2020 Fiks av gjerde rundt bygården.
2007: Oppussing av fasader.
2010: Omtekking av yttertak. (tidligere takst og prospekt)
2011: Nytt brannvarslingsanlegg.
2012: Nytt yttertak i forbindelse med innredning av nye loftsleil. (tidligere egenerklæring)
2013: Etterisolert kjeller iht. Brann og redningsetatens krav. Ny strøm hovedtavle.
2014: Skiftet gammelt ventilasjonsanlegg for bedre klima i leilighetene. Alle dører skiftet til leilighetene.
For mer omfattende vedlikeholds historikk, se årsberetningen vedlagt salgsoppgaven. Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt

Husdyrhold

Følgende er oppgitt i borettslagets husordensregler:
Dyrehold er tillatt såfremt dette ikke medfører urimelig sjenanse for naboer. Husk at det er båndtvang hele året på borettslagets område. Styret kan nekte den enkelte beboer retten til å holde husdyr hvis en eller flere av disse regler blir brutt.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
- Lamper 
- Kangger i gang
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til lb@schalapartners.no eller SMS: 98 02 97 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Platous gate 2B, 0190, Oslo, Gnr. 230 bnr. 254 snr. 1, andelsnr. 11 i Platousgate 2 Borettslag med orgnr. 981026500 i Oslo kommune

Eier

Magnus Alexander Ross

Oppdragsnummer

66-21-0180

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.