#ÅSEN / SANDAKER

Lys og romslig 3-roms toppleilighet med solrik balkong | Moderniseringsbehov | Parkeringsmuligheter* | Rolig og sentralt

Grefsenveien 37 , 0483 Oslo

VISNINGER

31. januar tirsdag kl. 16:30-17:15

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Eskil Næss Hagen
Eskil Næss Hagen Partner / Eiendomsmegler / Salgssjef

NABOLAGSPROFIL

69%

eier sin egen bolig

63%

av eiendommene har pris over 5 mill

66%

har bolig mellom 60-120 kvm

66%

av boligene er nyere enn 20 år

20%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 65 m²
Bruksareal 65 m²
Tomt 18 285 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 4
Byggeår 1948
Gårdsnummer 76
Bruksnummer 182
Energimerking G
FINN.no 288730359
Sist endret 23.01.2023 09:04
Prisantydning 5 300 000,-
Totalpris 5 461 664,-
Fellesutgifter 3 458,-

Beregnet totalkostnad

5 300 000,- (Prisantydning) 145 886,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 445 886,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 778,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 461 664,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og velholdt 3-roms toppleilighet beliggende i et attraktivt område på Åsen/Sandaker. Boligen er gjennomgående og har en romslig planløsning, fin takhøyde, samt store vindusflater som sørger for gode innvendige lysforhold og en luftig romfølelse!

- Moderniseringsbehov
- Sydvestvendt balkong med gode solforhold
- Høyt, fritt og solrikt uten innsyn og flott utsikt
- To gode soverom som ligger rolig til
- Automatsikringer
- TV/bredbånd (fra Telia) inkl.
- God lagringsplass i loft- og kjellerbod
- *Mulighet for leie av garasje-/ og p-plasser etter venteliste (også ladeplasser)
- Veldrevet borettslag med god økonomi
- Lave omk.
- Flere barnehager i nærområdet
- Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet
- 2 barnehager like ved
- Kort vei til Akerselva, parker, butikker, Nydalen, Storo Storsenter m.m

Innhold

Leiligheten ligger i 4 etasje og inneholder: Entré, baderom, kjøkken, stue og 2 soverom. Utgang fra stue til balkong oppmålt til ca. 6 m2.

Leiligheten disponerer i tillegg en kjellerbod oppmålt til ca. 4 m2 samt en loftsbod oppmålt til ca. 13 m2 i gulvflate.

Entré

Du ønskes velkommen inn i en lys og praktisk entré. Her er det god plass til skohylle og oppheng for yttertøy. Entréen har flotte originale tregulv, lysmalte overflater på vegger og himling.

Montert porttelefon på vegg og sikringsskap med automatsikringer i felles trapperom.

Stue

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort og lyst rom. Den store vindusflaten slipper inn rikelig med naturlig lys, samtidig som det er minimalt med innsyn. Stuen er romslig med god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og spiseplass. Fra stuen er det utgang til den herlige sydvest-vendte balkongen. Det er montert innvendig solskjerming på vinduene som gjør leiligheten svalere på sommeren. Gulvet er belagt med tre-stavs parkett og veggene er hvitmalte.

Kjøkken

Leiligheten har et lyst separat kjøkken med god lagringsplass i over- og underskap. Kjøkkenet er oppgradert i 2021 med nye fronter i hvit matt utførelse. Videre inneholder kjøkkenet benkeplate i tre med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål, fliser i benkerygg, benkeskapbelysning med stikkontakt. Frittstående hvitevarer som komfyr, kjøl/fryseskap og oppvaskmaskin. Kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin medfølger. Varmtvannstank på ca. 120 liter fra 2008 er plassert i benkeskap på kjøkken. Her er det også plass til et lite spisebord foran kjøkkenvinduet hvor man kan nyte både utsikten og en god frokost!

Bad

Flislagt baderom av eldre dato. Badet inneholder vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant, wc, innmurt speil og belysning over servant. Ekstra oppbevaringsplass i vegghengt skap. Dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Varmekabler i gulv. Borettslaget har utført rørfornying i 2020.

Se videre beskrivelse av badets standard under punktet tilstandsgrad.

Det ble vedtatt på generalforsamling 2022 å gjeninnføre støtte til bytte av sluk. Storo borettslag gir støtte til bytte av baderomssluk som er eldre enn 25 år. Støtten er på 50% av kostnaden ved slukbyttet, oppad begrenset til kr  15.000,-, og utbetales etterskuddsvis mot fremvisning av  kvitteringer og dokumentasjon på at arbeidet er utført etter gjeldende teknisk forskrift for våtrom.

Balkong

Fra stuen har du utgang til en solrik sydvest-vendt balkong på ca. 6m². Her er det gode solforhold med sol fra formiddag til solnedgang. Balkongen skjermet og overbygd, har fliser på gulv og god plass til sittegruppe etter eget ønske og behov. Her er det også plass til og lov til å ha gassgrill.

Beliggenheten mot sydvest sørger for gode solforhold og flott utsikt. Dette er uten tvil en fin plass for lange og late sommerdager og -kvelder!

Soverom

Hovedsoverommet er av god størrelse. Her har man god plass til stor dobbeltseng og rikelig med lagringsplass i stor skyvedørsgarderobe. Det er også plass til kontorpult om ønskelig. Soverommet ligger rolig til og vender inn mot hyggelige fellesareal. Gulvet er belagt med originale tregulv og veggene er malt i en rolig fargetone.

Soverom 2

Det andre soverommet er også et lyst og fint rom som passer perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor. Ingen sjenerende innsyn og et åpent og luftig utsyn gjør dette til et behagelig soverom. Her er det også god lagringsplass i skyvedørsgarderobe. Gulvet har originale tregulv og veggene er malt i en lys gråtone.

Beliggenhet

Leiligheten har en svært attraktiv beliggenhet i et hyggelig og tilbaketrukket boligområde på Storo/Sandaker, i et godt drevet borettslag med flotte uteområder. Fra leiligheten er det kort vei til bl.a. Nydalen, Torshov, Sagene, Grünerløkka m.m.

Her bor du i et levende strøk med yrende folkeliv og koselig miljø. I nærheten finner du mange populære restauranter som Kompis, Talor Made, Sumo, samt Åpent Bakeri som serverer pizza fra Lofthus Samvirkelag på kveldstid. Flere nisjebutikker i området med interiørbutikken Konstabel eller Pølsemakeren Strøm Larsen som ligger en liten spasertur unna. Det er masse å finne på i området med kultur-tilbud som Nieu Scene/bistro på Soria Moria, Det andre Teateret, Torshovteateret og Café teater - Trikkestallen. Grünerløkka, med sitt rike utvalg av spisesteder, caféer og barer, er kun en liten trikketur unna.

Det er kort vei opp til Storo Storsenter som er Oslos største shoppingsenter med 130 butikker, spisesteder og øvrige tjenester. Her finner du også Odeon kino med IMAX-teknologi. Dagligvarehandelen kan gjøres på Coop Extra, Kiwi, Rema 1000, eller Meny på Lillo gård. Sandaker senter ligger nedenfor leiligheten med bl.a. Vinmonopol, bokhandel, Apotek, Samson bakeri og stor Coop Mega matforretning. Søndagsåpen Joker, samt døgnåpne Deli de Luca og 7-Eleven finner du også i området.

Det er kort vei til Akerselva som har flotte turstier som strekker seg fra Maridalsvannet i nord, og helt til sentrum/Bjørvika i syd. Langs elva er det også flere badeplasser hvor Nydalen badeplass er den nærmeste. Her er det laget kunstige kulper og små fossefall som gjør dette til et spennende sted for store og små! Mange fine parker i området som Bjølsenparken, Myraløkka, Torshovparken, Geitmyra skolehager og Hjemmets Kolonihager med Portveien 2. I tillegg er Voldsløkka Idrettsanlegg med volleyballbaner, fotballbaner og "joggeløyper" også et populært gode i bydelen.

Ypperlig kollektivtilbud med nærhet til trikkestopp for trikk 11, 12 og 18. Det er holdeplass for buss nr 30 (Huk/Bygdøy), bussnr 58 (Nydalen/Tveita), buss nr 20 (Majorstuen/Skøyen),bussnr 37 med flere i nærheten. T-banestasjon finner du på Storo, som tar deg til sentrum/Jernbanetorget på 10 min. Flybussen har holdeplass på ring 2 (i Vogtsgate). Det er gangavstand til sentrum med en drøy halvtimes tur ned til Stortinget/Karl Johan. Det er også flere bysykkel-stativ i området, som er et ypperlig fremkomstmiddel på sommerhalvåret.

Felleskostnader

3 458 pr. mnd. Grunnpakke kabel-TV og bredbånd fra Telia (Get), trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og renter på andel fellesgjeld.

Herav:
Felleskostnader kr 3.300,-
Trappevask kr 158,-

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert 01.01.2023.

Andel fellesgjeld

145 886

Andel formue

44 216

Fellesgjeld / lånevilkår

OBBK02-98207791938
Restsaldo: 27.346.166,-
Restløpetid: 26 år 6 md.
Rentebetingelser: 4,15 % flytende
Andel av fellesgjeld: 145.886,-

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene.

Borettslaget har ikke IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 409 137 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 072 894 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2. Det er ikke gitt  tilstandsgrader 3 på noen elementer i tilstandsrapporten.
TG2 Bad:
- TG2 helhetsvurdering er gitt på bakgrunn av registrerte avvik i kombinasjon med alder. Det er blant annet registrert: Bom i veggfliser (kan skyldes redusert vedheft). Riss/sprekker i flisfuger. Kan være en indikasjon på utettheter i våtrommets tettesjikt. Fallet er mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet. Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og tettesjikt er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Membraner/tettesjikt samt vannrør,
avløpsrør og sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset/usikker restlevetid. Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Kostnader for utbedringer/utskiftninger bør påregnes innen rimelig tid.

TG2 Kjøkken:
- Det registreres knirk i gulvflate. Sprekker mellom gulvbord av tre samt merker/hakk. Bør ses i sammenheng med gulvets alder. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Benkeplate bærer preg av slitasje. Det registreres bomlyd i fliser over benkeskap samt riss/sprekker i flisfuger. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

TG2 Øvrige rom:
- Det registreres riss/sprekker i himling. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Det er stedvis knirk i gulvflater. Parkettbord bærer preg av slitasje samt sprekker mellom gulvbord av tre og merker/hakk. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Enkelte innerdører har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm. Enkelte innerdører bærer preg av slitasje.

TG2 Øvrige rom:
- Det er registrert skjevheter i leiligheten.
- Høydeforskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet ble på tilfeldige plasser oppmålt til ca. 10 mm i stue og 23 mm i entré.
- Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.

TG2 Teknisk anlegg:
- Stoppekran er plassert utenfor boenhet. Ikke hensiktsmessig mht lekkasjeproblematikk.

TG2 Elektrisk anlegg:
- Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999.

TG2 Dører og vinduer:
- Ytterdør og balkongdør er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse dørene
sammenlignet med dører fra nyere dato.
- Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Enkelte vinduer har behov for justering.

TG2 Balkonger:
- Rekkverkshøyden er under 1,2 meter. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift, grunnet balkonghøyde over 10 meter. Tiltak anbefales.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3.
- I juni 2020 utførte Olimb Rørfornying AS v/Jens Vaglen rørfornying (strømpeløsning) i borettslaget. Nytt dusjkabinett i 2011, nytt toalett i 2015 og ny lampe i 2016 (i regi av forrige eier). Badet ble pusset opp i 1998 ifølge tidligere eier.
Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
- Siden rørfornyingen ble utført i regi av borettslaget, kan borettslagets styre kontaktes for dokumentasjon.

Er arbeidet byggemeldt?
- Det antas at arbeidet ikke var søknadspliktig.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
- Rørlegger Simon Olsen. Byttet varmtvannsbereder i 2009 i regi av tidligere eier.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14.
- Moe Ventilasjon. Rens av ventilasjonskanaler i regi av borettslaget i 2021.

Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
- Borettslaget disponerer ladeplasser på parkeringsplassen. (Parkeringsplasser tildeles etter venteliste).

Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
- Mangler en klaff i lufteluke i stue. Det er ikke strøm i stikkontakt i lysarmatur på bad. Vi har opplevd at benkearmatur på kjøkken er litt løst ved bruk av stikkontakten.

Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?
- Kjent med at styret har varslet at de vurderer økning i fellesutgiftene på grunn av generell prisstigning i samfunnet.

Boligens areal

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 65 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 18 285 kvm, Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Borettslaget har parkering-/garasjeplasser som leies ut etter ventelister. For tiden finnes det: 55 uteplasser, hvor 14 plasser har el-lader, 46 garasjeplasser (lagt til rette for el-lading) og 14 gjesteplasser. Styret har gjort avtale med Østlandske parkering AS om parkeringskontroll. Det er per d.d ledige uteplasser og 4 stk på venteliste for garasjeplass.

Leie per måned (iht. hjemmeside) ute er kr 330, uteplass EL-bil kr 550.- (+ strømforbruk), ordinær garasjeplass kr 700,- og garasjeplass med EL-lading kr 850,- (+ strømforbruk). Engangsgebyr fra OBOS ved alle nye avtaler/endringer er ca. kr 750,-.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer samt kjeller og loft. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong. Utvendige fasader i pussede/malte
flater. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med takstein/takplater (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør med kikkehull,
brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Vinduer og balkongdør med rammer/karmer av tre, og tre-lags glass fra 1985. Oppvarming med elektrisitet.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert fra 1952 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 10.482  kwh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Grefsen - Etablering av turvei mellom Hans Nielsen Hauges gate og Borger Withs gate
Saksnummer: 202109384 - Byggesak            
Mottatt sak: 03.06.2021
Status: Rammetillatelse gitt 21.10.2021

Frederik Glads Gate 21 B - Fasadeendring - Oppføring av balkong
Saksnummer: 202114144 - Byggesak             
Mottatt sak: 09.09.2021
Status: Tillatelse gitt 01.10.2021

Nordlandsgata 11 - Påbygg
Saksnummer: 202111562 - Byggesak             
Mottatt sak: 06.07.2021
Status: Tillatelse gitt 08.10.2021

Grefsenveien 42 A - Utskiftning og utvidelse av balkonger
Saksnummer: 202115732 - Byggesak             
Mottatt sak: 07.10.2021
Status: Mottatt søknad

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1950/5267-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  06.05.1950 
Med flere bestemmelser

1953/7564-1/105  Obligasjon  08.06.1953 
BELØP: NOK 557.000
Panthaver:Oslo Bolig Og Sparelag Al  Lnr: 1087017
Gjelder denne registerenheten med flere

2005/30047-1/105   ** Prioritetsbestemmelse  12.05.2005 
veket for: OBLIGASJON 1992/32141-1/105

1968/7656-1/105  Best. om adkomstrett 30.05.1968 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:76 Bnr:217  
Med flere bestemmelser

1986/42945-2/105  Best. om vann/kloakkledn.  16.07.1986 
2013/272858-1/200  Jordskifte  08.04.2013 
Jordskiftesak 0200-2010-006 Grefsen Stasjonsby
Gjelder denne registerenheten med flere

2019/482040-1/200  Pantedokument  29.04.2019
BELØP: NOK 34.430.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  Org.nr: 911986884

Grunndata
1946/11345-1/105  Registrering av grunn  19.11.1946 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:76 Bnr:104

1987/87520-1/105  Registrering av grunn   29.12.1987 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:76 Bnr:277
EIENDOMMEN ER GATEGRUNN

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 185 andelsleiligheter. I tillegg kommer 1 tjenesteleilighet. Storo Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjons-nummer 948546051, og ligger i bydel Sagene i Oslo kommune.

Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.

* Hjemmeside på www.storoborettslag.no
* Vaktmester Kai Henning Nymoen ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i henhold til stillingsbeskrivelse.
* Borettslaget har avtale med Absolutt Rent AS og de skal vaske mandag og tirsdag.
* Fellesvaskeri ligger i kjeller i hver blokk og skal brukes i henhold til gjeldende regler.
* Borettslaget har p-plasser/biloppstillingsplasser som leies ut etter ventelister.
* Det er mulig å leie ekstra bodplass. Ta kontakt med styreleder.
* Styret har arrangert flaggheising 17. mai og julegrantenning 1. søndag i advent med Torshov Janitsjar samt dugnader vår og høst.
* Felles romslig innvendig sykkelparkering i kjeller.

Storo borettslag gir støtte til bytte av baderomssluk som er eldre enn 25 år. Støtten er på 50% av kostnaden ved slukbyttet, oppad begrenset til kr  15.000,-, og utbetales etterskuddsvis mot fremvisning av  kvitteringer og dokumentasjon på at arbeidet er utført etter gjeldende teknisk forskrift for våtrom.

Forkjøpsrett

Borettslaget og boligbyggelagets medlemmer har forkjøpsrett. Denne boligen er utlyst parallelt, slik at fristen for å melde sin interesse om forkjøp til OBOS har utløpt. Det er ingen som har meldt interesse for å benytte seg av forkjøpsretten. Fristen for OBOS til å gjøre forkjøpsrett gjeldende er 5 hverdager fra OBOS mottar skriftlig melding om at bud er akseptert, så sant vilkårene i borettslagsloven § 4-15 er oppfylt.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 86197317

Regnskap

Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 7 538 878.

Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 8 633 480.

Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 1 486 006 og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital.

Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2021 kr 3 110 659 og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større rehabilitering og vedlikehold:

2021:
- Rens av ventilasjon: Alle ventilasjonskanaler ble renset av Moe ventilasjon, og alle egenmonterte elektriske vifter kartlagt.
- Ferdigstilling av rørfornying: Olimbs arbeid med rørfornying ble avsluttet våren 2021.
- Maling av bodvegger: Alle bodvegger i kjelleren ble malt.
- Sliping og polering av kjellergulv: Kjellergulvene ble slipt, polert, og impregnert av Respo Terrazzo.
- Etablering av tråkkheller ved BR 16: Det ble lagt tråkkheller over gresset på enden av BR16.
- Etablering av elbil-lading på uteparkering: Plass 27-41 på uteparkeringen ble klargjort for lading av elbil med Zaptec sitt ladesystem. Total kapasitet er ca. 20 kW, og strømmen hentes fra GV41-45.
- Oppgradering av bredbånd: Bredbåndsforbindelsen ble oppgradert til Docsis 3.1 av Telia ifbm. ny kollektiv avtale.

2020:
- Rørfornying: Rørfornyingen har pågått gjennom hele 2020, og avsluttes sommeren 2021.
- Brannvarslere og slukkere: Det ble montert nye røykvarslere (10-års batteri) i alle leiligheter og pulverapparater ble delt ut.
- Sanering av gamle rør: Gamle rør for vannbåren varme ble fjernet fra kjellergangene.
- Vaskemaskiner/tørketromler: Det ble installert nye vaskemaskiner i BR24-28 og GV35-39, samt en ny tørketrommel i BR12-16.
- Steinsetting av sykkelparkering: Det ble lagt brostein på alle sykkelparkeringene.
- Planting av hekk: Det ble plantet hekk langs gangveien mellom BR22 og BR34.

2019:
- Lamper: Alle lamper på loft og i kjeller er blitt byttet til LED lamper med bevegelsessensor.
- Utebelysning: Utebelysningen bra BR30-34, forbi flaggstanga, opp mot lekeplassen, og foran høyblokka ble byttet. De gamle var gått ut av produksjon og vi var tomme for reservedeler.
- Rørfornying: Rørfornyingsprosjektet ble startet opp høsten 2019.
- Vaskemaskiner: Det er installert to nye vaskemaskiner, i GV35-38 og BR24-28.
- Ladeopplegg i garasjen: Det ble installert ladeopplegg fra Zaptec på alle parkeringsplasser i garasjen.

2018:
- Lamper: Byttet lamper på portstolpene til stående på toppen grunnet hyppige skader
- Tørketromlene: Alle tørketromlene gjennomgikk service og fikk byttet deler der det hva behov
- Sikringsskap: Alle sikringsskap i trappeoppgang, hovedinntaksskap og garasje fikk nye automatiske strømmålere/avlesere
- Vifteovn: Montert ny vifteovn i tørkerom i BR12-16
- Vaskemaskin: Montert ny vaskemaskin i BR6-10
- Rørfornying: Forprosjektet er igangsatt og entreprenører har vært på befaring. Anbudsfrist er satt til 1.2.19..

2017:
- Lamper: Alle lamper i trappeoppgangene og under takutspring ved inngangspartiene ble byttet ut med Ledlamper med bevegelsessensor.
- Sentrifuge: Ny sentrifuge ble montert i GR35-39
- Felling av store trær: 4 store grantrær ble felt
- Planting: Døde bøkehekk og Crispa planter ble erstattet samt noen flere syrinbusker ble plantet.

2016:
- Utomhusarealet: Alle gangveier, parkeringsarealer og kjøreveier fikk ny asfalt og granitt kantstein. Det ble montert dypbrønner for restavfall, glass/metall og papp/kartong på 3 områder i borettslaget. Gjesteparkeringen ble utvidet til 7 plasser hver ved GR35-45 og BR24-34. Det ble plantet bøkehekk langs grensen til Lillo og Grefsen Stasjonsby, syrinbusker og kulelønn og mange andre typer busker ble plantet rundt om i borettslaget.

2015:
- Oppstart rehabilitering av utomhusarealet

2014:
- Vaskemaskin:  Ny vaskemaskin i BR26
- Styrerommet: Styrerommet har fått ny PC og skjerm
- Sportsbodene: Noe hageredskap montert i sportsbodene
- Vaskeriet: Vaskeriet har fått nye koster
- Uteområdet: Etablering av bed, beplantning, fortetning og beplantning på vollen. Ny vedlikeholdsavtale med gartnerfirma.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt med vilkår og tillatelse kan trekkes tilbake av styret. Det er kun tillatt med hund og katt så fremt beboeren innhenter skriftlig samtykke fra alle beboere i oppgangen og forelegger disse for styret for godkjenning før anskaffelse. Gitt at andre beboere ikke ønsker dyreholdet skal dette begrunnes. Allergi for hund/katt må dokumenteres med legeattest. Se nærmere info i husordensreglene.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
Mikroovn og vaskemaskin. Gardinstenger.

Alle taklamper, komfyr, kjøl/frys og oppvaskmaskin mefølger handelen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, renteforsikring, flytteforsikring og boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 97 95 07 19 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Det er ønskelig med overtagelse i første halvdel av mai.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Grefsenveien 37, 0483, Oslo, Gnr. 76 bnr. 182, andelsnr. 129 i Storo borettslag med orgnr. 948546051 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

66-23-0001

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.