#ØVRE TORSHOV

Lys og innbydende 2(3)-roms topp- og hjørneleilighet med balkong | Vv, fyring & internett ink | Mulig p-leie

Sandakerveien 67 A , 0477 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lene Brekken
Lene Brekken Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

68%

eier sin egen bolig

56%

av eiendommene har pris over 5 mill

63%

har bolig mellom 60-120 kvm

78%

av boligene er eldre enn 20 år

19%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Aksje
Primærrom 50 m²
Bruksareal 51 m²
Tomt 4 203 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 5
Byggeår 1936
Gårdsnummer 224
Bruksnummer 349
Energimerking G
FINN.no 320013180
Sist endret 25.09.2023 10:20
Prisantydning 4 000 000,-
Totalpris 4 198 966,-
Fellesutgifter 5 708,-

Beregnet totalkostnad

4 000 000,- (Prisantydning) 177 391,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 177 391,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 3 850,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 9 475,- (Transportgebyr) 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 21 575,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 198 966,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Sandakerveien 67 A!

Leiligheten ligger på hjørnet i byggets toppetasje (5. etasje), og har en gjennomgående planløsning med gode rom. Store vindusflater sørger for rikelig med naturlig lys, samtidig som det er minimalt med innsyn. Leiligheten har i tillegg utgang til en solrik balkong og en luftebalkong med åpent utsyn.

Her bor du i et sentralt område på øvre Torshov / Sandaker med gangavstand til alle fasiliteter som caféer, restauranter, kjøpesenter, grønne parker, samt godt kollektivtilbud.

- Lys og gjennomgående toppleilighet
- Store vindusflater med lite innsyn
- God takhøyde på ca. 2,68 meter
- Oppvarming, varmtvann og fiberbredbånd inkl.
- Mulighet til å gjøre om til 3-roms
- 33 parkeringsplasser til leie etter venteliste
- Pent opparbeidet bakgård oppgradert i 2021
- Ingen forkjøpsrett

Innhold

Leiligheten ligger i 5 etasje og inneholder: Entré, kjøkken, soverom, bad og stue.

Leiligheten disponerer en bod i kjeller på ca. 2,5m² og en bod på loft på ca. 11m².

Entré

Du ønskes velkommen inn i en lys og romslig entré som gir et godt førsteinntrykk av denne fine leiligheten. I entréen har du god plass til sko og yttertøy, samt ytterligere plass til skoskap eller kommoder. Praktiske og plassbesparende hyller over inngangsdør.

Montert porttelefon på vegg og sikringsskap med automatsikringer i felles trapperom. Veggene er malt i lyse farger og gulvet har flotte lyse tregulv.

Stue

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, lyst og hyggelig rom. Stuen har pene originale tregulv og lysmalte overflater.

Beliggenheten i byggets toppetasje og store vindusflater sørger for rikelig med naturlig lys fra to sider, samtidig som det er minimalt med innsyn. Det er også brede vinduskarmer som er perfekte for planter og dekor. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,68 meter bidrar til en god og luftig romfølelse. Stuen er romslig med god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og spisebord. Leiligheten holdes god og lun på vinterstid med fjernvarme til radiatorer. Både oppvarming, varmtvann og fiberbredbånd 200 fra Nextgentel er inkludert i felleskostnadene. Ekstra lagringsplass i innebygget skap hvor man for eksempel kan ha støvsuger etc.

Stuen har utgang til to balkonger som gir mye lys og god utlufting fra to sider. Den ene som vender mot nord-øst er på ca. 2,5 m² og luftebalkongen vender mot syd-øst og er på ca. 0,5m².

Kjøkken

Hyggelig separat kjøkken fra 2003. Du har god skap- og benkeplass i klassisk kjøkkeninnredning (malt i 2017) som har lyse profilerte fronter og benkeplate i laminat samt heltre. Praktisk med fliser i benkeryggen og belysning under overskapene. Frittstående hvitevarer som kjøl/fryseskap, komfyr og oppvaskmaskin. Hvitevarer medfølger handelen. Hyggelig barløsning ved kjøkkenvinduet hvor du kan nyte rolige frokoster. Lyse originale tregulv og malte flater på vegg.

Dette rommet er mulig å gjøre om til soverom ved å flytte kjøkkenet ut til stuen. En super mulighet for de som ønsker to soverom.

Bad

Delikat og stilrent baderom fra 2003, oppgradert i 2022 med nye varmekabler og fliser på gulv. Badet inneholder vegghengt innredning med heldekkende servant, speil, vegghengt toalett og dusjnisje med glassdør og to-greps armatur. Plass og opplegg for vaskemaskin. Det er for øvrig tilgang til fellesvaskeri i fellesarealene.

Soverom

Lyst og innbydende soverom av god størrelse. Her er det god plass til dobbeltseng, nattbord og kontorpult/kommode om ønskelig. Rikelig med oppbevaringsplass i stor skyvedørsgarderobe. Soverommet har store vindusflater som gir mye naturlig lys uten sjenerende innsyn. Gulvet har lyse originale tregulv og veggene er malt i behagelige fargetoner.

Beliggenhet

Attraktiv beliggenhet på populære Torshov!

Området kan vise til mange matvareforretninger som Coop Mega og Kiwi i nærheten, samt flere søndagsåpne butikker og kiosker som Deli De Luca, 7/11, Joker og Bunnpris. I tillegg ligger Strøm Larsen nede i gata - Den siste gjenlevende slakterbutikk i byen.

Mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet Hva skjer Torshov i lokalene på Soria Moria med både restaurant, scene, takterrasse og utested. Den populære klubbscenen Cosmopolite finner man også her. Det andre teateret og Trikkestallen med oppsetninger, teater, bar og brasserie ligger også rett i nærheten.

Det er ikke mange minuttene gange til Grünerløkka og Sagene med hyggelige kafeer, restauranter og yrende uteliv. Sandaker senteret med tilbud som bokhandel, matbutikk med ferskvaredisk, vinmonopol og bibliotek ligger også kun et lite steinkast unna. Det er også kort vei til Storo Storsenter, Oslos største shoppingsenter med 130 butikker, spisesteder og tjenester.

Nærområdet har mange fine parker og friområder å by på. Torshovparken, Torshovdalen og turstiene langs Akerselva er få minutters gange unna og kan brukes til bl.a. grilling, sommerleker, søndagsturer, soling, piknik, aking om vinteren m.m. Det er også kort vei til flere treningssentre som Fitness 24/7, Fitness xpress, Sats/Elixia på Storo og Nydalen, Myhrens sportssenter på Torshov og Crossfit Oslo i Nydalen.

Er du et friluftsmenneske og vil ta turen til marka, går trikk nr 11. til Kjelsås og buss nr 56 til Solemskogen,  37 nattbussen går også i nærheten. Det er også kort vei til bademuligheter i Nydalen og Frysja. Offentlig kommunikasjon er i umiddelbar nærhet. Trikk nr. 11, 12 og 18, buss nr 30 (Huk/Bygdøy) nr. 23 (Simensbråten/Lysaker), nr 24 (Fornebu/Brynseng), nr 58 (Nydalen/Helsfyr o/Bjerke), nattbuss nr 54 og flybuss fra Storo og Sinsen. T-bane fra Storo og Sinsen. Det har nylig kommet bysykkel rett utenfor boligen, like ved Åpent Bakeri.

Felleskostnader

5 708 pr. mnd. Inkluderer: Fyring, varmtvann, internett, vaktmestertjenester, trappevask, festeavgift, drift av laget, felles byggforsikring, nedbetaling av lån, kom. avg. m.m.

Herav:
Felleskostnader kr 5.576,-
Internett kr 132,-

Andel fellesgjeld

177 391

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenr.: OBOS01-98207558079
Type lån: Annuitet
Restsaldo: kr 17.387.298,-
Restløpetid: 15 år 6 md.
Terminer pr. år: 12
Avdragsfrihet: Nei
Type rente: Flytende
Rente p.t.: 5,80%
Restsaldo denne andelen: kr 177.391,-

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 244 738 pr. 31.12.21| Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 730 004 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes av Skatteetaten etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt «primærbolig» (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller «sekundærbolig» (alle andre boliger man måtte eie). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 100% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal (sats pr. 2023). Se http:/www.skatteetaten.no for nærmere informasjon.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
Våtrom TG2:
- TG2 gjelder: Eldre kobberrør. Alder tilsier begrenset restlevetid.
- Det er avflassing i himlingen i området rundt avtrekksventil. Kan skylles kondens. Ytterligere undersøkelser vedrørende kondensproblematikk bør påregnes.
- Tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres.
- Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 9 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende mht lekkasjesikkerhet.

Kjøkken TG2 :
- Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Eldre kobberrør. Alder tilsier begrenset restlevetid.
- Avløpsrør av støpejern er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Øvrige rom TG2:
- TG2 gjelder:
Det er knirk i gulvet i entré samt på soverom ved innerdør. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Etasjeskiller TG2:
- Det er merkbare skjevheter på soverom. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til 31 mm. Årsak til skjevhetene er ikke vurdert. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert. Informasjon: Forøvrig ingen merknader i det andre rommet som er målt.

Tekniske anlegg TG2:
- Eldre anlegg/element uten påviste skader/lekkasjer. TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

Elektrisk anlegg TG2 og TG3:
- TG3 gjelder: Det er ifølge selger utført egeninnsats/ufaglært arbeid på det elektriske anlegget. Med bakgrunn i de registrerte avvik må det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person. Det må gjøres strakstiltak. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for elsjekk.
- TG2 gjelder: Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon.
Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000

Dører og vinduer TG2:
- Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.
- Dører TG2 gjelder: Balkongdør er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra denne døren sammenlignet med dører fra nyere dato.
Dørbladet til balkongdører har kontakt med dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm.

Balkong TG2:
- Rekkverkshøyden er under 1,2 meter. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift, grunnet balkonghøyde over 10 meter.
- Overflatebehandlingen er slitt og trenger fornying. Tiltak anbefales.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3.
- Nye varmekabler og fliser på gulv. M-Tek.

Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
- Samsvarserklæring fra M-Tek AS.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14.
- Ny kurs og stikkontakt til oppvaskmaskin utført av Helset Elektro AS. Bytte av stikkontakter i stue utført av ufaglært. Ventilasjon i bygget er utbedret av faglærte, styret kan kontaktes for dokumentasjon. Helset Elektro AS

Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
- Fra Helset Elektro AS.

Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
- Parkeringsplass med lader kan leies av aksjelaget.

Boligens areal

Primærrom: 50 kvm, Bruksareal: 51 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 4 203 kvm, Eierform: Fellestomt

Aksjelaget fester tomten av Oslo kommune.  Festekontrakten løper i 80 år fra 01.11.1988. Festeavgiften utgjorde iht. regnskapet kr. 212 668,- for 2021. Festeavgiften dekkes av felleskostnadene.

Aksjelaget har en pent opparbeidet bakgård som ble oppgradert av Anleggsgartner Halvorsen i 2021. Pent opparbeidet med plen, diverse beplantning, terrasseplatting, grillplass og sittegrupper. Det er også sykkelparkering og asfaltert parkeringsplass.

Garasje / Parkering

Aksjeselskapet har 33 parkeringsplasser i bakgården som leies ut etter ventelister. De som ønsker plass kan ta kontakt med styret. Pris for parkering er kr. 650,-/mnd fra 01.01.2023.

Det er 12 ladepunkter for el-bil som er tilgjengelig fra 20 av parkeringsplassene, der det betales for faktisk strømforbruk. Dersom behovet for lading øker utover dette, er det tilrettelagt for flere ladepunkter.

Det er ingen gjesteparkering, men en korttidsparkering ved søppelhus foran oppgang C. Denne er kun beregnet på kortere opphold. Det er ikke tillatt å parkere her mandag til fredag.

Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere hele uken, også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr. Gebyrets størrelse beror på type kjøretøy, se priser og mer info på www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

Boligbygg over 5 etasjer, kjeller samt råloft. Gulv på grunn av betong. Grunnmur av stein. Bærende konstruksjoner og etasjeskillere av
murkonstruksjoner. Fasader utført i pussede murflater. Takkonstruksjon utført i valmtakform utvendig tekket med takstein (ikke besiktiget).
Leiligheten har glatt entrédør av tre med kikkhull. Brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongdører og vinduer med karmer av tre og tre-lags glass
fra ukjent årstall.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Det foreligger også ferdigattest fra 2004 på rehabilitering av 102 bad. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt X for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med fjernvarme til radiatorer. Elektrisk gulvvarme på baderom. Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 1420 kwh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Hans Nielsen Hauges gate - Bestilling av oppstartsmøte - Sykkeltilrettelegging
Saksnummer: 202214970 - Reguleringssak                
Mottatt sak: 17.10.2022

Sandakerveien 56 C felt C - Laboremus - Bestilling av oppstartsmøte - Boliger
Saksnummer 202217080 - Reguleringssak                  
Mottatt sak 21.11.2022

Sandakerveien 58 C, Bolig og næring, politisk behandling
Saksnummer 201414656 - Reguleringssak                  
Mottatt sak 29.10.2014

Grefsenveien/Sandakerveien mellom Åsengata og Grefsenveien 48 - Bestilling av oppstartsmøte - Detaljregulering
Saksnummer: 202212601 - Reguleringssak                
Mottatt sak: 10.02.2022

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1938/405411-3/105  Festekontrakt - vilkår 13.09.1938 
festetid: 50 år. ÅRLIG AVGIFT NOK 164,800. ANFØRT PRIORITET: FOR BYGGELÅN OG SENERE FOR 1. OG 2. PRIORITETS PANTELÅN I CHRISTIANIA BANK OG KREDITKASSE PÅ INNTIL 80% AV SKATTETAKSTEN. BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE. BESTEMMELSER OM GJERDEPLIKT. KONTRAKTEN KAN IKKE OVREDRAS/UTLEIES UTEN SAMTYKKE FRA HJEMMELSHAVER/UTLEIER. PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
1989/27863-1/105   ** Nye vilkår 05.05.1989 

1938/406382-1/105  Erklæring/avtale 21.10.1938 
Bestemmelse om kloakkledning. Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1938/406383-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 21.10.1938 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1953/404634-1/105  Erklæring/avtale 18.03.1953 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.

2006/14215-1/105  Obl. ny tgl etter fristen 27.02.2006 
BELØP: NOK 251.800. Panthaver: Fellesskapet Av Innskyttere, Jf Brl § 2-11, 1.Ledd Lnr.: 10085292. OPPR. TGL. 10.05.1939. TGL på NYTT MED DBNR: 516994/1969

2016/671477-1/200   ** Transport av panthaver 22.07.2016 
Fra: DNB BANK ASA Org.nr: 984851006. Til: Fellesskapet Av Innskyttere, Jf Brl § 2-11, 1.Ledd Lnr: 10085292

2016/671477-2/200  Obl. ny tgl etter fristen 22.07.2016 
BELØP: NOK 2.550. Panthaver: Fellesskapet Av Innskyttere, Jf Brl § 2-11, 1.Ledd Lnr.: 10085292. Opprinnelig tinglyst som forhøyelse av OBL. NY TGL ETTER FRISTEN 14215/2006. Gjelder feste

2016/928394-1/200  Pantedokument 11.10.2016 
BELØP: NOK 28.500.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884. Uomsettelig. Gjelder feste. Elektronisk innsendt

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

As Sandakerveien 67, Orgnr.: 819.781.672  består av 102 leiligheter knyttet til aksjer. Aksjelaget ligger i bydel Sagene i Oslo kommune med følgende adresse: Sandakerveien 67 A-G.

I 2023 ønsker styret ellers å bare gjennomføre arbeider som har betydning for ivaretagelse av helse, miljø og sikkerhet.

Fremtidige vedlikeholds- og investeringsbehov/-ønsker
• Oppgradering av trappeoppgangene.
• Skifte av lysarmatur og montering av sensorbrytere i kjelleren.
• Sjekk og vedlikehold av dørene på brannbalkongene.
• Sentralt brannvarslingsanlegg.
• Utskiftning av hoveddører.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2001 - Omtekking av tak
2002 - Drenering, skiftet bunnledning
2002-03 - Totalrenovering VVS; nye bad og utskifting av rørsystem/soilrør
2003 - Nymalte yttervinduer.Modernisert elektrisk anlegg m/automatsikringer
2006 - Delvis (frivillig) utskifting av leilighetsdører og låser leiligheter
2006-07 - Fasaderehabilitering, etterisolering av vegger, renovering balkonger Nye vinduer i oppganger/kjellere
2009 - Nye varmtvannsberedere og sirkulasjonsledninger
2009-10 - Nymalte oppganger
2012 - Tilkoblet fjernvarme. Rehabilitering parkeringsplass og bakgård
2014 - Nye heiser i oppgang F og G. Byttet ut porttelefoner med tilhørende sentral og kabling. Gjennomført utskifting av resterende dører til leiligheter. 2015 - Innredet hobbyrom. Nytt fibernett
2017 - Nye låssystemer/adgangskontroll på fellesdører.
2019 - Installert 12 ladepunkter for el-bil og tilrettelagt for de øvrige 20 plassene
2019-20 - Installert lekkasjefølere i alle sisternekasser med vanntoppventiler i kjeller.
2020 - Nytt ventilasjonsanlegg.
2021 - Oppgradering av bakgården.

Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 82022092

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Dyrehold til sjenanse for andre beboere er ikke tillatt. Ved lufting skal dyr holdes i bånd og avføring fjernes. Se aksjelagets husordensregler § 9 for mer informasjon.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
- Lampe soverom
- Lamper stue 2 stk
- Lampe gang
- Skoskap gang
- Tavler gang
- Kommode soverom
- Skrivebord soverom

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger. Enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig, samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 98 02 97 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Adresse og matrikkel

Sandakerveien 67 A, 0477, Oslo, Gnr. 224 bnr. 349 orgnr. 819781672 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

66-23-0010

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.