#VOLLEBEKK / LUNDEN

Innbydende og moderne 2-R selveier fra 2019 | Sydvendt balkong på 9 m² | "Alt" inkl i felleskostn | Heis | Mot bakgård

Lunden 37 , 0598 Oslo

VISNINGER

26. september tirsdag kl. 16:30-17:15

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lene Brekken
Lene Brekken Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

77%

eier sin egen bolig

63%

av eiendommene har pris over 5 mill

90%

har bolig mellom 60-120 kvm

79%

av boligene er nyere enn 20 år

34%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 48 m²
Bruksareal 48 m²
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 2
Byggeår 2019
Gårdsnummer 123
Bruksnummer 4
Energimerking C
FINN.no 320081059
Sist endret 20.09.2023 08:11
Prisantydning 4 200 000,-
Totalpris 4 315 619,-
Fellesutgifter 2 904,-

Beregnet totalkostnad

4 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 105 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 200 000,-)) 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 115 619,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 315 619,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Lunden 37!

Delikat og moderne 2-roms selveierleilighet, med en meget fin og attraktiv beliggenhet i byggets 2. etasje med heisadkomst. Boligen er fra 2019 og holder en gjennomgående god standard. Her får du en arealeffektiv planløsning med takhøye vinduer og solrik balkong sørger for gode innvendige lysforhold og en luftig atmosfære. Leiligheten fremstår som toppmoderne med alt en kunne tenke seg av en bolig i dag!

Her bor du i et moderne og nyetablert boligområde med nærhet til både matbutikker, kjøpesenter, kollektivtransport og ytterligere fasiliteter. Det er heller ikke lange veien til marka med uendelige tur- og rekreasjonsmuligheter både sommer som vinter.

- Nyere bygg fra 2019
- Solrik sydvendt balkong
- Varmtvann, vannbåren varme, kabel-tv & bredbånd inkl
- Balansert ventilasjon
- Lave felleskostnader med alt inkludert
- Heis
- Solrik sydvendt balkong ut mot rolig bakgård
- Kort vei til sentrum og kollektivtransport
- Mulighet for parkeringsleie/kjøp av garasjeplass + sykkelparkering

Innhold

Leiligheten ligger i 2 etasje og inneholder: Entre, bad, stue med åpen kjøkkenløsning og soverom.

Leiligheten disponerer en kjellerbod på ca. 5m². Sykkelparkering i garasjeanlegg.

Entré

Innenfor ytterdøren får man umiddelbart et godt førsteinntrykk av leiligheten med en lys og innbydende entré. Her er det god plass til oppheng av yttertøy. Tilgang til walk-in closet via skyvedører med god plass til oppbevaring. Gulvet er belagt med tre-stavs parkett og veggene har slette malte flater. Brann og lydklassifisert entrédør.

Stue

Lys og pen stue i en åpen løsning til kjøkkenet som gjør dette til en meget sosial og hyggelig sone. Her har du plass til både sofagruppe, TV-seksjon, spisebord og annet ønsket møblement. Takhøye vinduer og utgang til balkong sørger for gode innvendige lysforhold og en luftig romfølelse. Gulvvarme gir oppholdsrommet ekstra bekvemmelighet utover høsten og vinteren. Gulvet er belagt med tre-stavs parkett og veggene har hvitmalte slette flater.

Fra stuen er det utgang til en herlig, sydvendt balkong på ca. 9 m². Solen har du fra ca. klokken 11/12 og frem til klokken 15/16 på sommerhalvåret. Her er det tilrettelagt for mye utendørs hygge, med fin plass til både sittegruppe, grill (elektrisk/gass er tillatt), samt diverse beplantning. Utvendig stikkontakt er også montert. Balkongen er oppført i bærende konstruksjoner av betong, med rekkverk av stålprofiler.

Kjøkken

Lekkert kjøkken fra byggeår i en åpen og praktisk løsning til stuen. Kjøkkeninnredning med glatte fronter og benkeplate i laminat med nedsenket oppvaskkum. Malte flater mellom benkeplate og overskap, overbelysning og stikkontakter under overskap og ventilator med avtrekk. Videre inneholder kjøkkenet integrert komfyr og platetopp. Frittstående kjøl/fryseskap og oppvaskmaskin. Lekkasjestopper og komfyrvakt er montert.

Bad

Romslig og stilrent baderom med flislagt gulv med varme, flislagte vegger og med downlights i himling. Innredning utført med vegghengt servantskap med ett-greps armatur, speil og belysning, vegghengt toalett, samt dusjhjørne med innfellbare glassdører og to-greps armatur påkoblet hånddusj. Mekanisk avtrekksventil er plassert i himling. Det er plass og opplegg til vaskemaskin.

Soverom

Pent og romslig soverom med inngang fra to sider gjennom skyvedører. Soverommet har god plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord. Her er det i tillegg plass til kontorpult eller kommode om ønskelig. Rikelig med lagringsplass i stor skyvedørsgarderobe. Rommet vender ut mot rolig gårdsrom. Her er du derfor godt skjermet mot trafikk og støy. Gulvet er belagt med tre-stavs parkett og veggene har hvitmalte slette flater.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et barnevennlig boligområde i Oslo, bestående av både blokker, villaer og rekkehus, store frukthager og flotte parkområder.

Kommunens storsatsning Bjerkedalen Park ligger rett ved. Parken ble åpnet i oktober 2014 og består av 40 mål med fasiliteter som badedam, barnehage, sandvolleybane, basketballbane, paviljong, utekafé og opparbeidede grøntområder, samt skøytebane og akebakke på vinterstid.

Kort vei til Lillomarka med flotte skiløyper, turområder og slalåmbakke på Årvoll/Grefsen. I nærheten finner du flere dagligvarebutikker, som Kiwi i umiddelbar nærhet, Meny og Rema1000 noen få minutter unna. Det er kort vei til Økern, Linderud og Storo senter med bl.a. frisør, post/bank, vinmonopol, restauranter, lege, tannlege og rikelig med butikker og andre servicetilbud. Økern senter skal etter planen utvikles fra å være et kjøpesenter, til den moderne fremtidsbyen og det nye knutepunktet for Oslo med bl.a. en kulturell nyskapning med Oslo Barnemuseum, kino, allbrukshall, musikkskole, fortellerscene, samt et nytt badeland for Groruddalen.

Kollektivmuligheter i nærområdet: T-bane linje 4 og 5 fra Vollebekk/Risløkka. Med nye Lørenbanen kommer man seg bl.a. til Sinsen/Storo/Nydalen uten å måtte bytte med linje 4. Noen minutters gange til buss 58 og 60. Buss 120, 380, 390, N390 går fra Øvre Lunden med ca. 15 minutters gange, eller buss nr. 31 og Flybussekspressen fra Linderudsletta med ca. 15 minutters gange.

Det tar kun 13 min til Jernbanetorget og 10 min til Nydalen/BI.

Felleskostnader

2 904 pr. mnd. Inkl. Fjernvarme (gulvvarme), varmtvann, TV/bredbånd, kommunale avgifter, forsikring av bygningsmassen, drift og vedlikehold av fellesarealer.

Felleskostnader brøk kr 1 493,-
Fjernvarme kr 864,-
TV/bredbånd kr 313,-
Felleskostnader lik kr 234,-

Andel formue

9 028

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Sameiet har per d.d ingen lån.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 947 147 pr. 31.12.21| Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 409 730 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes av Skatteetaten etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt «primærbolig» (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller «sekundærbolig» (alle andre boliger man måtte eie). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 100% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal (sats pr. 2023). Se http:/www.skatteetaten.no for nærmere informasjon.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
Kjøkken TG2:
- Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader. Dette er til info meldt i som reklamasjon til utbygger.

Øvrige rom TG2:
- Gulvflater har moderat bruksslitasje.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
- Et lite hakk i stuegulvet og noen små prikker (skader) på en liten del av entre-/stuegulvet.

Boligens areal

Primærrom: 48 kvm, Bruksareal: 48 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det følger ikke garasjeplass med denne seksjonen. Det er mulig å leie/kjøpe garasjeplass ved ledighet ifølge eier. Ellers er det egen gjesteparkering.

Sameiet er medeier av garasjeanlegget sammen med Sameiet Lunden 29. Dette er en egen anleggseiendom med gnr 123 bnr 1405. Sameiet Lunden 25-45 ideelle eierandel utgjør 12351/14065. Se vedtekter vedrørende informasjon om garasjeanlegget. De som har garasje eier en bruksrett til garasjeplass. Det er ikke lov å selge garasjeplass til noen som ikke er beboer av Sameiet.

Etter eierseksjonsloven § 26 kan styret, etter krav fra en seksjonseier med nedsatt funksjonsevne, pålegge en annen seksjonseier uten behov for å tilrettelagt plass å bytte parkeringsplass. Dette gjelder kun dersom seksjonseieren med nedsatt funksjonsevne allerede disponerer en parkeringsplass i sameiet.

Med samtykke fra styret kan en seksjonseier anlegge ladepunkt for elbil og ladbare hybrider ved parkeringsplassen som seksjonen disponerer, eller andre steder som styret anviser. Styret kan bare nekte å samtykke dersom det foreligger en saklig grunn, jf. eierseksjonsloven § 25.

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Boligbygg over 6 etasjer samt kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong. Fasader forblendet med teglstein og trekledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med takpapp. (Taket er ikke besiktiget). Entredør av tre med
brannklasse B30 og lydklasse 40dB fra byggeår. Balkongdør med karmer av tre og aluminium med tre-lags glass fra 2018. Vinduer med karmer av tre og aluminium med to-lags glass fra 2018.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

Enhver overføring eller bortleie av en seksjon skal meldes skriftlig til Sameiets styre/forretningsfører med opplysning om hvem som er ny eier/leietaker.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med vannbåren gulvvarme og er tilknyttet felles varmtvann.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 945 kwh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse. Kjøpers bank vil få pant etter under nevnte heftelser og servitutter.

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr. 900904 tinglyst 04.09.1930: Elektriske kraftlinjer.
Dagboknr. 900919 tinglyst 04.09.1930: Elektriske kraftlinjer.
Dagboknr. 900063 tinglyst 01.05.1946: Bestemmelse om vei.
Dagboknr. 10993 tinglyst 05.09.1961: Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement.
Dagboknr. 14913 tinglyst 14.11.1961: Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement.
Dagboknr. 16022 tinglyst 01.12.1964: Makeskifte mellom to eiendommer.
Dagboknr. 16024 tinglyst 01.12.1964: Bestemmelse om vei ang. makeskifte.
Dagboknr. 10332 tinglyst 28.07.1965: Utskillelse og bebyggelse. Bestemmelse om gjerdeplikt, vann- og kloakkledning.
Dagboknr. 16946 tinglyst 29.11.1965: Bestemmelse om vei.
Dagboknr. 10456 tinglyst 26.07.1966: Bestemmelse om kloakkledning.
Dagboknr. 474 tinglyst 11.01.1967: Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement.
Dagboknr. 7094 tinglyst 26.05.1967: Rett for Oslo Lysverker til trafostasjon.
Dagboknr. 3950 tinglyst 08.02.1983: Vedrørende felles spillvanns- og overvannsledning.
Dagboknr. 924705 tinglyst 10.10.2016: Bestemmelser og rettigheter for Hafslund Nett AS om kabelanlegg med driftsspenning på lavspennings og/eller høyspenningsnivå. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Bestemmelse om adkomstrett. Bestemmelse om bebyggelse, beplantning og oppfylling av masse. Med flere bestemmelser.
Dagboknr. 1697223 tinglyst 17.12.2018: Bestemmelse om nettstasjon for Hafslund Nett AS. Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler. Bestemmelse om bebyggelse i nærhet av anlegg. Bestemmelse om (begrensning av) endring i terrenget i nærheten av anlegg.
Dagboknr. 1702417 tinglyst 18.12.2018: Bestemmelse om veg for Oslo kommune. Plikt til fremtidig vederlagsfri avståelse av veigrunn.
Dagboknr. 1097381 tinglyst 19.09.2019: Bestemmelse om veg for gnr. 123 bnr. 1405 og bnr. 1406. Bruksrett til sykkelplasser og uteoppholdsareal. Gjensidig rett til bruk av nødvendig grunn for reparasjon og vedlikehold av bygninger/konstruksjoner. Gjensidig rett til drift og vedlikehold på hverandres eiendommer om vann- og kloakkledninger.
Dagboknr. 1097381 tinglyst 19.09.2019: Erklæring/avtale for Knr:0301 Gnr:123 Bnr:1406. Bruksrett til 63 sykkelplasser.
Dagboknr. 1097381 tinglyst 19.09.2019: Erklæring/avtale for Knr:0301 Gnr:123 Bnr:1406. Bruksrett til uteoppholdsareal.
Dagboknr. 1097381 tinglyst 19.09.2019: Erklæring/avtale om gjensidig rett til bruk av nødvendig grunn for reparasjon og vedlikehold av bygninger/konstruksjoner.
Dagboknr. 1097381 tinglyst 19.09.2019: Bestemmelse om vann/kloakk om gjensidig rett til drift og vedlikehold på hverandres eiendommer.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Lunden 27-47 med organisasjonsnr. 923 745 483, består av 10 bygninger med total 177 seksjoner.

Forretningsfører i sameiet er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Sameiets revisor er BDO AS.
Sameiets eiendommer er forsikret i IF SKADEFORSIKRING med polisenr. 2172857.
Leverandør av tv/internett er AltiBox.

Sameiet er medeier av garasjeanlegget sammen med Sameiet Lunden 29. Dette er en egen anleggseiendom med gnr 123 bnr 1405. Sameiet Lunden 25-45 ideelle eierandel utgjør 12351/14065.

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: 2172857

Regnskap

Arbeidskapitalen pr. 31.12.2022 var kr 1.597.917.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det ble vedtatt på årets generalforsamling å selge parkeringsplass nr. 88 som eies av sameiet om en oppnår en minimumspris på
minimum NOK 400.000.- som vil styrke sameiets økonomi.

Husdyrhold

Husdyrhold er ifølge husordensreglene tillatt.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
Lamper, trådkurver i bod og garderobeskap, klesstativ i bod, levegg i bambus, veggspeil, skohylle, Tvbenk/hyller i bambus og vaskemaskin.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger. Enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig, samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 98 02 97 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Lunden 37, 0598, Oslo, Gnr. 123 bnr. 4 snr. 6 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

66-23-0106

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.