#Grünerløkka

Romslig og spennende 4-R selveier med innglasset balkong | Oppussingsobjekt | Garasjeplass | Utleie tillatt | Sentralt

Schous plass 3 B , 0552 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lene Brekken
Lene Brekken Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

50%

eier sin egen bolig

60%

av eiendommene har pris over 5 mill

69%

har bolig mellom 60-120 kvm

90%

av boligene er eldre enn 20 år

22%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 74 m²
Bruksareal 81 m²
Tomt 1 605 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Etasje 3
Byggeår 1986
Gårdsnummer 228
Bruksnummer 316
Energimerking E
FINN.no 320006610
Sist endret 25.09.2023 14:18
Prisantydning 5 990 000,-
Totalpris 6 163 273,-
Fellesutgifter 4 073,-

Beregnet totalkostnad

5 990 000,- (Prisantydning) 12 604,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 002 604,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 150 050,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 6 002 604,-)) 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 160 669,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 163 273,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Schous plass 3B!

Lys og luftig 4-roms selveier med gjennomgående planløsning. Leiligheten har en supersentral beliggenhet på Grünerløkka, ligger i 3. etasje og inneholder entré, stue med utgang til stor, innglasset balkong, åpent kjøkken og 3 soverom. Boligen er et oppussingsobjekt, men med stort potensial. Her kan du skape din drømmeleilighet!

Dette er en fantastisk beliggenhet for deg som ønsker å bo midt i hjertet av Grünerløkka med kort gangavstand til "alt" du skulle trenge. Umiddelbar nærhet til off. transport og butikker.

- Garasjeplass medfølger
- Varmtvann og bredbånd inkl.
- 7 m² innglasset balkong
- Oppussingsobjekt
- Romslig planløsning
- 3 gode soverom
- Utleie er tillatt
- Veldrevet gård med god vedlikeholdshistorikk
- Supersentral beliggenhet midt på Løkka!

Innhold

Leiligheten ligger i 3 etasje og inneholder: Entré, baderom, tre soverom, stue, kjøkken, innglasset balkong.

Leiligheten disponerer i tillegg to boder, én på loft og én i kjeller.

Entré

Romslig inngangsparti med god plass til oppheng av yttertøy og skohylle.  Leiligheten har oppussingsbehov med stort potensiale. Gulvet er belagt med parkett og malte flater på vegg. Dørcalling er montert ved inngangsdøren. Sikringsskap med automatsikringer.

Stue

Lys og hyggelig stue. Her er det god plass til sofagruppe, salongbord og TV-seksjon. Åpen løsning til kjøkkenet som gir en god romfølelse og et sosialt oppholdsrom. Videre er det utgang til den innglassede balkongen på 7 m2. Balkongen vender mot syd og har gode lysforhold og fritt utsyn.  Store vindusflater som gir godt med naturlig lys. Gulvet er belagt med parkett og veggene har malte flater.

Kjøkken

Stort kjøkken med åpen løsning mot stue. Kjøkkenet inneholder innredning med profilerte fronter og flislagt benkeplate med nedsenket oppvaskkum. Her er det god oppbevaringsplass i over- og underskap og stor arbeidsflate. Fliser i benkerygg. Videre inneholder kjøkkenet integrerte hvitevarer som kjøl/fryseskap, komfyr, platetopp og mikro. Frittstående oppvaskmaskin.

Bad

Flislagt bad av god størrelse. Badet er av ukjent byggeår og har behov for totalrenovering. Badet inneholder servantinnredning, innmurt speil med overbelysning, gulvstående toalett, dusjnisje og innmurt badekar. Plass og opplegg til vaskemaskin. Grunnet alder på bad blir det satt TG 3. Det er utført fuktsjekk med fuktindikator, og det er registrert fuktforskjeller på nedre flisrad i dusjsonen.

3 gode soverom

Boligen har tre romslige og lyse soverom. To av soverommene vender inn mot rolig gårdsrom. Soverommene har plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord. Garderobeskap i alle soverom som medfølger. Gulvet er belagt med parkett og veggene har malte flater.

Beliggenhet

Grünerløkka har de siste årene etablert seg til å bli en av de mest populære bydelene i Oslo, og er stadig i utvikling. På Schous Plass 3 bor du med kort gange til flotte Sofienbergparken og det vil ta deg kun minutters gange til sentrale Olaf Ryes Plass. I ditt nye nærområde finner du alt Grünerløkka er kjent for, som blant annet hyggelige parkområder, populære restauranter og kafeer. Fine dining Omakase sushi og byens beste pizza på nyåpnede Apostrophe by Lofthus på Rathkes plass, ligger kun et par minutter unna leiligheten.

Legg gjerne også turen over Akerselva til Vulkan, der tidligere industriområder er forvandlet til et spennende mekka for mat, kreativitet og kulturelle opplevelser. Her ligger Mathallen, et mye omtalt konsept som er unikt her til lands der spennende råvarer selges over disk på den gamle måten. Her finner du også BAR Vulkan, Dögnvill Bar & Burger, Dansens hus, samt Hendrix Ibsen som alle inviterer til sosiale hyggestunder.

Til den ivrige mosjonisten finner du Evo i Thorvald Meyers gate, SATS både på Ringnes Park og på Schous plass. Akerselven har status som verneverdig kulturområde. Fra Maridalsvannet og ned til Vaterland parken i sentrum er det ca. åtte kilometer. Langs stien finner du både industrihistorie, fossekraft, bade- og rekreasjonsområder, fiskeplasser, skogområder og et rikt dyre- og planteliv. Den mest spektakulære fossen ligger ved Hønse-Lovisas lille, røde stue ved Beierbrua.

Nærmeste holdeplass for kollektivtransport er Schous plass eller Lakkegata skole, med både trikk og buss. Fra Schous plass stopper trikk nr. 11, 12 og 18 (disse tar deg med til blant annet Nydalen, Majorstuen og generelt dit du ønsker). Fra Lakkegata skole finner du trikk nr. 17 og buss nr. 31. Alle disse linjene tar deg til sentrum på få minutter. Siden du nå kommer til å bo sentralt, vil det ofte være fristende å slenge seg på sykkelen for dagens gjøremål. Oslo kommune har etablert fenomenet bysykkel. Det er også bysykkel-stasjoner ved Sofienbergparken kun noen meter fra leiligheten, Schous Plass, Helgesens gate og Olaf Ryes plass. Tar du bilen fatt kjører du enkelt ut på Ring 1 og 2, og har samtidig kort vei opp til Sinsenkrysset og Ring 3.

Felleskostnader

4 073 pr. mnd. Varmtvann, kommunale avgifter, bredbånd, renter og avdrag andel fellesgjeld, renhold, forretningsførsel, revisjon, forsikring av bygningsmasse m.m.

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert 01.01.2023.

Andel fellesgjeld

12 604

Andel formue

38 225

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Sameiet har per d.d ingen lån.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 590 657 pr. 31.12.21| Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 726 364 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes av Skatteetaten etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt «primærbolig» (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller «sekundærbolig» (alle andre boliger man måtte eie). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 100% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal (sats pr. 2023). Se http:/www.skatteetaten.no for nærmere informasjon.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
Våtrom TG3:
- Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

Våtrom TG2:
- Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i konstruksjonen. Hulltaking er foretatt ved/i Soverom. Fuktkvotemåling (vekt%) i konstruksjonen ble
målt til 19.

Kjøkken TG2:
- Svelleskader på parkett v/kjøleskap. Det ble søkt etter fuktforskjeller v/svelleskader uten unormale utslag.
Manglende flisfuger v/oppvaskkum. Mangler silikonfuge mellom benkeplate og vegg v/oppvaskum. Blandebatteriet drypper.

Tekniske installasjoner TG3:
- Brannslukker apparat.
TG2:
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
- Eldre installasjon.

Vinduer TG2:
- Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Vinduer fremstår med forventede vær- og aldringsslitasjer og med reduserte isolerende
egenskaper og tetthet.

Dører TG2:
- Ytterdører fremstår med forventede vær- og aldringsslitasjer og med reduserte isolerende egenskaper og tetthet.

Balkong TG2:
- Slitte overflater og vinduer. Slitasjer på overflater. Svelleskader på parkett. Det ble søkt etter fuktforskjeller v/svelleskader uten unormale utslag.

Overflater TG2:
- Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Slitasje på parkett i form av sprekker/hakk/sår og svelleskader. Heksesot på vegg- og himlingsflater. Riss i himlingsflater i baderom.

Etasjeskille TG2:
- Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Boligens areal

Primærrom: 74 kvm, Bruksareal: 81 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 605 kvm, Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere hele uken, også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr. Gebyrets størrelse beror på type kjøretøy, se priser og mer info på www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

- Taktekking: Antatt takstein.
- Veggkonstruksjon: Teglstein, malte.
- Vinduer: 2-lags isolerglassvinduer fra byggeperioden.
- Entrédør fra byggeperioden (lyd- og brannklassifisert).
- Verandadør med isolerglass fra byggeperioden.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger følgende:
- Schous Plass 3 A-D - Ferdigattest for boligblokk datert 1989.
- Schous Plass 3A - Ferdigattest for bruksendring kontor til bygård datert 1995.
Dokumentene følger vedlagt.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1985/21643-3/105  Erklæring/avtale   18.04.1985 
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 10,000
MED PRIORITET
ETTER FØRSTE OVERDRAGELSESSUM OG SENERE ETTER 90% AV LÅNE-
TAKST AVHOLDT ETTER FORSIKRINGSRÅDETS REGLER
Gjelder denne registerenheten med flere.

1985/21643-101/105  Seksjonering    18.04.1985 
opprettet seksjoner:
snr: 23
formål: Bolig
sameiebrøk: 81/4465
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 50 SEKSJONER
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameie: Sameiet Schous Plass 3 A-d, Orgnr: 985747873

Sameiet består av 48 seksjoner. Sameiet har til formål å ivareta sameiernes fellesinteresser og administrasjon av eiendommen med fellesanlegg av enhver art. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Sameiets revisor er BDO AS. Telia (Get) er sameiets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6606362

Regnskap

Arbeidskapitalen pr. 31.12.2022 var kr. 1 773 978,-

Vedtekter / husordensregler

- Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner.
- Det er ikke tillatt å koble til vifter/avtrekk på sameiets felles ventilasjonsanlegg.
- Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 60 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Planlagte oppgaver for neste periode:
- Utbedre asfalten i bakgården
- Rense/utbedre takrennene og nedløp for å unngå skader på fasaden
- Utbedre pålegg fra plan og bygg ved garasjen
- Hente inn priser for installasjon av elbilladere i garasjen
- Få oversikt i saken som gjelder loftsutbygging og finne en løsning/avslutte saken
- Få oversikt over bodfordeling og merke bodene med eiere
- Oppgradering av system for brikker som vil gi tilgang via brikker og app for alle felles innganger, dvs også garasjen og loftet (kun brikke). Tilgang til tekniske rom via brikke og app for styret. Oppfølging av dette vil fremover skje via Securion. (mer info vil komme etter at avtalen er signert)
- Overføre seksjon i første etasje fra EBY til sameiet for mulig salg, utleie eller egen bruk.
- Få et bedre system for søppelhåndtering. Styret tar gjerne imot forslag til hvordan dette kan forbedres.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2017: Oppussing av oppganger.
2016: Nye dørklokker.
2013: Utvendig maling av vinduer.
2012: Nye ytterdører.
2011: Bytte av vifte.
2010: Avsluttet heisrehabilitering. Omfattende grafittifjerning.
2009: Utskifting av heis og oppgradering av bakgård.
2007: Oppgradering av kabel-tv-anlegg og ny porttelefon.
2005: Heis, garasje og tak.
- Installert fiber.

Husdyrhold

Dyr som er til ulempe for andre beboere må ikke holdes i leilighetene. Lufting av hunden skal skje utenom gangveiene, garasjene og barnas lekeplasser.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger. Enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig, samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 98 02 97 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Schous plass 3 B, 0552, Oslo, Gnr. 228 bnr. 316 snr. 23 orgnr. 985747873 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

66-23-0111

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.