Hommelvik

Hommelvik - Eldre enebolig med upåklagelig utsikt mot fjorden og sentrum - Carport

Grønbergs veg 38 , 7550 Hommelvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 98 m²
Bruksareal 143 m²
Tomt 1 005 m² / Eiet tomt
Byggeår 1951
Gårdsnummer 48
Bruksnummer 93
Energimerking G
FINN.no 263138380
Sist endret 23.06.2022 14:23
Prisantydning 2 890 000,-
Totalpris 2 976 242,-

Beregnet totalkostnad

2 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 72 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 890 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 86 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 976 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Enebolig over 3 etasjer bestående av:
Underetasje: Boder
1. etasje: Entré, gang, kjøkken og stue.
Loftsetasje: 3 soverom, gang, bad og toalettrom.

Boligen/eiendommen inneholder i tillegg 1 utvendig bod oppmålt til ca 9 kvm.

Utstyr

Det vises til Norges Eiendomsmeglingsforbund sin liste over løsøre og tilbehør, som legges til grunn for salget dersom annet ikke fremkommer av salgsoppgaven.

Standard

Bad: Baderom fra byggeår. Gulvflate belagt med gulvbelegg. Våtromstapet på vegger. Takplater i himling. Vegghengt servantinnredning med dører. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil med overlys. Vegghengt dusjarmatur. Badekar med vegghengt badekararmatur. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Naturlig avtrekksventil i himling.

Kjøkken: Innredningen er fra ukjent årstall. Innredning med profilerte fronter. Benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps kjøkkenarmatur. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Frittstående komfyr. Frittstående oppvaskmaskin. Fritstående kjøleskap. Frittstående kjøleskap med fryser. Ventilator i overskap. Vannrør av kobber. Fuktsensor til automatisk vannstopper synlig under oppvaskkum. Synlige avløpsrør av plast og støpejern. Gulvflater belagt med laminat. Vegg- og himlingsflater i malte flater og takplater. Laminert plate og tapet mellom kjøkkenbenk og overskap.

Tolaettrom (Ikke våtrom): Malt treggulv. Tapetserte veggflater. Malte flater i himling. Gulvstående toalett. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast og støpejern.

Øvrige rom: Gulvflater belagt med laminat. Vegg- og himlingsflater i malte flater, veggplater og takplater. Profilerte innerdører. Naturlig ventilasjon via ventiler. Varmepumpe i stue. Øvrig oppvarming med elektrisitet.

Rom under terren (Kjeller, underetasje): Underetasjen er uinnredet. Vegg- og himlingsflater i panel og synlig betong. Naturlig ventilasjon via ventiler. Elektrisk oppvarming.

Loft - innredet: Loftsetasjen er innredet. Loftsetasjen har en gulvflate på ca 48 m2. Grunnet skråtak har loftsetasjen et målbart areal på 47 m2. Gulvflater belagt med laminat. Vegg- og himlingsflater i malte flater, malte tapetserte flater, veggplater og takplater. Profilerte innerdører. Naturlig ventilasjon via ventiler. Elektrisk oppvarming.

Beliggenhet

Boligen ligger i et veletablert boligområde oppe på et høydedrag på Grønberg i Hommelvik, med nydelig utsikt over Hommelvika, fjorden og de omkringliggende områder. Det er ca. 10 minutter til Trondheim Lufthavn Værnes samt ca. 20 minutter til Trondheim.

Fra boligen er det kort vei til skoler, Sandfjæra barnehage, busstopp, butikker, badestrand og opp til Sveberg med flotte utfartsområder.

Sveberg er betydelig utbygget de senere år med, idrettsanlegg, barneskole og barnehage for å nevne noe. Her oppe finner du også Malviksenteret. Senteret har ca. 50 butikker, bla. vinmonopol, dagligvare, restaurant og flere spennende konsepter.

På Sveberg starter også lysløype og et flott turterreng som bla går inn til Stavsjøen. Populære turområder som Gjervskogen og Midtsandtangen friluftsområde er ikke langt unna, og perfekt for den aktive barnefamilien. 

Fra småbåthavna i Solbakken er det etabler en tursti som går i langs den nedlagte jernbanetraseen. Turstien starter ca. 800 meter fra huset og er  først en strandpromenade som møter den nye turstien ved småbåthavna. Stien går langs sjøen til Muruvik/Flatholman som er et fantastisk rekreasjonsområde. Legger en til strandpromenaden i Hommelvik er denne turen på totalt 4,4 km.  Det er anlagt møteplasser med benker og bord, flere informasjonstavler langs stien formidler litt av kulturen og lokalhistorien. Starten på strandpromenaden ligger ca. 800 meter fra huset.

Se link: http://www.adressa.no/nyheter/sortrondelag/2016/06/14/N%C3%A5-kan-du-g%C3%A5-lovlig-langs-denne-jernbanetraseen-12891390.ece

Hommelvik sentrum er det ca. 1, 5 km. her finner man bl.a. ungdomsskole, Rampa restaurant, dagligvarebutikker, bensinstasjon, idrettsanlegg og togstasjon. Det er hyppige tog- og bussavganger til både Nord- og Sør-Trøndelag, så her kan man fint pendle til jobben.
Enten det er på Stjørdal eller Trondheim.

Løpende kostnader

Faste løpende utgifter for denne boligen er strøm bygg- og innboforsikring i tillegg til tidligere opplyste kommunale avgifter. Strøm og innbo varierer utifra personlig forbruk og ønsker.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
- Bad: Helhetsvurdering.
- Kjøkken: Ventilasjon. Vannrør. Overflater vegger. Overflater gulv. Innredning. Avløpsrør.
- Toalettrom (Ikke våtrom): Helhetsvurdering.
- Øvrige rom: Helhetsvurdering.
- Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje): Helhetsvurdering
- Loft - innredet: Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM). Overflater vegger. Overflater himling/undertak Overflater gulv. Konstruksjonsoppbygging. Innerdører.
- Loft - uinnredet / råloft: Ventilasjon. Overflater vegger/undertak. Kontroll av diffusjonssperre. Konstruksjonsoppbygging. Inspeksjonsmulighet. - Innvendige trapper: Innvendige trapper.
- Etasjeskiller - 1. Etasje: Skjevhetsmåling.
- Etasjeskiller - Loftsetasje:
- Skjevhetsmåling Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):  Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom). Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom). Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
- Elektrisk anlegg: Forenklet vurdering av det elektriske anlegget.
-Brann: Brannslokkingsutstyr
- Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon: Fasader ink. kledning.
- Dører og vinduer: Dører. Vinduer.
- Yttertak: Helhetsvurdering.
- Grunnmur, fundamenter: Grunnmur.
- Drenering: Utvendig terreng, inkl fuktsikring av grunnmur. Annet.
- Forstøtningsmurer: Forstøtningsmurer.
- Stikkledninger og tanker: Vann- og avløpsledninger (ink. stikkledninger)
- Frittstående byggverk: Helhetsvurdering.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
  • Mtc kai mellingen. Drenering og isolering av kjeller og skifte kloak rør 08.2018
- Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
  • Was not in use all time when i lived there
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
  • Mtc kai mellingen
  • Kjeller isolasjon 08.2018
- Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)?
  • I made by self tømrearbeid under entrance. I made betong in Kjeller.
- Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
  • All problems from before was solved
- Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet som: rotter, mus, maur eller lignende?
  • There was in basement, but after we fix drenering all was gone

Boligens areal

Primærrom: 98 kvm, Bruksareal: 143 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 45 kvm.
Sekundærrom: 45 kvm.Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Boder

1. etasje:
Bruksareal: 51 kvm.
Primærrom: 51 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, kjøkken og stue.

Loftetasje:
Bruksareal: 47 kvm.
Primærrom: 47 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang, 3 soverom, bad og toalettrom.

Kommentar til areal:

Boligen/eiendommen inneholder i tillegg:1 utvendig bod oppmålt til ca 9 m2. Boden ligger utenfor hoveddelen og er derfor utelatt fra arealoppmåling.
Loftsetasje har et kott på ca 1 m2 uten tilkomst, arealet er ikke tatt med i bruksarealet. Loftsetasje har gulvflate på ca 48 m2. Grunnet skråtak har loftsetasjen et måleverdig areal på 47 m2. Diverse rørsjakter (med utforinger) er medregnet i boligens bruksareal, basert på takstbransjens retningslinjer for arealmåling.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Kjør gjennom Hommelvik sentrum retning Malvik. Etter ca. 1 km får du Grønbergs vei på venstre side på toppen av stigningen mot Grønberg. Ta inn her og så til høyre i et T-kryss. Følg veien til nr 38 som ligger på venstre side oppe i bakken.

Det vil bli skiltet i regi av Lokalbanken&Partners Eiendomsmegling under felles visning. Velkommen!

Se også vedlagt kart.

Tomt

Tomten består av to parseller og er til sammen beregnet til å være på 1005,5 kvm.

Tomt opparbeidet med grus, belegningsstein, diverse beplantninger, plenareal, diverse støttemurer, biloppstillingsplass og carport. Frittstående redskapsbod.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommen er skylddelt, og at oppgitt areal må betraktes som en omtrentlig angivelse. Partene har derfor intet krav mot hverandre dersom tomten ved en senere oppmåling skulle vise seg å være mindre/større enn oppgitt.
Det anbefales på et generelt grunnlag at parsellene slås sammen. Dette vil ikke bli gjort før salg.

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplass på egen gårdsplass og i carport.

Byggemåte

Boligbygg oppført i 1951. Grunnmur av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av
trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med stående trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget).
Yttertak er utvendig tekket med takplater. Entrédør med glassfelter. Vinduer med karmer av tre, og to-lags glass. Elektrisk oppvarming. Naturlig
ventilasjon.

Se ellers vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av boligens byggemåte og tilstand.

Ferdigattest / brukstillatelse

I følge opplysninger fra kommunen foreligger det ikke verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunket.

Adgang til utleie

Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

Oppvarming

Elektrisitet og varmepumpe.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 19 862,75 pr. år

De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr, eiendomsskatt, samt feie- og tilsynsavgift.
Det er 4 terminer i året. Gebyret kan variere fra en termin til en annen.
Det gjøres oppmerksom på at avgiftene varierer som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 823 557 pr. 31.12.20 14:24 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 964 805 pr. 31.12.20 14:24 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område uten reguleringsplan, og det er da kommuneplanens arealdel med dens bestemmelser som gjelder for området.  Området er avsatt til boligbebyggelse. Kommuneplanens arealdel følger vedlagt i salgsoppgaven.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1943/921-2/66 BESTEMMELSE OM VEG TINGLYST
07.04.1943
:Knr:5031 Gnr:48 Bnr:45
Bestemmelse om vannrett
OVERFØRT FRA: 5031-48/370
Gjelder denne registerenheten med flere
Dokumentet kan sees ved henvendelse til megler.

1943/1300-1/66 BEST. OM ADKOMSTRETT TINGLYST
20.05.1943
:Knr:5031 Gnr:48 Bnr:46
OVERFØRT FRA: 5031-48/370
Gjelder denne registerenheten med flere.
Dokumentet kan sees ved henvendelse til megler.

1943/1734-2/66 BEST. OM BÅT/BRYGGEPLASS TINGLYST
12.07.1943
:Knr:5031 Gnr:48 Bnr:49
:Knr:5031 Gnr:48 Bnr:50
:Knr:5031 Gnr:48 Bnr:51
:Knr:5031 Gnr:48 Bnr:52
OVERFØRT FRA: 5031-48/370
Gjelder denne registerenheten med flere
Dokumentet har ikke latt seg innhente.

1943/1735-2/66 BEST. OM BÅT/BRYGGEPLASS TINGLYST
12.07.1943
:Knr:5031 Gnr:48 Bnr:49
:Knr:5031 Gnr:48 Bnr:50
:Knr:5031 Gnr:48 Bnr:51
:Knr:5031 Gnr:48 Bnr:52
OVERFØRT FRA: 5031-48/370
Gjelder denne registerenheten med flere
Dokumentet kan sees ved henvendelse til megler.

1943/1736-2/66 BEST. OM BÅT/BRYGGEPLASS TINGLYST
12.07.1943
:Knr:5031 Gnr:48 Bnr:49
:Knr:5031 Gnr:48 Bnr:50
:Knr:5031 Gnr:48 Bnr:51
:Knr:5031 Gnr:48 Bnr:52
OVERFØRT FRA: 5031-48/370
Gjelder denne registerenheten med flere
Dokumentet kan sees ved henvendelse til megler.

1943/1737-2/66 BEST. OM BÅT/BRYGGEPLASS TINGLYST
12.07.1943
:Knr:5031 Gnr:48 Bnr:49
:Knr:5031 Gnr:48 Bnr:50
:Knr:5031 Gnr:48 Bnr:51
:Knr:5031 Gnr:48 Bnr:52
OVERFØRT FRA: 5031-48/370
Gjelder denne registerenheten med flere
Dokumentet kan sees ved henvendelse til megler.

1943/3076-2/66 BESTEMMELSE OM VEG TINGLYST
21.12.1943
:Knr:5031 Gnr:48 Bnr:53
OVERFØRT FRA: 5031-48/370
Gjelder denne registerenheten med flere
Dokumentet kan sees ved henvendelse til megler.

1943/3078-2/66 BESTEMMELSE OM VEG TINGLYST
21.12.1943
:Knr:5031 Gnr:48 Bnr:56
OVERFØRT FRA: 5031-48/370
Gjelder denne registerenheten med flere
Dokumentet kan sees ved henvendelse til megler.

1948/2491-1/66 BESTEMMELSE OM VEG TINGLYST
21.05.1948
:Knr:5031 Gnr:48 Bnr:81
OVERFØRT FRA: 5031-48/370
Gjelder denne registerenheten med flere
Dokumentet har ikke latt seg innhente.

1950/1460-2/66 BESTEMMELSE OM GJERDE TINGLYST
13.03.1950
Dokumentet har ikke latt seg innhente.

1958/338-1/66 BESTEMMELSE OM VEG TINGLYST
17.01.1958
:Knr:5031 Gnr:48 Bnr:161
OVERFØRT FRA: 5031-48/370
Gjelder denne registerenheten med flere
Dokumentet følger som vedlegg til salgsoppgave.

1959/2329-1/66 BESTEMMELSE OM VEG TINGLYST
07.04.1959
:Knr:5031 Gnr:48 Bnr:163
OVERFØRT FRA: 5031-48/370
Gjelder denne registerenheten med flere
Dokumentet følger som vedlegg til salgsoppgave.

1975/5682-1/66 SKJØNN TINGLYST
11.12.1975
BESTEMMELSE OM ANLEGG OG VEDLIKEHOLD AV LEDNINGER M.V.
VEDR. KOMMUNALT VANNVERK
OVERFØRT FRA: 5031-48/370
Gjelder denne registerenheten med flere
Dokumentet har ikke latt seg innhente.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Malvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til Andre.Nilsen@partners.no eller SMS: 95 44 35 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at rom i 2.etg som i godkjente tegninger er angitt som soverom idag bad og soverom. Det som idag er wc i 2.etg er angitt som gang i godkjente tegninger.
Det gjøres videre oppmerksom på at godkjente tegninger er vanskelige å tyde og at det kan være endringer som ikke er opplyst.
Kjøper påtar seg risikoen for både fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.

Det gjøres oppmerksom på at flere punkter har fått TG3. Tilstandsgrad 3 gis når bygningsdelen har store eller alvorlige avvik. Bygningsdelen har kraftige symptomer på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid. Graden skal også brukes ved påvist funksjonssvikt eller sammenbrudd. Sjablongmessig prisanslag er gitt på generelt grunnlag og må ikke ses på som et pristilbud fra håndverker. Kostnader ved utbedring avhenger av personlige valg av utførelse og produkter. Markedspris på materialer, produkter og håndverkertjenester vil også innvirke på utbedringskostnaden. For bygningsdeler som er gitt TG3 settes et sjablongmessig prisanslag på utbedringskostnad for tilsvarende standard.

Det foreligger utydlige og manglende opprinnelige godkjente plan og fasadetegninger på boligen i kommunens arkiver. Dermed kan det ikke sies noe om hvorvidt boligen er bygget i forhold til godkjente tegninger eller ikke.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Lokalmegleren &Partners samarbeider med Lokalbank som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Grønbergs veg 38, 7550, Hommelvik, Gnr. 48 bnr. 93 i Malvik kommune

Oppdragsnummer

67-22-0047

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners avd Trondheim sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.