Ottersbo

Flott familiebolig med panoramautsikt utover Trondheimsfjorden. Stor tomt. Lys og innbydende. Dobbelgarasje.

Vardeveien 5 , 7140 Opphaug

VISNINGER

27. mars mandag kl. 16:30-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Silje Leikvold
Silje Leikvold Fagansvarlig / Eiendomsmegler
Aleksander Buvarp
Aleksander Buvarp Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

87%

eier sin egen bolig

48%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

65%

har bolig på over 120 kvm

32%

av boligene er nyere enn 20 år

32%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 159 m²
Bruksareal 171 m²
Tomt 1 352 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1979
Gårdsnummer 182
Bruksnummer 203
Energimerking F
FINN.no 295166393
Sist endret 17.03.2023 12:06
Prisantydning 3 690 000,-
Totalpris 3 796 242,-

Beregnet totalkostnad

3 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 92 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 690 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 106 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 796 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Boligen inneholder:
1.etasje: Vf, bad, soverom, stue og kjøkken

Kjeller: Vf, gang, kjellerstue, 2 stk. soverom, wc, boder og vaskerom.

Garasje: Garasje med plass til 2 biler.

Utstyr

Tv og Internett
Innlagt fiber via NTE og Altibox.

Standard

Takstmanns overordnede faglige vurdering:
Boligen fremstår i normalt god stand og uten noen vesentlige avvik utover normal bruksslitasje. Det er ikke registrert noen bygningsmessige strakstiltak utover normalt vedlikehold. Forøvrig vises til beskrivelser og vurderinger for de enkelte
bygningsdeler i rapporten.

Bad
Våtromsbelegg på gulv. våtromsplater på vegg. Malt slett himling. Sanitærutstyr: Vegghengt toalett, Innredning med servant, Dusjkabinett.

Kjøkken
Folierte skrog med profilerte fronter og laminert benkeplate.
Flis på vegg over benkeplate. Det er etablert mekanisk avtrekk i egen kanal gjennom tak. Integrerte hvitevarer: Ventilator, Platetopp, Stekeovn

Beliggenhet

Eiendommen ligger på Ottersbo i Ørland kommune. I et flott boligfelt som er meget barne- og familievennlig.
Her har du panoramautsikt utover Trondheimsfjorden og båtleia!
Det er kun 9 km til Brekstad.
Samtidig som man er langt nok unna til ikke å bli plaget nevneverdig av flystøy fra Ørland Hovedflystasjon.

Kort vei til flere lekeplasser og ballbinge like ved den populære Borgen barnehage som ligger en liten kilometer fra boligen.

Brekstad kan by på alt av tjenester og servicetilbud. Kulturhus med blant annet kino og bibliotek. Her har man tilbud for store og små. Austrått småbåthavn og marina er et ypperlig utgangspunkt for båt - og sjøliv. Fjorden utenfor er full av fisk og skalldyr. Og ved Austrått camping har man en flott badestrand som ble ryddet og fylt med "sydensand" for noen år siden. Austrått kan by på rekreasjonsmuligheter, kulturminner og en moderne 9-hulls golfbane.

Nærmeste barnehage er som skrevet tidligere Borgen Barnehage,  for barn fra 0 til 6 år. Denne barnehagen har blitt utvidet med to ekstra avdelinger. Opphaug Skole er nærmeste barneskole, med klassetrinnene 1. til 7. klasse og ligger 6 km unna. På Opphaug har man også Coop Extra, bensinstasjon, Sverre Pettersen og Bygg Mix. Ørland Ungdomsskole ligger på Brekstad og  Fosen Videregående skole ligger 11 km unna i Bjugn. Det er organisert busstransport fra hovedveien til alle skolene.

I 2015 startet arbeidet med å gjenskape de historiske vegene i Austråttlandskapet. Et nett av gang- og sykkelveger skal forbinde Brekstad, Ottersbo, Røstadhaugan, Austrått og Rusaset. De nye traseene vil åpne opp unike deler av herregårdslandskapet mellom borgen og Rusasetfjellet. Disse traseene har ikke vært farbare og tilgjengelige for folk på mange hundre år.

Ørland er en kommune som virkelig er i medvind for tiden. Ørland er valgt som hovedbase for Luftforsvarets nye kampfly. I denne sammenheng skal det investeres betydelige beløp både på og utenfor flybasen. Ørland er en kommune hvor det investeres tungt med tanke på fremtidig tilflytning og vekst. I Ørland er det godt å bo, og det kommer bare til å bli enda bedre.

Løpende kostnader

Faste løpende utgifter for denne boligen er strøm bygg- og innboforsikring i tillegg til tidligere opplyste kommunale avgifter. Strøm og innbo varierer utifra personlig forbruk og ønsker. Frivillige kostnader som internett, kabel-tv, etc. er ikke oppgitt da disse er valgfrie for kjøper.

Forsikring

Sparebank 1 SMN Polisenummer: 19523156

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2,

Yttervegger / fasader: Konstruksjonen fremstår som solid uten tegn til fukt, råte eller svikt etter en visuell besiktelse. Det er etablert luftesjikt med museband der dette ble kontrollert. Det er foretatt en visuell kontroll av bygningen, uten at det registreres forhold med symptom på konstruksjonsmessig svekkelse. Vegger over grunnmur er oppført av bindingsverk i tre som er utvendig kledd med liggende/stående trekledning. Det ble ikke utført åpning av yttervegger på befaringsdagen. Normalt periodisk vedlikehold må påregnes. Det må påregnes noe vedlikehold/overflatebehandling. Det registreres noe soltørking i form av sprekker på enkelte bord og behov for
vedlikehold og utskifting av skadde bord må påregnes.

- Vinduer / dører: Det ble ikke registrert noen punkterte vindusglass under befaringsdagen. Det ble foretatt en enkelfunksjonstest av tilfeldig valgte vinduer i boligen. Det ble ikke bemerket skader eller behov for tiltak utover normalt vedlikehold på befaringsdagen. Ved enkel funksjonstest av ytterdør/ verandadør fungerte lukke- og låsemekanisme somnormalt. Det ble ikke registrert skader eller tegn til "kniping" i karm. Dører fremstår i god stand. Alle vinduer i boligen er trevinduer med 2-lags isolerglass. Tilfeldig valgte vinduer ble funksjonstestet. Ingen avvik på lukkemekanismen. Ingen skader eller avvik på glass, pakninger eller utvendig beslag ble avdekket. Vinduer er i god stand. Ingen skader eller avvik avdekket på utvendig beslag og omramming. Det ble ikke registrert noen skader eller behov for tiltak. Kun normale bruksmessige slitasjer. Vinduer fra byggeår med 2-lags isolerglass fremstår med elde og slitasje for alder. Det registreres harde pakninger med påfølgende nedsatt tettefunksjon. Det ble ikke observert punkterte glass men det er tidvis vanskelig å påvise. Med tanke på alder er risikoen for dette økende i tiden som kommer. Løpende observasjoner anbefales. TG2 er gitt pga. alder/slitasje på vinduer, vedlikehold/utskifting av vinduer må påregnes i tiden som kommer.TG2 på vinduer og ytterdør fra byggeår.

- Kjøkken : Det bemerkes at automatisk vannstopper og komfyrvakt ikke er etablert. Anbefales etablert som et
sikkerhetstiltak. Ved stikkprøvekontroll med fuktindikator på erfaringsmessig utsatte steder ble det ikke registrert
negative fuktindikasjoner. Kjøkkenet vurderes å være i bruksmessig god stand med normal bruksslitasje. Det bemerkes at automatisk vannstopper og komfyrvakt ikke er etablert. Anbefales etablert som et sikkerhetstiltak. TG 2 på dette. Hvitevarer ble ikke funksjonstestet.

- VVS: Byttet kraner og vask på vaskerom og tilførsel av vann til garasje. Utført 2022. Vannrør av kobber og avløp av
plast. Ingen skader eller lekkasjer avdekket på synlige rørføringer. Varmtvannsbereder er etablert i rom med sluk.
Ingen skader eller lekkasjer avdekket på synlige rørføringer. Rør- og avløpsanlegget fungerte ved en enkel test av
dette på stedet. Videre kontroll av anlegget krever avansert teknologi. Dette ble ikke rekvirert. Utvendige
stengekraner ble ikke søkt påvist. Mekanisk avtrekk over stekesone. Mekanisk avtrekk på bad/vaskerom med spalteunder dørblad for tilluft. TG-2 er satt med bakgrunn i alder på eldre rør installasjoner, som har oppnådd forventet
normal brukstid. Eldre vannrør av kobber kan over tid få svekkelser innvendig (groptæring). Det anbefales på generelt grunnlag en gjennomgang av rørstrekk, bend og eventuelle skjøter på vannrør som er over 30 år.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3,

- Bad - Totalvurdering av overflater: Åpne skjøter i våtromspanelet ble avdekket noe som indikerer at vann trekker inn i platene/konstruksjonen. Det er også montert plast bak disse, noe som kan skape kondens og skader i konstruksjonen på sikt. Det registreres skade på enkelte plater og dampsperre bak baderomsplater. Det anbefales å rive baderomsplater på bad og montere nye iht. leverandørs anvisninger.
Kostnadsestimat: Tiltak mellom 10.000 - 50.000.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller
soppskader?
 - ja, Sisternen i toalett på bad "henger" litt til tider.

- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- ja, Bad utvidet og oppusset i 2012 med blant annet rør i rør og toalett av Sverre Pettersen AS.
Vegger egeninnsats. Ny vask montert av selger 2019. Ny trykknapp toalett montert av Sverre
Pettersen AS i 2022.

- Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
- ja, Nytt sluk, gulv og rør i rør ifm. utvidelse av bad.

- Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
- Ja, Liten drypplekkasje i inspeksjonsluke avløp, som ble tettet i 2022 av Fosen VVS

- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
-  ja, Rør i rør bad 2012, Sverre Pettersen AS. Ny hovedkran vannledning 2021, Barseth AS. Ny vask på vaskerom og garasje 2022, samt tilførselskran til garasje, Fosen VVS.

- Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i
underetasje/kjeller?
- ja, Drenering ble reparert av eier som bodde i boligen inntil 2015. Helt ny drenering rundt hus og ned til kum ble imidlertid utført i 2021 i vårt eie, av Barseth AS.

- Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
- ja, riss i maling mellom vegg og pipe ved ildsted stue 1 etg.

- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
- ja, Nytt tak inkl. undertak garasje i 2020, Byggteam Fosen. Isolering innvendig garasje 2020, egeninnsats. Nytt shingeltak hus i 2020, egeninnsats.

- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)?
- ja, Omgjøring til 3 fase anlegg med ny inntakskabel, fornyelse sikringsskap, noen kontakter i huset og lagt opp strøm til søppelskur 2021, Elektro Fosen. Faglært utførelse av ledningsnett i garasje 2020 og taklys kjellerstue 2022.

- Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om
lavspenningsanlegg)?
- Arbeider utført av Elektro Fosen AS.

- Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)?
- El kontroll ble utført ved fornyelse sikringsskap.

- Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
- Kjeller er innredet.

- Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
- Antatt utført av tidligere eiere.

- Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
-Energiattest og takstrapport fra 2018. Ny takstrapport blir utarbeidet ved kommende salg."

TILLEGGSKOMMENTAR
"På eiendommen står det en bunker antatt stammer fra 2 verdenskrig, ikke verneverdig.
Lite hull i gulv i bod, fylt i med singel av tidligere eier. Ingen fukt eller lignende.
Ny varmtvannsbereder 2019, kostet av tidligere eier.
Ny garasjeport 2019, montert av NorPol AS."

Boligens areal

Primærrom: 159 kvm, Bruksareal: 171 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 90m².
Primærrom: 90 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: VF, bad, soverom, stue og kjøkken

Kjeller:
Bruksareal: 81 m².
Primærrom: 69 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: VF, gang, kjellerstue, 2stk soverom, WC og vaskerom.
Sekundærareal: 12 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 2stk boder.

Garasje:
Bruksareal: 50 m².
Sekundærrom: 50 m².
S- rom: Garasje

Arealoppmåling er foretatt av takstmann. Arealmålingene måles etter bransjestandarden "Takstbransjens retningslinjer ved arealmåling av boliger". Retningslinjene har NS 3940:2012 som utgangspunkt, men inneholder presiseringer for arealbegreper og definisjoner i forbindelse med arealmåling ved omsetning og/eller verdisetting av boenheter. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P- ROM) og sekundære rom (S- ROM), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Se vedlagte kart.
Det vil bli skiltet i regi av Lokalmegleren &Partners under felles visning. Velkommen!

Tomt

Areal: 1 352 kvm, Eierform: Eiet tomt

Stor og romslig tomt som har blitt betydelig oppgradert de senere årene.
Tidligere var den såpass igjenngrodd at man knapt kunne se fjorden.
Så her er det fjerne store mengder med trær, buskevekster og ugress.
Plenen har blitt planert og sådd i på nytt. I tillegg er det planert ut gårdsplass som gjør det mulig med flere oppstillingsplasser på egen tomt.
Her er det lagt ned mange timer med arbeid for å få uteområdet til å se pent ut.

Garasje / Parkering

Parkering i garasje samt oppstillingsplasser på egen tomt.

Takstmanns Kommentar:
Garasje ble visuelt kontrollert uten at det ble avdekket skader eller avvik.
Garasje fikk nytt tak i 2020, inkl. undertak. Utført at lokal tømrer bedrift.  Det er byttet/lagt opp ny tilførsel av vann til garasje. Utført 2022.

Byggemåte

Enebolig med kjeller oppført i trekonstruksjon over støpt ringmur. Stående og liggende kledning av trepanel, grunnmurer er pusset og saltaksform tekket med papp. Vinduer er gjennomgående av tre med 2-lags glass.

Se ellers vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av boligens byggemåte og tilstand.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Adgang til utleie

Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

Oppvarming

Elektrisk, vedovn, varmepumpe.
Vedovn og varmepumpe på stue i hovedetasjen.
Samt varmekabler i gulv på bad.

Varmepumpe i kjellerstue.
Samt varmekabler i gulv i trapperom/mellomgang i kjeller.

Det er også montert varmepumpe i garasjen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket var ifølge selger ca.19 000kWh i 2022.

Kommunale avgifter

Kr. 17 110 pr. år
Inkluderer:
- Vann kr. 6080,-
- Kloakk rens kr. 5820,-
- Feiing kr. 470,-
- Renovasjon kr 4615,-
- Kommunal andel renovasjon kr 125,-

Det er 4 terminer i året. Gebyret kan variere fra en termin til en annen.
Det gjøres oppmerksom på at avgiftene varierer som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 505 311 pr. 31.12.21
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 819 121 pr. 31.12.21

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende er tinglyst på eiendommens grunnboksblad:

1978/2597-1/63 BESTEMMELSE IFLG. SKJØTE TINGLYST
13.06.1978

1978/902604-1/63 REGISTRERING AV GRUNN TINGLYST
13.06.1978
DENNE MATRIKKELENHET OPPRETTET FRA:Knr:5057 Gnr:182 Bnr:191

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Ørland kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

- Hvitevarer på kjøkken medfølger boligen ved salg.

Følgende løsøret medfølger ikke i handelen:

Det kommode på soverom 2 i kjeller
Panelovn og garderobeskap på soverom 3 i kjeller
Garderobeskap bad

Hvis kjøper ikke tegner Homely-abbonement så følger ikke røykvarslere og alarm tilknyttet dette systemet.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 41 45 47 46 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Det foreligger ikke opprinnelig godkjente plan og fasadetegninger på boligen i kommunens arkiver. Derved kan det ikke sies noe om hvorvidt boligen er bygget i forhold til godkjente tegninger eller ikke.

Tegninger vedrørende garasje følger som vedlegg til salgsoppgave.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Lokalmegleren &Partners samarbeider med Lokalbank som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Vardeveien 5, 7140, Opphaug, Gnr. 182 bnr. 203 i Ørland kommune

Oppdragsnummer

69-23-0010

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners avd Fosen sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.