Lerberen/Aune

Enebolig med stor tomt og masse potensiale! Beliggende i rolige og naturskjønne omgivelser, men allikevel sentrumsnært.

Aunveien 73 , 7130 Brekstad

VISNINGER

28. september torsdag kl. 16:30-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Silje Leikvold
Silje Leikvold Fagansvarlig / Eiendomsmegler
Aleksander Buvarp
Aleksander Buvarp Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

77%

eier sin egen bolig

42%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

67%

har bolig på over 120 kvm

18%

er barnefamilier

30%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 185 m²
Bruksareal 207 m²
Tomt 1 853 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 1974
Gårdsnummer 171
Bruksnummer 115
Energimerking E
FINN.no 319765297
Sist endret 16.09.2023 10:19
Prisantydning 2 900 000,-
Totalpris 2 988 892,-

Beregnet totalkostnad

2 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 72 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 900 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 88 892,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 988 892,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Eneboligen inneholder:
1. etasje: VF, gang, 3stk soverom, bad, WC, trapperom, vaskerom, stue, kjøkken og bod.
Kjeller: VF, gang, 2stk soverom, kontor, rom innredet og brukt som bad, rom innredet og brukt som vaskerom, kjellerstue og 3 stk boder.

Standard

Takstmanns overordnede faglige vurdering:
Boligen er i hovedsak som fra byggeåret og fremstår i teknisk god stand. Det gjøres oppmerksom på at enkelte elementer har passert normal forventet levetid, slik at vedlikehold/utbedring må påregnes i tiden som kommer. Forøvrig vises til beskrivelser
og vurderinger for de enkelte bygningsdeler i rapporten.

Kjøkken:
Generell beskrivelse av innredning
Folierte skrog med slette fronter og laminert benkeplate.
Integrerte hvitevarer: Ventilator

Bad 1. etasje:
Beskrivelse av våtrommets overflater:
Våtromsbelegg på gulv, våtromstapet på vegg. Takplater i himling.
Sanitærutstyr: Dusjkabinett, Innredning med servant, Bidé

Rom innredet og brukt som bad kjeller:
Beskrivelse av våtrommets overflater:
Flis på gulv, malte plater på vegg. Panel i himling.
Sanitærutstyr: Dusjkabinett, Gulvmontert toalett, Innredning med servant.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et barne- og familievennlig område med spredt boligbebyggelse.

Naturskjønne omgivelser med meget lite innsyn fra naboene.
En flott plass hvor barna kan vokse opp med frihet rundt seg, samtidig som det er kort vei til Brekstad sentrum.

Like ved ligger flotte turmuligheter både ved Lerberen og  Ryggamyra som har fått seg et skikkelig løft de siste årene. Her har grunneierne lagt ned mye arbeid for å gjøre område attraktivt for innbyggerne i kommunen.
Man kan gå rett inn i frisbeegolfbanen, et flott anlegg som er anlagt av Ørland Frisbeegolfklubb. Trollskogen er også mye benyttet av barnefamilier.

Eiendommen ligger 4 km unna Brekstad sentrum som kan by på alt av tjenester og servicetilbud. Flott kulturhus med blant annet kino, galleri, bibliotek og våtmarkssenter. Her har man tilbud for store og små. Brekstad småbåthavn og marina ligger like ved som er et ypperlig utgangspunkt for båt - og sjøliv.

Kun en kort kjøretur unna har man Austrått som kan by på rekreasjonsmuligheter, kulturminner og en moderne 9-hulls golfbane.

I 2015 startet arbeidet med å gjenskape de historiske vegene i Austråttlandskapet. Et nett av gang- og sykkelveger skal forbinde Brekstad, Ottersbo, Røstadhaugan, Austrått og Rusaset. De nye traseene vil åpne opp unike deler av herregårdslandskapet mellom borgen og Rusasetfjellet. Disse traseene har ikke vært farbare og tilgjengelige for folk på mange hundre år.

Nærmeste barnehage er Futura Barnehage, som du kan se fra eiendommen, for barn fra 0 til 6 år. Brekstad Barneskole med klassetrinnene 1. til 7. klasse ligger midt i Brekstad sentrum sammen med Ørland Ungdomsskole. Fosen Videregående skole ligger 13 km unna i Bjugn.

Ørland er en kommune som virkelig er i medvind for tiden. Ørland er valgt som hovedbase for Luftforsvarets nye kampfly. I denne sammenheng skal det investeres betydelige beløp både på og utenfor flybasen. Det skal blant annet etableres ny barneskole som skal erstatte Hårberg skole. Ørland er en kommune hvor det investeres tungt med tanke på fremtidig tilflytning og vekst. I Ørland er det godt å bo, og det kommer bare til å bli enda bedre

Løpende kostnader

Faste løpende utgifter for denne boligen er strøm, bygg- og innboforsikring i tillegg til tidligere opplyste kommunale avgifter og renovasjon. Strøm og innbo varierer utifra personlig forbruk og ønsker.

Frivillige kostnader som internett, kabel-tv, etc. er ikke oppgitt da disse er valgfrie for kjøper.

Forsikring

Frende forsikring Polisenummer: 1171148

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:

- Drenering: Dreneringen ligger under bakkenivå uten tilgang til inspeksjon. Tilstandsgraden settes ut i fra etableringsåret. Det registreres ingen svikt i drenering ved inspeksjon innvendig samt tilgjengelige steder utvendig. Tg 2 settes grunnet alder på drenering og utvendig fuktsikring. Stedvis salt/kalkutslag avdekket på vegger i kjeller/sokkeletasjen. Tidvis kapillært opptrekk vil forekomme da det ikke var normal praksis med fuktsperre under
støpt gulv på etableringstidspunktet. Det er viktig at terrenget har hellingsgrad ut fra grunnmuren. Overflatevann skal hurtigst mulig vekk for å unngå unødige fuktbelastninger på utvendig fuktsikring og drenering. Ideelt bør det i en avstand på ca. 3 meter være god helling vekk fra husets grunnmur. Dette kun til orientering og anbefalt på generelt grunnlag. Tiltak for drenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Det anbefales nærmere undersøkelser. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Det er påvist indikasjoner på fuktgjennomtrenging i kjellergulv og grunnmur. Det er
saltutslag på vegger noe som indikerer fuktvandring.

- Yttervegger: Det er foretatt en visuell kontroll av bygningen, uten at det registreres forhold med symptom på konstruksjonsmessig svekkelse. Vegger over grunnmur er oppført av bindingsverk i tre som er utvendig kledd med stående og liggende trekledning. Det er fra bakkenivå foretatt en visuell kontroll kombinert med stikkprøver på tilfeldig valgte områder. I den forbindelse registreres det ingen sopp eller råteskader i forbindelse med fasadene. Kledningen er i god stand. Det registreres overflater i kledning med sprekker og solbleking. Det anbefales vedlikehold/maling av overflater utvendig. Normalt periodisk vedlikehold må påregnes. Det ble ikke utført åpning av yttervegger på befaringsdagen. Lufting er begrenset på grunn av musetetting med treklosser. Det registreres likevel ingen tegn på utilstrekkelig lufting.

- Vinduer & dører: Det ble ikke registrert noen punkterte vindusglass under befaringsdagen. Det ble foretatt en enkel funksjonstest av tilfeldig valgte vinduer i boligen. Det ble ikke bemerket skader eller behov for tiltak utover normalt vedlikehold på befaringsdagen. Ved enkel funksjonstest av ytterdør/ verandadør fungerte lukke- og låsemekanisme som normalt. Det ble ikke registrert skader eller tegn til "kniping" i karm. Dører fremstår i god stand. Ingen skader eller avvik avdekket på utvendig beslag og omramming. Vinduer fra byggeår med koblet glass/vindu fremstår med elde. Det ble ikke observert punkterte glass men det er tidvis vanskelig å påvise. Med tanke på alder er risikoen for dette økende i tiden som kommer. Løpende observasjoner anbefales. TG2 er gitt pga alder/slitasje på vinduer, vedlikehold/utskifting av vinduer må påregnes i tiden som kommer. Tilstandsgrad 2 er satt pga kort gjenværende brukstid på vinduer og dører. Ytterdører og balkongdører fra byggeår. Ved enkel funksjonstest fungerte lukke- og låsemekanisme som normalt. Det registreres at enkelte vinduer kniper litt i karm og noe slitte pakninger. Justeringer og utskifting av pakninger anbefales. Vinduer i kjeller: Det bemerkes at enkelte vinduer ikke tilfredsstiller kravet til rømning. Dette grunnet plassering av høyde over gulv. Maks høyde over ferdig gulv skal ikke overstige 1m fra underkant vindu. Ved større avstand må det være et fastmontert møbel med maks høyde 1m over ferdig gulv. Rømningsvindu må ha høyde minimum 0,6 m og bredde minimum 0,5 m. Summen av høyde og bredde må være minimum 1,5m Svingvinduer med dreieakse, må ha tilsvarende effektiv åpning. Rømningsvindu må være lett å åpne uten bruk av spesialverktøy og må være hengslet slik at det er lett å komme ut av vinduet.

- Bad 1.etasje - Totalvurdering av overflater: Overflatene vurderes å ha oppnådd forventet levetid.

- Bad 1.etasje - Totalvurdering av membran, tettesjikt og sluk: TG 2 er gitt på bakgrunn av alder på fuktsikringen.
Tettesjiktet på rommet har nådd en alder som gjør tettheten usikker i tiden som kommer.

- Bad 1.etasje - Totalvurdering av sanitært utstyr og ventilasjon: Vannførende installasjoner begynner å ha oppnådd forventet levetid og utskifting anbefales. Vannrør av kobber og avløp av plast. Ingen lekkasje var å se på besiktigelsen. Videre kontroll av anlegget krever avansert teknologi. Dette ble ikke rekvirert.

- Pipe / ildsteder: Elementpipe fra byggeåret som er pusset og malt. Ingen riss, sprekker eller avvik avdekket på pipeløpet. Ildsted ble ikke funksjonstestet. Selger informerer om at ildsteder ikke er benyttet over lengre tid. Det er foretatt en visuell kontroll av synlige deler av pipemur i boligen og utvendig over tak. Det registreres manglende takstige over tak. TG 2 på dette.

- Vaskerom kjeller: Vaskerommet fremstår i normalt god stand. Det er etablert sluk i gulvet. Vaskerommet innehar opplegg for vaskemaskin med kran og avløp, samt servantskap og varmtvannsbereder. Vaskerommet har slitte overflater og det må påregnes oppgradert. Rommets tettesjikt er utdatert og kan ikke forventes være tett. Det er etablert sluk på gulvet. TG 2 er gitt i bakgrunn av alder på rommets fuktsikring.

- Vaskerom 1.etasje: Vaskerommet fremstår i normalt god stand. Det er etablert sluk i gulvet. Vaskerommet innehar opplegg for vaskemaskin med kran og avløp, samt utslagsvask på vegg. Vaskerommets overflater har passert forventet levetid og det må påregnes oppgradert. Rommets tettesjikt er utdatert og kan ikke forventes være tett. Det er etablert sluk på gulvet. TG 2 er gitt i bakgrunn av alder på rommets fuktsikring. Det registreres også fukt/sopp i klesskap mot utvendig hjørne. Dette kan trolig skyldes kuldebro i konstruksjonen eller høy luftfuktighet inne i
skap/rom.

- Kjøkken: Det bemerkes at automatisk vannstopper og komfyrvakt ikke er etablert. Anbefales etablert som et
sikkerhetstiltak. Kjøkkeninnredningen er av eldre dato, og den mangler bruksfunksjoner/løsninger som er forventbart
på et kjøkken. Utover anmerkede forhold og påregnelig bruksslitasje, fremstår kjøkkenet i funksjonell stand.

- VVS: TG-2 er satt med bakgrunn i alder på eldre rør og avløps installasjoner, som har oppnådd forventet normal brukstid. Eldre vannrør av kobber kan over tid få svekkelser innvendig (groptæring). Det anbefales på generelt grunnlag en gjennomgang av rørstrekk, bend og eventuelle skjøter på vannrør som er over 30 år. Avløpsrør av støpejern/soil fra 50/60/70-tallet har som regel en del innvendig korrosjon noe som kan forårsake treg avrenning og lettere tilstoppinger. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Komfyrvakt ikke installert. Ventilasjon er i forhold til gjeldende forskrift på oppføringstidspunkt. Ingen skader eller lekkasjer avdekket på synlige rørføringer. Rør- og avløpsanlegget fungerte ved en enkel test av dette på stedet. Videre kontroll av anlegget krever avansert teknologi. Dette ble ikke rekvirert. Utvendige stengekraner ble ikke søkt påvist. Sentralt/mekanisk avtrekk over stekesone.

- Elektrisk anlegg: Det elektriske anlegget er gitt TG 2 på grunn av alder i forhold til forventet levetid. Det anbefales at
anlegget på generelt grunnlag kontrolleres av en el. - takstmann.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:

- Rom under terreng: På bakgrunn av etableringsåret er det trolig brukt dampsperre på vegger mot terreng. Dette er ikke en god løsning da det erfaringsmessig oppstår kondens mellom grunnmur og utlekte vegg. Tiltak anbefales. Noe manglende ventilering av rommene under terrenget ble avdekket. Tiltak er påregnelig. Kjeller/sokkel har vegger mot grunnen som er utformet og kledd på innsiden og i tillegg antas det og være tilfarergulv i store deler av etasjen. Det gjøres oppmerksom på at utformede og kledde vegger mot grunnen i eldre bygg er å anse som en risikokonstruksjon med fare for magasinering av fukt inne i veggen ved en eventuell utilsiktet fukttilgang og det anbefales og la grunnmur få stå fritt eksponert samt sørge for god ventilering. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv og grunnmur. Det er saltutslag på vegger noe som indikerer fuktvandring. Flere rom under terreng har symptomer på sopp på overflatene. Det avdekkes høy luftfuktighet på enkelte rom og tiltak må påregnes.
Kostnadsestimat: Tiltak mellom 100.000 - 300.000

- Bad kjeller - Totalvurdering av overflater: Noe riss i flisfuger ble avdekket på befaringsdagen. Det er også registrert «svikt» i gulv foran toalett. Gulv er av oppforet tilfarergulv og ved svikt kan dette skyldes råte i undergulv/tilfarere. Våtrom må forventes fornyet. Badet fungerer med dagens tilstand, men på grunn av påviste forhold bør det brukes med forsiktighet og jevnlig kontroll av overflater.
Kostnadsestimat: Tiltak mellom 50.000 - 100.000

- Bad kjeller - Totalvurdering av membran, tettesjikt og sluk: Sluket var ikke tilgjengelig for kontroll på befaringsdagen. Våtrommets tettesjikt har passert forventet normal brukstid og fremstår flere steder utett. TG-3 er satt da våtrommet ikke tilfredsstiller krav til tetthet. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Kostnadsestimat: Tiltak mellom 50.000 - 100.000

- Bad kjeller - Totalvurdering av fuktsøk: Det dusjes i lukket dusjkabinett slik at overflatene er ikke eksponert for fritt vann.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
"Ja, fuktskader og sprekker på bad i kjeller. Ikke kjent med feil på bad eller toalett i hovedetasjen."

- Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i
underetasje/kjeller?
"Ja, det er problemer med drenering og fukt innslag i kjelleren / underetasje. Det vises særskilt under trappen i potetkjeller - og naborommet som var gjesterom/kontor. Her ser man tydelig fuktskader langs gulv og nedre del av veggen. Der er det fukt og råteskader og det lukter fukt i den delen av huset. Det har også vært en vannlekkasje fra vannrør i ytre kjellernedgang, men dette ble utbredt. ESVA (gulvvarme) i kjellerstuen virker ikke lenger - den er koblet fra - også etter en vannlekkasje. Ellers kan det være sprekker i mur på matkammers på grunn av sprengning i Lerberen på 80-tallet. Kjelleren er under bakken og kan være typisk "råkjeller" men rå luft og høy grad fuktighet."

- Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
"Ja, Enkelte steder i kjelleren kan man se sprekker i mur, dette har sammenheng med sprengninger i Lerveren da huset står på berg som er en del av fjellområdet."

- Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen?
"Ja, se punkt 5. Det er råteskader iallefall i kjelleren nevnt i rom overfor. Usikker på om det er soppkader, men det kan være en følgeskade."

- Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
"Ja, Fant en mus i kjelleren, men ikke sett siden 90-tallet. Det har også vært mus på loftet, men ikke siden huset ble lagt isolasjon med musestopper/huslapper rundt ca år 2005."

- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
"Ja, kun av ufaglærte. Lagt nytt tak selv rundt 1997. Utvidet veranda rundt huset år 2007-2008."

- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
"Nei, Arbeidet ble gjort av Vidar Venes som var elektriker når det ble gjort. Ikke foretatt endring i løpet av de siste 10-15 årene."

- Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
"Ja, Det er utarbeidet en takstrapport ifb med at boligen skal selges"

- Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
"Ja, Aunveien 71, 73 og 75 har samme vanntilførsel. Stoppekranen står kun ved Aunveien 71 siden dette var en felles gård. Ny eier av Aunveien 71 har forpliktet seg til å ordne opp i dette slik at det blir separert."

Tilleggskommentar:
"Huset ble oppført i 1974. Eier var sertifisert elektriker og har gjort mye av el-arbeidet selv. Bordkledninger og isolasjon samt tak har blitt skiftet. Vinduer har blitt skiftet på store deler av huset, noen av de er selvrensende. (Gjelder ikke stuevindu, verandadør og vaskerom) fuktinntrenging i kjeller, vises godt. Huset er av eldre standard og trenger modernisering på flere områder."

Boligens areal

Primærrom: 185 kvm, Bruksareal: 207 kvm

Kjeller/underetasje:
Bruksareal: 97 kvm.
Primærrom: 77 kvm.
Sekundærrom: 20 kvm.

Følgende rom er oppgitt som primærrom: VF/gang, 2 stk soverom, kontor, rom innredet og brukt som bad, rom innredet og brukt som vaskerom og kjellerstue.
Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 3 stk boder

1. etasje:
Bruksareal: 110 kvm.
Primærrom: 108 kvm.
Sekundærrom: 2 kvm.

Følgende rom er oppgitt som primærrom: VF/gang, 3 stk soverom, bad, WC, trapperom, vaskerom, stue og kjøkken.
Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod (utvendig inngang)

Arealoppmåling er foretatt av takstmann. Arealmålingene måles etter bransjestandarden "Takstbransjens retningslinjer ved arealmåling av boliger". Retningslinjene har NS 3940:2012 som utgangspunkt, men inneholder presiseringer for arealbegreper og definisjoner i forbindelse med arealmåling ved omsetning og/eller verdisetting av boenheter. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P- ROM) og sekundære rom (S- ROM), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

"Takstbransjens retningslinjer for arealmåling av boliger" utgis av Informasjonsselskapet Verdi og er også tilgjengelig på www.ntf.no og www.nitotakst.no

Adkomst

Se vedlagte kart.
Det vil bli skiltet i regi av Lokalmegleren &Partners under felles visning. Velkommen!

Tomt

Areal: 1 853 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplasser på eget tomt.

Byggemåte

Enebolig med kjeller oppført i trekonstruksjon over støpt ringmur. Stående og liggende kledning av trepanel,
saltaksform tekket med takstein. Vinduer er gjennomgående i tre med 2-lags glass fra 2015 og koblede vinduer fra byggeår.

Se ellers vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av boligens byggemåte og tilstand.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er utstedt midlertidig brukstillatelse av boligen på eiendommen datert 01.01.1975.

I saker hvor det foreligger midlertidig brukstillatelse datert før 01.01.1998, vil det ikke bli utstedt ferdigattest.

Adgang til utleie

Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

Oppvarming

Elektrisk
Varmepumpe
Ved

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 13 630 pr. år

De kommunale avgiftene fordeles på følgende poster:
- Slamtank 4m3 - Årl tømming kr. 2090,-
- Kommunal andel slam kr. 250,-
- Renovasjon 140 l kr. 4615,-
- Kommunal andel renov. kr. 125,-
- Vann kr. 6080,-
- Feiing kr. 470,-

Det er 4 terminer i året. Gebyret kan variere fra en termin til en annen.
Det gjøres oppmerksom på at avgiftene varierer som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 467 052 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 681 388 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen ligger i et område uten reguleringsplan, og det er da kommuneplanens arealdel med dens bestemmelser som gjelder for området.

Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanens arealdel for Ørland kommune er avsatt som et LNFR-område.
LNFR-område er en forkortelse for Landbruks-, natur- og friluftsformål samt reindrift, jf. Plan- og bygningslovens § 11-7 nr. 5. I landbruks-, natur- og friluftsområder samt reindrift er det kun tillatt med tiltak som er knyttet til stedbunden næring/nødvendig for drift av landbrukseiendom.
Dette vil være ulike typer driftsbygninger og nødvendige boliger knyttet til landbruksdriften. Tiltak for nye bygninger, tilbygg, bruksendringer av bygninger eller deler av bygninger, m.v., til andre formål enn landbruksvirksomhet, vil i slike områder kreve at det gis dispensasjon fra bestemmelsene til kommuneplanens arealdel. Kommuneplanens arealdel med tilhørende bestemmelser følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med disse.


For ytterligere informasjon om regulering, ta kontakt med Ørland kommune.

Offentlige planer

Det gjøres oppmerksom på at naboen i Aunveien 71, har planer om å bygge seg nytt hus på tomta si.
Situasjonskart ligger vedlagt i prospektet. Ta kontakt med megler for mer info.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende er tinglyst på eiendommens grunnboksblad:
1891/900021-1/63 UTSKIFTING TINGLYST
10.03.1891
OVERFØRT FRA: 5057-171/37
Gjelder denne registerenheten med flere
Megler har ikke lykkes i å innhente dokumentet. Kjøper overtar heftelsen som det fremgår av dokumentet.

1896/900032-2/63 BESTEMMELSE OM VEG TINGLYST
21.07.1896
OVERFØRT FRA: 5057-171/37
Gjelder denne registerenheten med flere
Megler har ikke lykkes i å innhente dokumentet. Kjøper overtar heftelsen som det fremgår av dokumentet.

1920/900128-1/63 UTSKIFTING TINGLYST
20.12.1920
OVERFØRT FRA: 5057-171/37
Gjelder denne registerenheten med flere
Megler har ikke lykkes i å innhente dokumentet. Kjøper overtar heftelsen som det fremgår av dokumentet.

1950/1352-1/63 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST
10.08.1950
Bestemmelse om senking/lukking av grøft/bekk/kanal/elv
OVERFØRT FRA: 5057-171/37
Gjelder denne registerenheten med flere

1961/3366-1/63 BESTEMMELSE OM VANNLEDN. TINGLYST
27.11.1961
Vegvesenets betingelser vedtatt
OVERFØRT FRA: 5057-171/37
Gjelder denne registerenheten med flere

1964/2802-1/63 BESTEMMELSE OM VEG TINGLYST
29.09.1964
:Knr:5057 Gnr:171 Bnr:82
OVERFØRT FRA: 5057-171/37
Gjelder denne registerenheten med flere

1965/936-1/63 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST
05.04.1965
Bestemmelse om senking/lukking av grøft/bekk/kanal/elv
OVERFØRT FRA: 5057-171/37
Gjelder denne registerenheten med flere

1985/351-1/63 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST
21.01.1985
Bestemmelse om senking/lukking av grøft/bekk/kanal/elv
OVERFØRT FRA: 5057-171/37
Gjelder denne registerenheten med flere

1991/2032-1/63 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST
10.05.1991
Bestemmelse om senking/lukking av grøft/bekk/kanal/elv
OVERFØRT FRA: 5057-171/37
Gjelder denne registerenheten med flere

1995/3749-1/63 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST
07.09.1995
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Rettighetshaver: STATEN V/FORSVARSDEPARTEMENTET
OVERFØRT FRA: 5057-171/37
Gjelder denne registerenheten med flere

1998/4680-1/63 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST
29.10.1998
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Med flere bestemmelser
Rettighetshaver: STATEN V/FORSVARSDEPARTEMENTET
OVERFØRT FRA: 5057-171/37
Gjelder denne registerenheten med flere

2006/2167-1/63 JORDSKIFTE TINGLYST
20.04.2006
Grensegangssak
OVERFØRT FRA: 5057-171/37
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata:
2020/3085257-1/200 REGISTRERING AV GRUNN TINGLYST
28.09.2020 07:57
DENNE MATRIKKELENHET OPPRETTET FRA:Knr:5057 Gnr:171 Bnr:37
Elektronisk innsendt

Rettigheter i eiendomsrett:
2022/712138-2/200 BESTEMMELSE OM VEG TINGLYST
30.06.2022 21:00
:Knr:5057 Gnr:171 Bnr:114
:Knr:5057 Gnr:171 Bnr:115

Kopi av tinglyste erklæringer og heftelser kan ses ved henvendelse til megler.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann, med private stikkledninger.
Privat avløp, septik.
Det er tinglyst veirett over gnr. 171 bnr. 114 og gnr.171 bnr. 115 frem til eiendomsgrense. Tinglyst veirett med kart følger vedlagt.

Det gjøres oppmerksom på at det er planer om å opprette et veilag mellom grunneieren, og naboene som bor i Aunveien 71 og 75. Med tanke på brøytning og vedlikehold. Kjøper må påregne en årlig kostand i forbindelse med veien.

Da selger også var tidligere eier av Aunveien 71, så ble det laget en avtale med kjøper av Aunveien 71. At kjøper av Aunveien 71 tar ansvar for å legge om vannledningene. En separering av rør. Da vanntilførelsene går via Aunveien 71 og må dels opp.

Tilbehør

Det som står igjen av tilbehør og løsøre i boligen på visning, følger ved salg.

Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 41 45 47 46 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Det gjøres oppmerksom på at rom i kjeller innredet og brukt som bad er søkt og godkjent som "brendsel", og rom innredet og brukt som vaskerom i kjeller er søkt og godkjent som "Div" i de opprinnelige bygningstegningene. Det er ikke søkt om bruksendring. Etter dagens byggeforskrifter er bruksendring søknadspliktig. Kjøper påtar seg risikoen for både fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.

Det gjøres videre oppmerksom på at dagens Entré og Gang i kjeller er i de godkjente byggetegningene angitt som en del av "Kjellerstue".

Det gjøres spesielt oppmerksom på at de to soverommene i kjeller ikke er søkt og godkjent som soverom. Vinduene tilfredstiller heller ikke krav til røming og lysinnslipp for soverom.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Lokalmegleren &Partners samarbeider med Lokalbank som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Aunveien 73, 7130, Brekstad, Gnr. 171 bnr. 115 i Ørland kommune

Oppdragsnummer

69-23-0031

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners avd Fosen sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.