Elveng/Nyjorda

Enebolig i landlige omgivelser - 3 soverom - Garasje - Oppussingsobjekt

Elvengveien 315 , 7160 Bjugn

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Aleksander Buvarp
Aleksander Buvarp Eiendomsmegler
Silje Leikvold
Silje Leikvold Fagansvarlig / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

58%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

61%

har bolig på over 120 kvm

24%

er barnefamilier

28%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 124 m²
Bruksareal 159 m²
Tomt 945 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 1963
Gårdsnummer 41
Bruksnummer 68
Energimerking E
FINN.no 319748864
Sist endret 26.09.2023 15:12
Prisantydning 1 100 000,-
Totalpris 1 143 919,-

Beregnet totalkostnad

1 100 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 27 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 100 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 43 919,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 143 919,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Eneboligen inneholder:
1. etasje: VF, gang, 3stk soverom, bad, kjøkken, stue og bod
Kjeller/sokkel: Kjellerstue, gang, garasje og bod/ teknisk rom.

Standard

De fleste bygningsdeler er av eldre dato/ opprinnelig byggeår. Det vil måtte påregnes en del tiltak i tiden som kommer. For mer
detaljert informasjon anbefales det å lese rapportens respektive punkter.

Kjøkken:
Folierte skrog med profilerte fronter i tre og laminert benkeplate.
Flis på vegg over benkeplate.
Integrerte hvitevarer: Ventilasjon.

Bad:
Flis på gulv, sokkelflis og våtromsbelegg på vegg. Takess i himling.
Sanitærutstyr: Gulvmontert toalett, Dusjvegger av glass og dusjgarnityr på vegg, Innredning med servant.

Beliggenhet

Eiendommen ligger på Elveng i Bjugn. Fantastisk flotte naturområder. Her er det bærterreng og fiskevann like i nærheten.

Det er flotte turmuligheter i området. Her kan man tre på seg turskoene ved ytterdøren og gå rett ut i naturen.

Litt lengere inn fra "gammelskolen" finnes en gapahuk og muligheter til grilling. Gapahuken ligger opp på en høyde med fin utsikt utover nærområde. En passelig liten tur for de små.

Kopparen er et populært turmål. Og kun en kort kjøretur fra eiendommen har man preparerte skiløyper på både Tjønnstua og Litj-Gjølga. Haugsdalen skisenter med alpinanlegg ligger ca 20 min fra eiendommen.

Ca 15 min inn til Bjugn sentrum med diverse dagligvarer, butikker, bensinstasjon, hagesenter osv.

Her finner du også Fosenhallen, en moderne ishall med fullskala skøytebaner. Curlingbane og ishockeybane som også kan benyttes til kunstløp. Det er også anlagt en kunstgressbane i midten hvor man kan spille fotball hele året. Like ved ligger også Bjugn Svømmehall.

Løpende kostnader

Faste løpende utgifter for denne boligen er strøm, bygg- og innboforsikring i tillegg til tidligere opplyste kommunale avgifter og renovasjon. Strøm og innbo varierer utifra personlig forbruk og ønsker.

Frivillige kostnader som internett, kabel-tv, etc. er ikke oppgitt da disse er valgfrie for kjøper.

Forsikring

Selger plikter å holde eiendommen fullverdiforsikret frem til og med overtagelsesdagen.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:

- Grunnmur: Undersøkelse av grunnmur viser ingen tegn til sprekker eller skader som vurderes å være av konstruksjonsmessig betydning. Bygningsdelene har oppnådd en alder der det er påregnelig med hyppigere intervall for vedlikehold.

- Yttervegger: Det registreres noe soltørking i form av sprekker på enkelte bord og behov for vedlikehold og utskifting av skadde bord må påregnes. Isoleringen må antas være fra byggetiden og tilfredsstiller ikke dagens krav til isolering. Oppgraderinger av yttervegger, isolasjon, panel og overflater må påregnes. Eldre yttervegger kan erfaringsmessig ha skjulte skader, spesielt ved grunnmur og vinduer/dører samt andre overganger. Ytterveggkonstruksjonen er fra byggeår. Konstruksjonen utført av tre over ringmur. Enkelte tegn til de punkter som nevnt over. Utvendig inspeksjon viser tegn til flere flater med råte og uttørking. Det observeres lite lufting i konstruksjonen. Lufting er begrenset på grunn av musetetting med treklosser. Det registreres likevel ingen tegn på utilstrekkelig lufting. Stedvis bærer kledningen preg av alder og oppsprekking. Utskifting av enkeltbord må påregnes. I den forbindelse anbefales det en kontroll av bakenforliggende konstruksjon for eventuelle følgeskader.

- Balkong: Etterslep på vedlikehold registreres. Tiltak må påregnes. Stedvis tilløp til råte avdekket. Konstruksjonen er værslitt og bærere preg av manglende vedlikehold.

- Takkonstruksjon: Takkonstruksjonen er kontrollert uten at det er funnet noen vesentlige avvik utover normalen. Ingen nedsig eller skader er observert i selve konstruksjonen. Isolasjon på undergurten er noe komprimert og det ble registrert stedvis manglende isolasjon. Manglende isolering av taket fører til varmetap i boligen. Det ble avdekket noe fuktmerker og stedvis skader på taktro. Det anbefales å bytte ut skadet taktro når man legger nytt tak på boligen.

- Kaldloft: Taket er oppbygd som et saltak uten tegn til svai og konstruksjonsfeil. Isolasjon på undergurten er noe komprimert og det ble registrert stedvis manglende isolasjon. Manglende isolering av taket fører til varmetap i boligen. Stedvis fuktmerker og råte i taktro.

- Taktekking: Det registreres stedvis værslitasje og av flassende belegg/lakk på takplater. Det registreres stedvis værslitasje på luftehatter og beslag på pipe. Vedlikehold/utbedring av tekkingen må påregnes på sikt. Noe fuktmerker ble avdekket på taktro ved inspeksjon av kaldloft.

- Takrenner: Takrenner og nedløp i plast har passert normalt forventet levetid. Selv om de har passert normalt
forventet levetid kan de virke i flere år med godt vedlikehold. Det ble avdekket en del nedbøyninger på takrenner.

- Bad - Totalvurdering av sanitært utstyr og ventilasjon: Vannførende installasjoner begynner å ha oppnådd forventet levetid og utskifting anbefales.

- Pipe og ildsted: Teglsteinspipe fra byggeåret. Eldre og utett sotluke registreres. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Det anbefales kontroll av feier.

- Kjeller: Kjellerstue er besiktiget og vurdert til høy bruksslitasje. Det registreres sopp og fukt flere steder i kjeller.

- Kjøkken: Ved stikkprøvekontroll med fuktindikator på erfaringsmessig utsatte steder ble det ikke registrert negative fuktindikasjoner. Kjøkkenet vurderes å være noe slitt, men generelt i tilfredsstillende stand. Hvitevarer ble ikke funksjonstestet. Det bemerkes at automatisk vannstopper og komfyrvakt ikke er etablert. Anbefales etablert som et sikkerhetstiltak. TG 2 på dette.

- VVS: Varmtvannsbereder er etablert i rom med sluk. Vannrør av kobber og avløp av plast/soil. Ingen skader eller lekkasjer avdekket på synlige rørføringer. Vannrør av plast (rør-i-rørsystem). Plastavløp. Visuell kontroll og enkel funksjonstest ga ingen tegn til svikt. Normalt vanntrykk og god avrenning på avløpet. TG-2 er satt med bakgrunn i alder på eldre rør og avløps installasjoner, som har oppnådd forventet normal brukstid. Eldre vannrør av kobber kan over tid få svekkelser innvendig (groptæring). Det anbefales på generelt grunnlag en gjennomgang av rørstrekk, bend og eventuelle skjøter på vannrør som er over 30 år. Mangelfull ventilering av badet. Komfyrvakt ikke installert. Ifm. oppgradering av boligens våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.

- Elektrisk anlegg: Det elektriske anlegget er gitt TG 2 på grunn av alder i forhold til forventet levetid. Det anbefales at anlegget på generelt grunnlag kontrolleres av en el. - takstmann. Enhver eier eller bruker har til enhver tid ansvarlig for det elektriske anlegget

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:

- Drenering: Dreneringen ligger under bakkenivå uten tilgang til inspeksjon. Tilstandsgraden settes ut i fra etableringsåret. Det registreres svikt i drenering ved inspeksjon innvendig samt tilgjengelige steder utvendig. Det er viktig at terrenget har hellingsgrad ut fra grunnmuren. Overflatevann skal hurtigst mulig vekk for å unngå unødige fuktbelastninger på utvendig fuktsikring og drenering. Ideelt bør det i en avstand på ca. 3 meter være god helling vekk fra husets grunnmur. Dette kun til orientering og anbefalt på generelt grunnlag. Det er påvist indikasjoner på fuktgjennomtrenging i kjellergulv og grunnmur. Fukt og sopp påvist på vegger og gulv i kjeller/sokkel. Saltutslag påvist i grunnmur. Kostnadsestimat: Tiltak mellom 50.000 - 100.000

- Rom under terreng: Flere rom under terreng har symptomer på sopp på overflatene.
Kostnadsestimat: Tiltak mellom 50.000 - 100.000

- Vinduer og dører: Det må påregnes noe vedlikehold og utskifting av enkelte vindusglass/vinduer i tiden som kommer. Det må påregnes noe vedlikehold/justering av boligens dører. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Vinduene bærer preg av skader og manglende vedlikehold. Boligens vinduer er primært fra byggeåret og består i hovedsak av trevinduer med 2-lags glass. Vinduer fremstår som modne for utskifting. Enkelte vinduer har punkterte glass. Balkongdør fremstår med stedvis råteskader. Kostnadsestimat: Tiltak mellom 100.000 - 300.000

- Bad - Totalvurdering av overflater: Det ble avdekket større sprekker i flis og flisfuger på befaringsdagen. Løst våtromsbelegg på vegg ble avdekket, noe som indikerer at vann trekker inn i platene/konstruksjonen. Løs laminat på våtromsplater og skruehull i plater i våtsone. Overflater registreres å ha høy slitasjegrad og tiltak må påregnes. Utette gjennomføringer i gulv registreres. Vindu er plassert i våtsone, dusj. Dette er ikke en anbefalt løsning. Kostnadsestimat: Tiltak mellom 50.000 - 100.000

- Bad - Totalvurdering av membran, tettesjikt og sluk: Det ble avdekket symptomer på svikt i tettesjiktet på befaringsdagen. Strakstiltak må påregnes. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Kostnadsestimat: Tiltak mellom 50.000 - 100.000

- Bad - Totalvurdering av fuktsøk: Svikt i tettesjiktet ble avdekket. Videre dusjing direkte på overflatene frarådes.
Badets tettesjikt må oppgraderes.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
-Tilleggskommentar
"Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne
sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til
å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig."

Boligens areal

Primærrom: 124 kvm, Bruksareal: 159 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 77 kvm. 
Primærrom: 44 kvm.
Sekundærrom: 33 kvm.

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjellerstue og gang
Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasje og bod/ teknisk rom

1. etasje:
Bruksareal: 82 kvm.
Primærrom: 80 kvm.
Sekundærrom: 2 kvm.

Følgende rom er oppgitt som primærrom: VF, gang, 3stk soverom, bad, kjøkken og stue.
Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: bod

Arealoppmåling er foretatt av takstmann. Arealmålingene måles etter bransjestandarden "Takstbransjens retningslinjer ved arealmåling av boliger". Retningslinjene har NS 3940:2012 som utgangspunkt, men inneholder presiseringer for arealbegreper og definisjoner i forbindelse med arealmåling ved omsetning og/eller verdisetting av boenheter. Rom defineres etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Da det ikke foreligger en spesifikk definisjon av hva som er primære rom (P- ROM) og sekundære rom (S- ROM), vil benevnelsen av enkelte rom fastsettes etter skjønn.

"Takstbransjens retningslinjer for arealmåling av boliger" utgis av Informasjonsselskapet Verdi og er også tilgjengelig på www.ntf.no og www.nitotakst.no

Adkomst

Se vedlagte kart.
Det vil bli skiltet i regi av Lokalmegleren &Partners under felles visning. Velkommen!

Tomt

Areal: 945 kvm, Eierform: Eiet tomt

Det gjøres oppmerksom på at eiendommen er skylddelt, og at oppgitt areal må betraktes som en omtrentlig angivelse. Partene har derfor intet krav mot hverandre dersom tomten ved en senere oppmåling skulle vise seg å være mindre/større enn oppgitt.

Garasje / Parkering

Parkering på egen gårdsplass samt parkering i garasje.

Byggemåte

Enebolig med kjeller/sokkel oppført i trekonstruksjon over støpt ringmur. Stående og liggende kledning av trepanel, saltaksform tekket med lakkerte stålplater. Vinduer er gjennomgående fra byggeår med 2-lags glass.

Se ellers vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av boligens byggemåte og tilstand.

Ferdigattest / brukstillatelse

I følge opplysninger fra kommunen foreligger det ikke verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres.

Adgang til utleie

Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

Oppvarming

Elektrisk, Varmepumpe og vedfyring.

Kommentar fra Feiervesenet:
Feid 17.08.2021 beksot stor sot mengde. 9 toms tegl
Tilsyn 17.08.2021.
Dette er en eldre tegl skorstein som veldig snart trenger utbedringer på grunn av både alder og sot mengde (beksot)

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 8 525,22 pr. år

De kommunale avgiftene fordeles på følgende poster:
- Fastdel vann pr.enhet kr. 1650,-
- Forbruk vann kr. 17,70 pr m³
- Feiing kr. 470,-
- Slamtank 4m3 - Årl. tømming kr. 2090,-
- Kommunal andel slam kr. 250,-
- Renovasjon 80 l kr. 3922,52
- Kommunal andel renov. kr. 125,-

Det er 4 terminer i året. Gebyret kan variere fra en termin til en annen.
Det gjøres oppmerksom på at avgiftene varierer som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 467 052 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 681 388 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen ligger i et område uten reguleringsplan, og det er da kommuneplanens arealdel med dens bestemmelser som gjelder for området.

Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanens arealdel for Ørland Kommune er avsatt som et LNFR-område.
LNFR-område er en forkortelse for Landbruks-, natur- og friluftsformål samt reindrift, jf. Plan- og bygningslovens § 11-7 nr. 5. I landbruks-, natur- og friluftsområder samt reindrift er det kun tillatt med tiltak som er knyttet til stedbunden næring/nødvendig for drift av landbrukseiendom.
Dette vil være ulike typer driftsbygninger og nødvendige boliger knyttet til landbruksdriften. Tiltak for nye bygninger, tilbygg, bruksendringer av bygninger eller deler av bygninger, m.v., til andre formål enn landbruksvirksomhet, vil i slike områder kreve at det gis dispensasjon fra bestemmelsene til kommuneplanens arealdel. Kommuneplanens arealdel med tilhørende bestemmelser følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med disse.

Plankart følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med disse.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende er tinglyst på eiendommens grunnboksblad:

1963/1028-2/63 BESTEMMELSE OM GJERDE TINGLYST
23.04.1963

2015/1061342-2/200 BESTEMMELSE OM VEG TINGLYST
13.11.2015
:Knr:5057 Gnr:41 Bnr:34
Feilaktig slettet
Rettet etter tingl. §18
03.11.2017. Arkivref. 17/48625-3

Grunndata:
1963/1027-1/63 REGISTRERING AV GRUNN TINGLYST
23.04.1963
DENNE MATRIKKELENHET OPPRETTET FRA:Knr:5057 Gnr:41 Bnr:34
2018/195148-1/200 OMNUMMERERING VED KOMMUNEENDRING TINGLYST
01.01.2018 00:00
2020/68055-1/200 OMNUMMERERING VED KOMMUNEENDRING

Rettigheter på andre eiendommer:
1963/1027-2/63 BESTEMMELSE OM VEG TINGLYST
23.04.1963
:Knr:5057 Gnr:41 Bnr:68
Bestemmelse om vannrett

Kopi av tinglyste erklæringer følger som vedlegg til salgsoppgave.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann med private stikkledninger.
Privat avløp, septik.
Det er privat vei over gnr.41 bnr.18 og over gnr.41 bnr.33.
Adkomstretten forplikter eier å delta i vedlikehold av veien.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 97 14 83 36 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Det foreligger ikke opprinnelig godkjente plan og fasadetegninger på boligen i kommunens arkiver. Derved kan det ikke sies noe om hvorvidt boligen er bygget i forhold til godkjente tegninger eller ikke.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges ved fullmektig. Fullmaktshaver (selger) har ikke bebodd eiendommen og har ingen kunnskap vedrørende eiendommen og eiendommens beskaffenhet utover det som er opplyst i prospektet. Interessenter oppfordres til å foreta en grundig besiktigelse av eiendommen, helst med bistand av bygningskyndig.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Lokalmegleren &Partners samarbeider med Lokalbank som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Elvengveien 315, 7160, Bjugn, Gnr. 41 bnr. 68 i Ørland kommune

Oppdragsnummer

69-23-0090

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren & Partners avd Fosen sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.