#FOSSUM/BLAKER , Blakervegen 282

Type Enebolig
Primærrom 157m²
Bruksareal 221m²
Bruttoareal 246m²
Tomt 834m²
30/03/2020 11:39
Oppholdsrom 2
Soverom 2
Byggeår 1969
Gårdsnummer 323
Bruksnummer 91
Energimerking G
FINN.no 161337433
Sist endret
Prisantydning 3 850 000,-
Totalpris 3 850 000,-
Ligningsverdi 945 077,-

Beregnet totalkostnad

3 850 000,- (Prisantydning) Omkostninger -------------------------------------------------------- 3 850 000,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

70-19-0148

Adresse og matrikkel

Blakervegen 282, 1925, Blaker, Gnr. 323 bnr. 91 i Lillestrøm kommune

Eier

Erik Mjønerud

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

221 / 157 m²

Antall soverom

2

Eierform

Selveier

Boligtype

Enebolig

Byggeår

1969

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Tomt

Areal: 834 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten ligger landlig til og høyt i terrenget slik at sol kommer til. Den er opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning, prydbusker og belegningssteinsbelagte arealer bestående av innkjøring til garasjer samt gårdsplass. I tillegg inkluderer utefasilitene en grillstue og et anneks.

Innhold

Boligen går over to plan og inneholder:
Underetasje: Vindfang, hall/trapperom, vaskerom, gang, kjellerstue, 2 garasjer og to boder.
1. Etasje: Trapperom/hall, baderom, toalettrom, kjøkken, spisestue, stue, gang og 2 soverom.

Det finnes også to utvendige boder på tilsammen 26,3 kvm, et anneks på ca. 9,3 kvm og en grillstue på ca. 9 kvm.

Beliggenhet

Eneboligen ligger i landlige og barnevennlige omgivelser på Blaker i Sørum kommune. For øvrig har boligen nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og daglige servicetilbud. Stedet er godt utbygd med gang- og sykkelveier, og byr på flotte rekreasjonsområder både sommer og vinter.

Blaker har skytterlag, samt et idrettslag med aktivitetstilbud innen blant annet ski, fotball og allidrett. Høyt&Lavt aktivitetspark i Sørum ligger et kvarters biltur unna. En kort spasertur unna ligger Blaker Skanse, kultursentrum i Sørum kommune. Her arrangeres det mange aktiviteter i løpet av året, som bl.a. markeder, konserter, forestillinger m.m.

Fra Blaker er det en fin spasertur til idylliske Fossdammen, hvor naturen oppleves som jungelaktig. Videre er det ca. 3,5 kvm til Rånåsfoss Familiebad, samt ca. 7 km til Kuskerudnebben og Bingsfoss i Sørumsand. Motangen og Bruvollen Travbane ligger ca. 4 km unna. På Bruvollen har Blaker Travselskap, Blaker Idrettslag og Bruvollen Samfunnshus base. Av kulturelle tilbud kan historiske Slora mølle anbefales et besøk.

Entré

Boligen har adkomst via overbygd inngangsparti til et flislagt vindfang med gulvvarme og lyse veggflater. Det er rom for oppbevaring av yttertøy og sko i skyvedørsgarderobe (1,20 meter) i gang.

Stue

Hovedstuen ligger i 1. etasje med åpen løsning mot kjøkkenet. Rommet har gode vindusflater som gir rikelig med dagslys, og en glassdør som fører ut til terrassen. Den romslige størrelse gjør den enkel å møblere med både sofagruppe og spisestue. Midt i rommet står også en peisovn som varmer godt på kaldere dager.

Stue 2

Boligen har i tillegg en kjellerstue i underetasjen med flere bruksmuligheter. I enden av dette rommet står det en peis med innsats og veggen bak er kledt i tegl og understreker den lune stemningen.

Kjøkken

Boligen har et nyere Ikea kjøkken fra 2015. Innredningen har hvite, profilerte fronter og heltre benkeplate med nedsenket oppvaskkum. Over benkeplaten er det belysning og mosaikkfliser. Elektrisk panelovn er montert på vegg, under vindu. Videre er kjøkkenet utstyrt med induksjonstopp, mikrobølgeovn, komfyr i høyskap og oppvaskmaskin. I tillegg har kjøkkenet dobbelt kjøleskap med fryser. Ventilatoren er tilkoblet avtrekkskanal og komfyrvakt er montert på overskap. Gulvflater er belagt med laminat, elles panelplater på vegger.

Bad

Bad fra byggeår med delvis flislagte vegger og gulvflater av gulvbelegg med gulvvarme. Baderomsinnredningen består av servant med skap- og skuffeseksjon under, overskap, speil med belysning over, frittstående toalett og dusjkabinett med glassvegger og forheng. Avtrekksventil i himling.

Toalettrom fra byggeår med tapetserte vegger og fliser på gulv med gulvvarme. Sokkelflis langs vegger. Avtrekksventil med vifte på yttervegg. Videre er rommet innredet med servant, speil med belysning over og frittstående toalett. Avtrekksventil med vifte på yttervegg.

Vaskerommet fra byggeår med flislagt gulv og malte muroverflater på vegger. Høiax varmtvannsbereder fra 2015 på 187 L er montert i hjørne. Videre er det opplegg for vaskemaskin/tørketrommel og innredning med glatte skapfronter og laminert benkeplate. Avtrekksventiler i yttervegg.

Balkong

Fra kjøkkenet er det utgang til en sydøstvendt balkong på ca. 10,8 kvm. Gulvflater av betong, belagt med papp og tilfarergulv med malte terrassebord.

Fra stuen er det utgang til en solrik, vestvendt balkong på ca. 8,8 kvm. Gulvflater av betong.

Fra hallen i 1. etasje er det utgang til en nordvestvendt, overbygget terrasse. Terrassen er stor og på ca. 45 kvm. Gulvflater med terrassebord og levegg.

Soverom

Eneboligen har to gode soverom, hvorav begge har god plass til dobbeltseng, nattbord og kommode. I tillegg har begge rommene skyvedørsgarderobe med lagringsplass. Videre finnes det rikelig med lagringsplass i boder i underetasjen og i tilbygd utebod.

Garasje / Parkering

Boligen har 2 garasjerom i underetasjen. En garasje på 22,8 kvm og en garasje på 25,9 kvm.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 945 077 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 402 277 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligen ble oppført i 1969. Gulvflater i kjeller og etasjeskillere av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av grunnmur og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader er kledd med malt trepanel. Takkonstruksjon av tre i saltaks form, utvendig tekket med betongtaksteinfra byggeår.

Det gjøres oppmerksom på at i underetasjen er kjellerstuen og vaskerommet opprinnelig byggemeldt som arbeidsrom og bod. Det foreligger ingen tegninger eller søknader på at det er foretatt bruksendring fra bod/arbeidsrom, eller om underetasjen tilfredsstiller krav til varig opphold. Dagens bruk er derfor i strid med hva som er byggemeldt. Garasjen som er bygget på er byggemeldt og det er utsendt ferdigattest.

Det gjøres oppmerksom på at i første etasje er det gjort endringer og vi kan ikke se at det foreligger ingen tegninger eller søknader på at det er foretatt bruksendring. Kjøkkenet er flyttet ut til stuen, badet er utvidet og toalettrommet flyttet. Spisestuen har tidligere vært soverom. Balkongene er ikke byggemeldt.

Kommunen opplyser om at eiendommen ligger i område med fare for marin leire, og kan derfor ha dårlige grunnforhold. Ved byggesaker på eiendommen kan kommunen kreve søker å legge frem geoteknisk vurdering - http://geo.ngu.no/kart/losmasse_mobil/

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 17.11.1969 for eiendommen. Det er gjort endringer etter dette som ikke er byggemeldt. Kjøper overtar eventuell risiko for følger av dette.
Det foreligger ferdigattest datert 08.09.1982 for tilbygg.

Boligens areal

Primærrom: 157 kvm, Bruksareal: 221 kvm, Bruttoareal: 246 kvm

U . etasje:
Bruksareal: 107 m².
Primærrom: 43 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, hall/trapperom, vaskerom, gang og kjellerstue.
Sekundærrom: 64 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 2 garasjer og 2 boder.

1. etasje:
Bruksareal: 114 m².
Primærrom: 114 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/hall, baderom, toalettrom, kjøkken, spisestue, stue, gang og 2 soverom.

Boligen har 2 garasjerom i U.etasje. Garasje på 22,8 m² (3,72 x 6,14 m.) og garasje på 25,9 m² (4,21 x 6,14 m.) med leddporter. Det finnes også utvendige boder på 15,2 m² og 11,1 m².

På eiendommen er det i tillegg stabbur/gjestehytte på ca. 9,3 m² og grillstue på ca. 9 m² av trekonstruksjoner.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Oppvarming

Oppvarming med elektriske panelovner og varmekabler, kombinert med peis med peisinnsats i kjellerstue i U.etasje og peisovn med glassfront i stue i 1.etasje.

Løpende kostnader

De kommunale avgiftene er på kr 4.245,- pr. år.
Eiendomsskatten er på kr 4.048,- pr. år.

Eiendommen har septiktank. Tømming blir betalt via kommunale avgifter, men fra 01.01.2020 må man påregne betaling for slamtømming.

Boligen er tilknyttet Blaker vannverk og fastgebyret er 1.720,- pr. år ifølge hjemmesiden. Fastgebyret gjelder boenheten. I tillegg er det er variabelt gebyr på kr. 430,- pr. person pr. år som bor i enheten.

Regulering

Eiendommen er ikke regulert, men avsatt til bolig i kommuneplanen. Kommuneplanen m/arealbestemmelser er vedtatt 12.06.2019.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Bestemmelse om veg (1953): Det er veirett fra riksveien og inn på den gamle skogsveien, og frem til boligen. Felles vedlikeholdsansvar.

Rettigheter på andre eiendommer
Bestemmelser om veg (1965): Hjemmelshaver av denne eiendommen har rett til bruk av vei over eiendom "Fossum Nordre" Gnr: 123 Bnr. 9.

erklæring/avtale (2017): Det gis rett til å koble spillvann/kloakk på eksisterende Biovac anlegg som er plassert på Gnr/Bnr 123/78. Ved tilkobling må denne enheten betale 50% av driftskostnadene med anlegget.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet Blaker vannverk. Vann- og avløpsledninger fra husvegg og fram til kommunale hovedledninger er å regne som private ledninger som det er eiers ansvar å ha oversikt over.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke: Kjøleskap.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: jh@schalapartners.no eller SMS: 91 65 19 02 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale. Vennligst angi ønsket overtagelse ved budgivning.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.


Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 2,30 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 19.900,-, markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 3.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Eiendomsmeglerfullmektig
Jannik Holm

Ansvarlig megler:
Terje Rindal

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
Finn ut mer
Jannik Holm
Eiendomsmeglerfullmektig
Jannik Holm

91 65 19 02

jh@schalapartners.no

VERDIVURDERING