solgt

#TRYSIL , Trysilknuts Fjellgrend 5

Type Hytte
Primærrom 87m²
Bruksareal 87m²
Bruttoareal 96m²
Tomt 1 275m²
16/03/2020 12:31
Oppholdsrom 2
Soverom 4
Byggeår 2010
Gårdsnummer 51
Bruksnummer 666
Energimerking
FINN.no 156666246
Sist endret
Prisantydning 2 990 000,-
Totalpris 3 063 670,-
Ligningsverdi 798 600,-

Beregnet totalkostnad

2 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 72 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 73 670,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 063 670,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

70-19-0177

Adresse og matrikkel

Trysilknuts Fjellgrend 5, 2430, Jordet, Gnr. 51 bnr. 666 orgnr. 997776100 i Trysil kommune

Eier

Eli Bente Alm John Arne Alm

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

87 / 87 m²

Antall soverom

4

Eierform

Selveier

Boligtype

Hytte
 

Byggeår

2010

Energiforbruk

Energiforbruket for 2018 utgjorde 13.874 kwh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 1 275 kvm, Eierform: Eiet tomt

Hyttefeltet ligger ca. 750-900 m.o.h med utsikt. Mot sørøst kan Trysilfjellet skimtes.

Det er kommet pålegg fra kommunen om at skigarden må fjernes innen 15.06.2020. En kjøper må påberegne seg å ta kostanden for fjerning av skigaarden.

Innhold

Hytte over to plan.
1. etasje: Gang, to soverom, teknisk/vaskerom og bad med badstue. Kjøkken, spiseplass og stuen i åpen løsning.
2.etasje: To soverom toalettrom og oppholdsrom, samt terrasse utenfor oppholdsrom.

Beliggenhet

Denne fritidsboligen ligger ca. 30 km fra Trysil sentrum. Fra hytta har man umiddelbar nærhet til skispor på vinteren og turterreng i sommerhalvåret. Det er også lagt vekt på gode sykkelstier i rundt Trysil. Det er godt merkede turløyper og velpreparerte langrennsspor med et løypenett. I vinter- og påskeferie klargjøres flere kilometer med løyper i området. Gode jakt- og fiskemuligheter.

Trysilfjellet er et av Norges største alpinsenter med velpreparerte alpinbakker, park, crossløype, egne barneområder og akebakker. Her finnes kilometervis med langrennsløyper og et meget godt utvalg av flotte turområder med merkede løyper om sommeren. Det er også sykkel-/mountainbikestier, Magic Moose, elevaktiviteter med blant annet fiske, og mange spennende arrangementer. Trysils flotte 18-hulls golfbane med drivingrange, og korthullsbane ligger på sørsiden av Trysilfjellet. Nyåpnet klatrepark sommeren 2017.

Entré

Gårdsplassen er gruslagt og inngangspartiet har en platting på ca. 4,5 kvm. Når du kommer inn i hytta er det en hyggelig entré som møter deg. Dette er et godt "første møte" med hytta. Entréen/gangen er flislagt med gulvvarme.

Stue

Stuen er meget hyggelig med eikeparkett på gulv og åpen skråhimling i stuen som går ifra ca 2,30 meter og til ca. 3,57 meter midt i rommet. Peisen er fra Norpeis og har en sentral plassering mellom stuen og kjøkkenet, og bidrar med god varme og den hyggelig atmosfæren. Videre er det vinduer fra flere vinkler som sørger for godt med naturlig sollys inn til rommet. Det er god plass til sofagruppe, salongbord og stor spisestue.

Kjøkken

Kjøkken fra byggeår i åpen løsning mot spiseplass/stuen. Innredningen har profilerte fronter og benkeplate i heltre med nedfelt, dobbel oppvaskkum. Overskap mot spiseplass er av typen vitrineskap og over kjøkkenbenk er det belysning. Videre er kjøkkenet utstyrt med ventilator og hvitevarer som keramisk platetopp og oppvaskmaskin fra Bosch, stekeovn fra Electrolux og kjøleskap med fryser fra Whirpool.

Bad

Pent bad med flislagt gulv, samt gulvvarme og vegger med panel. Badet er pusset opp i 2010. Baderomsinnredningen består av vegghengt servantskap, ovenpåliggende servant, speil med overlys, dusjkabinett og gulvmontert toalett. Avtrekksvifte fra Elicent i ytterveggen.

Badet er også tilknyttet en badstue på ca. 2 kvm. Det er glassdør mellom bad og badstue, samt fliser på gulv. Det er montert benker og belysning og ovn fra Lagerholm Finnsauna.

I andre etasje er det et toalettrom med gulvmontert toalett, servant med servantskap og speil over. Gulvflatene er belagt med eikeparkett, ellers vegg- og himlingsflater med panel. Lampepunkt over dør, avtrekksvifte fra
Elicent i ytterveggen.

Terrasse

Fra stuen er det utgang til en sydvestvendt terrasse på ca. 40 kvm. På terrassen er det supre solforhold og god plass til sittegrupper, grill og planter. Det er adkomst fra terrassen og ut i terrenget på begge sider.

Soverom 2

Hytta har totalt fire soverom, hvorav to finnes i 1. etasje og to i 2. etasje. Alle rommene er av god størrelse og det er plass til stor seng og nattbord på alle rom. Soverommene i 2. etasje har skrående himling.

Felleskostnader

12.000 pr. år. til hytteforeningen Inkluderer: Snøbrøyting av vei og gårdsplasser, vann og tømming av felles gråvannkum/septik, løypeavgift for kjøring av skiløyper, dugnader og sosial sammenkomst/skirenn ifbm. påsken, vedlikehold av vei.

Garasje / Parkering

Med hytta følger en garasje på ca. 29 kvm med innlagt strøm. Garasjen har leddport med portåpner og dør inn til bod.

Det er i tillegg plass til 3-4 bilder på gårdsplassen.

Formuesverdi

Formuesverdi kr. 798 600 pr. 31.12.2017.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Hytte fra Buen familiehytte og er bygget i 2010. Hytta er oppført med grunnmurer og vanger i betong. Kryperom med synlig ventilering. Betongvanger ved terrasse og bod/overbygg ved inngangen. Yttervegger i trekonstruksjoner med stående panel utvendig. Tresøyler ved overbygg til inngangen og terrasser. Saltak bygget i trekonstruksjoner tekket med torv. Hovedinngangsdør med profilerte overflater utvendig og glatte overflater på innsiden døren har vindu. Vinduer-og terrassedør med tolags glass fra byggeår.

Isolert garasje på 29 kvm bygget på støpt plate med ringmur i lettklinker. Yttervegger i trekonstruksjoner med 22x195 dobbeltfalset panel typen Buenpanel. Saltak bygget i trekonstruksjoner tekket med torv, takrenner i tre med kjetting som nedløp. Isolert dør til bod, leddport med portåpner fra Liftmaster.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 29.03.2012 for eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 87 kvm, Bruksareal: 87 kvm, Bruttoareal: 96 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 65 m².
Primærrom: 65 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, to soverom, teknisk/vaskerom og bad med badstue. Kjøkken, spiseplass og
stuen i åpen løsning.

2. etasje:
Bruksareal: 22 m².
Primærrom: 22 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: To soverom, toalettrom og oppholdsrom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming med elektriske varmekabler på bad og i gang. Panelovner under vinduene. Pusset og malt element pipe tilknyttet peisinnsats med glassdører i stuen.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter og gebyrer for 2018 er beregnet til kr 4.701,- I dette inngår bl.a. avgift for eiendomsskatt. Eiendomsskatt blir fakturert 2 ganger pr. år, i mars og september. Skattesatsen for bolig og fritidsbolig er 1 promille.

Årlig avgift renovasjon kr. 775,-

Velavgift fastsettes av årsmøte i Trysil Knuts Fjellgrend Velforening hvert år. De siste 2 årene har denne vært på kr. 12.000,-. Foreningen har som mål om å verne om naturlige, kulturelle og historiske kvaliteter, samt være en pådriver for et trivelig attraktivt miljø og legge til rette for aktiviteter i området. Videre skal hytteforeningen bedre kontakten mellom hytteeierne og fremme deres interesser. Se http://www.trysil-knut.org/hjem.html for mer informasjon.
- Kostnad TV abonnement RiksTV 529,- pr. mnd (avhengig av type abonnement).
- Ring hytta varm ca. kr.700-800 pr. år avhengig av bruk.
- Hytta har installert alarm fra Verisure som kan transporteres til ny eier.

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsformål etter reguleringsplan Trysil knut fjellsenter HC8515 og HC8516, datert 06.11.2008 og etter kommuneplanens arealdel 2014-2025. I henhold til kommuneplanbestemmelsen § 2.1. kan det være elementer fra den utgåtte reguleringsplanen for området som utfyller kommuneplanen der det ikke er motstrid og kommuneplanen er taus (blant annet byggegrenser og fareområder).

Behandling av sak angående oppført skigard. Saken ligger til avgjørelse hos fylkesmannen i Hedmark etter
oversendelse fra Trysil Kommune. Saksdokumenter er tilgjengelig.

Det er kommet pålegg fra kommunen om at skigarden må fjernes innen 11.11.2019. En kjøper må påberegne seg å ta kostanden for fjerning av skigaarden.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert en servitutt/heftelse som følger eiendommen. Denne omhandler at det er pliktig medlemskap i hytteforeningen (2011).

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter overnevnte heftelser og servitutter.

Vei/vann/avløp

Privat vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Trysil kommune.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Ovn, platetopp, kjøl/frys, oppvaskmaskin, vaskemaskin i tekn.rom, liten fryser i bod, alle vegg-/takhengte lamper og TV i begge stuer følger med.

Hytta selges møblert med senger, skap etc.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

 

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: jh@schalapartners.no eller SMS: 91 65 19 02 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 2,50% (minimum 80.000,-) av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 19.900,-, markedspakke kr. 14.990,-. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Terje Rindal

BE OM SALGSSUM
Jannik Holm
Eiendomsmeglerfullmektig
Jannik Holm

91 65 19 02

jh@schalapartners.no

VERDIVURDERING