#RYKKINN

Lys og gjennomgående 3-roms toppleilighet med to balkonger | Garasje | Delikat bad fra 2015 | Barnevennlig område!

Paal Bergs vei 50 , 1348 Rykkinn

BE OM SALGSSUM
Jannik Holm
Jannik Holm Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

80%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

27%

er barnefamilier

24%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 70 m²
Bruksareal 72 m²
Bruttoareal 79 m²
Tomt 25 391 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1970
Gårdsnummer 93
Bruksnummer 349
Energimerking F
FINN.no 195520186
Sist endret 30.11.2020 11:22
Prisantydning 3 980 000
Totalpris 4 074 153
Ligningsverdi 1 080 394,-

Beregnet totalkostnad

3 980 000,- (Prisantydning) 78 894,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 058 894,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 250,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 199,- (Pantattest kjøper) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 259,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 074 153,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

70-19-0184

Adresse og matrikkel

Paal Bergs vei 50, 1348, Rykkinn, Gnr. 93 bnr. 349, andelsnr. 188 i Rykkinn Borettslag 1 A/l med orgnr. 954644332 i Bærum kommune

Eier

Iril-Danielle Grindheim Dyrlie

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Dersom en andel overdras, har andelseierne i borettslaget og dernest andelseiere i boligbyggelaget - utpekt av boligbyggelaget - forkjøpsrett.

BRA/PROM

72 / 70 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1970

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Tomt

Areal: 25 391 kvm, Eierform: Eiet tomt
Felles tomt opparbeidet med asfalterte internveier, gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning. Lekeområde, sykkelparkering og sittegrupper.

Beliggenhet

Velkommen til en bolig som ligger meget sentralt til, samt rolig og barnevennlig i et bilfritt område på Rykkinn. Det er kort vei til dagligdagse gjøremål og bare en liten gåtur til nærmeste dagligvare. Ønsker du ytterligere servicetilbud er bare noen minutters gange til Rykkinn kjøpesenter som har et godt utvalg av ulike forretninger og servicetilbud. Her finner du bl. a. flott Meny butikk, sko- og klesbutikker, bakeri, apotek, postkontor, bibliotek, legesenter m.m. Tar du deg en liten kjøretur kommer du til populære Sandvika med alt du måtte tenke deg. Både skoler og barnehager er i nærheten av boligen.
Nærområdet byr på supre idrettsanlegg, fotballbaner, fritidshus, skøytebane, squash, tennishall, treningssenter og svømmehall. Marka ligger rett i nærheten med svært gode rekreasjonsmuligheter sommer som vinter. Her finner du turstier og lysløyper. På varme sommerdager kan du ta deg en tur til populære badestrender på Kalvøya.
Nærområdet byr på godt med kollektivtransport med buss nesten rett utenfor, samt ekspressbuss i rushtiden. Ellers er det en liten kjøretur til Sandvika med tog, flytog og buss.

Entré

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og plass til å henge av deg yttertøy på knagger. I tillegg har entréen et innebygget garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter. Veggene er lysmalt og gulvet belagt med tre-stavs parkett. Overflater er sparklet og malt i 2017. Boligen har adkomst fra felles trappegang. Ellers har oppgangen callinganlegg.

Stue

Stuen er lysmalt og gulvet er belagt med tre-stavs parkett. Overflatene er sparklet og malt i 2017. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den gjennomgående løsningen skaper en luftig atmosfære. Størrelsen muliggjør store og sosiale soner. Du har en plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. I tillegg er stuen tilknyttet en innvendig bod med hyller som sørger for gode oppbevaringsmuligheter.
Fra stuen er det utgang til en sydvendt balkong på ca. 12,20 kvm. Balkongen er overbygget og har vegger på begge sider som skjermer mot både innsyn og vind. Den gode størrelsen gjør den enkel å innrede med utemøbler.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger separat fra stuen og har utgang til en nordvendt balkong på ca. 7,80 kvm. Her er det perfekt å nyte morgensolen sammen med en kaffekopp på morgningen.
Kjøkkeninnredningen har malte, profilerte fronter og laminat benkeplate med nedsenket oppvaskkum. To overskap med glassfelt. Over benkeplaten er det belysning og plater som gjør rengjøringen enklere. Videre er kjøkkenet utstyrt med hvitevarer som komfyr og oppvaskmaskin. Ventilator med kullfilter plassert i overskap. Det er godt med skap - og benkeplass, samt plass til frokostbord.

Bad

Pent, flislagt bad med gulvvarme og downlights i himling fra 2015. Utført av fagfolk. Baderomsinnredningen består av servant med underskap, speil med overlys, vegghengt toalett, dusjsone med innfellbare glassdører og et flislagt badekar for ekstra velvære. Badet har i tillegg opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, så her har du alt du trenger!
Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Soverom

Boligen har to soverom av gode størrelser og har malte flater i lyse farger. Begge rom er malt i 2017. Det er store vindusflater som slipper inn naturlig med lys i rommene. Hovedsoverommet er romslig, og har god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Hovedsoverommet har garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for barnerom eller hjemmekontor.

Felleskostnader

3.226,- pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, kommunale avgifter, kabel-tv/bredbånd, felles forsikring, vaktmestertjenester, renhold av fellesarealer, vakthold m.m.
Grunnkostnad kr. 2.487,-
Avdrag fellesgjeld kr. 499,-
Renter fellesgjeld kr. 240,-

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer en biloppstillingsplass merket nr. 47 i felles garasjeanlegg. Garasjeplassen følger leiligheten og betales gjennom månedlige felleskostnadene. Plassen kan etter godkjennelse fra styret leies ut, men kun til beboere i borettslaget.
I parkeringsanlegget er det avsatt 3 plasser til utleie for beboere som har store yrkesbiler. Styret administrerer tildeling av plassene etter søknad fra den enkelte beboer.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 080 394 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 889 418 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer, samt underetasje og kjeller. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong. Utvendige fasader forblendet med teglstein og liggende kledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør fra Swedoor med brannklasse B30, lydklasse 35dB og kikkehull. Balkongdører med rammer/karmer av tre, og tre-lags glass fra 1991. Vinduer med rammer/karmer av tre, og to-lags glass fra 1995.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 12.12.1972 for eiendommen med garasje.
Det foreligger ferdigattest datert 05.12.1996 for fasadeendring.

Boligens areal

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 72 kvm, Bruttoareal: 79 kvm
4. etasje:
Bruksareal: 72 kvm.
Primærrom: 70 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, bad og to soverom.
Sekundærrom: 2 kvm. Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.
Leiligheten disponerer en bod i underetasje, oppmålt til ca. 1,80 kvm.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adgang til utleie

Andelseieren kan leie ut boligen i inntil 30 døgn i løpet av året uten styrets samtykke. Videre kan ikke andelseier overlate bruken av boligen til andre  uten godkjenning fra styret. Med samtykke kan andelseier overlate bruken av boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burrettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslags vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet. Gulvvarme på bad.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter reguleringsplan for Belset/Berger/Rykkin, datert 26.11.1968. Omfattes av kommuneplanens arealdel 2017-2035. Ny kommuneplan er under arbeid (2035-2040).

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert en servitutt/heftelse  på borettslagets grunnbok og som følger eiendommen. Denne omhandler blant annet bestemmelser om vei, tilfluktsrom, vedlikehold av ledninger m.m. (1972).
Gjelder denne registerenheten med flere. Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter overnevnte heftelser/servitutter og andelens fellesgjeld.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 190 andeler. Forretningsførselen er i henhold til kontrakt utført av Asker og Bærum Boligbyggelag (ABBL).
Borettslagets revisor er KPMG AS, v/ Asbjørn Næss.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12126482521, DnB Bank ASA
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 15.10.2020: 2.1% pa.
Antall terminer til innfrielse: 156
Saldo per 15.10.2020: 15.200.213,-
Andel av saldo: 78.895,-
Første termin/første avdrag: 04.11.2013 (siste termin 04.10.2033)

Andel fellesgjeld

78 894 pr. 15.10.2020.

Andel formue

38 757 pr. 31.12.2019.

Forsikring

Protector Forsikring ASA Polisenummer: 1428977-1.1

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

På årsmøte 2020 ble det vedtatt å skifte ut skyvedører og vinduer. Løsningen er estimert til å koste ca. 3.000.000,- for utbytte av balkongdører og skal bli finansiert gjennom oppsparte midler. Skifte av skyvedører og vindu på stuesiden er estimert til å koste ca. 7.356.000,-. En del av denne kostanden vil bli betalt med oppsparte midler, resten med låneopptak. Borettslaget har fått en låneramme på 4.350.000,-. Prosjektet er i gang, men lån er ikke tatt enda. En kjøper må forvente en økning i fellesgjeld og felleskostnader når lånet blir tatt opp.
KOMMENDE 4-ÅRS PERIODE:
- Stigeledningene vil i denne perioden kreve utskifting. Dette er et prosjekt som vil koste anslagsvis kr 5-7 millioner.
- Røranlegg (soilrør mm.) vil kreve vedlikehold. Her har Helge funnet en metode som vil kunne forlenge levetiden til de eksisterende rørene. Selv om dette vil koste mindre enn utskifting, og derfor vurderes.
- Feiemaskinen som brukes til renhold av garasjene er nå 18 år gammel og vedlikehold og deletilgangen er vanskelig. Dette kan medføre at den må skiftes ut i perioden.
- Vi må på sikt skifte alle lysstoffarmaturene i garasjene da dette ikke lages lengre, vi må gå over til led lys på sikt.

Husdyrhold

I Rykkinn Borettslag I tillates det at man har 1 hund pr. boenhet. Denne tillatelsen gis hver boenhet av styret som er valgt på generalforsamlingen, under forutsetning av at borettslagets regler for hundehold overholdes.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke: Kjøleskap.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tr@schalapartners.no eller SMS: 95 19 51 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.
Ved eierskifte må erververen godkjennes av styret. Styregodkjenning kan ikke nektes dersom det ikke er saklig grunn for det.

Diverse

Kjøper må melde seg inn i boligbyggelaget dersom medlemskap ikke er tegnet. Ved tegning av medlemskap innbetales kr. 675,- pr. andelseier. Er det flere enn en andelseier (kjøper) må også medeier tegne medlemskap. Medeiers årskontingent på kr. 500,- faktureres sammen med ordinære felleskostnader i januar hvert år.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne. Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.